apostolouap 30 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα, Έχω ένα rio 125 το οποίο μόλις έστρωσε και πρόσθετω σιγά σιγά κατοίκους. Μέχρι σήμερα υπήρχαν 2 σκαλαρια και 5 ζεμπρα ντανιο. Όταν μπήκαν τα τελευταία, τα αγγελοψαρα αρχικά φαίνονταν φοβισμενα, ωστόσο σε δύο μέρες τα είχαν βρει και ή συμβίωση ήταν ομαλή. Σήμερα προσθεσα ένα ζευγάρι γκουαραμι. Από την στιγμή που μπήκαν στο ενυδρείο, τα αγγελοψαρα δεν τα έχουν αφήσει σε ησυχία. Οι επιθέσεις τα κάνουν να κρύβονται και πολύ φοβάμαι πως όταν κλείσουν τα φώτα τα πράγματα θα χειροτερεψουν. Είναι κάτι παροδικό που θα τελειώσει όταν επιβεβαιωθει ή θέση του κάθε είδους στο ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 30 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα!Διαβασε το προφιλ των σκαλαριων και θα καταλαβεις.http://www.aquazone.gr/forums/topic/61576-pterophyllum-scalare/?p=554297 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 30 Ιανουαρίου 2016 Author #3 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα!Διαβασε το προφιλ των σκαλαριων και θα καταλαβεις.http://www.aquazone.gr/forums/topic/61576-pterophyllum-scalare/?p=554297 Καλησπέρα και σε εσένα Κοσμά. Το έχω διαβάσει ωστόσο μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι τα γκουράμι είναι σχετικά μεγάλα. Απο την άλλη τα ζεμπρα ντανιο που είναι και μικρότερα δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 30 Ιανουαρίου 2016 #4 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα και σε εσένα Κοσμά. Το έχω διαβάσει ωστόσο μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι τα γκουράμι είναι σχετικά μεγάλα. Απο την άλλη τα ζεμπρα ντανιο που είναι και μικρότερα δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Λόγω μεγέθους λοιπόν τα βλέπουν σαν σοβαρούς διεκδικητές του χώρου τους, ενώ με τα μικρότερα προς το παρόν δεν ασχολούνται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 30 Ιανουαρίου 2016 Author #5 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Λόγω μεγέθους λοιπόν τα βλέπουν σαν σοβαρούς διεκδικητές του χώρου τους, ενώ με τα μικρότερα προς το παρόν δεν ασχολούνται. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα κοινωνικοποίησης να τα εντάξω ή κ&*%παιδα θα παραμείνουν? Πέρα από την πλάκα, λές όταν επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους να τα αφήσουν στην ησυχία τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 30 Ιανουαρίου 2016 #6 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Φιλε μου η απαιτήσεις του καθε ψαριου δεν εχει να κανει μονο με το μέγεθος... εχει να κανει με την συμπεριφορά, με την επιθετικοτητα, με την ταχύτατα που κινείται, με το μεγεθος, με το αν κανει κυριαρχη καποια περιοχη, με το πόσους απογονους μπορει να εχει, με το αν χρειάζεται χαρέμι ή κοπάδι ή ειναι μοναχικό,αλλα θελουν μηκος ενυδρείου αλλα θέλουν υψος,παραμετροι μερου φωτισμου και ροη φιλτρου και αλλα πολλαααααα... Οποτε βαζουμε καποιους στοχους-κριτήρια τι ενυδρειο εχουμε, τι ψαρια μας ερεσουν, απο ποια ήπειρο θέλουμε βιότοπο κτλπ... και ετσι αρχίζουμε και χτίζουμε.... οχι στα κουτουρου γιατι τοτε μετρανε απώλειες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 30 Ιανουαρίου 2016 #7 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα κοινωνικοποίησης να τα εντάξω ή κ&*%παιδα θα παραμείνουν? Πέρα από την πλάκα, λές όταν επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους να τα αφήσουν στην ησυχία τους? Κάνε μια ανακατάξη στο χώρο, και τάιζε καλά τα ψάρια. Δεν υπάρχει σίγουρο αποτέλεσμα, μιας και μιλάμε για κιχλίδες. Καλό είναι να έχεις το νου σου, και να επέμβεις εαν χρειαστεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 30 Ιανουαρίου 2016 #8 Share 30 Ιανουαρίου 2016 (edited) Λόγω μεγέθους λοιπόν τα βλέπουν σαν σοβαρούς διεκδικητές του χώρου τους, ενώ με τα μικρότερα προς το παρόν δεν ασχολούνται. Και καλυτερα να μην ασχοληθουν... Φιλε μου επειδη ειχα αρκετο καιρο σκαλαρακια με γκουραμακια πιστευω οτι παιζουν ρολο καμποσοι παραγοντες στην ομαλη τους συμβιωση.... Αν εχουν μπει μαζι στο ενυδρειο.. Ο χαρακτηρας των ψαριων... Το στησιμο και τα λιτρα του ενυδρειου...κ.α. Κατα πασα πιθανοτητα ομως θα τα αφησουν υσηχα σε δυο τρεις μερες... Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 30 Ιανουαρίου 2016 Author #9 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Κάνε μια ανακατάξη στο χώρο, και τάιζε καλά τα ψάρια. Δεν υπάρχει σίγουρο αποτέλεσμα, μιας και μιλάμε για κιχλίδες. Καλό είναι να έχεις το νου σου, και να επέμβεις εαν χρειαστεί. Όταν λες ανακατάταξη χώρου εννοείς να υπάρχουν περισσότερα μέρη όπου δεν θα υπάρχει οπτική επαφή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 30 Ιανουαρίου 2016 Author #10 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Φιλε μου η απαιτήσεις του καθε ψαριου δεν εχει να κανει μονο με το μέγεθος... εχει να κανει με την συμπεριφορά, με την επιθετικοτητα, με την ταχύτατα που κινείται, με το μεγεθος, με το αν κανει κυριαρχη καποια περιοχη, με το πόσους απογονους μπορει να εχει, με το αν χρειάζεται χαρέμι ή κοπάδι ή ειναι μοναχικό,αλλα θελουν μηκος ενυδρείου αλλα θέλουν υψος,παραμετροι μερου φωτισμου και ροη φιλτρου και αλλα πολλαααααα... Οποτε βαζουμε καποιους στοχους-κριτήρια τι ενυδρειο εχουμε, τι ψαρια μας ερεσουν, απο ποια ήπειρο θέλουμε βιότοπο κτλπ... και ετσι αρχίζουμε και χτίζουμε.... οχι στα κουτουρου γιατι τοτε μετρανε απώλειες.... Αυτή ήταν η πρόθεση ωστόσο δεν ήμουν από τους τυχερούς που ξεκίνησαν γνωρίζοντας τα πάντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 30 Ιανουαρίου 2016 #11 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Όταν λες ανακατάταξη χώρου εννοείς να υπάρχουν περισσότερα μέρη όπου δεν θα υπάρχει οπτική επαφή? Επειδή έβαλες πρώτα μέσα τα σκαλάρια θεώρησαν κάποιες περιοχές δικές τους. Κάνοντας λοιπόν μια ανακατάταξη στο χώρο, θεωρητικά θα αρχίσουν πάλι να <<ψάχνονται>> για τις νέες περιοχές τους και έτσι να ηρεμήσουν. Σίγουρα όμως παίζουν ρόλο οπως γράφει και ο φίλος stathis και τα λίτρα του ενυδρείου, και η διαμόρφωση, και η ιδιοσυγκρασία των ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 30 Ιανουαρίου 2016 Author #12 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Επειδή έβαλες πρώτα μέσα τα σκαλάρια θεώρησαν κάποιες περιοχές δικές τους. Κάνοντας λοιπόν μια ανακατάταξη στο χώρο, θεωρητικά θα αρχίσουν πάλι να <<ψάχνονται>> για τις νέες περιοχές τους και έτσι να ηρεμήσουν. Σίγουρα όμως παίζουν ρόλο οπως γράφει και ο φίλος stathis και τα λίτρα του ενυδρείου, και η διαμόρφωση, και η ιδιοσυγκρασία των ψαριών. Αντιληπτό και λογικό. Σε ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 30 Ιανουαρίου 2016 Author #13 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Και καλυτερα να μην ασχοληθουν... Φιλε μου επειδη ειχα αρκετο καιρο σκαλαρακια με γκουραμακια πιστευω οτι παιζουν ρολο καμποσοι παραγοντες στην ομαλη τους συμβιωση.... Αν εχουν μπει μαζι στο ενυδρειο.. Ο χαρακτηρας των ψαριων... Το στησιμο και τα λιτρα του ενυδρειου...κ.α. Κατα πασα πιθανοτητα ομως θα τα αφησουν υσηχα σε δυο τρεις μερες... Μακαρι. Θα κανω και μια ανακατάταξη όπως συμβουλευει ο sotiris και ειδωμεν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Ιανουαρίου 2016 #14 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Εχεις ξεχωρισει φυλλα; Ετσι οπως τα λες ισως και να ετοιμαζονται για γεννα. Το ενυδρειο σου βεβαια ειναι πολυ μικρο γιαυτα τα ψαρια και αν οντως πανε για γεννα, εκει να δεις προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 30 Ιανουαρίου 2016 #15 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα φίλε μου. Επειδή λες ότι έχεις διαβάσει το προφίλ των σκαλαριων, γνώμη μου,βγαλτα καλύτερα να χαρείς σε βάθος χρόνου τα υπόλοιπα ψάρια, γιατί είναι λίγα τα λίτρα. Άμεσα και εγώ νομίζω ότι δεν θα έχεις θέμα, αλλά αφού μπήκες στην διαδικασία να ψάξεις, μήπως να έκανες μία κίνηση ανάλογη των όσων διαβασες; Φυσικά ένα ενυδρείο δεν είναι στατικό και εξελίσσεται συνέχεια, οπότε τίποτα δεν είναι οριστικό. Εσύ αποφασίζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 30 Ιανουαρίου 2016 Author #16 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Εχεις ξεχωρισει φυλλα; Ετσι οπως τα λες ισως και να ετοιμαζονται για γεννα. Το ενυδρειο σου βεβαια ειναι πολυ μικρο γιαυτα τα ψαρια και αν οντως πανε για γεννα, εκει να δεις προβλημα. Να σου πω οτι δεν μου πέρασε από το μυαλό θα ήταν ψέμα. Πριν καιρο που έψαξα για να ξεχωρίσω το φύλο διάβασα πως το καταλαβαίνεις λίγο πριν το ζευγάρωμα. Δεν έχει αλλάξει κάτι όμως στην φυσιολογία τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 30 Ιανουαρίου 2016 Author #17 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα φίλε μου. Επειδή λες ότι έχεις διαβάσει το προφίλ των σκαλαριων, γνώμη μου,βγαλτα καλύτερα να χαρείς σε βάθος χρόνου τα υπόλοιπα ψάρια, γιατί είναι λίγα τα λίτρα. Άμεσα και εγώ νομίζω ότι δεν θα έχεις θέμα, αλλά αφού μπήκες στην διαδικασία να ψάξεις, μήπως να έκανες μία κίνηση ανάλογη των όσων διαβασες; Φυσικά ένα ενυδρείο δεν είναι στατικό και εξελίσσεται συνέχεια, οπότε τίποτα δεν είναι οριστικό. Εσύ αποφασίζεις Έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά κοιτάζεις κάθε φορά με τις γνώσεις που έχεις να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Πάντα θα μαθαίνεις, θα προσαρμόζεις αλλά και θα κουβαλάς και λάθη από τότε που δεν ήξερες ακόμη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 31 Ιανουαρίου 2016 Author #18 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Δεύτερη ημέρα συγκατοίκησης και ή επιθετικοτητα έχει υποχωρήσει αισθητά. Έγιναν και κάποιες μετακινήσεις φυτών και δείχνει πως έχουν αποτέλεσμα. Αυτό που παραμένει ωστόσο είναι πως τα αγγελοψαρα, ενώ μέχρι εχθες περνούσαν την ημέρα τους στην μπροστινή πλευρά του ενυδρείου, πλέον πηγαίνουν σε κάθε σπιθαμή του ενυδρείου και σε κάθε απίθανο σημείο και αυτό ξεκίνησε πριν την ανακατάταξη. Πολύ φοβάμαι πως δεν σημαδεύουν την περιοχή αλλά ετοιμάζονται για γέννα όπως λέει ο sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιανουαρίου 2016 #19 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Καλυτερα να βγαλεις τα αγγελοψαρα,το ενυδρειο σου ειναι μικρο γι αυτα τα ψαρια. Κρατα τα γκουραμι και φτιαξε ενα ενυδρειο μ αυτα τα ψαρια για να το χαρεις χωρις προβληματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 31 Ιανουαρίου 2016 Author #20 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Καλυτερα να βγαλεις τα αγγελοψαρα,το ενυδρειο σου ειναι μικρο γι αυτα τα ψαρια. Κρατα τα γκουραμι και φτιαξε ενα ενυδρειο μ αυτα τα ψαρια για να το χαρεις χωρις προβληματα. Έλεγα μήπως τα κρατούσα μέχρι να μεγαλώσουν λίγο αλλά βλέπω πως ή συμπεριφορα τους θα αποτελεί πάντα θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 31 Ιανουαρίου 2016 #21 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Δεν υπαρχει λιγος να τα δεις να3 μεγαλωνουν αν δεν μπορεσεις να τα κρατησεις. Θα τα αγαπησεις και μετα θα ειναι δυσκολο. Send from the heart of the Amazonas 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 31 Ιανουαρίου 2016 #22 Share 31 Ιανουαρίου 2016 (edited) Τι ηλικια εχουν τα σκαλαρακια;; Γιατι μιλας για νεοσυστατο ενυδρειο... Εγω μπορει και να κραταγα μονο τα σκαλαρακια... Τα γκουραμακια ειναι πιο 'ξενερωτα' σε κινηση και συμπεριφορα... Αλλα ειναι θεμα προτιμησης.. Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 31 Ιανουαρίου 2016 Author #23 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Δεν υπαρχει λιγος να τα δεις να3 μεγαλωνουν αν δεν μπορεσεις να τα κρατησεις. Θα τα αγαπησεις και μετα θα ειναι δυσκολο. Send from the heart of the Amazonas Σε πιστεύω sturm, ήδη είναι δύσκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 31 Ιανουαρίου 2016 Author #24 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Τι ηλικια εχουν τα σκαλαρακια;; Γιατι μιλας για νεοσυστατο ενυδρειο... Εγω μπορει και να κραταγα μονο τα σκαλαρακια... Τα γκουραμακια ειναι πιο 'ξενερωτα' σε κινηση και συμπεριφορα... Αλλα ειναι θεμα προτιμησης.. Έχουν μήκος περίπου στα τέσσερα εκατοστά. Είναι μια λύση το να μείνουν μόνα τους αλλά θα προτιμούσα μάλλον κάτι που να έχει μεγαλύτερη κίνηση. Δεν σου κρύβω πως ώρες ώρες τα σκαλαρια μου θυμίζουν screensaver:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 31 Ιανουαρίου 2016 #25 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Έχουν μήκος περίπου στα τέσσερα εκατοστά. Είναι μια λύση το να μείνουν μόνα τους αλλά θα προτιμούσα μάλλον κάτι που να έχει μεγαλύτερη κίνηση. Δεν σου κρύβω πως ώρες ώρες τα σκαλαρια μου θυμίζουν screensaver:-)ΧαχχαχαΔεν νομιζω να εχουν φτασει σε ηλικια που να καταλαβαινουν καν την διαδικασια της αναπαραγωγης αν κρινω απο το μεγεθος... Αγαπημενα ψαρια της οικογενειας μου τα αγγελοψαρα... Δεν εχουν γρηγορη κινηση(εκτος απο οταν εξαπολουν επιθεση)αλλα εχουν ομορφη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος