avraamp 15 Απριλίου 2016 Author #326 Share 15 Απριλίου 2016 Τα γατόψαρα ανεβαίνουν επιφάνεια και ξανακατεβαίνουν αλλά το έκαναν και πριν βάλω το co2 αυτό, όπως και ο μονομάχος, άρα δε νομίζω να είναι ανησυχητικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 15 Απριλίου 2016 #327 Share 15 Απριλίου 2016 Οχι και μενα ανεβαινουν σε πολυ αραια διαστηματα, ετσι κανουν αφου θελουν που και που φρεσκο οξυγονο. Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 18 Απριλίου 2016 Author #328 Share 18 Απριλίου 2016 Γενική κατηγορία ενυδρείου ΦυτεμένοΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80*35*45Συνολικά Λίτρα: 126Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά: hygrocotyle leycocephala, limnophila sessiliphlora, hygrophilla polysperma, anubias nana, rotala rotundifolia, cryptocoryne parva, altenanthera reineckii mini, valisneria spiralis "Torta", Ludwigia glandulosa, Ludwigia mullerti, bacopa carolinianaΨάρια: 1 betta male, 11 ember tetra, 15 lemon tetra, 3 corydoras aenaus bronze, 1 paleatus, 2 corydoras sterbai, 2 corydoras albino, 2 ancistrus sp3Άλλα είδη: ramshorn, λαθρεπιβάτες, 5 amano shrimpsΔιακοσμητικά υλικάΦόντο:Πέτρες:Ξύλα: ρίζαΆλλα διακοσμητικά : 1 πέτρα & 1 ξύλο με anubias Υπόστρωμα: Sera floredepotΒυθός: Χαλαζιακή άμμος 0,4-0,8mmΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2*24W T5 6500K & 2*24W T5 4000KΔιάρκεια φωτισμού: 8 ώρες την ημέραΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: EHEIM ecco pro 200Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμοστάτης Jbl 150WΛίπανση: EI με υγρά της seachem & προσεχώς DIY σκόνεςΠαροχή Co2: ΝαιΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή: JBL Novo Fil, JBL Novo Bel, JBL Novo Tab, JBL Novo PlecoΠαράμετροι pH:6,8Γενική σκληρότητα (hg):10Ανθρακική σκληρότητα (Κ.):6Αμμωνία (ΝΗ): 0Νιτρώδη (ΝΟ): 0Νιτρικά (ΝΟ): 15Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C): 25 - 26ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 1 φορά την εβδομάδα 50%Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Jbl Biotopol & DenitrolΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Κάνω μία νέα παρουσίαση του ενυδρείου μου καθώς έχουν γίνει αρκετές αλλαγές σε ψάρια, φυτά και εξοπλισμό. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις να βγάλω τελείως τα ember tetra και να τα δώσω. Ακόμα, σκέφτομαι μήπως να προσθέσω ένα ζευγάρι ramirezi. Επίσης έχω στο πρόγραμμα να προσθέσω κάποια φυτά και να αφαιρέσω κάποια άλλα. Προτάσεις - γνώμες - κριτικές δεκτές. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 18 Απριλίου 2016 Author #329 Share 18 Απριλίου 2016 (edited) Μερικές φωτό ακόμα: Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2016 - avraamp 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 18 Απριλίου 2016 #330 Share 18 Απριλίου 2016 Που ειναι η αλγη ρε συ ? Καθραρο φαινεται το ενυδρειο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 18 Απριλίου 2016 #331 Share 18 Απριλίου 2016 (edited) Κουκλί είναι Μάκη κι εγώ δεν βλέπω άλγη, ωραία έχει κάτσει κι η ρίζα, ψάρια μια χαρά τα βλέπω! Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 18 Απριλίου 2016 Author #332 Share 18 Απριλίου 2016 Καθάρισα όλη τη gsa την Κυριακή με την αλλαγή νερού. Ήταν γεμάτα και τα 2 τζάμια. Παρατήρησα και στη ludwigia στα χαμηλά φύλλα πολύ λίγο bba και έριξα excel. Θα ρίξω και αύριο και αν έχει πάλι θα βγάλω τα προσβεβλημένα φύλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 18 Απριλίου 2016 #333 Share 18 Απριλίου 2016 Μάκη μια χαρά τα πάει το ενυδρείο, η λευκοκεφάλα έγινε τούμπανο. Η άλγη δεν φαίνεται καθόλου τουλάχιστον στις φωτογραφίες. Τα limnophila είναι το μόνο φυτό που θα έβγαζα από μέσα. Χρειάζεται μεγάλη συστάδα για να δείξει, και αρκετό φωτισμό ώστε να πετά πλαινά βλαστάρια και να παίρνει όψη θάμνου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 18 Απριλίου 2016 Author #334 Share 18 Απριλίου 2016 Τα limnophilla είχε γίνει πιο πυκνό απο τη λευκοκεφαλα αλλά το αραίωσα πριν μια ε Μάκη μια χαρά τα πάει το ενυδρείο, η λευκοκεφάλα έγινε τούμπανο. Η άλγη δεν φαίνεται καθόλου τουλάχιστον στις φωτογραφίες. Τα limnophila είναι το μόνο φυτό που θα έβγαζα από μέσα. Χρειάζεται μεγάλη συστάδα για να δείξει, και αρκετό φωτισμό ώστε να πετά πλαινά βλαστάρια και να παίρνει όψη θάμνου. Σε ευχαριστώ Σωτήρη. Είχε γίνει πιο πυκνό απο τη λευκοκεφαλα και το αραίωσα γιατί μετά απο κάποιο κλάδεμα είχαν μαυρίσει κάποια κλαδιά μέσα και ήθελα να το αραίωσω λίγο να φανούν τα φύλλα του, πριν είχαν χαθεί, φαινοντουσαν μόνο τα πάνω και τα γύρω . Αυτό που σκέφτομαι να βγάλω ειναι το πολυσπερμα γιατί τρυπάν τα φύλλα του συνέχεια και έχει αρχίσει και με τσατίζει λίγο και σκέφτομαι κανενα pogostemon erectus ή stellata. Σκέφτομαι να μετακίνησω τη valisneria απο εκεί και στη θέση της να βάλω τη σεσιλιφλορα, όπου στη θέση της να βάλω μια rotala marcrandra. Επίσης σκέφτομαι να βγάλω μια Anubia ( την αριςτερη Μάλλον) και να βάλω bacopa Australia και μπροστά απο τη λευκοκεφαλα στη γωνία να βάλω μια alternanthera rosanervig. Τέλος σκέφτομαι και για palustris cuba αλλά όλα αυτά θα δείξουν σιγά σιγά και στην πορεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 19 Απριλίου 2016 Author #335 Share 19 Απριλίου 2016 Το πρωί είδα πάλι ο ριάκτορας είχε κολλήσει. Τι να κάνω με αυτό το θέμα, όλο το φτιάχνω και όλο κολλημένο το βρίσκω. Δουλεύει για 5 μέρες και μετά κολλάει. Έχει κανένας που το δουλεύει ήδη να προτείνει κάτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 19 Απριλίου 2016 #336 Share 19 Απριλίου 2016 Καλημερα Μακη! Βαλε την μαρκα του ριακτορα αν θες να μην παρουμε τον ιδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 19 Απριλίου 2016 Author #337 Share 19 Απριλίου 2016 Καλημερα Μακη! Βαλε την μαρκα του ριακτορα αν θες να μην παρουμε τον ιδιο Ποια μάρκα ρε Κοσμά, Κινέζος από ebay. Οι επώνυμοι δε ξέρω αν δουλεύουν καλύτερα ή κάνουν τα ίδια, πάντως ένας της Sera που είδα έχει 50 ευρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 19 Απριλίου 2016 #338 Share 19 Απριλίου 2016 Της sera αν θες πες μου.