Jump to content

Νέο ενυδρείο 120lt

avraamp

Recommended Posts

Μάκη έχει εξελιχθεί φοβερά, εγώ που το έχω δει λέω ότι οι φωτό το αδικούν, μακράν πολύ καλύτερο από κοντά, (πέτα τη μπακατέλα σου) το δε κόκκινο που σου έχω δώσει εμένα δεν παίρνει τέτοιο χρώμα, το φως και το υπόστρωμα τελικά έχουν βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό για αυτό, τ άλλα τα έχουμε πει και κατ ιδίαν, ακόμα κι η άμμος που δε φαίνεται καλά στις φωτό από κοντά τα σπάει και δένει αρμονικά με όλο το σχέδιο, χαίρομαι που τα ψαράκια μου μπήκαν στο δικό σου ενυδρείο, υγεία να έχετε να το χαίρεστε, το τελικό αποτέλεσμα παίρνει 10 με τόνο.  :bigemo_harabe_net-117:  :bigemo_harabe_net-122:

Υ.Γ. Τώρα που διάβασα ότι τις έχεις βγάλει με τη μηχανή, μάλλον θες εξάσκηση!

Σε ευχαριστώ Κώστα, χωρίς τη βοήθεια όλων εδώ αλλά και ιδιαίτερα τη δική σου δε νομίζω να τα είχα καταφέρει έτσι.  Σίγουρα ακόμα χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις το ενυδρείο, αλλά ακόμα περισσότερες θέλει ο φωτογράφος.  Πρέπει να βρω χρόνο να κάτσω να πειραματιστώ με τις ρυθμίσεις λίγο.

O controller πως σου φαίνεται εκεί που τον έβαλα;

Έγινε επεξεργασία - avraamp

Eγώ είχα τη χαρά να το δω από κοντά και θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο πως το αδικούν οι φωτογραφίες! Το ενυδρείο είναι πανέμορφο , φουλ ζωή , δείχνει πολύ υγιές και γενικά ήταν πεντακάθαρο (απορώ που βλέπεις την green dot τα μάτια μου μου βγήκαν)!!!

Aν κάτι θέλει η δεξιά πλευρά Μάκη είναι κλάδεμα! χαχαχαχα!!!

Eγώ είχα τη χαρά να το δω από κοντά και θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο πως το αδικούν οι φωτογραφίες! Το ενυδρείο είναι πανέμορφο , φουλ ζωή , δείχνει πολύ υγιές και γενικά ήταν πεντακάθαρο (απορώ που βλέπεις την green dot τα μάτια μου μου βγήκαν)!!!

Aν κάτι θέλει η δεξιά πλευρά Μάκη είναι κλάδεμα! χαχαχαχα!!!

Κάτω στην άμμο πιάνει μια πρασινάδα και μετά ανεβαίνει και γεμίζει πιτσιλιές το τζάμι.  Η δεξιά μεριά μου τη δίνουν 2 φυτά που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και θέλουν 2 φορές την εβδομάδα κλάδεμα.

Κάτω στην άμμο πιάνει μια πρασινάδα και μετά ανεβαίνει και γεμίζει πιτσιλιές το τζάμι.  Η δεξιά μεριά μου τη δίνουν 2 φυτά που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και θέλουν 2 φορές την εβδομάδα κλάδεμα.

Βασικά τώρα θέλει κλάδεμα για εμένα!

Κοίτα σε αυτά τα dutch style περίμενε κυρίως από Nicpapa να σου πει πως θα συμμαζέψεις κλπ τα φυτά!

Πολύ ωραίο, σίγουρα θέλει κλάδεμα.

Στην αριστερή πίσω μεριά βρες ένα φυτό ψηλό γιατί φαίνεται λίγο άδειο. Ίσως γι' αυτό να μην σου πάει κάτι καλά στην δεξιά, γιατί είναι μπουκωμένη σε σχέση με την αριστερή.

Η limnophila sessiliflora έχει κλείσει τα φύλλα της. Ή έχεις πολλή ώρα ανοιχτά τα φώτα, ή είχαν κλείσει κανονικά και τα άνοιξες για τις φώτο.

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Σε ευχαριστώ Άγγελε.  

Βασικά άνοιξα τα φώτα για τις φωτό.

Αριστερά έβαλα το πολύσπερμα το οποίο σε μία εβδομάδα θα έχει γίνει θηρίο, ήδη έχει αρχίσει και παίρνει τα πάνω του και η alternanthera rosanervig, την οποία θέλω κάποια στιγμή να κλαδέψω και να κάνω πιο πυκνή αλλά δε λέει να μεγαλώσει με τίποτα.  

Μάκη θυμάσαι είχα και εγώ rosanervig.. Ο λόγος που δεν πρόλαβα να σου δώσω τότε κλάδεμα ή μάλλον ένας από τους λόγους είναι πως πάει με το πάσο της... Γενικά να ξέρεις είναι η πιο δύσκολη alternanthera νομίζω.

Βασικά τώρα θέλει κλάδεμα για εμένα!

Κοίτα σε αυτά τα dutch style περίμενε κυρίως από Nicpapa να σου πει πως θα συμμαζέψεις κλπ τα φυτά!

Το δικό μου δεν ξέρω αν το λες και Dutch, έχω μέσα ξύλο, πέτρα, τα οποία τα Dutch νομίζω συνήθως δεν έχουν.  Δε γνωρίζω και πολλά είναι η αλήθεια, μη λέω και μ@@@@@.

Αν μπορέσει κάποιος να ενημερώσει σχετικά με αυτό που ρωτάω για το πως ανεβάζουμε video.

Δεν ξέρω αν διαβάζει κανείς τα χαρακτηριστικά που γράφουμε στην παρουσίαση ή όλοι κοιτάνε μόνο τις φωτογραφίες, αλλά τώρα πρόσεξα ότι γράφω στο co2: 80-90 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο, εννοείται είναι το λεπτό.  Αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να το διορθώσει.

Ευχαριστώ. :)

Σε ευχαριστώ Κώστα, χωρίς τη βοήθεια όλων εδώ αλλά και ιδιαίτερα τη δική σου δε νομίζω να τα είχα καταφέρει έτσι.  Σίγουρα ακόμα χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις το ενυδρείο, αλλά ακόμα περισσότερες θέλει ο φωτογράφος.  Πρέπει να βρω χρόνο να κάτσω να πειραματιστώ με τις ρυθμίσεις λίγο.

O controller πως σου φαίνεται εκεί που τον έβαλα;

Εκεί ακριβώς που σου έλεγα κι εγώ. 

Εκεί ακριβώς που σου έλεγα κι εγώ. 

Μα για αυτό σε ρωτάω.

Από πίσω του πρέπει να κάνω κάτι να κρύψω τα καλώδια, γίνεται ένας κακός χαμός, τα έχω μαζέψει όσο γίνεται αλλά σίγουρα πρέπει να κάνω κάτι να μη φαίνονται.

Αυτό που ίσως πρέπει να έχουμε οι φυτεμένοι είναι Ph controller.. Δεν ξέρω αλλά ότι σου ρυθμίζει το Ph σταθερό σε συνάρτηση με το co2 Μου φαίνεται τέλειο.

Βέβαια εκεί που έχεις το ενυδρείο Μάκη επειδή σίγουρα θα σκάει ζέστη από τα τζάμια νομίζω έκανες καλή επιλογή.

Ωραιο ενυδρειο αλλα λιγο αναρχο σαν φυτεμενο.

Εκει που λες θερμαντηρα εννοεις jbl;

Γιατι το αναβεις τοσο νωρις;

Πολυ jbl τροφη ρε παιδι μου. Δοκιμασε και καμια αλλη τροφουλα.

Send from the heart of the Amazonas

Ωραιο ενυδρειο αλλα λιγο αναρχο σαν φυτεμενο.Εκει που λες θερμαντηρα εννοεις jbl; Γιατι το αναβεις τοσο νωρις;Πολυ jbl τροφη ρε παιδι μου. Δοκιμασε και καμια αλλη τροφουλα.Send from the heart of the Amazonas

Ειμαι αναρχικό στοιχείο μάλλον....:). ισως έχω πολλά είδη και να πρέπει να αφαιρέσω μερικά και να αυξήσω αυτα που θα μείνουν, σίγουρα θα βοηθήσει και το κλάδεμα. Αναμένω βέβαια και προτάσεις για βελτίωση, με 5 μήνες στο χόμπι χρειάζομαι βοήθεια ακόμα απο τους πιο έμπειρους. :)

Ναι jbl ειναι, αυτή η αυτόματη διόρθωση μου κάνει αλλαγές χωρίς να το παρω χαμπάρι.:P

Οι τροφές ειναι απο τότε που ξεκίνησα και ήμουν πελάτης της γνωστής αλυσίδας... Σιγά σιγά βάζω και άλλες στο μενού, θα πάω για κατεψυγμένες ωσονούπο.

Το φως το άναβα 15-23 τώρα που έφτιαξε ο καιρός αλλα το άλλαξα γιατί με το φως της ημέρας τα φυτά γυρνάγανε προς το παράθυρο και οταν άναβαν τα φώτα μετά γυρνάγαμε προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να παίρνουν ένα σχήμα σαν s. Αυτό άρχισε να με τσατίζει και έτσι τα έβαλα πιο νωρίς για να μειώσω το φαινόμενο αυτό όσο γίνεται.

Δοκίμασε και ocean nutrition Μάκη ακούω τα καλύτερα!

Δοκίμασε και ocean nutrition Μάκη ακούω τα καλύτερα!

Έχω ήδη ενημερωθεί σχετικά και θα ειναι η επόμενη αγορά, σκέφτομαι και για αγγουράκια, κολοκυθάκια κλπ

Μου αρέσει που είσαι ενημερωμένος.

Με αυτές θα παίξω εγώ να ξέρεις και spirulina tropical να ξέρεις απτις καλυτερες.

Μακη εγω το λεω για να το βλεπεις λιγο παραπανω ρε συ. Αν κλεινουν τα φωτα 8 η ωρα τι ευχαριστιεσαι;

Μακη εγω το λεω για να το βλεπεις λιγο παραπανω ρε συ. Αν κλεινουν τα φωτα 8 η ωρα τι ευχαριστιεσαι;

Σωστή παρατήρηση , νομίζω 11-12 είναι η καλύτερα ώρα να κλείνουν! 

Μου αρέσει που είσαι ενημερωμένος.

Με αυτές θα παίξω εγώ να ξέρεις και spirulina tropical να ξέρεις απτις καλυτερες.

Έχω τον Κώστα που με βοηθάει με τα φυτά και τα τεχνικά και ένα φίλο ακόμα για τα ψάρια, είπα και ξαναλέω ότι ακόμα μαθαίνω, απο το χόμπι του ενυδρείου δεν ήξερα την τυφλά μου. Σιγά σιγά έχω μάθει πολύ λίγα πραγματάκια.

Μακη εγω το λεω για να το βλεπεις λιγο παραπανω ρε συ. Αν κλεινουν τα φωτα 8 η ωρα τι ευχαριστιεσαι;Send from the heart of the Amazonas

Το ξέρω ρε εσύ Θοδωρή, το είχα μέχρι τις 11 και το άλλαξα πριν μια εβδομάδα για να δω πως θα συμπεριφερθούν τα φυτά σε σχέση με το φαινόμενο που περιέγραψα πριν.:)

Άστα να πάνε..

Όταν γράφανε όλοι διάβασμα δεν είχα καταλάβει το πόσο πολύ ήταν το διάβασμα που αναφερόντουσαν...!!!

Mακη πολυ ωραιο γινεται μπραβο! Εγω πιστευω οτι προβλημα εχει πιο πολυ η αριστερη πλευρα.Εχεις 2 πανεμορφα φυτα οπως  Proserpinaca Palustris Cuba και tonina και θα βαλεις απο πισω πολυσπερμα?Εγω δεν θα το εβαζα καθολου.Θα εψαχνα κατι πιο ιδιαιτερο.Ασε που γινεται θηριο και το ματι θα πηγαινει εκει.Βρες κατι αλλο.Η δεξια πλευρα εχει παλι πολυ ομορφα φυτα,τα οποια δεν ξεχωριζουν.Εγω θα τα εκανα υπο μορφη σκαλας για να φαινονται ολα.Απο χαμηλα,λιγο πιο ψηλα,πιο ψηλα μεχρι την πλατη.Τα πολυ γρηγορης αναπτυξης πισω πισω,τα μετρια στην μεση και τα αργα μπροστα.Φυσικα δεν θα τα αφηνα να γινουν τοσο ψηλα.

Στην θεωρια καλος ειμαι,το δικο σου ειναι πολυ πιο ομορφο απο το δικο μου :D 

Καλημέρα Κοσμα και σε ευχαριστώ πολύ!!!

Το κλάδεμα ειναι ένα θέμα φίλε γιατί τα περισσότερα τα κλαδεύω απο κάτω και προσπαθώ να πετύχω αυτο που λες αλλα δεν ειναι και εύκολο, θα ανεβάσω και αύριο μια μετά το κλάδεμα. Την Palustris Cuba θέλω να την πυκνώσω λίγο και η tonina δε μου πάει και πολύ καλα. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να ανεβάσω το διοξείδιο, αλλα όποτε το κάνω γίνεται κίτρινος ο drop checker, αρα το ξαναχαμηλωνω μετά. Μάλλον πρέπει να το αυξήσω σε συνδυασμό με αύξηση αναταράξεις, αλλα πως θα το κάνω αυτο, απο τη στιγμή που δε θέλω να βάλω αλλα μέσα στο ενυδρείο, κυκλοφορητες κλπ. Τάλως πάντων, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ωραιο εχει γινει Μακη αλλα εγω θα εκανα κατι διαφορετικο απο αυτο που εχεις τωρα.

Δεν σου λεω τι,θα στο πω οτι θα θελησεις να αλλαξεις στησιμο αχαχαχαχαχ :P

Το ph controler που διαβασα πιο πανω δεν χρειαζεται καν,μπορει να σε φρεναρει κιολας αν το εχεις.

Για βιντεο που ρωτας,πρωτα το ανεβαζεις στο youtube και μετα βαζεις το λινκ εδω.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Παιδιά καλημέρα,

Σηκώθηκα το πρωί και είχαν γεννήσει τα γατόψαρα.

Ευτυχώς τα περισσότερα τα είχαν κάνει πάνω στο drop checker, οπότε το πήρα και το έβαλα μέσα στη γεννήτρα, την οποία έβαλα δίπλα στην έξοδο του φίλτρου για καλή ροή και έβαλα αεραντλία.  Τα άλλα πως τα ξεκολλάω από το τζάμι για να μη χαλάσουν;  Να πάω να πάρω ένα ανταλλακτικό ξυράφι από αυτά που έχουν οι χαρτοκόπτες;

Μήπως είναι καλύτερα να πάρω ένα 15 λίτρο από τα jumbo που είναι και φθηνό και να τα βάλω εκεί ή να το παλέψω με τη γεννήστρα;

post-61906-0-55224100-1463818112_thumb.jpg

post-61906-0-63382300-1463818146_thumb.jpg

• Like 1

Ωραιο εχει γινει Μακη αλλα εγω θα εκανα κατι διαφορετικο απο αυτο που εχεις τωρα.

Δεν σου λεω τι,θα στο πω οτι θα θελησεις να αλλαξεις στησιμο αχαχαχαχαχ :P

Το ph controler που διαβασα πιο πανω δεν χρειαζεται καν,μπορει να σε φρεναρει κιολας αν το εχεις.

Για βιντεο που ρωτας,πρωτα το ανεβαζεις στο youtube και μετα βαζεις το λινκ εδω.

Σε ευχαριστώ Κώστα, χρόνια πολλά και πάλι πολύχρονος και να τα εκατοστίσεις για τα γενέθλιά σου!

Δώσε την ιδέα εσύ, να προγραμματίζω εγώ, έχω αρχίσει ήδη και το βαριέμαι....:P χαχαχαχαχαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...