Jump to content

Σχετικά με τις αλλαγές νερού και τα φυτά

handmaker

Recommended Posts

Μια ερωτηση σχετηκα με το νερο και τις αλλαγές αυτου.

Αν εχω καταλαβει καλα απο οσα εχω διαβασει τις αλλαγες ουσιαστικα τις κανουμε για να μειωσουμε τα NO3.

Σήμερα λοιπον έκανα μια αλλαγή 30% περίπου. Πριν κανω την αλλαγή μέτρησα NO3 και ήταν απο 0-5 ppm. Μηπως δεν χρειαζοταν να την κανω και αν ειναι ετσι στα ποσα ppm "πρεπει" να αλλαζουμε νερο?

Με τοσο μικρη μετρηση που είχα τα φυτα λαμβάνουν αυτο που πρεπει η πρεπει να τα βοηθησω με λιπασματα και τα σχετικα?

Το ενυδρειο ειναι 70-80 λιτρα καθαρα, φιλτρο eheim 2215, 3 ενηληκα guppies και περιπου 10 μωρα διαφορετικων ηλικιων, 3 ανουμπιες, 5-6 κρυπτοκορινες και λιγο κερατοφυλλο.

Υ.Γ. Ελπιζω να το εβαλα στη σωστη κατηγορια.

Το φρέσκο νερό κάνει καλό σε όλο το ενυδρείο, βιολογία, ψάρια και φυτά γιατί ανανεώνονται τα πολύτιμα ιχνοστοιχεία που περιέχει συν ότι προσθέτει οξυγόνο. Αν τα νιτρικά σου είναι λίγα αυτό σημαίνει ότι τα ρουφάνε τα φυτά σου οπότε θα πρέπει να προσθέσεις τεχνητά με νιτρικό κάλιο ή seachem nitrogen. Το κερατόφυλλο είναι ρουφήχτρα νιτρικών, το είχα κι εγώ στο ενυδρείο και δυστυχώς αναπτυσόταν εις βάρος των άλλων φυτών, αν δεν είναι απαραίτητο στο ενυδρείο σου βγάλτο ειδάλλως θα πρέπει να προσθέτεις νιτρικά εσύ αν δεις τη συγκεκριμένη έλλειψη στα φυτά σου τα οποία θα αρχίζουν να εμφανίζουν τρύπες.  Απ την ψαροσύνθεσή σου καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ρύπους οπότε είναι φυσικό να μετράς τόσα λίγα νιτρικά, θα σου απαντήσουν κι οι πιο έμπειροι σ αυτό, απ την άλλη καλό είναι τα νιτρικά να τα κρατάμε κάπου ανάμεσα στα 10 έως το πολύ 25ppm ως μέση λύση για τα φυτά και τα ψάρια, εγώ προσωπικά την ημέρα πριν την αλλαγή του νερού μετράω 10 και πιστεύω ότι είναι το ιδανικό. 

Έγινε επεξεργασία - Ρομποτής Κωνσταντίνος
  • Like 1

οι αλλαγες νερου ισως κανουν αρκετη ''ζημια'' στα φυτεμενα ενυδρεια αν δεν εχουμε συστημα co2

το νερο της βρυσης εχει πολυ co2 και οταν κανουμε την αλλαγη τα φυτα το αποροοφουν αμεσως μια και το χρειαζονται

τις επομενες μερες μεχρι την επομενη αλλαγη νερου υπαρχει ελαχιστο διοξειδιο και αυτο στο περασμα του χρονου μεχρι να ισορροπησει το συστημα τα εποιρεαζει αρκετα.

Εχω κι ένα μικρό ενυδρείο το οποίο το λειτουργώ αντίθετα απ το μεγάλο, με φυτά μεν, χωρίς διοξείδια και λιπάσματα δε, νερό αλλάζω κάθε εβδομάδα και σ αυτό και μάλιστα το 50% και δεν έχω δει κάτι να επηρρεάζεται στο ενυδρείο κυρίως να έχω άλγες αν εννοείς αυτό, μάλιστα δεν έχει ούτε ένα σαλιγκάρι μέσα, επίσης από δοκιμή που είχα κάνει σε νερό βρύσης με ηλεκτρονικό πεχάμετρο, η οποιαδήποτε ποσότητα διοξειδίου εξατμίζεται σε διάστημα λίγων ωρών οπότε πιστεύω ούτε τα φυτά προλαβαίνουν να λάβουν κάτι απ αυτό. 

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Απλα ετσι οπως το σκεφτομουν ειναι αντι για καθε βδομαδα μηπως εκανα αλλαγη καθε 15 μερες αφου δεν εχω ανεβασμενα νιτρικα. Εκτος απο σκευασματα υπαρχει αλλος τροπος για να αυξησω? Η ψαροσυνθεση θα αυξηθει ραγδαια ετσι οπως το πανε ;P

Με τα guppy δεν έχω ασχοληθεί και δεν έχω καμία γνώση, κάνε υπομονή να σου απαντήσουν οι γνώστες του είδους, αυτό που είναι σίγουρο γιατί και μένα έτσι με συμβούλευσαν, είναι να αυξήσεις την ψαροσύνθεσή σου και το τάισμα ώστε να αποκτήσεις περισσότερα νιτρικά, πάντως καλό θα ήταν να πάρεις και τεστ ΝΟ3 για να ξέρεις που βρίσκεσαι, δεν είναι να ρίχνεις ζουμιά χωρίς να ξέρεις που πατάς. 

οι αλλαγες νερου ισως κανουν αρκετη ''ζημια'' στα φυτεμενα ενυδρεια αν δεν εχουμε συστημα co2

το νερο της βρυσης εχει πολυ co2 και οταν κανουμε την αλλαγη τα φυτα το αποροοφουν αμεσως μια και το χρειαζονται

τις επομενες μερες μεχρι την επομενη αλλαγη νερου υπαρχει ελαχιστο διοξειδιο και αυτο στο περασμα του χρονου μεχρι να ισορροπησει το συστημα τα εποιρεαζει αρκετα.

Oi αλλαγες νερου οπως και σωστα το εγραψες προσθετουν co2 στο συστημα.

Οποτε και σε ενα ενυδρειο χωρις co2 ,καλο ειναι να γινονται αλλαγες νερου συχνοτερα...

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Απλα ετσι οπως το σκεφτομουν ειναι αντι για καθε βδομαδα μηπως εκανα αλλαγη καθε 15 μερες αφου δεν εχω ανεβασμενα νιτρικα. Εκτος απο σκευασματα υπαρχει αλλος τροπος για να αυξησω? Η ψαροσυνθεση θα αυξηθει ραγδαια ετσι οπως το πανε ;P

Νιτρικα δεν εχεις ανεβασμενα , αλλα με ολα τα αλλα ιχνοστοιχεια τι γινεται?

Τα φυτα δεν θελουν μονο νιτρικα για να μεγαλωσουν...

Οποτε συνεχιζω τις αλλαγες ανα βδομαδα βγαζω το κερατοφυλλο και με την αυξηση του πλυθησμου θα ανεβουν και τα νιτρικα λογικα

Αυτο που λες δεν ισχυει φιλε μου..

Το νερο της βρυσης προσθετει co2 στο ενυδρειο και λειτουργει ευεργετικα για τα φυτα μας.

Αυξησε το ταισμα,βγαλε το κερατοφυλλο και σε λιγο που θα εχεις πολλα γκαπι τα νιτρικα σου θα ανεβουν αρκετα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...