Jump to content

Επιθετικότητα αγγελοψαρων σε νεοφερμενους

Recommended Posts

Τα σκαλαρια σε αυτα τα λιτρα μην τα κρατησεις.

Send from the heart of the Amazonas

Δυο ψαρια ειναι θοδωρη...

Αν δεν το πνιξει στα φυτα και στις ριζες θα εχουν καμμια πενηνταρια λιτρα καθαρα το καθενα...

Δεν ειναι τελεια αλλα δεν θα ειναι και ασφυκτικα...

Αν δεν το πνιξει στα φυτα και στις ριζες δεν θα υπαρχουν κρυψωνες! Αν λοιπον δεν βγει ζευγαρι, το πιο πιθανο θα ειναι το ενα να δινει ξυλο και το αλλο να τρωει και χωρις κρυψωνες δυσκολα τα πραγματα.

Δωστα φιλε. Βαλε κατι αλλο να το ευχαριστηθεις. Τοσα ψαρια κυκλοφορουν!

Αν δεν το πνιξει στα φυτα και στις ριζες δεν θα υπαρχουν κρυψωνες! Αν λοιπον δεν βγει ζευγαρι, το πιο πιθανο θα ειναι το ενα να δινει ξυλο και το αλλο να τρωει και χωρις κρυψωνες δυσκολα τα πραγματα.

Δωστα φιλε. Βαλε κατι αλλο να το ευχαριστηθεις. Τοσα ψαρια κυκλοφορουν!

Ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα των ψαριων...

Αν ειναι να πεσει ξυλο πεφτει και στα 700 λιτρα(δεν θα τα σωσουν οι κρυψωνες) στα λιτρα που ειμαι εγω τωρα και οταν ειχα βαλει τα τρια πρωτα αγγελοψαρα τα δυο ειχαν φαει τις αρκουδας και το ενα αλωνιζε σε ολο το ενυδρειο..

Απο φυτα και κρυψωνες καλυτερα να μην το σχολιασω ποσα εχω..

Αντιθετα εχω κρατησει δυο θυληκα σε 120 λιτρα και στο τελος συμπεριφερθηκαν και σαν ζευγαρι..Μεχρι και αρσενικο που εβαλα και παλι δεν χωριζονταν...

Και δυο ζευγαρια σε 300 και μωρα σε 80 λιτρα...

Στα 300 κατι εχω δει ζευγαρι σε φιλαρακι να σκοτωνει το τριτο για να ζευγαρωσει...

Οπως εχω δει και τεσσερα ζευγαρια με μωρα στα 400 και δεν το πιστευα...

Γιαυτο λεω ειναι θεμα χαρακτηρα ψαριων..

Τεσπα...

Αν εχει ενδιασμους οντως υπαρχουν αρκετα ειδη να βαλει αλλα ισως το θεμα ξυλο να μην το γλιτωσει αν ανακατευτει με κιχλιδες...

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις εμπεριστατωμενες και καλοβουλες συμβουλές που όλοι έχουμε αναγκη στο ξεκίνημα μας. Ελπίζω να μην σας κουρασα.

Ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα των ψαριων...

Αν ειναι να πεσει ξυλο πεφτει και στα 700 λιτρα(δεν θα τα σωσουν οι κρυψωνες) στα λιτρα που ειμαι εγω τωρα και οταν ειχα βαλει τα τρια πρωτα αγγελοψαρα τα δυο ειχαν φαει τις αρκουδας και το ενα αλωνιζε σε ολο το ενυδρειο..

Απο φυτα και κρυψωνες καλυτερα να μην το σχολιασω ποσα εχω..

Αντιθετα εχω κρατησει δυο θυληκα σε 120 λιτρα και στο τελος συμπεριφερθηκαν και σαν ζευγαρι..Μεχρι και αρσενικο που εβαλα και παλι δεν χωριζονταν...

Και δυο ζευγαρια σε 300 και μωρα σε 80 λιτρα...

Στα 300 κατι εχω δει ζευγαρι σε φιλαρακι να σκοτωνει το τριτο για να ζευγαρωσει...

Οπως εχω δει και τεσσερα ζευγαρια με μωρα στα 400 και δεν το πιστευα...

Γιαυτο λεω ειναι θεμα χαρακτηρα ψαριων..

Τεσπα...

Αν εχει ενδιασμους οντως υπαρχουν αρκετα ειδη να βαλει αλλα ισως το θεμα ξυλο να μην το γλιτωσει αν ανακατευτει με κιχλιδες...

Από την δική μου εμπειρία και γενικά από την βιβλιογραφία που υπάρχει για αυτό το είδος δεν μιλάμε για χαρακτήρα.

Ναι , τα Σκαλάρια και γενικά οι κιχλίδες είναι ψάρια μοναδικά από άποψη χαρακτήρα , αλλά είναι σημαντικό να μην μπερδεύουμε τον χαρακτήρα με την συμπεριφορά και το ένστικτο.

Στα λίτρα του φίλου apostolouap οριακά μπαίνει ένα ζευγάρι. Και όταν λέω ζευγάρι , εννοείτε ενήλικο ζευγάρι , κάτι που προκύπτει από μόνο του όταν έχεις μια ομάδα Σκαλαριων και όχι σε φάση "έβαλα ένα ζευγάρι ψάρια", αλλά ακόμη και τότε , στην φύση τα Σκαλάρια προτιμούν την ασφάλεια της ομάδας, (6 άτομα τουλάχιστον). Μέσα σε αυτήν την ομάδα 6+ ατόμων, δημιουργείτε μια ιεραρχία με τα λεγόμενα alpha αρσενικά/θηλυκά , beta , gamma κτλ. Στα τρία άτομα δεν υπάρχει αυτό. Δεν μοιράζετε η επιθετικότητα. 

Στα 3 ψάρια εαν ο ένας είναι τραμπουκος(alpha), και ο δεύτερος είναι και αυτός τραμπούκος αλλά λίγο λιγότερο (beta) τότε ο τρίτος φυσικά και θα τρώει μόνο ξυλο. Αυτό εννοώ με την διαφορά ανάμεσα στην συμπεριφορά ενός είδους , και στον χαρακτήρα του κάθε ατόμου. Για να δεις αληθινό χαρακτήρα σε ψάρια όπως δισκους,αγγελους κτλ θέλεις ομάδα, όσο μεγαλύτερη τόσο καλυτέρα

Εγώ θα σε συμβούλευα φίλε apostolouap να τα δώσεις όσο είναι ακόμη μικρά και να δεις άλλες επιλογές. Είναι κρίμα ένα τέτοιο ψαρί (και οποιοδήποτε ψαρι) να του δίνουμε το απόλυτο ελάχιστο για να ζήσει. Σκοπός του χόμπι μας κατά την γνώμη μου είναι να προσφέρουμε ένα φυσικό, άνετο σπίτι στα ψάρια μας που να μπορεί να τα φιλοξενήσει μέχρι το τέλος.

Δυο σκαλαρια στα λίτρα σου , θα είναι στριμωγμένα , και οι επιπτώσεις του στρες που θα τους δημιουργηθεί θα φάνουν στην πορεία..

Καλή συνέχεια φίλε μου.

Από την δική μου εμπειρία και γενικά από την βιβλιογραφία που υπάρχει για αυτό το είδος δεν μιλάμε για χαρακτήρα.

Ναι , τα Σκαλάρια και γενικά οι κιχλίδες είναι ψάρια μοναδικά από άποψη χαρακτήρα , αλλά είναι σημαντικό να μην μπερδεύουμε τον χαρακτήρα με την συμπεριφορά και το ένστικτο.

Στα λίτρα του φίλου apostolouap οριακά μπαίνει ένα ζευγάρι. Και όταν λέω ζευγάρι , εννοείτε ενήλικο ζευγάρι , κάτι που προκύπτει από μόνο του όταν έχεις μια ομάδα Σκαλαριων και όχι σε φάση "έβαλα ένα ζευγάρι ψάρια", αλλά ακόμη και τότε , στην φύση τα Σκαλάρια προτιμούν την ασφάλεια της ομάδας, (6 άτομα τουλάχιστον). Μέσα σε αυτήν την ομάδα 6+ ατόμων, δημιουργείτε μια ιεραρχία με τα λεγόμενα alpha αρσενικά/θηλυκά , beta , gamma κτλ. Στα τρία άτομα δεν υπάρχει αυτό. Δεν μοιράζετε η επιθετικότητα.

Στα 3 ψάρια εαν ο ένας είναι τραμπουκος(alpha), και ο δεύτερος είναι και αυτός τραμπούκος αλλά λίγο λιγότερο (beta) τότε ο τρίτος φυσικά και θα τρώει μόνο ξυλο. Αυτό εννοώ με την διαφορά ανάμεσα στην συμπεριφορά ενός είδους , και στον χαρακτήρα του κάθε ατόμου. Για να δεις αληθινό χαρακτήρα σε ψάρια όπως δισκους,αγγελους κτλ θέλεις ομάδα, όσο μεγαλύτερη τόσο καλυτέρα

Εγώ θα σε συμβούλευα φίλε apostolouap να τα δώσεις όσο είναι ακόμη μικρά και να δεις άλλες επιλογές. Είναι κρίμα ένα τέτοιο ψαρί (και οποιοδήποτε ψαρι) να του δίνουμε το απόλυτο ελάχιστο για να ζήσει. Σκοπός του χόμπι μας κατά την γνώμη μου είναι να προσφέρουμε ένα φυσικό, άνετο σπίτι στα ψάρια μας που να μπορεί να τα φιλοξενήσει μέχρι το τέλος.

Δυο σκαλαρια στα λίτρα σου , θα είναι στριμωγμένα , και οι επιπτώσεις του στρες που θα τους δημιουργηθεί θα φάνουν στην πορεία..

Καλή συνέχεια φίλε μου.

Τα αγγελοψαρα ειναι κοπαδοψαρα και οχι ψαρια ομαδας...

Με λιγα λογια απο 8-10+ ψαρια σε ενυδρειο θα δει πραγματικο κοπαδιασμα..

Αν πραγματικα καποιος θελει να δει συμεριφορες ιεραρχιας τα 5-6-7 (η ομαδα δηλαδη) θα σπασουν γρηγορα σε ζευγαρια που το καθενα θα παρει καποιο κομματι ενυδρειου...

Οσο για τον τραμπουκισμο κανενα δεν ειναι παντα κυριαρχο ψαρι ενυδρειου και καποιο πιο λιγο κτ.λ.

Οι ανακαταταξεις παντα υπαρχουν μεσα σε μια ομαδα (που οι περισοτεροι ετσι τα κραταμε) στην παροδο του χρονου...

Ο χαρακτηρας των ψαριων αναποφευτα μπερδευεται στον βαθμο που ακολουθουν το ενστικτο τους και τον τροπο που το εκδηλωνουν...

Σχεδον κανενα ψαρι δεν ειναι το ιδιο επιθετικο ουτε κυριαρχικο ουτε οτιδηποτε αλλο με ομοιο του..

Ασε που διαφορετικα συμπεριφερεται ατομικα και αλλιως οταν ζευγαρωνει(με βαση και τα γενετησια χαρακτηριστικα συνηθως)...

Ειμαι και εγω της αποψης οτι οσο περισοτερα λιτρα τοσο πιο ευτηχισμενα ψαρια και το εφαρμοζω εδω και χρονια στην πραξη...

Σε ολες περιπου ομως τις βιβλιογραφιες το ελαχιστο που δινουν για καθε αγγελοψαρο ειναι 60 λιτρα και μετα 40 για καθε επομενο ψαρι..

Μηκος ενυδρειου 80+ και υψος 50+...

Σε αυτα τα λιτρα εχω κρατησει αγγελοψαρα χρονια(φουλ φυτεμενο)...

Σε αυτα τα λιτρα εφτιαξα και την πρωτη μου γεννηστρα για τα συγκεκριμενα ψαρια και στα ιδια λιτρα και για δισκους με διαφορετικο σχημα ενυδρειου..

Οποτε μαλλον ειναι υπερβολη να λεμε οτι ειναι λιγα τα λιτρα(το ελαχιστο ειναι τα 100 λιτρα)..

Με εκτιμηση..

Οπως και να εχει καλη συνεχεια στο χομπι μας φιλε μου ευχομαι να δεις το ενυδρειο σου οπως το ονειρευεσαι....

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas

Προσωπική μου άποψη ανεξάρτητα το τη γράφει η βιβλιογραφία θεωρώ πως τα ελάχιστα λίτρα είναι τα 300 και η μικρότερη ομάδα 6 άτομα με σωστά διαμορφωμένο ενυδρείου, γιατί είμαι γενικά της θεωρίας ότι, άλλο το επιβιώνω, άλλο το ζω, και άλλο απολαμβάνω την ζωή, κάτι που με αρέσει να το εφαρμόζω και στα ψάρια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...