Jump to content

Νέο ενυδρείο 120lt

avraamp

Recommended Posts

Εγω παντος δεν εχω δει pearling ακομα.Δεν ξερω τι φταιει.Εχω τα παντα

Νομίσω ότι γίνεται καλύτερη διάχυση από τον ριάκτορα.  Φαντάσου πριν με τον κεραμικό της olympia, φεύγαν σχεδόν όλες οι φυσαλίδες ίσια πάνω και προσπαθούσα να τις σημαδεύω με το φίλτρο για να τις σκορπάει, αλλά τις έβλεπες που μαζευόντουσαν πάνω στην επιφάνεια.  Αύξησα και τις φυσαλίδες από 60 σε 100.

Ίσως να παίζει ρόλο και ο φωτισμός.  Φαντάζομαι τι έχει να γίνει σήμερα που θα αλλάξω και νερό.

Έγινε επεξεργασία - avraamp
  • Like 1

Ολα παιζουν ρολο για να δεις pearling.

Και το ποσο co2 ριχνεις και τα φωτα και η διαχυση.

Εμένα με τα 2 φωτιστικά κάνει λίγο pearling . Όταν μπαίνει η 3η λάμπα η led κάνει τόσο πολύ που πάει στο άλλο ακρο.

Εμένα με τα 2 φωτιστικά κάνει λίγο pearling . Όταν μπαίνει η 3η λάμπα η led κάνει τόσο πολύ που πάει στο άλλο ακρο.

Δηλαδη ποιο ειναι το αλλο ακρο του pearling?

Δηλαδη ποιο ειναι το αλλο ακρο του pearling?

χααχχαχα να έχει τόσο φυσαλίδα που να μην την θέλω!!!

Θέλω να πω πως απόλα εγώ το άπειρο pearling το είδα με το φως!

Πιστεύω όπως λέει ο Κώστας όλα παίζουν ρόλο.

Προσπάθησα να δω αν κάνει με σβηστά φώτα και δεν έκανε. Εκτός αν έκανε και δεν το έβλεπα.

Όχι ρε συ δεν νομίζω να μπορούσες να δεις ποτέ pearling με σβηστά φωτά.

Εγώ αυτό με το φωτιστικό το ανέφερα επειδή είναι ξεκάθαρο παράδειγμα ότι με το που ο φωτισμός ανεβαίνει ξεκινάει το pearling ασταμάτητο καθόλη την διάρκεια της φωτοπεριόδου.

Μόλις κλείσει μειώνεται κατακόρυφα και αυτό.

Ο φωτισμος εινα 0,6W/l οι φυσαλιδες ειναι 90 το λεπτο.Καπου διαβασα οτι παιζουν ρολο και τα λιπασματα,τα φωσφορικα πιο πολυ.Μαλλον αυτο ειναι γιατι δεν ριχνω

Μπα:P

Έλειψη φωσφωρικών είχα και είχα full Pearling...

Κάτι άλλο είναι.

Δεν ξερω.Κεραμικο εχω,τι να πω

Τον ίδιο έχουμε.

Εμένα κάνει άπειρο pearling Μόνο με το 3ο φωτιστικό που φτάνω κοντά στο w/l.

Νομίζω με περισσότερο φως θα το έβλεπες και την μικρότερη δυνατή ανατάραξη.

H αληθεια ειναι οτι εχω πολυ αναταραξη

Κοσμά και εγώ έχω ανατάραξη με το καινούριο εξωτερικό φίλτρο που έβαλα και κάνει pearling.  Οπότε νομίζω δεν φταίει αυτό, θα έλεγα να κοιτάξεις δύο πράγματα:

1) Πιο δυνατό φωτισμό.

2) Διάχυση co2 (αν και από ότι λέει ο lightor, δεν θυμάμαι και το όνομά του, με τον ίδιο διαχυτήρα του κάνει pearling, αλλά έχει πιο δυνατό φωτισμό).

Το pearling έχει να κάνει με τον κορεσμό οξυγόνου στο νερό. Αν το ψάξεις λίγο θα δεις κάποια tip να επιτύχεις πολύ Pearling και μέσα σε αυτά είναι και η χαμηλή ανατάραξη.

Το φως σίγουρα. Τουλάχιστον με εμένα αν σας βγάλω βίντεο θα πάθετε πλάκα. Με το που ανάβει το τριτο φωτιστικό στα 30 δευερόλεπτα ξεκινούν όλα μαζί να κάνουν pearling.

Μόλις μπήκα σπίτι και είδα ότι η ludwigia έχει αρχίσει ήδη να κοκκινίζει στην κορυφή.

Επίσης τα lemon tetra ειναι πολύ ωραία και σκέφτομαι να τα κρατήσω σε συνδυασμό με τα ember tetra. Πως να διαμορφώσω τα κοπάδια δεδομένου ότι τα ember ειναι 11 και σκοπεύω να τα κρατήσω τόσα, 12 corydoras, 2 Ancistrus & 1 betta male.

Τα lemon tetra τώρα ειναι 6. Ποσά να βάλω ακόμα για να μεγαλώσω το κοπάδι;

4! Οσα εχω εγω δηλαδη αν με πιανεις.

• 2 weeks later...

O ριάκτορας κάνει πολύ καλή διάχυση νομίζω αλλά έχει αρχίσει λίγο να με εκνευρίζει. Πριν πέντε ημέρες είχε σταματήσει να γυρνάει, καθάρισα φίλτρο και αυξήθηκε λίγο η ροή  και έτριψα λίγο με γυαλόχαρτο τη φτερωτή του ριάκτορα και έτσι πήρε ξεκίνησε να γυρνάει πάλι η φτερωτή του.  Σήμερα είδα πάλι κολλημένη τη φτερωτή του.  Επίσης παρατήρησα ότι έχει μειωθεί πάλι λίγο η ροή του φίλτρου.  Το φίλτρο είναι το eheim ecco pro 200, αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό καθώς έχει ικανοποιητική ροή για τα λίτρα του ενυδρείου καθώς είναι στα 126 μεικτά και το φίλτρο είναι για ενυδρεία 100-200 λίτρα.  Τι άλλο να μπορώ να κάνω με το ριάκτορα για να λύσω το πρόβλημα μια και καλή;

Και ο δικός μου έχει αρχίσει να περιστρέφεται πιο αργά, παρόλο που καθάρισα τα φίλτρα. Δεν ξέρω μήπως θέλουν και οι σωλήνες καθάρισμα, αλλά ο ριάκτορας έχει πιάσει αρκετή μπίχλα-βιολογία και δεν ξέρω από που να αρχίσω ( τα βαριέμαι και τα δύο :P )

Και ο δικός μου έχει αρχίσει να περιστρέφεται πιο αργά, παρόλο που καθάρισα τα φίλτρα. Δεν ξέρω μήπως θέλουν και οι σωλήνες καθάρισμα, αλλά ο ριάκτορας έχει πιάσει αρκετή μπίχλα-βιολογία και δεν ξέρω από που να αρχίσω ( τα βαριέμαι και τα δύο :P )

Και εγώ βαριέμαι αλλά τι να κανω μόλις καθάρισα φιλτρο. Αλήθεια κανενα άρθρο που να λέει πως καθαρίζουμε φίλτρα θα ηταν καλό να γίνει pinned κάπου για να το βρίσκουμε εύκολα. Επίσης, παρατήρησα ότι οριακτορας είχε ελαφρά κλίση προς τα αριστερά. Μάλλον με το βάρος του νερού που γεμίζει και τους σωλήνες. Απο τη δεξιά μεριά που έρχεται ο σωλήνας απο το φιλτρο ηταν λίγο πιο ψηλά. Τον έφερα στην ευθεία και ξεκίνησε να γυρνάει πιο γρήγορα. Μπορεί να ηταν και τυχαίο, θα δείξει, πάντως άλλο τρίψιμο δε θέλει νομίζω γιατί ήδη τον έχω τρίψει πολύ. Σε λίγο θα κολυμπάει στη σωλήνα....

ΕΣύ Άγγελε ποιον έχεις; Κινέζικο ή κάποιον επώνυμο;

Χθες έκανα μετρήσεις σε kh, gh & ph, όλα με τεστ της api.

Μετρήσεις από το νερό του ενυδρείου:

• Kh: 7 (δηλαδή όσο και τις βρύσης)
  • GH: 10
  • PH: 6,8

Έφτιαξα επίσης και το drop checker με kh4 και έβαλα 4-5 σταγόνες από το τεστ ph της api μέχρι που έγινε μπλε και σήμερα το πρωί το drop checker είχε γίνει πολύ ανοιχτό πράσινο προς κίτρινο, όπως δηλαδή και το προηγούμενο που είχα το Κπου σημαίνει ότι μάλλον είχα σωστή ένδειξη.

Μέτρησα και τις φυσαλίδες να δω τι γίνεται, ήταν περίπου 90-95/λεπτό.  Σκέφτομαι μήπως ο ριάκτορας κάνει καλή διάσπαση και διάχυση των φυσαλίδων με αποτέλεσμα να έχει πιο λίγες απώλειες σε co2 στο ενυδρείο, μπορεί και να μην είναι αυτό.  Βέβαια και αυτό δεν δικαιολογείται από την άποψη ότι έχω ph 6,8.  Άμα ήταν τόσο πολύ το co2 δεν θα έριχνε και άλλο το ph ή είναι ήδη αρκετά χαμηλά;

Χθες το βράδυ αύξησα λίγο και την ανατάραξη, το φίλτρο το έχω στο τέρμα δυνατό και είναι φίλτρο για μέχρι 200 λίτρα ενυδρείο.

Λέω να περιμένω μερικές μέρες ακόμα να δω πως θα πάει το drop checker και μετά μήπως να μειώσω το co2;

Με ΚΗ 7 και ph 6.8 εισαι βασει πινακα στα 34ppm οποτε μαλον καλα δειχνει το drop. Παρακολουθα τα ψαρια αν ανεβαινουν επιφανεια αλλα θα σου προτεινα απο τωρα να αυξησεις αναταραξη και ν αφησεις το διοξειδιο ως εχει και παρατηρηση ψαρια και φυτα.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...