nicpapa 21 Μαίου 2016 #451 Share 21 Μαίου 2016 Εσυ εισαι χειροτερος και απο μενα.. 22 φυτα αν τα μετρησα σωστα σε 120 λιτρα.. Kανε συσταδες... Τακτοποιησε τα φυτα , με τετοιο τροπο ωστε να ξεχωριζουν μεταξυ τους. Μην εχεις μαζεμενα ολα τα κοκκινα μαζι, και μην τα βαζεις στην μέση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Μαίου 2016 #452 Share 21 Μαίου 2016 Τι εγινε ρε παιδια εποχη για τα corydoras? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 21 Μαίου 2016 Author #453 Share 21 Μαίου 2016 (edited) Εσυ εισαι χειροτερος και απο μενα.. 22 φυτα αν τα μετρησα σωστα σε 120 λιτρα.. Kανε συσταδες... Τακτοποιησε τα φυτα , με τετοιο τροπο ωστε να ξεχωριζουν μεταξυ τους. Μην εχεις μαζεμενα ολα τα κοκκινα μαζι, και μην τα βαζεις στην μέση. Χειρότερος όχι μόνο στον αριθμό αλλά και στις συχνές αλλαγές... Κάποια φυτά θα τα βγάλω τελείως, όπως pistia stratiotes, limnophilla sessiliflora, ludwigia mullertii, ήδη τα έχω ελαχιστοποιήσει και απλά τα κρατάω για να τα συντηρώ, μήπως τα βάλω σε κάποιο άλλο. Θα προσπαθήσω αύριο με το κλάδεμα να τακτοποιήσω, να κάνω ίσως κάποιες ανακατατάξεις. Να αφήνω μεγαλύτερα κενά ανάμεσα στα διάφορα είδη; Να μη βάζω τα κόκκινα στη μέση εννοείς στη μεσαία ζώνη του ενυδρείου, ή να τα πηγαίνω στις άκρες στο δεξιά αριστερά; Προσπαθώ τα κόκκινα να τα βάζω ανάμεσα στα πράσινα για να δημιουργώ αντιθέσεις, αλλά κάπου το χάνω νομίζω. Νίκο αν μπορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι να κάνω για βελτίωση.... και εσύ Κώστα ρίξε την ιδέα σου... Τι εγινε ρε παιδια εποχη για τα corydoras? Προχθές που τους συμπλήρωσα λίγο νερό μπορεί να βοήθησε ή μπορεί να ήταν και το ψάρι που μου έδωσε ο Σωτήρης γιατί τα δικά μου τα πιο μεγάλα τα έχω 5 μήνες... Μπορεί να βοήθησε που μαλακώνει το νερό σιγά σιγά με την όσμωση. Το θέμα είναι τι κάνω τώρα για να τα βοηθήσω... Πως ξεκολλάνε από το τζάμι... Έγινε επεξεργασία 21 Μαίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 21 Μαίου 2016 Author #454 Share 21 Μαίου 2016 (edited) Ευτυχώς τα πιο πολλά ήταν πάνω στο drop checker και το έβαλα όπως ήταν στη γεννήστρα, τα υπόλοιπα τα έβγαλα με ένα ξυράφι από χαρτοκόπτη και τα έβαλα στη γεννήτρα, έβαλα και την αεραντλία κάτω από το drop checker. Την αεραντλία να τη βάλω τέρμα δυνατά ή υπάρχει κίνδυνος να ξεκολλήσει τα αυγά πάνω από το drop checker και να τα σκορπάει μέσα στη γεννήστρα με την ανατάραξη της αεραντλίας; Ο φωτισμός μήπως θα δημιουργεί πρόβλημα όταν ανάψουν τα φώτα; Αν ναι ίσως πρέπει να τα βγάλω από εκεί γιατί σε καμιά ώρα έβαλα να ανάψουν τα φώτα... Προς το παρών συνεχίζω έτσι και ότι γίνει, αν κάνω κάτι λάθος ενημερώστε για να το φτιάξω. Ελπίζω να καταφέρω να δω και εγώ ουρίτσες... Έγινε επεξεργασία 21 Μαίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Μαίου 2016 #455 Share 21 Μαίου 2016 Σε ευχαριστώ Κώστα, χρόνια πολλά και πάλι πολύχρονος και να τα εκατοστίσεις για τα γενέθλιά σου! Δώσε την ιδέα εσύ, να προγραμματίζω εγώ, έχω αρχίσει ήδη και το βαριέμαι.... χαχαχαχαχαχα Απ οσο ξερω το ενυδρειο σου ειναι πανω σε παγκο οπωτε και το βλεπεις και απο τις 2 μεριες,σωστα? Αν ειναι ετσι,τοτε εγω προτεινω το εξης στησιμο. Φτιαχνεις μια συνθεση με τις ριζες στην δεξια πλευρα και στη μεση του ενυδρειου (εννοω στο φαρδος) Την εμπλουτιζεις με ψηλα φυτα δεξια και αριστερα της και οσο πας πιο μπροστα βαζεις χαμηλοτερα φυτα μεχρι που καταληγεις σε γρασιδι. Δεν ξερω αν το καταλαβες ετσι οπως το εγραψα. Παρε και μια ιδεα τι εννοω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 21 Μαίου 2016 #456 Share 21 Μαίου 2016 Απ οσο ξερω το ενυδρειο σου ειναι πανω σε παγκο οπωτε και το βλεπεις και απο τις 2 μεριες,σωστα? Αν ειναι ετσι,τοτε εγω προτεινω το εξης στησιμο. Φτιαχνεις μια συνθεση με τις ριζες στην δεξια πλευρα και στη μεση του ενυδρειου (εννοω στο φαρδος) Την εμπλουτιζεις με ψηλα φυτα δεξια και αριστερα της και οσο πας πιο μπροστα βαζεις χαμηλοτερα φυτα μεχρι που καταληγεις σε γρασιδι. Δεν ξερω αν το καταλαβες ετσι οπως το εγραψα. Παρε και μια ιδεα τι εννοω. post-61906-0-63383000-1463772506.jpg Aυτό είναι το golden ratio ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 21 Μαίου 2016 Author #457 Share 21 Μαίου 2016 Απ οσο ξερω το ενυδρειο σου ειναι πανω σε παγκο οπωτε και το βλεπεις και απο τις 2 μεριες,σωστα? Αν ειναι ετσι,τοτε εγω προτεινω το εξης στησιμο. Φτιαχνεις μια συνθεση με τις ριζες στην δεξια πλευρα και στη μεση του ενυδρειου (εννοω στο φαρδος) Την εμπλουτιζεις με ψηλα φυτα δεξια και αριστερα της και οσο πας πιο μπροστα βαζεις χαμηλοτερα φυτα μεχρι που καταληγεις σε γρασιδι. Δεν ξερω αν το καταλαβες ετσι οπως το εγραψα. Παρε και μια ιδεα τι εννοω. post-61906-0-63383000-1463772506.jpg Κώστα μου αρέσει η ιδέα σου, να σου πω την αλήθεια μου είχε περάσει κάποια φάση από το μυαλό να πάω τη ρίζα τέρμα γωνία όπως λες και ο λόγος είναι ότι πάντα είχα ένα θέμα με το φύτεμα στα δεξιά της ρίζας. Σίγουρα κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω... αλλά μπορεί να χρειαστώ βοήθεια.... χαχαχαχα Θα ήθελα να δώσω και κάποιο βάθος με την άμμο. Όταν το είχα πρωτοστήσει το είχα κάνει αυτό αλλά με τον καιρό χάλασε. Προτείνεις τα ψηλά φυτά να είναι σε όλο το φάρδος του ενυδρείου, δηλαδή στους 35 πόντους; και να κονταίνουν κατά μήκος προς την άλλη μεριά στους 80 πόντους; Οπότε με αυτό το στήσιμο το ενυδρείο θα φαίνεται ομοιόμορφα και από τις 2 μεριές; Το γρασίδι το γουστάρω και εγώ πολύ ρε Κώστα, αλλά έχω τα γατόψαρα τα οποία είναι πολύ ωραία και δε θα ήθελα να τα βγάλω, μιλάμε για πολύ παιχνίδι τα άτιμα. Σίγουρα κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω, τώρα θα ρίξω ένα καλό κλάδεμα αύριο, αλλαγή νερού και αεραντλία να δω πως θα πάνε και τα αυγουλάκια. Με την πέτρα τι να κάνω σε ένα τέτοιο στήσιμο; Να τη βγάλω τελείως; Aυτό είναι το golden ratio ; Ευθύμη τι είναι αυτό που γράφεις; Η ονομασία για το συγκεκριμένο τρόπο στησίματος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Μαίου 2016 #458 Share 21 Μαίου 2016 Κώστα μου αρέσει η ιδέα σου, να σου πω την αλήθεια μου είχε περάσει κάποια φάση από το μυαλό να πάω τη ρίζα τέρμα γωνία όπως λες και ο λόγος είναι ότι πάντα είχα ένα θέμα με το φύτεμα στα δεξιά της ρίζας. Σίγουρα κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω... αλλά μπορεί να χρειαστώ βοήθεια.... χαχαχαχα Θα ήθελα να δώσω και κάποιο βάθος με την άμμο. Όταν το είχα πρωτοστήσει το είχα κάνει αυτό αλλά με τον καιρό χάλασε. Προτείνεις τα ψηλά φυτά να είναι σε όλο το φάρδος του ενυδρείου, δηλαδή στους 35 πόντους; και να κονταίνουν κατά μήκος προς την άλλη μεριά στους 80 πόντους; Οπότε με αυτό το στήσιμο το ενυδρείο θα φαίνεται ομοιόμορφα και από τις 2 μεριές; Το γρασίδι το γουστάρω και εγώ πολύ ρε Κώστα, αλλά έχω τα γατόψαρα τα οποία είναι πολύ ωραία και δε θα ήθελα να τα βγάλω, μιλάμε για πολύ παιχνίδι τα άτιμα. Σίγουρα κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω, τώρα θα ρίξω ένα καλό κλάδεμα αύριο, αλλαγή νερού και αεραντλία να δω πως θα πάνε και τα αυγουλάκια. Με την πέτρα τι να κάνω σε ένα τέτοιο στήσιμο; Να τη βγάλω τελείως; Ευθύμη τι είναι αυτό που γράφεις; Η ονομασία για το συγκεκριμένο τρόπο στησίματος; Μπορεις να κανεις μια συνθεση με τα ξυλα που εχεις στην δεξια πλευρα και μεση οπως σου ειπα και να βαλεις και πετρες γυρω της,μικροτερες. Την ριζα δεν κολλα στο δεξι τζαμι αλλα αφηνεις ενα κενο ενδιαμεσα τζαμι και ριζα οπου μπορεις εκει να φυτεψεις ψηλα φυτα,οπως και γυρω απο την ριζα,δεξια της και αριστερα της.Οχι ομως σε ολο το φαρδος αλλα μεχρι εκει που ειναι η ριζα σου.Δηλαδη θα εχεις και παλι κενα μεχρι το τζαμι δεξια και αριστερα. Μετα συνεχιζεις με φυτα πιο κοντα οσο πας προς το μηκος του ενυδρειου και αφου δεν μπορεις να βαλεις γρασιδι,το αφηνεις κενο μπροστα μονο με πετρες πχ και μετα αμμο. Δεν θα ειναι ακριβως ιδια και απο τις 2 πλευρες,θα ειναι πανομοιοτυπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 22 Μαίου 2016 Author #459 Share 22 Μαίου 2016 (edited) Έπεσε πολύ κλάδεμα σήμερα. Άλλαξα και θέση σε κάποια φυτά και έβγαλα την πέτρα (επίσης με τα φυτά) και έτσι έχουν περισσότερο χώρο τα γατόψαρα. Συνολικά έβγαλα περίπου 4 είδη φυτών και κάποια στιγμή θα φύγει και η pistia. Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2016 - avraamp 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Μαίου 2016 #460 Share 22 Μαίου 2016 Σαν να μου αρεσει περισσοτερο τωρα. Send from the heart of the Amazonas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 22 Μαίου 2016 #461 Share 22 Μαίου 2016 Σαν να μου αρεσει περισσοτερο τωρα. Send from the heart of the Amazonas Και μένα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 22 Μαίου 2016 Author #462 Share 22 Μαίου 2016 Σαν να μου αρεσει περισσοτερο τωρα. Send from the heart of the Amazonas Και μένα. Ευχαριστώ παιδιά!!! Και εμένα μου αρέσει περισσότερο.:):):) Νομίζω πριν είχε πνιγεί στα φυτά, έκανε χώρο και η πέτρα που έφυγε και φώτισε λίγο η δεξιά μεριά. Βέβαια νομίζω ότι είναι ανόμοιο το μέτρο σύγκρισης με πριν γιατί δεν ήταν κλαδεμένο, είχε γίνει ζούγκλα. Αν το κλάδευα θα έδειχνε καλύτερα, αλλά σίγουρα όχι καλύτερα από τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 22 Μαίου 2016 #463 Share 22 Μαίου 2016 Ε ναι ειναι ομορφοτερο... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 #464 Share 22 Μαίου 2016 Είναι πράγματι καλύτερο Εξακολουθώ να πιστεύω πως οι φωτογραφίες αδικούν τα ενυδρεία μας και τα χρώματα τους εκτός αν έχεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ κάμερα! ΜΠΡΑΒΟ Μάκη! Υγ. Δοκίμασε ένα μαύρο φόντο έτσι για να δούμε πως φαίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 22 Μαίου 2016 #465 Share 22 Μαίου 2016 Μια χαρά τα πας Μάκη, το ήθελε το κλάδεμα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 22 Μαίου 2016 Author #466 Share 22 Μαίου 2016 Είναι πράγματι καλύτερο Εξακολουθώ να πιστεύω πως οι φωτογραφίες αδικούν τα ενυδρεία μας και τα χρώματα τους εκτός αν έχεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ κάμερα! ΜΠΡΑΒΟ Μάκη! Υγ. Δοκίμασε ένα μαύρο φόντο έτσι για να δούμε πως φαίνεται Δε μπορώ να βάλω φόντο εκεί που έχω το ενυδρείο Ευθύμη. Μια χαρά τα πας Μάκη, το ήθελε το κλάδεμα του. Σε ευχαριστώ Σωτήρη. Το κακό είναι ότι θέλει κλάδεμα κάθε εβδομάδα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 22 Μαίου 2016 #467 Share 22 Μαίου 2016 Αυτό το ρυθμίζεις Αβραάμ με τον φωτισμό. Χαμηλός φωτισμός, μειωμένη ανάπτυξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 22 Μαίου 2016 Author #468 Share 22 Μαίου 2016 Αυτό το ρυθμίζεις Αβραάμ με τον φωτισμό. Χαμηλός φωτισμός, μειωμένη ανάπτυξη Δυστυχώς αυτό δε ρυθμίζει. Οι λάμπες ανάβουν όλες μαζί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 22 Μαίου 2016 #469 Share 22 Μαίου 2016 Αύξησε το ύψος του φωτιστικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 22 Μαίου 2016 Author #470 Share 22 Μαίου 2016 Αύξησε το ύψος του φωτιστικού. Για πες καμιά ιδέα, εσύ που ξέρεις από πατέντες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 #471 Share 22 Μαίου 2016 Βρε παιδιά τι του λέτε; Δηλαδή άμα εμένα η κουμπα θέλει κλάδεμα κάθε εβδομάδα ας μειώσω το φωτισμό. Δεν στέκει αυτό. Θα χάσει φυτά όπως η παλουστρις και το karpet stavrogyne θα πάψει να είναι compact. Κλαδεύω συχνά Μάκη τίποτα άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 22 Μαίου 2016 #472 Share 22 Μαίου 2016 Πάρε δύο κομμάτια τζάμι 20χ10, το ύψος θα είναι το 20 ώστε να μπορείς να "παίζεις" και μετά θες δύο σφιγκτήρες να πιάσεις αυτό το κομμάτι απ έξω ώστε να το ρυθμίζεις κατά το δοκούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 #473 Share 22 Μαίου 2016 Κλαδευεε* Στέλνω από κινητό και τα αλλάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 22 Μαίου 2016 #474 Share 22 Μαίου 2016 Βρε παιδιά τι του λέτε; Δηλαδή άμα εμένα η κουμπα θέλει κλάδεμα κάθε εβδομάδα ας μειώσω το φωτισμό. Δεν στέκει αυτό. Θα χάσει φυτά όπως η παλουστρις και το karpet stavrogyne θα πάψει να είναι compact. Κλαδεύω συχνά Μάκη τίποτα άλλο. Και ποιός είναι δηλαδή σύμφωνα με 'σένα ο σωστός τρόπος μείωσης ανάπτυξης; Ή μήπως δεν υπάρχει και συμβιβάζεσαι με αυτό που σου προσφέρει ο υπάρχων φωτισμός σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαίου 2016 #475 Share 22 Μαίου 2016 Θα σου εξηγήσω. Ανάλογα με τα φυτά που έχεις η σκοπευεις να βάλεις , βάζεις και τον αντίστοιχο φωτισμό. Αν έχεις μέσα 2 δύσκολα φυτά και 10 εύκολα δεν θα βάλεις χαμηλό ούτε μεσαίο φωτισμό αλλά θα βάλεις υψηλό για να υποστηρίζεις τα δύσκολα. Ο Μάκης έχοντας παλουστρις και totals mancrada αν ρίξει τον φωτισμό τα φυτά αυτά δεν θα αποδώσουν ποτέ στο 100%. Ακομα και αν δεν χαλάσουν δεν θα γίνουν ποτέ όπως είναι καταγεγραμμένο να γίνουν υπό ιδανικές συνθήκες. Επίσης, φυτά όπως η repents αντί να είναι compact κοντά στο carpet όπως είναι τώρα, θα ψηλώσουν και το φυτό θα μεγαλώσει λάθος. Αν εμένα η κουμπα παει σφαίρα δεν μπορώ να ρίξω τον φωτισμό για να κλαδεύω λιγότερο γιατί τότε θα αναζητήσει το φως , θα ψήλωσει και θα ξεφυτευτει. Ένα παράδειγμα είναι αυτό. Όταν παίζεις με δύσκολα πρέπει να παρέχεις τα πάντα και ας κλαδευεις 2 φορές την εβδομάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος