Jump to content

140λιτρα με νανοκιχλιδες tanganyika

petros2000

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Καλησπέρα παιδια παρελαβα τα τεστ και εχουμε τις εξης μετρήσεις!!

Ph:8,2

NH3:0<25(αλλα επειδή δεν είμαι τοσο σιγουρος μπορω να ανεβασω φωτο να μου πειτε την γνωμη σας?)

NO2:0

NH3:5

Τελικα λογο μιας απωλειας δεν θα βαλω στο ενυδρειο caudo αλλα ocellatus gold!!

Mod Edit:Σου ενωσα τα ποστ,θα σε παρακαλουσα να μην κανεις απανοτα ποστ αλλα να χρησιμοποιεις την επεξεργασια.

Έγινε επεξεργασία - argy1

Μάλλον κάπου μπέρδεψες τις μετρήσεις..

Ποιο είναι το ΝΟ3?Φαντάζομαι το τελευταίο..

Αλλά πρώτα θα πρέπει να σιγουρευτούμε για το ΝΗ3/4. :)

Οντως εχεις δικιο το τελευταιο  ειναι τα νιτρικα.. :P τωρα για την αμμωνια πραγματικα με εχει μπερδεψει κυριως ο πινακας που δειχνει το χρωμα του τεστ κυριως αλλα και το τεστ που ειναι διαφανο.Να συμπληρωσω πως ακολουθησα τις οδηγιες κατα γραμμα..παραθετω μερικες φωτο να μου πειτε την γνωμη σας...(το τεστ ειναι τησ Salifert)

post-59036-0-75326100-1458394744_thumb.jpg

post-59036-0-09055200-1458394757_thumb.jpg

Βάλε το νερό μπροστά από το κάθε χρώμα και δες μέσα από το ποτηράκι με ποιο ταιριαζει πιο πολύ. Αν θες ανέβασε και φωτογραφίες με τις 3 πρώτες συγκρίσεις να δούμε και εμείς.

Όλα ενταξει τελικα αφου το τεστ δεν πηρε χρωμα δεν υπαρχει και αμμωνια :D

Στο ενυδρειο εδώ και περιπου 3 βδομάδες εχω βρει 2 λαθρεπιβάτες σαλιγκάρια αλλα μερα με την μερα ανακαλυπτω και αλλους..υπαρχει περιπτωση αμα ανεβασω φωτο να αναγνωρίσουμε το ειδος επειδή είναι ακομα μικρα σχετικα

Επισης το ενυδρειο εχει γεμισει αρχιζει και γεμιζει καφε αλγη.. τι να κανω?

Η καφε αλγη θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει μονη της λογικα οποτε κανε λιγη υπομονη. Για τα σαλιγκαρια αν δεν τα θελεις απλα αφαιρεσε τα προτου γινουν πολλα. Μεσω των φυτων θα ηρθαν, λογικο αν δεν εκανες καμια απολυμανση.

Μπορούμε να αναγνωρίσουμε το ειδος τους αν ανεβασω φωτογραφια επειδή είναι μικρα ακομα σχετικα

Δεν θα στεργιώσουν οι λαθρεπιβάτες με αυτά τα ψάρια. Εγώ είχα πάρα πολλούς και όταν το γύρισα σε κιχλίδες έβλεπα που και που κανένα. Μάλιστα το έπιανα το έσπαγα και τους το έριχνα να το φάνε. Πάρτι έκαναν.

Αυτό θα κανω λογικα γιατι πλεον εχουν το μέγεθος ριζιου και φοβάμαι μηπως πανε τα ψαρια να τα φανε και φυγουν αψαλτα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...