Jump to content

Νέο ενυδρείο 120lt

avraamp

Recommended Posts

Παιδια μια που συζητατε για ριακτορες, ριξτε μια ματια σε red sea co2 reactor 500. Ειμαι απο κιν και δεν μπορω να βαλω λινκ. Τον ειχα χρησιμοποιησει στο φυτεμενο μου και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα και ειχα και σουπερ διαχυση.

Μου φαίνεται ότι τζάμπα πήγε ο reactor, αν είναι κάθε εβδομάδα να κάνω αυτή τη δουλειά θα δω για κανένα bazooka ή για κανένα κεραμικό.  Σκέφτομαι βέβαια και τη λύση του Κώστα με τον κυκλοφορητή αλλά δεν θέλω άλλα καλώδια και αξεσουάρ μέσα στο ενυδρείο.  Ο κυκλοφορητής θα είναι και πολύ μεγαλύτερος σε μέγεθος από το bazooka και το κεραμικό.

Σε ευχαριστώ Κοσμά.  Καθαρισμός φίλτρου απλά μέσα στον κουβά που βγάζεις το νερό του ενυδρείου στην αλλαγή, καθαρίζεις τα σφουγγάρια μέσα και αν έχει μπουκώσει κάτι το αφαιρείς;  Το νερό που έχει μαζευτεί μέσα στον κάδο του εξωτερικού φίλτρου το αδειάζεις;  Όπως έχω παρατηρήσει το νερό που μαζεύεται εκεί έχει διάφορες μπίχλες μέσα. :)

Εγω καθε βδομαδα πλενω τα σφουγγαρια με νερο βρυσης, ξεπλενω το βιολογικο με νερο ενυδρειου,πλενω τον καδο,την κεφαλη,την φτερωτη ολα.Αν μεγαλωσει καποιο σαλιγγαρι μεσα και παει στην φτερωτη καηκες.

Εγω καθε βδομαδα πλενω τα σφουγγαρια με νερο βρυσης, ξεπλενω το βιολογικο με νερο ενυδρειου,πλενω τον καδο,την κεφαλη,την φτερωτη ολα.Αν μεγαλωσει καποιο σαλιγγαρι μεσα και παει στην φτερωτη καηκες.

Άρα να πλένω τα σφουγγάρια με νερό βρύσης, Το βιολογικό ξέπλυμα μέσα σε νερό ενυδρείου και τον κάδο και την κεφαλή ξέπλυμα με νερό βρύσης κάθε εβδομάδα.  Τον υαλοβάμβακα κάθε πότε πρέπει να τον αλλάζουμε;

Παιδια μια που συζητατε για ριακτορες, ριξτε μια ματια σε red sea co2 reactor 500. Ειμαι απο κιν και δεν μπορω να βαλω λινκ. Τον ειχα χρησιμοποιησει στο φυτεμενο μου και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα και ειχα και σουπερ διαχυση.

:thumbsu:  :thumbsu: ,Ευχαριστούμε για την πρόταση, θα το δω και αυτό!

Η πατέντα του Κώστα είναι για diy co2. Για μπουκάλα είναι καλύτερα ο bazooka-κεραμικός-external reactor.

Και εμένα μου φαίνεται ότι θα ξαναβγάλω απ' το συρτάρι τον κεραμικό και ή θα ψάξω για bazooka ή τον καλό κεραμικό που ξεβιδώνει και καθαρίζει.

Άγγελε, επειδή του Κώστα το έχω δει από κοντά και έχει μπουκάλα ο Κώστας, έχει καλή διάχυση.  Το μόνο που με χαλάει είναι το μέγεθος του κυκλοφορητή μέσα στο ενυδρείο, αφού είναι σαν μικρό φίλτρο περίπου, όπως επίσης και το καλώδιο έξτρα που θα πηγαίνει στο ενυδρείο.  

Προφανώς τα bazooka που έχει εδώ είναι γνήσια όπως και τα κεραμικά πρέπει να είναι καλύτερα από αυτά που δίνει η olympia ή να βάλω πάλι της olympia μην κάνω πάλι τζάμπα αγορές..

http://www.co2art.co.uk/collections/co2-diffusers-reactors

Οι reactors δεν ξέρω αν θα δουλεύουν σωστά ή αν θα είναι σαν αυτό που πήρα από το ebay.  Εμφανισιακά πάντως ο ένας φαίνεται ίδιος.

Το ενυδρειακο βαμβακι καθε βδομαδα το αλλαζεις.Μην πας και παρεις παλι γυαλινο διαχυτηρα,αφου εχεις.Ολα τα ιδια ειναι.Βαλε 10€ παραπανω και παρε τον bazooka

Καθάρισα το φίλτρο, άδειασα το νερό που είχε μαζέψει μέσα ο κάδος του και τράβηξε καινούριο από το ενυδρείο μόλις το σύνδεσα.  Έπλυνα το μπλε σφουγγάρι με νερό βρύσης, το βιολογικό υλικό καθόλου, το βαμβάκι με νερό βρύσης και τα μηχανικά μέρη με νερό βρύσης.  Το σύνδεσα πάλι πάνω, η ροή αυξήθηκε και ο reactor άρχισε πάλι να γυρνάει.  Βέβαια ο reactor μπορεί και να αρχίζει να γυρνάει επειδή αδειάζει από νερό μόλις τον ξεσυνδέσεις από το φίλτρο και μέχρι να γεμίσει γυρνάει.  Μετά από καμιά μέρα που έχει γεμίσει τελείως μου φαίνεται ότι γυρνάει πιο δύσκολα, αλλά τουλάχιστον γυρνάει.  Μάλλον θα βάλω στο πρόγραμμα να καθαρίζω και το φίλτρο κάθε εβδομάδα με την αλλαγή του νερού για να μην κολλάει ο reactor.

Παιδακια...οτι μπαζουκα και αν παρετε ειναι ο ιδιος,ειτε απο το ebay ειτε τον ΄'γνησιο' που ειναι πανακριβος.

Δεν εχουν διαφορα.

Εχω του ebay εδω και 2 χρονια περιπου,τον πηρα8 ευρω και δουλευει φουλ.

Θεωρω κοροιδια να δωσω 25 ευρω για ενα ιδιο πραγμα που μπορω να το παρω με 8 ευρω.

Συμφωνώ, τα γνήσια αμφιβάλλω αν κάνουν καλύτερη δουλειά απ' τα κινέζικα.

Καθάρισα το φίλτρο, άδειασα το νερό που είχε μαζέψει μέσα ο κάδος του και τράβηξε καινούριο από το ενυδρείο μόλις το σύνδεσα.  Έπλυνα το μπλε σφουγγάρι με νερό βρύσης, το βιολογικό υλικό καθόλου, το βαμβάκι με νερό βρύσης και τα μηχανικά μέρη με νερό βρύσης.  Το σύνδεσα πάλι πάνω, η ροή αυξήθηκε και ο reactor άρχισε πάλι να γυρνάει.  Βέβαια ο reactor μπορεί και να αρχίζει να γυρνάει επειδή αδειάζει από νερό μόλις τον ξεσυνδέσεις από το φίλτρο και μέχρι να γεμίσει γυρνάει.  Μετά από καμιά μέρα που έχει γεμίσει τελείως μου φαίνεται ότι γυρνάει πιο δύσκολα, αλλά τουλάχιστον γυρνάει.  Μάλλον θα βάλω στο πρόγραμμα να καθαρίζω και το φίλτρο κάθε εβδομάδα με την αλλαγή του νερού για να μην κολλάει ο reactor.

Τον δικο μου diy reactor δεν το εχω ακουμπησει περιπου 1,5-2 χρονια. :)

Θελει το φιλτρο και οι σωληνες καθαρισμα ,γιατι μειωνεται η ροη αλλα τον reactor δεν τον ακουμπαω.

Τον δικο μου diy reactor δεν το εχω ακουμπησει περιπου 1,5-2 χρονια. :)

Θελει το φιλτρο και οι σωληνες καθαρισμα ,γιατι μειωνεται η ροη αλλα τον reactor δεν τον ακουμπαω.

Σωλήνες πως καθαρίζουμε και κάθε πότε;

Φίλτρο επίσης κάθε πότε καθαρίζεις;  

Έγινε επεξεργασία - avraamp

Σωλήνες πως καθαρίζουμε και κάθε πότε;

Φίλτρο επίσης κάθε πότε καθαρίζεις;  

Mε την βουρτσα τους σωληνες, τα πουλανε στα pet.

Καλο ειναι οι σωληνες αν ειναι μικροι καθε μηνα , γιατι λιγη βρωμια να πιασουνε κοβουν την ροη.

Τα φιλτρα , τα καθαρισω κυριως αλλαζω το ενυδρειακο βαμβακι ανα μηνα . μπορει και λιγοτερο.

Αυτα στο 180 λιτρο.

Στα υπολοιπα εχω προφιλτρα, και τα καθαριζω καθε εβδομαδα, καθω και το ενυδρειακο βαμβακι.

Τα φιλτρα ανα 3 μηνο περιπου.

Εμένα γιατί στη βδομάδα πάνω πέφτει η ροή και θέλει καθάρισμα;

Όπως είδα στις φωτό σου τους σωλήνες παίζει να έχουμε και ίδιο φίλτρο, της eheim.  

Εμένα γιατί στη βδομάδα πάνω πέφτει η ροή και θέλει καθάρισμα;

Όπως είδα στις φωτό σου τους σωλήνες παίζει να έχουμε και ίδιο φίλτρο, της eheim.  

Στο 180λτ εχω 2 eco pro 2036 και ενα κρεμαστο φιλτρο.

Στο 180λτ εχω 2 eco pro 2036 και ενα κρεμαστο φιλτρο.

Aααααα οκ. Εγώ έχω ένα 2034. Όταν το καθαρίζω και βγάζω τους κάδους με τα βιολογικά και το βαμβάκι, το νερό που μένει μέσα στον κάδο το πετάω και τον ξεπλένω γιατί πιάνει πολύ μούργα στον πάτο. Κανω καλά η πρέπει να το κρατάω αυτό το νερό;

Το jumbo έχει κάτι ωραία βουρτσάκια στα είδη κουζίνας. Είναι σαν αυτά που χρησιμοποιούμε στα μπιμπερό αλλά σε πιο μεγάλο. Δεν είναι ανάγκη να πας σε pet shop.

Σήμερα ήρθε η παραγγελία με τις σκόνες από Αγγλία και μαζί τα δύο φυτά.  Τα φυτά, όπως μου είχες πει Νίκο δεν ήταν και σε πολύ κατάσταση μετά από μία εβδομάδα στην κούτα αλλά πιστεύω να σωθούν (που να έμεναν και δύο εβδομάδες που μου είχες αναφέρει ότι κάνουν από το co2art, δε θα είχε μείνει τίποτα.  Η rotala marcandra είναι 1-2 grow και είναι πολύ μικρή, πιστεύω να αντέξει και να μεγαλώσει, θα δούμε.  Αύριο αν προλάβω θα κάτσω να φτιάξω Κάλιο. :nurse: :nurse:

Σήμερα ήρθε η παραγγελία με τις σκόνες από Αγγλία και μαζί τα δύο φυτά.  Τα φυτά, όπως μου είχες πει Νίκο δεν ήταν και σε πολύ κατάσταση μετά από μία εβδομάδα στην κούτα αλλά πιστεύω να σωθούν (που να έμεναν και δύο εβδομάδες που μου είχες αναφέρει ότι κάνουν από το co2art, δε θα είχε μείνει τίποτα.  Η rotala marcandra είναι 1-2 grow και είναι πολύ μικρή, πιστεύω να αντέξει και να μεγαλώσει, θα δούμε.  Αύριο αν προλάβω θα κάτσω να φτιάξω Κάλιο. :nurse: :nurse:

Γρηγορα σου ηρθανε.

Προσφατα παραγγειλα απο Αγγλια αλλο μαγαζι και εκαναν 2,5 εβδομάδες.

Γρηγορα σου ηρθανε.

Προσφατα παραγγειλα απο Αγγλια αλλο μαγαζι και εκαναν 2,5 εβδομάδες.

Πάλι καλά μήπως και σωθούν τα φυτά.:)

Το νου σου με τις σκόνες, υπάρχουν μέγιστες διαλυτότητας στην κάθε μια.

Δεν μπορείς να βάλεις όση ποσότητα θες.

Το νου σου με τις σκόνες, υπάρχουν μέγιστες διαλυτότητας στην κάθε μια.

Δεν μπορείς να βάλεις όση ποσότητα θες.

Έχω ενημερωθεί Άγγελε και έχω καταλάβει τι πρέπει να κανω.

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.:)

Εγώ δουλεύω πάνω σ αυτή την ιστοσελίδα όσον αφορά τη λίπανση, έχει πολύ πρακτικό κι εύχρηστο calculator, έχει στο τέλος της σελίδας τις διαλυτότητες,  θέματα για άλγες, γενικώς έχει πολλές πληροφορίες κι άρθρα πάνω στη λίπανση κι όλες τις μεθόδους, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για κάθε φυτεμένο. 

Έγινε επεξεργασία - Ρομποτής Κωνσταντίνος

Προσωπικα χρησιμοποιω ενα προγραμματακι το οποιο κατεβαζεις στο pc σου και τα υπολογιζεις ολα απο εκει.

Μπορεις να υπολογισεις ποσα ppm εριχνες με τα λιπασματα της seachem ωστε να πιασεις τα ιδια και με τις σκονες.

Προσωπικα χρησιμοποιω ενα προγραμματακι το οποιο κατεβαζεις στο pc σου και τα υπολογιζεις ολα απο εκει.

Μπορεις να υπολογισεις ποσα ppm εριχνες με τα λιπασματα της seachem ωστε να πιασεις τα ιδια και με τις σκονες.

Στείλε ποιο είναι να το έχουμε στα υπόψιν.

Ένα μικρό update του ενυδρείου μετά από μερικές αλλαγές.  Πρόσθεσα κάποια νέα φυτά, κλάδεψα το δάσος της λευκοκεφαλας (είχε γεμίσει το μισό ενυδρείο).

Την άλλη εβδομάδα περιμένω κάποια φυτά ακόμα να προσθέσω και να βγάλω κάποια από αυτά που έχει, όπως επίσης να δώσω και τα  ember tetra (αν ενδιαφέρεται κανείς προτάσεις δεκτές).

Όταν φτάσει στην τελική του μορφή θα γίνει και μια αναλυτική παρουσίαση.

Η anubia είναι ένα από αυτά που σκέφτομαι να βγάλω, δείτε το φωτό που πέταξε ένα μικρό μπουμπούκι, σαν να μου λέει κράτα με.:)

Έγινε επεξεργασία - avraamp
  • Like 3

Πείτε καμιά ιδέα πως θα πιάσω τα ember tetra για να τα βγάλω από το ενυδρείο!!!

Μόλις πλησιάσει η απόχη γίνονται καπνός μέσα στα φυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...