Jump to content

Στρωσιμο ενυδρειου για δισκους

Κωσταντινος

Recommended Posts

Τι μου προτινετε εσεις....δυνατοτητα γι αλλα φιλτρα δεν....δηλ ...μ αυτα τα φιλτρα θα κανω καθε μερα αλαγη?

Το ενυδρειο εχει γωνια170 μηκος και 96 απο την αλλη(πισω πλευρα)60 υψοος---------|

| |

------ |

| |

----

Καπως ετσι...σορρυ ειμαι δουλεια για περσσοτερα

Το ενυδρειο λιτο ξυλα και πολυ λθγα φυτ...μεσα μινο δισκοι και ΙΣΩΣ καμενα γατοψαρο για τα κατωπυ πςφτουν απο τροφη

Φίλε μου νομίζω ότι με αυτά τα φίλτρα αν δεν κάνεις συχνές αλλαγές τα ψαράκια σου δεν.....έχω τα δίπλα από τα δικά σου φιλτρα κ 400λτρα ενυδρείο.Είναι λίγο πιο δύσκολο από ότι νομίζεις.

Παρακαλω πολυ να χρησιμοποιειται το κουμπι της επεξεργασιας του κειμενου και να μην κανετε απανωτα ποστ.

Ευχαριστω!

Ρε παιδια το ενυδρειο λειτουργει 7 χρονια τωρα.....ειχα δισκους παλια...το πρωτο χρονο..τους εχασσα...και απο τοτε κιχλιδες χωρις προβλημα....απ κει κ περα λογω καμμενων εγκεφαλκων κυταρων ξεχναω πολλα οπως το ονομα απο το κεραμικο μακαρονι...μη βαρατε......οσο κι ομορφες και να ειναιι η κιχλιδες ειναι αλλη φααη οι δισκοι...ξερω 5 πραγματα...αλλα ειδικος δεν ειμαι...απλως ξαναστρωνω το ενυδρειο και θελω καμια συμβουλη...περα απο πετ σοπ

χαχαχα..

Ετσι ετσι... ναι..

Αλλα πρωτου βαλεις δισκους να εισαι σιγουρος ξαναλεω για τις κινησεις σου..

Να εχεις υποψην οτι τις πρωτες ωρες απο 16-17 ψαρια θα επιβαρυνθει πολυ το ενυδρειο σου και δυσκολα θα ανταπεξελθει η βιολογια αν τα βαλεις ολα μαζι...

Αν ειναι μικρα θα πρεπει να ταιζεις συχνα για να μην μεινουν πισω...

Γιαυτο και ειπα οτι δεν ξερω αν σε καλυπτουν τα φιλτρα(αναλογως και τα υλικα που εχεις μεσα) για αλλαγες καθε βδομαδα μιλωντας...

Συγνωμη αν φανηκα αποτομος...

Εχω μια ιδιαιτερη ευαισθησια με τα συγκεκριμενα ψαρια..

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 1

Τα 2217 τι περιέχουν μέσα? είναι μόνο με σφουγγαρια ή με άλλο βιολογικό υλικό?

Εγώ στη θέση σου θα τα γέμιζα μονο με βιολογικό υλικό (π.χ. siporax) και θα έπερνα μόνο και μόνο για να νιώθω εγώ σίγουρος και ένα ακόμα φίλτρο με μεγαλύτερο κάδο για την μηχανική φίλτρανση αλλά και για ενίσχυση της βιολογικής αν γίνει καμιά στραβή...

Μιλαω για 6-8 δισκους

Ναι τωρα το διαβασα πιο καθαρα..16 ψαρια αναφεροσουν στα προηγουμενα που ειχες...οκ...:-P Έγινε επεξεργασία - stathis spithas

Νομίζω τα φίλτρα έχουν ονομαστική δύναμη 1000 λτ/ω αν το παιδί μας πει πόσο ύψος έχει η είσοδο του νερού από τα φίλτρα Σ συναρτιση ότι το παιδί έχει 700 καθαρο...τι να πω δεν νομίζω ότι αρκει.

Το ενυδρειο εχει γωνια170 μηκος και 96 απο την αλλη(πισω πλευρα)60 υψοος---------|

| |

------ |

| |

----

Καπως ετσι...σορρυ ειμαι δουλεια για περσσοτερα

970 Δηλαδη;;τεσπα..

Μετα τα οσα ειπαμε τελικα αποφασισ να μετατρεψω ενα αεροστεγη βαρελακι σε φιλτρο με βιολιγικο υλικο(μαλον ελαφροπετρα πρακτικερ).με μια αντλια που θα εδαρμοσω στι καπακι...τι λετε?50 λιτρο το βαρελακι...και τα eheim σκετο σφουγγαρι...λυνεται ετσι το προβλημα μου?

Πολύ ωραία κατασκευή ο φίλος μπράβο του.Κωνσταντίνε έχε σαν μπούσουλα ότι το σύνολο των φιλτων σου πρέπει να γυρνάει το νερό σου 5 φορές το λιγότερο την ώρα κ με σύνολο το βιολογικό σου υλικό το5 τοις εκατό πάλι το λιγότερο των λίτρων Σου.επίσης όταν μια αντλία λέει 2000λ την ώρα η διαφορά του ύψους που την έχεις με την είσοδο του νερού (μανομετρικο)αλλάζει.

Είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνει Σ 6 δισκάκια κ ότι θα κάνεις λάθη όπως παραπάνω τροφή...βαριέμαι για αλλαγή νερού..κ.α.το φίλτρο είναι η καρδιά του ενυδρείου Κάνε ότι μπορείς καλύτερο!!!!

Σας ευχαριστω ολους πολυ...εξαισια...μονο κατι τελευταιο...οταν κανω το φιλτρο και το βαλω σε λειτουργεια παραλληλα με τα αλλα που θα δουλευουν θα υπαρξει problem?

Κανένα πρόβλημα,αντίθετα ακόμα καλύτερα η υπαρξη και 3 φίλτρου, προχώρα και εδώ είμαστε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...