Τον εχω βρει σε καταστημα 30€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 19 Απριλίου 2016 Author #339 Share 19 Απριλίου 2016 Στείλε πμ να έχω στα υπ' όψιν γιατί ακόμα δεν είναι για να ξαναπάρω ριάκτορα, θα παλέψω με αυτόν όσο μπορώ. Μπορεί αυτός με τα 50€ που είδα εγώ να ήταν ο μεγάλος γιατί έχει 2 μεγέθη η sera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 19 Απριλίου 2016 #340 Share 19 Απριλίου 2016 Στο youtube υπάρχει ένα βίντεο με τον ista που υποτίθεται είναι ο "γνήσιος" και ο τύπος που το παρουσιάζει λέει ότι η χρυσή τομή γι' αυτόν είναι 1μιση με 2 φύση. το δευτερόλεπτο γιατί μετά του κολλάει και αυτουνού. Και έχει δυνατό φίλτρο, οι προπελίτσες του γυρίζουν σαν τρελές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 19 Απριλίου 2016 #341 Share 19 Απριλίου 2016 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου Φυτεμένο Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80*35*45 Συνολικά Λίτρα: 126 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: hygrocotyle leycocephala, limnophila sessiliphlora, hygrophilla polysperma, anubias nana, rotala rotundifolia, cryptocoryne parva, altenanthera reineckii mini, valisneria spiralis "Torta", Ludwigia glandulosa, Ludwigia mullerti, bacopa caroliniana Ψάρια: 1 betta male, 11 ember tetra, 15 lemon tetra, 3 corydoras aenaus bronze, 1 paleatus, 2 corydoras sterbai, 2 corydoras albino, 2 ancistrus sp3 Άλλα είδη: ramshorn, λαθρεπιβάτες, 5 amano shrimps Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πέτρες: Ξύλα: ρίζα Άλλα διακοσμητικά : 1 πέτρα & 1 ξύλο με anubias Υπόστρωμα: Sera floredepot Βυθός: Χαλαζιακή άμμος 0,4-0,8mm Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2*24W T5 6500K & 2*24W T5 4000K Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες την ημέρα Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: EHEIM ecco pro 200 Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμοστάτης Jbl 150W Λίπανση: EI με υγρά της seachem & προσεχώς DIY σκόνες Παροχή Co2: Ναι Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: JBL Novo Fil, JBL Novo Bel, JBL Novo Tab, JBL Novo Pleco Παράμετροι pH:6,8 Γενική σκληρότητα (hg):10 Ανθρακική σκληρότητα (Κ.):6 Αμμωνία (ΝΗ): 0 Νιτρώδη (ΝΟ): 0 Νιτρικά (ΝΟ): 15 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 25 - 26 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 1 φορά την εβδομάδα 50% Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Jbl Biotopol & Denitrol Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Κάνω μία νέα παρουσίαση του ενυδρείου μου καθώς έχουν γίνει αρκετές αλλαγές σε ψάρια, φυτά και εξοπλισμό. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις να βγάλω τελείως τα ember tetra και να τα δώσω. Ακόμα, σκέφτομαι μήπως να προσθέσω ένα ζευγάρι ramirezi. Επίσης έχω στο πρόγραμμα να προσθέσω κάποια φυτά και να αφαιρέσω κάποια άλλα. Προτάσεις - γνώμες - κριτικές δεκτές. Πολύ καλή δουλειά, μπράβο έγινε πανέμορφο! Έγινε επεξεργασία 19 Απριλίου 2016 - George K Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 19 Απριλίου 2016 Author #342 Share 19 Απριλίου 2016 Στο youtube υπάρχει ένα βίντεο με τον ista που υποτίθεται είναι ο "γνήσιος" και ο τύπος που το παρουσιάζει λέει ότι η χρυσή τομή γι' αυτόν είναι 1μιση με 2 φύση. το δευτερόλεπτο γιατί μετά του κολλάει και αυτουνού. Και έχει δυνατό φίλτρο, οι προπελίτσες του γυρίζουν σαν τρελές. Άγγελε και εσύ reactor δεν έχεις; Ποιον έχεις εσύ και πως σου δουλεύει; Εμένα τώρα είναι σταματημένος τελείως ας πούμε, μάλλον πρέπει να έπεσε λίγο η ροή του φίλτρου, αν το ανοίξω και το καθαρίσω λίγο θα ξεκολλήσει μάλλον ή συμβαίνει επειδή αδειάζει ο reactor από νερό και μέχρι να ξαναγεμίσει γυρνάει καλύτερα τις προπελίτσες. Πραγματικά έχει αρχίσει και μου τη δίνει αυτή η κατάσταση. Δε μπορώ να ασχολούμαι μια φορά την εβδομάδα μαζί του για να ξεκολλήσει. Έτσι μου έρχεται να ξαναβάλω τον κεραμικό ή να πάω σε bazooka ή σε ένα άλλο κεραμικό μήπως είναι καλύτερος από αυτόν που δίνει το olympia. Πολύ καλή δουλειά, μπράβο έγινε πανέμορφο! Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, προσπαθώ για το καλύτερο. Να είσαι καλά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 19 Απριλίου 2016 #343 Share 19 Απριλίου 2016 Γιατι δεν δοκιμαζεις το δικο μου τροπο; Στο διαδικτυο θεωρειται ως ο καλυτερος κι εγω ειμαι 5 μηνες ετσι χωρις απολυτως κανενα προβλημα. Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 20 Απριλίου 2016 Author #344 Share 20 Απριλίου 2016 Γιατι δεν δοκιμαζεις το δικο μου τροπο; Στο διαδικτυο θεωρειται ως ο καλυτερος κι εγω ειμαι 5 μηνες ετσι χωρις απολυτως κανενα προβλημα. Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Επειδή έβαλα το εξωτερικό φίλτρο είπα να το εκμεταλλευτώ και να αποφύγω να βάλω και άλλα εξαρτήματα μέσα στο ενυδρείο που σημαίνει και έξτρα καλώδιο. Θα δω τι θα κάνω αν συνεχίσει αυτό το χάλι, μπορεί να πάω στη δική σου λύση ή σε bazooka. Περιμένω και τον Κοσμά να πει εντυπώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 20 Απριλίου 2016 #345 Share 20 Απριλίου 2016 Μακη θα περιμενεις πολυ.Εχω παραδοση απο 6-30 Μαιου και δεν πηρα τον αυθεντικο bazooka Πιαστηκα κοτσο.Ελπιζω αυτος που θα μου ερθει να μην ειναι αχρηστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 20 Απριλίου 2016 Author #346 Share 20 Απριλίου 2016 (edited) Μακη θα περιμενεις πολυ.Εχω παραδοση απο 6-30 Μαιου και δεν πηρα τον αυθεντικο bazooka Πιαστηκα κοτσο.Ελπιζω αυτος που θα μου ερθει να μην ειναι αχρηστος Ποιος είναι ο αυθεντικός δηλαδή; Μήπως και εγώ επειδή πήρα τον Κινέζικο έχω θέμα. Αν πάρω κάποιο reactor ή bazooka από το co2art, μήπως και αυτό έχει Κινέζικα, ή κάποιο επώνυμο και όχι Κινέζικο από ebay μήπως είναι καλύτεροι; Γενικότερα τι θα μπορούσα να κάνω σαν καλύτερη λύση (bazooka, reactor ή κεραμικό); Μήπως να ξαναβάλω τον κεραμικό που πήρα από το olympia κάτω από την έξοδο του φίλτρου ή και αυτό δεν θα είναι καλό; Δεν έχω θέμα να αλλάξω και τον reactor που πήρα κάποια στιγμή, αλλά το σημαντικό είναι να πάρω κάτι που να κάνει σωστά και απροβλημάτιστα τη δουλειά χωρίς να χρειάζεται να το ανοίγω κάθε λίγο και να παρεμβαίνω. Έχω την εντύπωση ότι μετά από μία εβδομάδα που καθάρισα το φίλτρο, έπεσε λίγο η ροή του και σαν αποτέλεσμα σταματάει να γυρνάει η προπέλα του reactor. Το φίλτρο κάθε πότε πρέπει να το καθαρίζουμε και να κάνουμε συντήρηση; Αν υπάρχει και κάποιος οδηγός για καθαρισμό και συντήρηση φίλτρου. Έγινε επεξεργασία 20 Απριλίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 20 Απριλίου 2016 #347 Share 20 Απριλίου 2016 (edited) Δεν έχει να κάνει αν είναι κινέζικος ή όχι, τουλάχιστον για τον συγκεκριμένο ριάκτορα. Φίλος μου έχει τον ista (γνήσιος) και πάλι δεν του γυρίζει. Απλά πρέπει να βρεις την χρυσή τομή σε αυτούς, το σημείο δηλαδή που δεν θα μαγκώνει αλλά θα έχεις και επαρκές διοξείδιο. Και ο δικός μου με έχει νευριάσει, ενώ στην αρχή που τον έβαλα μπορούσε να μου κιτρινίζει το drop checker, τώρα είναι με το ζόρι πράσινο. Τον άνοιξα και τον καθάρισα απ' τη μπίχλα, καθάρισα και τα σφουγγάρια του φίλτρου αλλά καμία βελτίωση. Το βλέπω απ' τις προπέλες, δεν γυρίζουν όπως γύριζαν στην αρχή. Το μόνο που μένει πριν τον πετάξω, είναι να καθαρίσω τις σωληνώσεις του φίλτρου. Έγινε επεξεργασία 20 Απριλίου 2016 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 20 Απριλίου 2016 #348 Share 20 Απριλίου 2016 (edited) Ποιος είναι ο αυθεντικός δηλαδή; Μήπως και εγώ επειδή πήρα τον Κινέζικο έχω θέμα. Αν πάρω κάποιο reactor ή bazooka από το co2art, μήπως και αυτό έχει Κινέζικα, ή κάποιο επώνυμο και όχι Κινέζικο από ebay μήπως είναι καλύτεροι; Γενικότερα τι θα μπορούσα να κάνω σαν καλύτερη λύση (bazooka, reactor ή κεραμικό); Μήπως να ξαναβάλω τον κεραμικό που πήρα από το olympia κάτω από την έξοδο του φίλτρου ή και αυτό δεν θα είναι καλό; Δεν έχω θέμα να αλλάξω και τον reactor που πήρα κάποια στιγμή, αλλά το σημαντικό είναι να πάρω κάτι που να κάνει σωστά και απροβλημάτιστα τη δουλειά χωρίς να χρειάζεται να το ανοίγω κάθε λίγο και να παρεμβαίνω. Έχω την εντύπωση ότι μετά από μία εβδομάδα που καθάρισα το φίλτρο, έπεσε λίγο η ροή του και σαν αποτέλεσμα σταματάει να γυρνάει η προπέλα του reactor. Το φίλτρο κάθε πότε πρέπει να το καθαρίζουμε και να κάνουμε συντήρηση; Αν υπάρχει και κάποιος οδηγός για καθαρισμό και συντήρηση φίλτρου. Ο αυθεντικος ειναι αυτος http://www.ebay.com/itm/Bazooka-Atomizer-CO2-Diffuser-45mm-55mm-65mm-Sizes-/301082728502?var=&hash=item4619edd836:m:m9l5LGfxPC4G9jjXCfoGPuA Εγω πηρα αυτον http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Co2-System-Atomizer-Diffuser-L-siz-For-planted-aquarium-plant-tank/271660863329?_trksid=p2045573.c100033.m2042&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D36461%26meid%3D7b6fa3b7702e4e36aa1d9759962cce30%26pid%3D100033%26rk%3D2%26rkt%3D4%26sd%3D301082728502 Εγω το φιλτρο μου το καθαριζω καθε βδομαδα.Αν εχεις σαλιγγαρια καλο θα ειναι να το κανεις και εσυ ή εστω καθε 2 βδομαδες.Τους σωληνες τους καθαριζω καθε 1,5 μηνα Έγινε επεξεργασία 20 Απριλίου 2016 - kosmas Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 20 Απριλίου 2016 Author #349 Share 20 Απριλίου 2016 Δεν έχει να κάνει αν είναι κινέζικος ή όχι, τουλάχιστον για τον συγκεκριμένο ριάκτορα. Φίλος μου έχει τον ista (γνήσιος) και πάλι δεν του γυρίζει. Απλά πρέπει να βρεις την χρυσή τομή σε αυτούς, το σημείο δηλαδή που δεν θα μαγκώνει αλλά θα έχεις και επαρκές διοξείδιο. Και ο δικός μου με έχει νευριάσει, ενώ στην αρχή που τον έβαλα μπορούσε να μου κιτρινίζει το drop checker, τώρα είναι με το ζόρι πράσινο. Τον άνοιξα και τον καθάρισα απ' τη μπίχλα, καθάρισα και τα σφουγγάρια του φίλτρου αλλά καμία βελτίωση. Το βλέπω απ' τις προπέλες, δεν γυρίζουν όπως γύριζαν στην αρχή. Το μόνο που μένει πριν τον πετάξω, είναι να καθαρίσω τις σωληνώσεις του φίλτρου. Μου φαίνεται ότι τζάμπα πήγε ο reactor, αν είναι κάθε εβδομάδα να κάνω αυτή τη δουλειά θα δω για κανένα bazooka ή για κανένα κεραμικό. Σκέφτομαι βέβαια και τη λύση του Κώστα με τον κυκλοφορητή αλλά δεν θέλω άλλα καλώδια και αξεσουάρ μέσα στο ενυδρείο. Ο κυκλοφορητής θα είναι και πολύ μεγαλύτερος σε μέγεθος από το bazooka και το κεραμικό. Ποιος είναι ο αυθεντικός δηλαδή; Μήπως και εγώ επειδή πήρα τον Κινέζικο έχω θέμα. Αν πάρω κάποιο reactor ή bazooka από το co2art, μήπως και αυτό έχει Κινέζικα, ή κάποιο επώνυμο και όχι Κινέζικο από ebay μήπως είναι καλύτεροι; Γενικότερα τι θα μπορούσα να κάνω σαν καλύτερη λύση (bazooka, reactor ή κεραμικό); Μήπως να ξαναβάλω τον κεραμικό που πήρα από το olympia κάτω από την έξοδο του φίλτρου ή και αυτό δεν θα είναι καλό; Δεν έχω θέμα να αλλάξω και τον reactor που πήρα κάποια στιγμή, αλλά το σημαντικό είναι να πάρω κάτι που να κάνει σωστά και απροβλημάτιστα τη δουλειά χωρίς να χρειάζεται να το ανοίγω κάθε λίγο και να παρεμβαίνω. Έχω την εντύπωση ότι μετά από μία εβδομάδα που καθάρισα το φίλτρο, έπεσε λίγο η ροή του και σαν αποτέλεσμα σταματάει να γυρνάει η προπέλα του reactor. Το φίλτρο κάθε πότε πρέπει να το καθαρίζουμε και να κάνουμε συντήρηση; Αν υπάρχει και κάποιος οδηγός για καθαρισμό και συντήρηση φίλτρου. Ο αυθεντικος ειναι αυτος http://www.ebay.com/itm/Bazooka-Atomizer-CO2-Diffuser-45mm-55mm-65mm-Sizes-/301082728502?var=&hash=item4619edd836:m:m9l5LGfxPC4G9jjXCfoGPuA Εγω πηρα αυτον http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Co2-System-Atomizer-Diffuser-L-siz-For-planted-aquarium-plant-tank/271660863329?_trksid=p2045573.c100033.m2042&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D36461%26meid%3D7b6fa3b7702e4e36aa1d9759962cce30%26pid%3D100033%26rk%3D2%26rkt%3D4%26sd%3D301082728502 Εγω το φιλτρο μου το καθαριζω καθε βδομαδα.Αν εχεις σαλιγγαρια καλο θα ειναι να το κανεις και εσυ ή εστω καθε 2 βδομαδες.Τους σωληνες τους καθαριζω καθε 1,5 μηνα Σε ευχαριστώ Κοσμά. Καθαρισμός φίλτρου απλά μέσα στον κουβά που βγάζεις το νερό του ενυδρείου στην αλλαγή, καθαρίζεις τα σφουγγάρια μέσα και αν έχει μπουκώσει κάτι το αφαιρείς; Το νερό που έχει μαζευτεί μέσα στον κάδο του εξωτερικού φίλτρου το αδειάζεις; Όπως έχω παρατηρήσει το νερό που μαζεύεται εκεί έχει διάφορες μπίχλες μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 20 Απριλίου 2016 #350 Share 20 Απριλίου 2016 Η πατέντα του Κώστα είναι για diy co2. Για μπουκάλα είναι καλύτερα ο bazooka-κεραμικός-external reactor. Και εμένα μου φαίνεται ότι θα ξαναβγάλω απ' το συρτάρι τον κεραμικό και ή θα ψάξω για bazooka ή τον καλό κεραμικό που ξεβιδώνει και καθαρίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος