Χρήστος 30 Ιανουαρίου 2016 #26 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Έκανα μία βόλτα στα πέριξ να δω τι παίζει. Αν τελικά βάλω 2 35w λάμπες φθορισμού , μία ροζ και μία day λευκη αλλά αποχωριστώ το καπάκι , τι μειονεκτήματα υπάρχουν; Eπίσης, κάτι άκυρο σχετικά με τον φωτισμό. Φύλλα που πέφτουν , δεν αποκόβονται από το κλαδάκι αλλά πέφτουν λόγω πχ έλλειψης δυνατού φωτισμού= σαπίζουν και πρέπει να αφαιρεθούν ή δεν πειράζει; αν αποχωριστείς το καπάκι θα έχεις μεγάλη εξάτμιση νερού και θα πρέπει να συμπληρώνεις ανά τακτά διαστήματα (ιδιαίτερα το καλοκαίρι) με νερό από ΑΟ (αποσταγμένο). το προτέρημα είναι κατά πολλούς πολύ ποιο όμορφο το ανοιχτό ενυδρείο, μπορούν τα φυτά να βγουν λίγο και από έξω την επιφάνεια και να ανθήσουν χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να καούν, και τέλος λόγο της εξάτμισης δεν θερμαίνεται εύκολα το καλοκαίρι το νερό. Αν τα φύλα που σαπίζουν είναι λίγα δεν πειράζει αν είναι πολλά καλό είναι να τα αφαιρέσεις για να μην σε επιβαρύνουν το νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Ιανουαρίου 2016 Author #27 Share 30 Ιανουαρίου 2016 (edited) αν αποχωριστείς το καπάκι θα έχεις μεγάλη εξάτμιση νερού και θα πρέπει να συμπληρώνεις ανά τακτά διαστήματα (ιδιαίτερα το καλοκαίρι) με νερό από ΑΟ (αποσταγμένο). το προτέρημα είναι κατά πολλούς πολύ ποιο όμορφο το ανοιχτό ενυδρείο, μπορούν τα φυτά να βγουν λίγο και από έξω την επιφάνεια και να ανθήσουν χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να καούν, και τέλος λόγο της εξάτμισης δεν θερμαίνεται εύκολα το καλοκαίρι το νερό. Αν τα φύλα που σαπίζουν είναι λίγα δεν πειράζει αν είναι πολλά καλό είναι να τα αφαιρέσεις για να μην σε επιβαρύνουν το νερό. Καλά εγώ τώρα αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα νο2 γιατί μάλλον έκανα ανοησία στο στρώσιμο που άλλαξα νερό και το παλεύω και με νέα βακτήρια τώρα και λίγη τροφή. Για αυτό ρώτησα για τα φύλλα. Εγώ Χρήστο είδα ότι η εταιρία βγάζει κάτι λάμπες ευρέους φάσματος led , με 3 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας που η κάθε λάμπα 742mm αντιστοιχεία σε 35 watt φθορίου και είναι 3128 Lumen. Bέβαια λόγω της Led τεχνολογίας είναι πολύ τσιμπημένη η τιμή αλλά είδα γενικά ότι μπορείς να κάνεις ωραίες καταστάσεις με αυτή τη λάμπα. Να την βάλεις στη θέση της υπάρχουσας, να την περάσεις με πιαστράκια στα άκρα στο τζάμι (και ίσως και έτσι να κλείνει το καπάκι) , να κάνεις sunset Κλπ με το controller που έχουν κλπ. Θα την διερευνήσω λίγο τη φάση γιατί μπορεί να αξίζουν. Βέβαια για LED έχει 36 watt κατανάλωση , η δικιά μου Led τώρα είναι 16 watt κατανάλωση. Αλλά σκέψου ότι λογικά μιλάμε για διπλάσια απόδοση σε φωτισμό. Και αν αυτό που λέει η εταιρία σχετικά με τα 3 χρόνια καλή λειτουργία και εφ'όσον τα οικονομικά μου το επιτρέψουν , τότε πάω για 2 τέτοιες λάμπες και απογειώνω τον φωτισμό. Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Φεβρουαρίου 2016 Author #28 Share 4 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν καπάκι με τ5 δεν βρήκα. Βρήκαμε 1 αλλά παίρνει 1 τ5 και αυτό για να το βάλω θέλω ζόρι και πρέπει να πειράξω την κατασκευή κάτι που δεν το θέλω Αυτό που μπορώ να πάρω είναι το παρακάτω. Είναι LED 36 W κατανάλωση που είναι πολύ για LED , ευρέους φάσματος και πιθανότατα την παίρνει και στο καπάκι μου χωρίς να το βγάλω. Τιμή όμως...τσουχτερή...γύρω στα 120 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Φεβρουαρίου 2016 Author #29 Share 4 Φεβρουαρίου 2016 Ρε παιδιά , βρίσκω και σύστημα με τ5 έτοιμο με 4 λάμπες 60 cm , αλλά έχει Initial lumen 8000. Τι παίζει εδώ ; Αυτό θα τα κάψει όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 5 Φεβρουαρίου 2016 #30 Share 5 Φεβρουαρίου 2016 8000 lumens απο 4 λαμπες 60 εκ λιγο χλωμο. Βαλε ενα λινκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 6 Φεβρουαρίου 2016 #31 Share 6 Φεβρουαρίου 2016 Καθόλου χλωμό! Οι Τ5 στα 438mm που έχω εγώ, βγάζουν 1300 lumen περίπου η κάθε μία. Οι κλασσικές Τ5 στα 549mm βγάζουν 1600 lumen η κάθε μία. Οι Τ5 High Output βγάζουν 1800 lumen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 6 Φεβρουαρίου 2016 #32 Share 6 Φεβρουαρίου 2016 Οι Τ5 στα 549mm ειναι ΗΟ. Παντα κοιταμε την ονομαστικη τιμη που στις 24αρες(549mm) πχ ειναι περιπου 1600 lm στους 25C. Αρα 4χ1600=6400 lm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 6 Φεβρουαρίου 2016 Author #33 Share 6 Φεβρουαρίου 2016 8000 έλεγε Αντώνη το επιβεβαίωσα. Βασικά είναι ακατάληλος ο φωτισμός αυτός για ενυδρείο 90 λίτρα. Εγώ λέω τελικά να πάρω την led λάμπα παραπάνω στο βίντεο. Είναι 3128 Lumen , έχει 3 χρόνια εγγύηση , ευρέους φάσματος και πιθανότατα την παίρνει το καπάκι μου χωρίς να χρειαστεί να απαλλαχτώ απαυτό. Διάβασα και κριτικές και είχε πολύ καλές και από φυτεμένα ενυδρεία μέτριων απαιτήσεων. Το ελάττωμα της είναι ότι έρχεται γύρω στα 130 ευρώ... Πονάει λίγο η τιμή αλλά αν πράγματα βγάζει 3 χρόνια σε σταθερή απόδοση τότε πιστεύω δεν είναι άσχημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 7 Φεβρουαρίου 2016 Author #34 Share 7 Φεβρουαρίου 2016 Τελικά κατέληξα. Θα πάρω την led λάμπα της εταιρίας του ενυδρείου. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της : Length: 742 mm, power consumption: approx. 36 W, Lumen: 3128, 24V-2A, Color temperature 6800k Eυρέους φάσματος. Αν παίζει κάτι που δεν μου κάνει σταματήστε με πριν τα σκάσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος