avraamp 14 Μαίου 2016 Author #401 Share 14 Μαίου 2016 Καλημέρα Άγγελε, σε ευχαριστώ!!! Θα το δω και για ανταλλακτικά αν και ειναι νωρίς ακομα. Το ξέρω ω για τη Βάνα του flush kit. Κ Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 14 Μαίου 2016 Author #402 Share 14 Μαίου 2016 Ερώτηση σχετικά με την ψαροσύνθεση. Αυτή τη στιγμή έχω στο ενυδρείο 19 lemon tetra, 7 corydoras aenaus bronze και 2 ancistrus sp. Σκέφτομαι να προσθέσω ένα ζευγάρι microgeophagus ramirezi gold ή ramirezi blue electric. Θα μπορούσα να προσθέσω ένα ζευγάρι από αυτά τα ψάρια ή είναι καλύτερα να αφήσω την ψαροσύνθεση ως έχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Μαίου 2016 #403 Share 14 Μαίου 2016 Βαλε αλλα ουτε gold ουτε blue. Να βαλεις τα κανονικα. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 14 Μαίου 2016 #404 Share 14 Μαίου 2016 Eγω στα ιδια λιτρα εχω 18 καρδιναλιοιυς,6 cory,2 sp και ενα ζευγαρι ραμιρεζι.Δεν εχω προβληματα.Κρυψωνες εχεις,φιλτρανση καλη εχεις,Α/Ο εχεις,νομιζω οτι μπορεις 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Μαίου 2016 #405 Share 14 Μαίου 2016 Κωσμα και Αβρααμ, βαλτε λιγα κορυ ακομη. Send from the heart of the Amazonas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 14 Μαίου 2016 Author #406 Share 14 Μαίου 2016 Βαλε αλλα ουτε gold ουτε blue. Να βαλεις τα κανονικα. Send from the heart of the Amazonas Ποια είναι η διαφορά τους Θοδωρή; Τα κανονικά είναι αυτά; Papiliochromis Ramirezi German Blue. Σου γράφω τις ονομασίες όπως τις αναφέρει το κατάστημα που τα βρήκα. Δεν ξέρω ποια είναι το κανονικά και ποια όχι. Τα άλλα δηλαδή τι είναι αν όχι κανονικά; Sorry για τις ερωτήσεις αλλά με μπέρδεψες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 14 Μαίου 2016 Author #407 Share 14 Μαίου 2016 Κωσμα και Αβρααμ, βαλτε λιγα κορυ ακομη. Send from the heart of the Amazonas Πόσα να γίνουν; Μετά τις ψαροσυνθέσεις που έχω περάσει φοβάμαι να βάλω μέσα το παραμικρό, οπότε είμαι πολύ επιφυλακτικός πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Μαίου 2016 #408 Share 14 Μαίου 2016 (edited) Τα κανονικα ειναι τα mikrogeophagus ramirezi. Το papilochromis ειναι ενα παλιοτερο ονομα του ιδιου ψαριου. Εγω εννοω μην παρεις ψαρια μπλε και χρυσα. Δεν παιζουν στην φυση. Καντε τα δεκα. Send from the heart of the Amazonas Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου 2016 - Sturm 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 14 Μαίου 2016 #409 Share 14 Μαίου 2016 Τα ειχα δει στον ''Ωκεανο" στην βουλιαγμενης Ωραια τα cory Θοδωρη αλλα ζημιαρικα.Μου ξεριζονουν τα φυτα και ανακατευουν την αμμο.Προτιμω να τα χαρισω παρα να τα αυξησω.Αν δεν ημουν φυτεμενος θα ειχα 2 ειδη απο 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 14 Μαίου 2016 #410 Share 14 Μαίου 2016 Ο Θοδωρης εννοει παιδια να μην βαλετε ποικιλιες που ειναι φταγμενες απο ανθρωπινη παρεμβαση (gold-blue electric), αλλα τα κλασικα microgeophagus ramirezi. Οπως ειναι και στη φυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Μαίου 2016 #411 Share 14 Μαίου 2016 Τα ειχα δει στον ''Ωκεανο" στην βουλιαγμενης Ωραια τα cory Θοδωρη αλλα ζημιαρικα.Μου ξεριζονουν τα φυτα και ανακατευουν την αμμο.Προτιμω να τα χαρισω παρα να τα αυξησω.Αν δεν ημουν φυτεμενος θα ειχα 2 ειδη απο 10 Σου ξεριζωνουν τα φυτα τα κορυ; ζημιαρικα; Κωσμα σιγουρα εχεις κορυ;Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 14 Μαίου 2016 #412 Share 14 Μαίου 2016 (edited) Eίχα την χαρά και είδα το ενυδρείου του Μάκη από κοντά! Πανέμορφο ενυδρείο με πολύ ζωντάνια !!! Τα κόρυ όπως λέει και ο Θοδωρής παραπάνω δεν μου φάνηκαν καθόλου ζημιάρικα , δεν δείχνει να επηρεάζουν σε τίποτα την διάταξη του ενυδρείου! Eγώ αυτό που του πρότεινα είναι να μην ασχοληθεί με τα ραμιρέζι , 1ον επειδή το ενυδρείο είναι κοινωνικό και αυτά εκδηλώνουν επιθετικές συμπεριφορές σαν τα κριμπς και 2ον επειδή είναι γεωφάγα και το ενυδρείο του είναι 90% φυτεμένο. Ας με διορθώσει κάποιος αν είναι λάθος αυτό που λέω. Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου 2016 - Light0r 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 14 Μαίου 2016 Author #413 Share 14 Μαίου 2016 Ο Θοδωρης εννοει παιδια να μην βαλετε ποικιλιες που ειναι φταγμενες απο ανθρωπινη παρεμβαση (gold-blue electric), αλλα τα κλασικα microgeophagus ramirezi. Οπως ειναι και στη φυση. Τα ειχα δει στον ''Ωκεανο" στην βουλιαγμενης Ωραια τα cory Θοδωρη αλλα ζημιαρικα.Μου ξεριζονουν τα φυτα και ανακατευουν την αμμο.Προτιμω να τα χαρισω παρα να τα αυξησω.Αν δεν ημουν φυτεμενος θα ειχα 2 ειδη απο 10 Κοσμά, Τα μόνα φυτά που μου ξερίζωναν να Cory ήταν staurogyne repens & alternanthera reineckii mini και αυτά μόνο όταν ήταν καινούρια και δεν είχαν ακόμα πιάσει. Μου τα ξερίζωναν και εγώ τα ξαναφύτευα μέχρι που έπιασαν και τώρα δεν πάνε πουθενά. Μήπως τη ζημιά στην κάνουν τα ramirezi; Νομίζω και αυτά σκάβουν έτσι στην άμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Μαίου 2016 #414 Share 14 Μαίου 2016 Τα ραμ δεν σκαβουν την αμμο. Απλα τσιμπανε απο την αμμο. Η ποσοτητα που παιρνουν στο στομα ειναι μηδαμηνινη. Η συμπεριφορα που βγαζουν κατα τις γεννες ειναι επιθετικη αλλα το ενυδρειο εχει τετοια ψαρια που δεν υπαρχει προβλημα. Τα κορυ δεν σκαβουν. Απλα ισιωνουν τον βυθο. Και για τα δυο ειδη αν ο βυθος δεν ειναι αμμος η δεν υπαρχει χωρος να κανουν αυτο που κανουν η κατω εχει γρασιδι καλυτερα να μην μπουν. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 14 Μαίου 2016 Author #415 Share 14 Μαίου 2016 Αυτο εννοούσα Θοδωρη, έχεις δίκιο δε σκάβουν, τσιμπάνε, ανακατεύουν πολύ λίγο ίσα ίσα. Απλά όταν το φυτό ειναι πολύ μικρό και δεν έχει πιάσει στην άμμο μου έχει τύχει να βγει. Γρασίδι και τέτοια δεν έχω, όποτε θα σκεφτώ μήπως βάλω ένα ζευγάρι. Η συμπεριφορά που λες κατα τις γέννες με αγχώνει λίγο, αλλά αφού λογικά δε θα έχουν πρόβλημα το βλέπω. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 14 Μαίου 2016 #416 Share 14 Μαίου 2016 Τα δικα μου ραμιρεζι ειναι τα αυθεντικα.Μην αγχωνεσαι με την επιθετικοτητα τους δεν ειναι κατι τρομερο.Τα κριμπς δεν εχουν σχεση ειναι πολυ πιο επιθετικα.Αντιθετα θα δει συμπεριφορες και χαρακτηρα που δεν βλεπεις με αλλα ψαρια.Τα cory μου ειναι τα sterbai.Δεν πανε επιτηδες να ξεριζοσουν φυτα αλλα οταν κουρευεις τα φυτα απο κατω οπως εγω και τα ξαναφυτευεις ποτε δεν θα ειναι ριζομενα βαθια(καποια οχι ολα) και με την παραμικρη μετακινηση της αμμου απο το σκαψιμο των cory αλλα και των sp3 τα βρισκω στην επιφανεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 14 Μαίου 2016 Author #417 Share 14 Μαίου 2016 (edited) Eίχα την χαρά και είδα το ενυδρείου του Μάκη από κοντά! Πανέμορφο ενυδρείο με πολύ ζωντάνια !!! Τα κόρυ όπως λέει και ο Θοδωρής παραπάνω δεν μου φάνηκαν καθόλου ζημιάρικα , δεν δείχνει να επηρεάζουν σε τίποτα την διάταξη του ενυδρείου! Eγώ αυτό που του πρότεινα είναι να μην ασχοληθεί με τα ραμιρέζι , 1ον επειδή το ενυδρείο είναι κοινωνικό και αυτά εκδηλώνουν επιθετικές συμπεριφορές σαν τα κριμπς και 2ον επειδή είναι γεωφάγα και το ενυδρείο του είναι 90% φυτεμένο. Ας με διορθώσει κάποιος αν είναι λάθος αυτό που λέω. Σε ευχαριστώ Εύθυμη! Σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά με το νέο ενυδρειο που στήνεις!!! Επίσης, να ευχαριστήσω τον Κωνσταντίνο για τη βοήθεια και τις συμβουλές του!!! Τα δικα μου ραμιρεζι ειναι τα αυθεντικα.Μην αγχωνεσαι με την επιθετικοτητα τους δεν ειναι κατι τρομερο.Τα κριμπς δεν εχουν σχεση ειναι πολυ πιο επιθετικα.Αντιθετα θα δει συμπεριφορες και χαρακτηρα που δεν βλεπεις με αλλα ψαρια.Τα cory μου ειναι τα sterbai.Δεν πανε επιτηδες να ξεριζοσουν φυτα αλλα οταν κουρευεις τα φυτα απο κατω οπως εγω και τα ξαναφυτευεις ποτε δεν θα ειναι ριζομενα βαθια(καποια οχι ολα) και με την παραμικρη μετακινηση της αμμου απο το σκαψιμο των cory αλλα και των sp3 τα βρισκω στην επιφανεια Πες μου και άλλα, έχω αρχίσει και ψήνονται για ramirezi.Κοσμά και εγώ κλαδεύω κάποια φυτά απο κάτω, αλλά όχι τα μικρά που έχω μπροστά σαν αυτά που προανέφερα γιατί πολύ απλά δεν θα πιάσουν ποτέ. Η staurogyne repens μπορώ να πω ότι με ταλαιπώρησε μέχρι να πιάσει, συνέχεια την έβρισκα στην επιφάνεια, ήταν πολύ μικρή όταν την πήρα, αλλα τώρα έχει πιάσει και έχει γίνει πολύ ωραία. ΥΓ: Αν μπορείς κάποιος συντονιστής να διορθώσει το ποστ, όποτε γράφω απο το tablet δεν ξέρω γιατί εμφανίζει λάθος την πρώτη απάντηση. Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 15 Μαίου 2016 Author #418 Share 15 Μαίου 2016 (edited) Αναβαθμίσεων συνέχεια. Προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι. Να ευχαριστήσω τον Κώστα για άλλη μια φορά, όχι για τη βοήθεια απλά, αλλά για το στήσιμο και το σετάρισμα του controller. Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 15 Μαίου 2016 #419 Share 15 Μαίου 2016 τα cories τα ειχα παλαιοτερα , δεν κανουν για φυτεμενο ενυδρειο.. Εκτος του οτι ξεριζωνουν τα γκαζοντακια και γενικα τα φυτα , ανοιγουν τρυπες στα πυκνα φυτα... σαν λαγουμια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 15 Μαίου 2016 Author #420 Share 15 Μαίου 2016 (edited) τα cories τα ειχα παλαιοτερα , δεν κανουν για φυτεμενο ενυδρειο.. Εκτος του οτι ξεριζωνουν τα γκαζοντακια και γενικα τα φυτα , ανοιγουν τρυπες στα πυκνα φυτα... σαν λαγουμια.. Είχα στην αρχή κάποια θεματάκια μέχρι να πιάσουν κάποια φυτά, τώρα όλα ΟΚ δε ξεφυτεύουν τίποτα. Πολύ ωραία ψάρια, παιχνιδιάρικα. Καλά μη νομίζεις, έχουν αρκετό χώρο με άμμο για να τσιμπολογάνε. Ειδικά στη μέση του ενυδρείου έχω ένα θέμα με το φύτεμα, δεν πάει το χέρι μου με τίποτα...αλλά που θα πάει θα το ξεπεράσω... Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 15 Μαίου 2016 #421 Share 15 Μαίου 2016 Αναβαθμίσεων συνέχεια. Προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι. Να ευχαριστήσω τον Κώστα για άλλη μια φορά, όχι για τη βοήθεια απλά, αλλά για το στήσιμο και το σετάρισμα του controller. Σώπα βρε σιγά το πράγμα, περάσαμε ωραία κι οικογενειακά κι αυτό μετράει. Μόνο που δε βρίσκω σύνδεσμο για το κουτί που σου λέω, δεν υπάρχει στα προιόντα των ψυκτομάγαζων αλλά μη σ ανησυχεί, με την πρώτη ευκαιρία που θα πάω σ έναν απ τους προμηθευτές μας θα το πάρω εγώ και θα στο φέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 15 Μαίου 2016 #422 Share 15 Μαίου 2016 Αντιλαμβάνομαι πως ο Κώστας είναι μαέστρος στις κατασκευές ! Καλορίζικο και καλές ζέστες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 20 Μαίου 2016 Author #423 Share 20 Μαίου 2016 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου ΦυτεμένοΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80x35x45Συνολικά Λίτρα:126Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά: Hygrocotyle Leycocephala, Limnophila Sessiliphlora, Hygrophilla Polysperma, Anubias Nana, Rotala Rotundifolia, Cryptocoryne Parva, Altenanthera Reineckii mini, Valisneria Spiralis "Torta", Ludwigia Glandulosa, Ludwigia Mullerti, Bacopa Caroliniana, Myriophyllum Tuberculatum, Ludwigia arcuata, Rotala Macrandra, Proserpinaca Palustris Cuba, Pogostemon Erectus, Syngonganthus sp Bellem, Rotala Macrandra mini type 2, Microsorum Pteropus Windelov, Alternanthera Rosanervig, pistia stratiotes, Staurogyne Repens Ψάρια: 19 Lemon Tetra, 9 Corydoras Aeneus bronze, 2 Ancistrous sp3Άλλα είδη: Ramshorn Snails, Melanoides Tuberculata, 5 Amano ShrimpsΔιακοσμητικά υλικάΦόντο:Πέτρες: 1 πέτρα με anubia & Microsorum Pteropus WindelovΞύλα: 1 ΡίζαΆλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα: Sera floredepotΒυθός: Χαλαζιακή άμμος 0,4-0,8mmΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2χ24W @ 6500K & 2x24W @ 4000KΔιάρκεια φωτισμού: 8 ώρες (συνήθως 12:30-20:30)Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Eheim ecco pro 200Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμοστάτης bl 150W, 4 ανεμιστήρια συνδεδεμένα όλα σε stc-1000Λίπανση: EI με σκόνες Κάλιο, Νιτρικά, φώσφορο enema Cooper, Seachem flourish & ironΠαροχή Co2: 90 φυσαλίδες το λεπτό με external reactorΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή: JBL Novo Fil, JBL Novo Bel, JBL Novo Tab, JBL Novo Pleco, OceanLife Tropic Pearls MicroΠαράμετροιpH: 6,6Γενική σκληρότητα (hg): 8Ανθρακική σκληρότητα (Κ.): 5Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 10-15Φωσφορικά (PΟ4): 0,66Μέση Θερμοκρασία (°C): 25,8ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: Εβδομαδιαία 50%Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Σε 60λιτρο βαρέλι με 70% βρύση, 30% αντίστροφη όσμωση και αντιχλώριο primeΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Κλάδεμα κάθε Κυριακή και αν χρειαστεί και μέσα στην εβδομάδα άλλη μία μέρα (συνήθως χρειάζεται, αυτή δεν κλάδεψα γιατί βαριόμουν) Φωτογραφίες:Βίντεο: Μετά από πολλές αλλαγές και αναβαθμίσεις ήρθε η ώρα για μια τελική παρουσίαση. Σε ότι αφορά τα ψάρια νομίζω ότι πλέον δε θα προσθέσω κάτι άλλο και θα μείνει ως έχει. Σε ότι αφορά τα φυτά θέλω να κάνω λίγο πιο πυκνή την Proserpinaca palestras Cuba, να ψηλώσει λίγο η altrnanthera rosanervig και φυσικά την Κυριακή θα ρίξω ένα κλάδεμα. Σίγουρα θα φύγει κάποια στιγμή η pistia stratiotes & limnophilla sessiliflora, απλά περιμένω μήπως κάποια στιγμή στήσω κάποιο μικρό ενυδρείο που σκεφτόμουν και θα τα χρειαστώ σίγουρα να μην τα ψάχνω. Θέλω τέλος σταδιακά να πέσουν και οι σκληρότητες, η ανθρακική να πάει περίπου 3-4. Κριτικές παρατηρήσεις δεκτές. Έγινε επεξεργασία 20 Μαίου 2016 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 20 Μαίου 2016 Author #424 Share 20 Μαίου 2016 (edited) Μερικές ακόμα πιο ατμοσφαιρικές: Μία με την κατασκευή για τον stc-1000. Ακόμα πειραματίζομαι με τις ρυθμίσεις της μηχανής γιατί πρώτη φορά αξιώθηκα να τη χρησιμοποιήσω, όλο με το κινητό τράβαγα γιατί βαριόμουνα να τη βγάλω. Θα ετοιμάσω και κάποιο video όταν βρω χρόνο, αλλά θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος πως ανεβαίνει το video γιατί δεν το έχω ξανακάνει. Εμένα στο ενυδρείο με χαλάει νομίζω κάτι στη δεξιά του μεριά, δηλαδή από τη ρίζα και πέρα και δεν ξέρω τι αλλαγές να κάνω και πως να το διαμορφώσω (και σίγουρα θέλει κλάδεμα). Κάθε βοήθεια και ιδέα δεκτή.... Έγινε επεξεργασία 20 Μαίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 20 Μαίου 2016 #425 Share 20 Μαίου 2016 (edited) Μάκη έχει εξελιχθεί φοβερά, εγώ που το έχω δει λέω ότι οι φωτό το αδικούν, μακράν πολύ καλύτερο από κοντά, (πέτα τη μπακατέλα σου) το δε κόκκινο που σου έχω δώσει εμένα δεν παίρνει τέτοιο χρώμα, το φως και το υπόστρωμα τελικά έχουν βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό για αυτό, τ άλλα τα έχουμε πει και κατ ιδίαν, ακόμα κι η άμμος που δε φαίνεται καλά στις φωτό από κοντά τα σπάει και δένει αρμονικά με όλο το σχέδιο, χαίρομαι που τα ψαράκια μου μπήκαν στο δικό σου ενυδρείο, υγεία να έχετε να το χαίρεστε, το τελικό αποτέλεσμα παίρνει 10 με τόνο. Υ.Γ. Τώρα που διάβασα ότι τις έχεις βγάλει με τη μηχανή, μάλλον θες εξάσκηση! Έγινε επεξεργασία 20 Μαίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος