ΣΤΑΜΑΤΗΣ 31 Ιανουαρίου 2016 #26 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Ναι αλλα ειχε πει, παρε μια χουφτα και πετα την μεσα. Δεν ειχε πει τιποτα για καλτσες και δυχτια. Θελω να πω πως αν ειναι να παιρνουμε τις λεξεις μια μια δεν βγαζει νοημα. Send from the heart of the Amazonas Θοδωρή το χώμα το χρησιμοποιής όπως και το μπόλι . Εγω σε πολλούς εδω μέσα έχω δώσει μπόλι και τους έδινα δύο μακαρονάκια ή δύο μπιλίτσες βιολογικού υλικού , δε χρειάζετε ποσότητα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 31 Ιανουαρίου 2016 #27 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Μαζι σου Σταματη. Ειπαμε κανω τον δικηγορο του διαολου. Δηλαδη θεωρεις πως ενα πολυ μικρο τουλι με χωμα, χωμενο μεσα στο βιολογικο θα κανει τη δουλεια; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 31 Ιανουαρίου 2016 #28 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Πιστεύω πως ναί θα την κάνει . Και εαν είναι και χώμα απ το κομπόστ που έχω φτιάξει εγω απ τα δέντρα του κήπου μου , θα νιώθω και ασφάλεια με ενα κουταλάκι του γλυκού που θα βάλω ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 31 Ιανουαρίου 2016 #29 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Ζωντανούς οργανισμούς χρειαζόμαστε για το ξεκίνημα, που το χώμα που έχει. Άλλωστε σε ένα "ετοιμο " ενυδρείο και η άμμος του περιέχει ζωντανούς οργανισμούς. Αν υπάρχει επιφάνεια κατάλληλη να δημοιυργησουν αποικίες, είναι ζήτημα χρόνου το στρώσιμο. Έτσι θεωρώ και εγώ ότι υπό συνθήκες που έχουν ήδη αναφερθεί στο θέμα, μπορούμε να κάνουμε εκκίνηση του ενυδρείου μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 31 Ιανουαρίου 2016 #30 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Θοδωρή το χώμα το χρησιμοποιής όπως και το μπόλι . Εγω σε πολλούς εδω μέσα έχω δώσει μπόλι και τους έδινα δύο μακαρονάκια ή δύο μπιλίτσες βιολογικού υλικού , δε χρειάζετε ποσότητα . Σε αυτό ακριβώς που λες Σταμάτη, να αναφέρω ως παράδειγμα πως, όταν αρχικά στήθηκε το ενυδρείο του AZMP,900 λίτρων περίπου συνολικά, πήγε να σηκώσει αμμωνία. Πεταχτηκες μέχρι το σπίτι σου,έφερες 4 -5 μπιλακια substrat και 2 ώρες μετά η αμμωνία σχεδόν είχε εξαφανιστεί. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 31 Ιανουαρίου 2016 #31 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Σε αυτό ακριβώς που λες Σταμάτη, να αναφέρω ως παράδειγμα πως, όταν αρχικά στήθηκε το ενυδρείο του AZMP,900 λίτρων περίπου συνολικά, πήγε να σηκώσει αμμωνία. Πεταχτηκες μέχρι το σπίτι σου,έφερες 4 -5 μπιλακια substrat και 2 ώρες μετά η αμμωνία σχεδόν είχε εξαφανιστεί. .. Το είχα ξεχάσει αυτό ! Όλα αυτά και άλλα πολλά ήταν το αποτέλεσμα των σεμιναρίων που είχαμε κάνει τότε . Αν θα δείς παλαιότερες δημοσιεύσεις μας ( παίρνω παράδειγμα απο τις δικές μου ) γράφαμε αρκετές αρλούμπες εδω μέσα . Τα σεμινάρια όμως μας άλλαξαν και τη φιλοσοφία στο χόμπι , μας έκαναν να τα βλέπουμε πιό απλά τα πράγματα . Το ενυδρείο περικλείει πολλές επιστήμες και στα σεμινάρια μάθαμε οτι μπορούμε να κάνουμε χόμπι χωρίς να είναι αναγκαίο να γίνουμε επιστήμονες αν δεν το θέλουμε . Μας βοήθησαν δε , πάρα πολύ πως να διαβάζουμε τη φύση και να την αντιγράφουμε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 31 Ιανουαρίου 2016 Author #32 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Μέχρι στιγμής λοιπόν βγαίνει ένα ασφαλές συμπέρασμα όσο αφορά το στρώσιμο του ενυδρείου με χώμα χωρίς να χρειάζεται κάποιον επιδέξιο χειρισμό ή εξειδικευμενες γνώσεις. Να ρωτήσω τώρα: Στο θέμα ενός αρχάριου που θα ανοίξει για να μάθει πως θα στήσει/στρώσει το ενυδρείο του, να τολμήσω να του προτείνω αυτό τον τρόπο ή θα με πάρετε με τις πέτρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 31 Ιανουαρίου 2016 #33 Share 31 Ιανουαρίου 2016 .................. Στο θέμα ενός αρχάριου που θα ανοίξει για να μάθει πως θα στήσει/στρώσει το ενυδρείο του, να τολμήσω να του προτείνω αυτό τον τρόπο ή θα με πάρετε με τις πέτρες; Αν τολμάς κάντο !!!! :lmao: Πάντως όπου το γράψεις στείλε μου πμ για να το δώ . Εαν ο αρχάριος μπορεί να ακολουθήσει την ιδια διαδικασία με το μπόλι μπορείς . Να ορίσουμε όμως και τη διαδικασία στο μπόλι , γιατί κάποιοι νομίζουν ( για νέους μιλάω ) οτι με οποιδήποτε μέθοδο κι αν ακολουθήσουν το ενυδρείο είναι έτοιμο την επόμενη μερα και δεν καταλαβαίνουν οτι ακόμα και σε ενα παλιό ενυδρείο που θα του ανοίξεις το κάδο και θα ανακατέψεις μόνο το υπάρχων βιολογικό υλικό , θέλει κάποιο χρόνο ( μικρο μεν ) για να επανέλθει . Τα πάντα στο ενυδρείο θέλουν το χρόνο τους και το σημαντικότερο απ όλα , ο ένας ( ενυδρείο ) να γνωρίσει τον άλλο ( χομπίστας ) και να προσαρμοστούν μεταξύ τους . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 31 Ιανουαρίου 2016 #34 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Μέχρι στιγμής λοιπόν βγαίνει ένα ασφαλές συμπέρασμα όσο αφορά το στρώσιμο του ενυδρείου με χώμα χωρίς να χρειάζεται κάποιον επιδέξιο χειρισμό ή εξειδικευμενες γνώσεις. Να ρωτήσω τώρα: Στο θέμα ενός αρχάριου που θα ανοίξει για να μάθει πως θα στήσει/στρώσει το ενυδρείο του, να τολμήσω να του προτείνω αυτό τον τρόπο ή θα με πάρετε με τις πέτρες; Αν δεν το εχεις δοκιμασει ο ιδιος πως μπορεις να το προτεινεις? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 31 Ιανουαρίου 2016 Author #35 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Αν δεν το εχεις δοκιμασει ο ιδιος πως μπορεις να το προτεινεις? Προφανώς για να το προτείνει ο Μπλεχερ, το έχει δοκιμάσει ο ίδιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 31 Ιανουαρίου 2016 #36 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Προφανώς για να το προτείνει ο Μπλεχερ, το έχει δοκιμάσει ο ίδιος. Και παλι δεν σημαινει κατι αυτο.. Απλα εμενα μου δειχνει εναν τροπο,μια ιδεα, δεν μπορω να γνωριζω αν δεν το δοκιμασω ο ιδιος.. Οποτε και δεν το προτεινω εφοσον δεν το εχω δοκιμασει. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 31 Ιανουαρίου 2016 #37 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Και παλι δεν σημαινει κατι αυτο.. Απλα εμενα μου δειχνει εναν τροπο,μια ιδεα, δεν μπορω να γνωριζω αν δεν το δοκιμασω ο ιδιος.. Οποτε και δεν το προτεινω εφοσον δεν το εχω δοκιμασει. . Εγω πάντως με τη πρώτη ευκαιρία θα το κάνω και θα σας πω . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος