Sturm 3 Μαίου 2016 #376 Share 3 Μαίου 2016 Το ενυδρειο ομορφο με εντυπωσιακα χρωματα αλλα λιγο αναρχο. Τα ember τα πιανεις με ενα τροπο... με κυνηγι. Χαχαχα καλωσηρθατε! Χαχαχα. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 3 Μαίου 2016 Author #377 Share 3 Μαίου 2016 Το ενυδρειο ομορφο με εντυπωσιακα χρωματα αλλα λιγο αναρχο. Τα ember τα πιανεις με ενα τροπο... με κυνηγι. Χαχαχα καλωσηρθατε! Χαχαχα. Send from the heart of the Amazonas Σε ευχαριστώ, Το έχω στήσει προσωρινά έτσι γιατί προσπαθώ να σώσω μία rotala macrandra που μου είχε έρθει από Αγγλία και ήταν χάλια, οπότε τράβηξα και την anubia τέρμα αριστερά για να μην της κάνει σκιά, η οποία μάλλον θα φύγει και τελείως (η anubia), μέσα στην εβδομάδα είναι να γίνουν και κάτι αλλαγές με νέα φυτά που θα μπουν και κάποια άλλα που θα φύγουν ή θα αραιώσουν, θα φύγουν επίσης και τα ember (λέμε τώρα...) και έχω σκοπό να μείνουν μόνο τα lemon tetra με ένα κοπάδι corydoras bronze & 2 ancistrus. Γελάς τώρα ΕΕΕ; Κερνάω καφεδάκι, θα έρθεις να πιάσεις τα ψάρια μέσα στο φυτεμένο;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαίου 2016 #378 Share 4 Μαίου 2016 Θα ρθω κι εγγυουμαι οτι θα τα πιασω. Τι θα γινει με τα φυτα δεν ξερω. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 4 Μαίου 2016 #379 Share 4 Μαίου 2016 Α ετσι τα πιανω κι εγω! Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 4 Μαίου 2016 Author #380 Share 4 Μαίου 2016 Παιδιά μου έχουν βγάλει το λάδι, κατάφερα να πιάσω 7 το βράδυ που ηρέμησαν και μένουν άλλα 4, τα οποία τα βλέπω πολύ σκούρα τα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Μαίου 2016 #381 Share 4 Μαίου 2016 Τώρα δεν θα χρειαστεί γιατί θα ξεστήσω. Αλλά πραγματικά άξιζε να δεχτείτε την πρόσκληση να πιάσετε 11 μικρές νανοκιχλίδες και 2 ενήλικες σε φυτεμένο ενυδρείο. Θα επιστρέφατε να πιάσετε τα ember και θα σας φαινόταν παιχνιδάκι. Δεν υπάρχει, απλα δεν πιάνονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 4 Μαίου 2016 Author #382 Share 4 Μαίου 2016 Τώρα δεν θα χρειαστεί γιατί θα ξεστήσω. Αλλά πραγματικά άξιζε να δεχτείτε την πρόσκληση να πιάσετε 11 μικρές νανοκιχλίδες και 2 ενήλικες σε φυτεμένο ενυδρείο. Θα επιστρέφατε να πιάσετε τα ember και θα σας φαινόταν παιχνιδάκι. Δεν υπάρχει, απλα δεν πιάνονται. Τα ember είναι πολύ μικρά και πάνε σαν διαόλια, δεν πιάνονται με τίποτα, μόλις μπει και η απόχη πάνε και μέσα στα φυτά και γεια σας. Μόνο το βράδυ στον ύπνο αν πετύχω κανένα και πάλι έξω από τα φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 4 Μαίου 2016 #383 Share 4 Μαίου 2016 Οταν εχεις φυτα μεσα, ειναι πολυ δυσκολο, μην πω ακατορθωτο να πιασεις ψαρακια χωρις να τα κανεις μανταρα. Σε ενυδρειο χωρις φυτα και αφου εβγαλα τα ξυλα και εχοντας δυο αποχες καταφερα να πιασω 20 ροδοστομους μετα απο 2 ωρες κυνηγητο. Ασε που τα 3-4 τελευταια τα επιασα γιατι εχαν ξεθεωθει και δεν πολυετρεχαν.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Μαίου 2016 #384 Share 4 Μαίου 2016 Βάλε να έχεις γέννες σε φυτεμένο και να μην τα πιάνει η απόχη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 9 Μαίου 2016 #385 Share 9 Μαίου 2016 Παιδακια...οτι μπαζουκα και αν παρετε ειναι ο ιδιος,ειτε απο το ebay ειτε τον ΄'γνησιο' που ειναι πανακριβος. Δεν εχουν διαφορα. Εχω του ebay εδω και 2 χρονια περιπου,τον πηρα8 ευρω και δουλευει φουλ. Θεωρω κοροιδια να δωσω 25 ευρω για ενα ιδιο πραγμα που μπορω να το παρω με 8 ευρω. Επαναφερω το θεμα του bazooka γιατι τον παρελαβα και τον τοποθετησα.Παρολο που ειναι απο ebay 7-8 ευρω ειναι καταπληκτικος.Παρα πολυ λεπτες φυσαλιδες,δεν γεμιζουν το ενυδρειο ουτε στην επιφανεια και για πρωτη φορα ειδα στο ενυδρειο μου λιγο pearling.Καμμια σχεση με τους γυαλινους 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 9 Μαίου 2016 Author #386 Share 9 Μαίου 2016 (edited) Επαναφερω το θεμα του bazooka γιατι τον παρελαβα και τον τοποθετησα.Παρολο που ειναι απο ebay 7-8 ευρω ειναι καταπληκτικος.Παρα πολυ λεπτες φυσαλιδες,δεν γεμιζουν το ενυδρειο ουτε στην επιφανεια και για πρωτη φορα ειδα στο ενυδρειο μου λιγο pearling.Καμμια σχεση με τους γυαλινους Να πω και εγώ πάνω στο θέμα της διάχυσης του CO2 ότι ο reactor από το ebay είναι επίσης μια χαρά. Όποτε σταματάει να γυρνάει θέλει καθάρισμα το φίλτρο. Από τότε που έβαλα στο πρόγραμμα και το καθαρίζω κάθε Κυριακή με την καθιερωμένη αλλαγή δεν έχει σταματήσει να γυρνάει ξανά. Έγινε επεξεργασία 9 Μαίου 2016 - avraamp 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 9 Μαίου 2016 #387 Share 9 Μαίου 2016 (edited) Να πω και εγώ βέβαια αγορίνες ότι με τον γυάλινο διαχυτήρα τον κλασικό το ποτηράκι είχα full pearling και συνέχεια. Για δυνατό Pearling θες δυνατό φωτισμό, μικρή ανατάραξη προκειμένου να μην υπάρχει κορεσμός οξυγόνου και co2. Σίγουρα ο bazooka κάνει καλή δουλειά αλλά η τριπλέτα παραγόντων που σου παραθέτω ευθύνεται για το pearling! Δες τα ada όλα με γυάλινο πλατύ μεγάλο ποτηράκι. Έγινε επεξεργασία 9 Μαίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 9 Μαίου 2016 #388 Share 9 Μαίου 2016 Συμφωνω.Μονο που εγω δεν εχω ουτε δυνατο φωτισμο ουτε μικρη αναταραξη οποτε δεν εχω τις απαιτησεις να δω δυνατο pearling.Δεν ξερω για τα ada αλλα απο τα γυαλινα της olymbia που ειχα ο bazzoka ειναι πολυ καλυτερος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 9 Μαίου 2016 #389 Share 9 Μαίου 2016 Συμφωνω.Μονο που εγω δεν εχω ουτε δυνατο φωτισμο ουτε μικρη αναταραξη οποτε δεν εχω τις απαιτησεις να δω δυνατο pearling.Δεν ξερω για τα ada αλλα απο τα γυαλινα της olymbia που ειχα ο bazzoka ειναι πολυ καλυτερος Συμφωνώ και επαυξάνω. Απλά έκανα μία διαπίστωση επειδή με olympia παίζω-έπαιζα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 9 Μαίου 2016 #390 Share 9 Μαίου 2016 (edited) Να πω και εγώ πάνω στο θέμα της διάχυσης του CO2 ότι ο reactor από το ebay είναι επίσης μια χαρά. Όποτε σταματάει να γυρνάει θέλει καθάρισμα το φίλτρο. Από τότε που έβαλα στο πρόγραμμα και το καθαρίζω κάθε Κυριακή με την καθιερωμένη αλλαγή δεν έχει σταματήσει να γυρνάει ξανά. Εμένα όταν μειώθηκε η ροή στον reactor και καθάρισα το φίλτρο, δεν είχε καμία διαφορά. Μεγάλη διαφορά είδα όταν καθάρισα τις σωλήνες. Όσες φυσαλίδες και να βάλω πλέον, ναι μεν μαζεύεται στην πάνω μεριά του reactor αν ρίχνω αρκετές φυσαλίδες, αλλά δεν σταματάει με τίποτα να γυρίζει. Πάνω που ήμουν έτοιμος να ξαναγυρίσω στο ποτηράκι. Έγινε επεξεργασία 9 Μαίου 2016 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 9 Μαίου 2016 Author #391 Share 9 Μαίου 2016 Εμένα όταν μειώθηκε η ροή στον reactor και καθάρισα το φίλτρο, δεν είχε καμία διαφορά. Μεγάλη διαφορά είδα όταν καθάρισα τις σωλήνες. Όσες φυσαλίδες και να βάλω πλέον, ναι μεν μαζεύεται στην πάνω μεριά του reactor αν ρίχνω αρκετές φυσαλίδες, αλλά δεν σταματάει με τίποτα να γυρίζει. Πάνω που ήμουν έτοιμος να ξαναγυρίσω στο ποτηράκι.Άγγελε και εγώ τα ίδια σκεφτόμουν. Να γυρίσω σε ποτηράκι, να παρω bazooka. Τελικά ξεκίνησα εβδομαδιαίο καθαρισμο φίλτρου και μηνιαίο στους σωλήνες και ησύχασα.Βεβαια μέχρι τότε είχα λύσει και το reactor 2-3 φορές και τον είχα περάσει με ένα ψιλό γυαλόχαρτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 10 Μαίου 2016 #392 Share 10 Μαίου 2016 Ναι κατάλαβα πλέον ότι θέλει συχνά συντήρηση το φίλτρο για να δουλέψει σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Μαίου 2016 #393 Share 10 Μαίου 2016 Μην το παρακανετε ομως και σας μεινει στα χερια. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 10 Μαίου 2016 #394 Share 10 Μαίου 2016 Το φίλτρο ή ο ριάκτορας; Νομίζω ότι με κάθε εβδομάδα αλλαγή το βαμβάκι και κάθε μήνα καθάρισμα οι σωλήνες, δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Ίσως οι σωλήνες ξελαστιχώσουν με τα βάλε βγάλε, αλλά αυτό διορθώνεται με σφιγκτηράκια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 13 Μαίου 2016 Author #395 Share 13 Μαίου 2016 Μια μικρή αναβάθμιση!!! Από αύριο ξεκινάω προετοιμασία νερού σε βαρέλι με α/ο, βρύση και αντιχλώριο! Μέχρι τώρα έβαζα μόνο νερό βρύσης με GH10 & KH6.Σκέφτομαι να το πάω 70% βρύση και 30% α/ο. Τι λέτε είναι καλά; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 13 Μαίου 2016 #396 Share 13 Μαίου 2016 Καλορίζικα Μάκη! Κάπου εκεί βλέπω και το βαρέλι μου :P Eίναι ανάλογα τι θες να πετύχεις από σκληρότητες. Οι αναλογίες πάντως εκεί κυμαίνονται.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 13 Μαίου 2016 #397 Share 13 Μαίου 2016 Μια μικρή αναβάθμιση!!! Από αύριο ξεκινάω προετοιμασία νερού σε βαρέλι με α/ο, βρύση και αντιχλώριο! Μέχρι τώρα έβαζα μόνο νερό βρύσης με GH10 & KH6.Σκέφτομαι να το πάω 70% βρύση και 30% α/ο. Τι λέτε είναι καλά; Τέλεια θα είναι, τόσο το έκανα κι εγώ το καλοκαίρι, θα δεις άλλη συμπεριφορά στα ψάρια, καλορίζικη και καλοδούλευτη, ελπίζω όταν σου έκανα επίδειξη σπίτι μου να το έμαθες το μάθημά σου, στο λέω θα έρθω να σε εξετάσω! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 13 Μαίου 2016 Author #398 Share 13 Μαίου 2016 Τέλεια θα είναι, τόσο το έκανα κι εγώ το καλοκαίρι, θα δεις άλλη συμπεριφορά στα ψάρια, καλορίζικη και καλοδούλευτη, ελπίζω όταν σου έκανα επίδειξη σπίτι μου να το έμαθες το μάθημά σου, στο λέω θα έρθω να σε εξετάσω! Χαχαχαχαχαχαχαχα. Το έχω άνετα το 10αράκι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 13 Μαίου 2016 #399 Share 13 Μαίου 2016 Μια μικρή αναβάθμιση!!! Από αύριο ξεκινάω προετοιμασία νερού σε βαρέλι με α/ο, βρύση και αντιχλώριο! Μέχρι τώρα έβαζα μόνο νερό βρύσης με GH10 & KH6.Σκέφτομαι να το πάω 70% βρύση και 30% α/ο. Τι λέτε είναι καλά; Φτιαξε νερο ωστε να πετυχεις ενα kh 3... Την ιδια εχω και εγω νομιζω, βαλε ενα φλοτερακι στο βαρελι για να εχεις ετοιμο νερο συνεχεια... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 14 Μαίου 2016 #400 Share 14 Μαίου 2016 (edited) Μεγιά! Και εγώ την ίδια έχω εδώ και 7 μήνες. Καλή και οικονομική και στην συντήρηση (παράγγειλα από water waves πακέτο προφίλτρα αντικατάστασης για ένα χρόνο, από 2 δηλαδή το καθένα με 18 ευρώ!). Πάρε και ένα φίλτρο ιχνοστοιχείων να το πίνεις κιόλας. Οι αναλογίες που λες φαίνονται καλές. Θεωρητικά η kh σου θα πέσει στο 4 και η gh 7. *Η βάνα του flush kit στην φώτο είναι στο καθάρισμα, το λέω για να μην μπερδευτείς. Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου 2016 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος