Fred13 29 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα, Μιας και δεν γνωρίζω ακριβώς τι ψάρια πιάνει η λάμπα μου , διότι είναι led και γράφει μόνο τα watt κατανάλωσης (16) και παρ'όλο που έχει σήμανση ως λάμπα φωτοσύνθεσης και είναι μαμίσια για ενυδρείο 90 λίτρα, σκέφτηκα να κοιτάξω το ενδεχόμενο να στήσω μία led δικιά μου με ταινία και να την βάλω παράληλα της υπάρχουσας. Το φως που διαχέεται αυτή τη στιγμή στο ενυδρείο είναι πολύ ικανοποιητικό αισθητικά αλλά δεν ξέρω και όσο και αν προσπάθησα ως τώρα δεν έχω βρει την απόδοση. Στο θέμα μας λοιπόν βρήκα κάτι ενδιαφέρον. Υδροφοβική ταινία led (δουλεύει μέχρι και υποβρύχια), 24 watt/meter, 2400 lumen/ meter , Χρώμα λευκό 6000κ-Θερμό λευκό 3000κ, τάση 12v σαν την υπάρχουσα μου. Ούτε σιλικόνη , ούτε κάλυμμα , ούτε τίποτα και μέσα στο νερό δουλεύει που λέει ο λόγος και έχει εγγύηση καλής λειτουργίας 2 χρόνια. Αν εγώ πάρω 2 μέτρα και βάλω τότε σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι συνολικά 4800 lumen. Για το ενυδρείο μου δηλαδή που είναι 85 ας πούμε καθαρά λίτρα 56 lumen/l και τα έχω μόνο απαυτή τη λάμπα χωρίς να υπολογίζω την άλλη. Σε τιμή μου βγαίνει πολύ οικονομικά και αν αξίζει σαν επιλογή με βάση τα παραπάνω , πάρα πολύ οικονομικά. Επειδή όμως δεν τα ξέρω και ψάχνομαι , δώστε μου λίγο τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 29 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Για να έγραψες εδώ προφανώς σκοπεύεις να βάλεις φυτά. Oυκ ολίγες φορές στις λεντοταινίες έχει αποδειχτεί ότι άλλα λένε στην θεωρία και άλλα στην πράξει υπάρχουν τόσες πολλές λεντοτενίες από πολλούς κατασκευαστές που η ποιότητα τους κυμαίνεται από άχρηστη έως καλή , άριστη δεν άκουσα κανέναν να την χαρακτηρίζει. Άριστα θεωρούν μόνο τα έτοιμα σύνολα που πουλάνε για ενυδρεία και της ιδιοκατασκευές με Led Εν ολίγης δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Ιανουαρίου 2016 #3 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Λεντοταινια μη βαλεις,δεν κανει δουλεια. Αν θες να βαλεις λεντ,τοτε θα πρεπει να πειραματιστεις και να φτιαξεις μονος σου φωτιστικο με λεντ η αλλιως να τα σκασεις και να παρεις ετοιμο φωτιστικο λεντ το ποιο θα ειναι ακριβο.Μονο αυτα τα λεντ δουλευουν σωστα. Αλλιως πας στην κλασσικη μεθοδο με τις τ5 που ειναι 100% σιγουρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 29 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 29 Ιανουαρίου 2016 (edited) Λεντοταινια μη βαλεις,δεν κανει δουλεια. Αν θες να βαλεις λεντ,τοτε θα πρεπει να πειραματιστεις και να φτιαξεις μονος σου φωτιστικο με λεντ η αλλιως να τα σκασεις και να παρεις ετοιμο φωτιστικο λεντ το ποιο θα ειναι ακριβο.Μονο αυτα τα λεντ δουλευουν σωστα. Αλλιως πας στην κλασσικη μεθοδο με τις τ5 που ειναι 100% σιγουρη. Η λάμπα που έχω τώρα είναι έτοιμη led αλλά είναι φως στο τούνελ. Άμα η ποιότητα και η ονομαστική απόδοση των παραπάνω είναι ακριβής δεν αξίζει να δοκιμάσω; Aυτό που μου προξένησε και το ενδιαφέρον εκτός των υψηλών Lumen είναι τα 2 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας. Έγινε επεξεργασία 29 Ιανουαρίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 29 Ιανουαρίου 2016 Author #5 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Mίλησα με το μαγαζί. Με φωτόμετρο όταν την μετρήσανε ήταν γύρω στα 2200 lumen/m. Μου είπε να περάσω να την δω κλπ. Τώρα αμα την δω και αποφασίσω να το δοκιμάσω , να πάρω 1 μέτρο ψυχρό λευκό και 1 μέτρο θερμό ή μόνο ψυχρό λευκό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 29 Ιανουαρίου 2016 #6 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Μην παρεις το θερμο. 3000k ειναι πολυ κιτρινο. Αν υπαρχει 4000κ καλως. Αλλιως παρε μονο 6000κ. Και θα χρειαστείς κ τροφοδοτικο τουλαχιστον 5Α για δυο μετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 29 Ιανουαρίου 2016 Author #7 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Σκέφτομαι μήπως έπαιρνα μόνο 1 μέτρο 6000κ , για να δω κιόλας τι ψάρια πιάνει. Ούτως η άλλως βοηθητικά θα πάει. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι πάει με το μέτρο και εγώ θέλω 80 πόντους. Να δω πως θα φέρω βόλτα τους άλλους 20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 29 Ιανουαρίου 2016 #8 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Αν ειναι σαν τις κλασικές ταινιες κόβεται ανα 3 νομίζω led Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 29 Ιανουαρίου 2016 Author #9 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Nομίζω μόνο ανά μέτρο αυτή. Θα το δω από κοντά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Ιανουαρίου 2016 #10 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Εγω σου ξαναλεω και επιμενω να μη βαλεις λεντοταινια,δεν κανει δουλεια! Θα πεφτει το φως και δεν θα το καταλαβαινεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 29 Ιανουαρίου 2016 Author #11 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Για 2 φωτιστικά τ5 μου βγαίνει ένα 100αρι και πρέπει να αποχωριστώ το καπάκι. Δεν ξέρω τι να κάνω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Ιανουαρίου 2016 #12 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Κατι λαθος κανεις και σου βγαινει 100 για 2 τ5.. Κανεις πατεντα στο καπακι και βαζεις 2 τ5 εκει με 3 ευρω η μια.Βαλε και 20 ευρω μπαλαστ,καλωδια,ακροφυσια,οπωτε παμε χοντρα χοντρα στα 30 ευρω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 29 Ιανουαρίου 2016 Author #13 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Κατι λαθος κανεις και σου βγαινει 100 για 2 τ5.. Κανεις πατεντα στο καπακι και βαζεις 2 τ5 εκει με 3 ευρω η μια.Βαλε και 20 ευρω μπαλαστ,καλωδια,ακροφυσια,οπωτε παμε χοντρα χοντρα στα 30 ευρω.. Βοήθησε με λίγο γιατί με ενδιαφέρει. 2 τ5 28 watt η μία είναι καλά; Όταν λες πατέντα εννοείς να τις κολήσω πάνω στο καπάκι; Και τέλος, η led που έχω τώρα από τη μαμά του υπάρχει περίπτωση να είναι καλύτερη από τις 2 παραπάνω λάμπες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Ιανουαρίου 2016 #14 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Βοήθησε με λίγο γιατί με ενδιαφέρει. 2 τ5 28 watt η μία είναι καλά; Για ευκολα φυτα θα εισαι μια χαρα! Όταν λες πατέντα εννοείς να τις κολήσω πάνω στο καπάκι; Εννοω να ξηλωσεις τη λαμπα που εχεις τωρα και βαλεις τις 2 φθοριου. Και τέλος, η led που έχω τώρα από τη μαμά του υπάρχει περίπτωση να είναι καλύτερη από τις 2 παραπάνω λάμπες; Δεν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 29 Ιανουαρίου 2016 #15 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Σιγουρα με τις λεντοταινιες θα δεις διαφορα στο συνολικο φωτισμο. Σιγουρα ομως θα πεσει η αποδοση τους μετα απο κανα εξαμηνο. Και τελος σιγουρα με 2 T5 θα εχεις καλυτερο κ πιο ποιοτικο φως. Βαλε μια φωτο απο το καπακι να δουμε αν παιρνει καμια πατεντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 29 Ιανουαρίου 2016 Author #16 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Για δείτε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 29 Ιανουαρίου 2016 #17 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Δε βοηθανε πολυ οι φωτο, αλλα αν ηθελα να κανω μια πατεντα σε κατι τετοιο θα καταργουσα τα λεντ κ μεσα στο κουτι τους θα εβαζα μετασχηματιστη για Τ5 (25*4*3εκ ειναι οι διαστασεις του. Δες αν χωραει). Μικρες τρυπουλες στο πλαι για να βγαινουν τα καλωδια προς τα ΣΤΕΓΑΝΑ ντουι και στηριξη των λαμπτηρων στο πλαι απο το κουτι των λεντ με μεταλλικα κλιπς σχηματος Ω που ειναι για Τ5 λαμπες. 2 Τ5 24W η καθε μια (55εκ, μεγαλυτερες δεν νομιζω να χωρανε) εισαι στα 3200 λουμενς. 10Ε ο Μ/Σ, 6Ε οι λαμπες και οτι κοψουν τα στεγανα ντουι. Και παιζει κ αυτοκολητος καθρεφτης στα 7Ε ανα μετρο αν θες ανακλαστηρα απο πανω, χωρις να τα σκασεις για τους ενυδρειακους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 30 Ιανουαρίου 2016 #18 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Τι απόσταση έχουν τα led απ' την επιφάνεια του νερού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 30 Ιανουαρίου 2016 #19 Share 30 Ιανουαρίου 2016 έτσι όπως το βλέπω έχω την εντύπωση πως με πατέντα μπορείς να βάλεις 2 Τ5, και τον μετασχηματιστή να τον βάλεις απο έξω απο το ενυδρείο. ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΗ να πιάνουν τα χέρια σου αν δεν είσαι σίγουρος άστο καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Ιανουαρίου 2016 Author #20 Share 30 Ιανουαρίου 2016 έτσι όπως το βλέπω έχω την εντύπωση πως με πατέντα μπορείς να βάλεις 2 Τ5, και τον μετασχηματιστή να τον βάλεις απο έξω απο το ενυδρείο. ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΗ να πιάνουν τα χέρια σου αν δεν είσαι σίγουρος άστο καλύτερα. Κοιτά στα ηλεκτρολογικά δεν πιάνουν, δεν θα πω ψέμματα. Σκράπας. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα να μου το κάνει ένας ηλεκτρολόγος. Πατέντα εννοείς με τίποτα κλιψάκια ή κολημένες πάνω; Τα led για τον άλλο φίλο που ρωτάει είναι σχετικά κοντά στη στάθμη του νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 30 Ιανουαρίου 2016 #21 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Για Τ8 led δεν το σκέφτεσαι ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Ιανουαρίου 2016 Author #22 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Για Τ8 led δεν το σκέφτεσαι ?? Μπαίνει πιο εύκολα; Από απόδοση-τιμή που βρίσκεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Ιανουαρίου 2016 Author #23 Share 30 Ιανουαρίου 2016 (edited) Έκανα μία βόλτα στα πέριξ να δω τι παίζει. Αν τελικά βάλω 2 35w λάμπες φθορισμού , μία ροζ και μία day λευκη αλλά αποχωριστώ το καπάκι , τι μειονεκτήματα υπάρχουν; Eπίσης, κάτι άκυρο σχετικά με τον φωτισμό. Φύλλα που πέφτουν , δεν αποκόβονται από το κλαδάκι αλλά πέφτουν λόγω πχ έλλειψης δυνατού φωτισμού= σαπίζουν και πρέπει να αφαιρεθούν ή δεν πειράζει; Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Ιανουαρίου 2016 Author #24 Share 30 Ιανουαρίου 2016 H aquatlantis βγάζει και κάτι νέες led που σύμφωνα με αυτούς αντικαθιστούν άνετα 2 35αρες φθορισμού. Η τιμή όμως είναι καληνύχτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Ιανουαρίου 2016 Author #25 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν , Πήρα το μαγαζί από το οποίο αγόρασα το ενυδρείο και τους εξήγησα ακριβώς τι χρειάζομαι και ζήτησα σαν πελάτη να με βοηθήσουν. Είπαμε 2 πράγματα. Η θα βρουν καπάκι ίδιο αλλά για τ5 ή θα δουν από τις νέες led που βγάζει η εταιρία τις δυνατότητες. Και είδωμεν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος