More2 5 Μαρτίου 2016 #176 Share 5 Μαρτίου 2016 Εχω 9 κόρυ μέσα στο φυτεμένο και δεν έχω κανένα πρόβλημα! Ακόμα και γρασίδι έχω που το κλαδεύω και φυτεύω αλλού για να μου πυκνώσει και δεν έχω δει ποτέ ένα φυτό να επιπλέει επειδή κάποιο ψάρι θα το ξέθαβε! Σε μερικούς που είχα διαβάσει απο το σκαψιμο κάνανε κατι μικροζημιές, αλλα χαλάλι έχουν τόσο καλούς χαρακτήρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
More2 5 Μαρτίου 2016 #177 Share 5 Μαρτίου 2016 Σε ευχαριστώ, προσπαθώ να το βελτιώσω ακόμα, έχω αρκετά στο προγραμμα. Το staurogyne repens που πήρα ήταν αρκετά κοντό με αποτέλεσμα στο φύτεμα να μην μπορώ να το βάλω πολύ μέσα και τα Cory με το σκάψιμο να μου ξηλώνουν μερικά που και που αλλά τα ξαναφυτευω. Μόλις μεγαλώσουν λίγο ακόμα και τα φυτέψω πιο βαθιά πιστεύω δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Οι διορθωσεις δεν σταματάνε ποτέ.. έτσι μας βλέπω! Στα γεράματα με ένα ψαλίδι και ένα κουβά. -Ναι αν δέσει και λίγο η ρίζα δεν πάνε πουθενά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 6 Μαρτίου 2016 Author #178 Share 6 Μαρτίου 2016 Σκέφτομαι να αγοράσω μια βάση για το ενυδρειο μου ή να φτιάξω μια με σκοπό να το μεταφέρω απο εκεί που το έχω, δηλαδή πάνω απο το πάσο της κουζίνας και να το τοποθετήσω κανονικά με πλάτη σε τοίχο για να μπορώ να κρύψω τα καλώδια και τον εξοπλισμό, ειδικά όταν βάλω εξωτερικό φιλτρο και co2. Υπάρχει πρόβλημα αν τοποθετηθεί δίπλα σε καλοριφέρ; Η θερμοκρασία του σπιτιού το χειμώνα που ανάβει το καλοριφέρ ειναι 19-21 και η θερμοκρασία νερού του ενυδρείου ειναι 25-26, όποτε δεν νομίζω να επηρεάζεται η θερμοκρασία του ενυδρείου απο το καλοριφέρ. Έχει κάποιος σχετική εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα; Κάποια στιγμή είχα ακούσει ότι δεν κάνει να μπαίνει το ενυδρειο κοντά σε καλοριφέρ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 7 Μαρτίου 2016 #179 Share 7 Μαρτίου 2016 Δεν ξερω να σου πω με σιγουρια...αλλα,λογικα,δεν νομιζω να εχει προβλημα...ετσι κι αλλιως το νερο του ενυδρειου ειναι ζεστο...κι εγω σε λιγες μερες το ιδιο θα κανω με το καινουριο ενυδρειο μου,διπλα στο καλοριφερ θα μπει! Αυτο που μπορεις να κανεις τωρα ειναι ευκαιρια να βαψεις την μια πλευρα που θα μπει στον τοιχο ωστε να μην φαινονται και τα καλωδια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 7 Μαρτίου 2016 Author #180 Share 7 Μαρτίου 2016 Σε ευχαριστώ Γιώργο. Άντε με το καλό το νέο ενυδρείο... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
More2 7 Μαρτίου 2016 #181 Share 7 Μαρτίου 2016 Αμα μιλάμε για τέτοιες θερμοκρασίες μια χαρά! Απλά να το ελέγξεις πριν το βάλεις κάπως γιατί αν, επειδή είναι δίπλα το λέω, το γεμίσεις και δεις τίποτα 30άρια και τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Μαρτίου 2016 #182 Share 7 Μαρτίου 2016 Δεν ξερω να σου πω με σιγουρια...αλλα,λογικα,δεν νομιζω να εχει προβλημα...ετσι κι αλλιως το νερο του ενυδρειου ειναι ζεστο...κι εγω σε λιγες μερες το ιδιο θα κανω με το καινουριο ενυδρειο μου,διπλα στο καλοριφερ θα μπει! Αυτο που μπορεις να κανεις τωρα ειναι ευκαιρια να βαψεις την μια πλευρα που θα μπει στον τοιχο ωστε να μην φαινονται και τα καλωδια! Εσυ φιλε θα αφησεις κενο μεταξυ ενυδρειου και σωματος καλοριφερ. Θα βαλουμε και κατι θερμομονωτικο ενδιαμεσα....Μην εχουμε και τιποτα τρεξιματα με το καινουριο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 7 Μαρτίου 2016 Author #183 Share 7 Μαρτίου 2016 (edited) Και εγω θα αφήσω κενό, εννοείται δεν θα ακουμπάνε μεταξύ τους. Απλά θα ειναι κοντά. Έγινε επεξεργασία 7 Μαρτίου 2016 - avraamp 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 7 Μαρτίου 2016 #184 Share 7 Μαρτίου 2016 Εσυ φιλε θα αφησεις κενο μεταξυ ενυδρειου και σωματος καλοριφερ. Θα βαλουμε και κατι θερμομονωτικο ενδιαμεσα....Μην εχουμε και τιποτα τρεξιματα με το καινουριο.... Μπραβο παιδια αναβουμε και καλοριφερ.εγω το εχω για ντεκορ πλεον.μπλακ χιουμορ. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
More2 7 Μαρτίου 2016 #185 Share 7 Μαρτίου 2016 Μπραβο παιδια αναβουμε και καλοριφερ.εγω το εχω για ντεκορ πλεον.μπλακ χιουμορ. Μια απο τα ίδια!! χαχααχ και πιάνουν και πολύ αξιοποιήσιμο χώρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 7 Μαρτίου 2016 #186 Share 7 Μαρτίου 2016 Μπραβο παιδια αναβουμε και καλοριφερ.εγω το εχω για ντεκορ πλεον.μπλακ χιουμορ. Ελα ντε!!!χαχαχαχαχα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 8 Μαρτίου 2016 Author #187 Share 8 Μαρτίου 2016 Επιτέλους πήρα το CO2. To βράδυ που θα γυρίσω αν θα προλάβω θα κάτσω να το συνδέσω. Εννοείται από αύριο σταματάω και το excel που ρίχνω; Πόσες φυσαλίδες θα πρέπει να το ρυθμίσω να ρίχνει το λεπτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 8 Μαρτίου 2016 #188 Share 8 Μαρτίου 2016 Ναι το εξέλ σταμάτα το και κράτα το για άλγες όταν κι αν. Φυσαλίδες συνήθως ξεκινάνε με 60, τόσες ξεκίνησα κι εγώ αλλά τώρα το έχω 80, βέβαια παίζει ρόλο κι η διάχυση, εσύ θα το δεις αυτό χρησιμοποιώντας drop checker, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 8 Μαρτίου 2016 Author #189 Share 8 Μαρτίου 2016 Ωπς αυτό δεν το έχω. Μάλλον πρέπει να πάω να το πάρω. Οπότε βάζω και drop checker και φροντίζω αν θυμάμαι καλά να είναι πράσινο; Κώστα μπορεί να σε ενοχλήσω λιγάκι να μου δώσεις οδηγίες για τη σύνδεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 8 Μαρτίου 2016 #190 Share 8 Μαρτίου 2016 Ωπς αυτό δεν το έχω. Μάλλον πρέπει να πάω να το πάρω. Οπότε βάζω και drop checker και φροντίζω αν θυμάμαι καλά να είναι πράσινο; Κώστα μπορεί να σε ενοχλήσω λιγάκι να μου δώσεις οδηγίες για τη σύνδεση. Εννοείται βρε, το τηλέφωνό μου το έχεις όποτε θες πάρε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 9 Μαρτίου 2016 Author #191 Share 9 Μαρτίου 2016 Τα σύνδεσα όλα ΟΚ, έβαλα και 60 φυσαλίδες το λεπτό. Το drop checker είναι αυτό; sera co2 test kit Επίσης μου φαίνεται ότι έχω πρόβλημα με τη διάχυση. Όλες οι φυσαλίδες πάνε προς τα πάνω και δε διαχέονται καλά. Μόλις φτάσουν κοντά στην επιφάνεια τις χτυπάει το spray bar του φίλτρου και τις μοιράζει στο ενυδρείο αλλά στην επιφάνεια περισσότερο και όχι σε βάθος. Τι θα μπορούσα να κάνω για να λύσω αυτό το θέμα; Μήπως μία τέτοια λύση θα βοηθούσε; http://www.banggood.com/RWPO13S-Super-CO2-Diffuser-Atomizer-Solenoid-Regulator-p-932496.html Είχα πετύχει ένα σε μία παρουσίαση και έλεγαν ότι κάνει καλή δουλειά. Τι άλλες εναλλακτικές έχω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 9 Μαρτίου 2016 #192 Share 9 Μαρτίου 2016 Αυτος ειναι ενας πολυ καλος διαχυτηρας.....ειναι ο λεγομενος ''bazooka'' και σιγουρα τις φυσσαλιδες τις διασπαει παρα πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 9 Μαρτίου 2016 Author #193 Share 9 Μαρτίου 2016 Και ο δικός μου τώρα τις διασπάει καλά αλλά δεν τις κατανέμει καλά κατά μήκος του ενυδρείου, τις βγάζει ευθεία πάνω στην επιφάνεια και μετά απλώνονται κατα μήκος της επιφάνειας απο τη ΡΟΗ του φίλτρου. Κανονικά δεν θα πρέπει να τις στέλνει κατα μήκος σε όλο το ενυδρειο πάνω στα φυτά σε κάποιο βάθος και όχι επιφανειακά; Κώστα εσύ δεν έχεις το μπαζούκα; Αξίζει να ψάξω κάτι τέτοιο; Το μήκος του ενυδρείου ειναι 80 πόντους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Μαρτίου 2016 #194 Share 10 Μαρτίου 2016 Εγω εχω μπαζουκα αλλα το δουλευω αλλιως,το εχω κατω απο την εισοδο του φιλτρο και ολες τις φυσαλιδες τις ρουφαει το φιλτρο μου. Ομως εγω εχω κρεμαστο φιλτρο,στα υπολοιπα φιλτρα δεν ξερω τι μπορει να γινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 10 Μαρτίου 2016 Author #195 Share 10 Μαρτίου 2016 (edited) Σχετικά με το drop checker της sera που ρωτάω παραπάνω κάποια απάντηση; Κώστα (Ρομποτή) εσύ τι χρησιμοποιείς για να στέλνεις τις φυσαλίδες στο ενυδρείο; Μήπως η δική σου μέθοδος με βολεύει καλύτερα. Έγινε επεξεργασία 10 Μαρτίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 10 Μαρτίου 2016 #196 Share 10 Μαρτίου 2016 αυτο ειναι το dropchecher της sera.Αυτο εχω και εγω.Εχω δοκιμασει 3 διαφορετικους κεραμικους διαχυτηρες και ολοι το ιδιο θεμα εχουν.Οι πιο πολυ συνχομπιστες ειναι ευχαριστημενοι με διαχυτηρες που συνδεονται στο εξωτερικο φιλτρο ή με καποιο κυκλοφορητη.Ειναι οπτικο το θεμα + λιγο περισσοτερη καταναλωση co2 με απλο κεραμικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 10 Μαρτίου 2016 #197 Share 10 Μαρτίου 2016 (edited) Εγω χρησιμοποιω κυκλοφορητη 150lt/h μεσα στο ενυδρειο απεναντι και διαγωνια απ την εισοδο-εξοδο του εσωτερικου, μακραν καλυτερη διαχυση και πανω απ ολα ομοιομορφη. Το μονο μειον οτι καθε εβδομαδα μαζι με τη ρουτινα καθαριζω κι αυτο λιγο το σφουγγαρακι που εχει μεσα προληπτικα ομως. Το σπιτι το ξερεις οποτε μπορεις ελα να στο δειξω πως ακριβως το εχω κανει Έγινε επεξεργασία 10 Μαρτίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 10 Μαρτίου 2016 Author #198 Share 10 Μαρτίου 2016 αυτο ειναι το dropchecher της sera.Αυτο εχω και εγω.Εχω δοκιμασει 3 διαφορετικους κεραμικους διαχυτηρες και ολοι το ιδιο θεμα εχουν.Οι πιο πολυ συνχομπιστες ειναι ευχαριστημενοι με διαχυτηρες που συνδεονται στο εξωτερικο φιλτρο ή με καποιο κυκλοφορητη.Ειναι οπτικο το θεμα + λιγο περισσοτερη καταναλωση co2 με απλο κεραμικο Κοσμά, έχεις να προτείνεις κάτι πάνω σε αυτές τις δύο λύσεις; O κυκλοφορητής ας πούμε είναι κάτι τέτοιο; http://www.petsupermarket.gr/8197/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sun-sun-submersible-pump-600-lh.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 10 Μαρτίου 2016 Author #199 Share 10 Μαρτίου 2016 (edited) Εγω χρησιμοποιω κυκλοφορητη 150lt/h μεσα στο ενυδρειο απεναντι και διαγωνια απ την εισοδο-εξοδο του εσωτερικου, μακραν καλυτερη διαχυση και πανω απ ολα ομοιομορφη. Το μονο μειον οτι καθε εβδομαδα μαζι με τη ρουτινα καθαριζω κι αυτο λιγο το σφουγγαρακι που εχει μεσα προληπτικα ομως. Το σπιτι το ξερεις οποτε μπορεις ελα να στο δειξω πως ακριβως το εχω κανει Κώστα το έχω δει το δικό σου από κοντά και πραγματικά νομίζω είχες πολύ καλή διάχυση. Σαν τον κυκλοφορητή που έγραψα πιο πάνω είναι οκ; ή ίσως και κάτι τέτοιο; http://www.petsupermarket.gr/6927/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sunsun-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-hj-211.html Απλά και άλλα καλώδια στο ενυδρείο, έχει γεμίσει ο τόπος. Έγινε επεξεργασία 10 Μαρτίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 10 Μαρτίου 2016 #200 Share 10 Μαρτίου 2016 (edited) Λενε(εγω δεν ξερω) οτι αυτος ειναι απο τους καλυτερους για συνδεση με εξωτερικο φιλτρο.Για κυκλοφορητη θα σου πει ο Κωνσταντινος https://www.google.gr/search?q=max+mix+co2+reactor&espv=2&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjHq4ze97XLAhVp8XIKHZ8-AYQQsAQIGQ Έγινε επεξεργασία 10 Μαρτίου 2016 - kosmas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος