Δίας 29 Ιανουαρίου 2016 #51 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Σταμάτη αυτο πρώτη φορα το ακούω; Ο Μπλεχερ το εννοούσε ή ηταν απλα σχήμα λόγου; ελα ντε......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 29 Ιανουαρίου 2016 #52 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Δεν ήταν σχήμα λόγου ,εκεί ήμουν και εγώ. Και το έχει κάνει,δεν το έχει πει απλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 29 Ιανουαρίου 2016 Author #53 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Δημήτρη κάπου στο ΑΖ πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα με αρκετά τέτοια που μας είχε πεί τότε και τα γράφαμε . Ο Μπλέχερ ήταν και λίγο μυστήριος με της εταιρίες και τα προιόντα τους , ήθελε οτιδήποτε κάνει να το κάνει με απλά υλικά . Θυμάσε πώς αντέδρασε όταν του αναφέραμε το στρώσιμο των ενυδρείων ; Εκεί είπε το άμα δε σπάσεις αυγά ομελέτα δεν τρώς . Νομίζω όμως οτι ξέφυγα απ το θέμα αρκετά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Ιανουαρίου 2016 #54 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Ενταξει, δεν νομιζω οτι ειναι και παραλογο αν το χωμα ειναι καθαρο. Εχει μεσα ολα οσα χρειαζεται ενα οικοσυστημα. Οπως ακριβως συμβαινει και στην φυση. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιανουαρίου 2016 #55 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Δημήτρη κάπου στο ΑΖ πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα με αρκετά τέτοια που μας είχε πεί τότε και τα γράφαμε . Ο Μπλέχερ ήταν και λίγο μυστήριος με της εταιρίες και τα προιόντα τους , ήθελε οτιδήποτε κάνει να το κάνει με απλά υλικά . Θυμάσε πώς αντέδρασε όταν του αναφέραμε το στρώσιμο των ενυδρείων ; Εκεί είπε το άμα δε σπάσεις αυγά ομελέτα δεν τρώς . Νομίζω όμως οτι ξέφυγα απ το θέμα αρκετά . Επειδη ειναι μυστηριος γενικα γι αυτο το ειπα κι εγω το ελα ντε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 29 Ιανουαρίου 2016 Author #56 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Με το Μπλέχερ Στράτο ήταν δύσκολο να γίνει μπέρδεμα στη μετάφραση γιατί εκτός απο τα Αγγλικά που είχαμε το Νιντάλ , Χασκυ , Μάνο και άλλους είχαμε και το Δημήτριο με το Χρήστο στα Γερμανικά που ήταν η μητρική γλώσα του Μπλέχερ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 30 Ιανουαρίου 2016 #57 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Πέρα από τα σεμινάρια με το Μπλέχερ είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω όπως κι άλλοι σε τρις τετ α τετ περιπτώσεις. Ότι με είχε πει τα είχα καταγράψει και εδώ στο φόρουμ μεταξύ των άλλων και τα παραπάνω, δυστυχώς αυτό το θέμα δεν το βρίσκω δεν ξέρω αν έγινε κάτι στο φόρουμ και χάθηκαν θέματα. Γενικά ήταν πάντοτε της απλής και λιτής φιλοσοφίας, έλεγε συγκεκριμένα ...πάρε χώμα από το δάσος βάλτω στο φίλτρο και μπλουμ μέσα λίγα ψάρια. Αυτά προς επιβεβαίωση των όσο προαναφέρθηκαν σχετικά με την παρένθεση Μπλέχερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 30 Ιανουαρίου 2016 #58 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Επειδή αναφέρεστε στο κύκλο του αζώτου, να πω πως ο κύκλος του αζώτου δεν υπάρχει μόνο στο υγρό περιβάλλον των λιμνών ποταμών και της θάλασσας αλλά υπάρχει και στη στεριά, και μάλιστα πιο έντονος, και είναι ακριβώς τα ίδια βακτήρια , Nitrosomonas και Nitrobacter. Κάνοντας αυτή τη παρένθεση ,καταλαβαίνουμε καλύτερα και εξηγείται αυτό που είπε ο Μπλεχερ με το χώμα, γιατί στο έδαφος υπάρχει έτοιμη και δυνατή βιολογία που συντελεί στη διαδικασία της απονιτροποίησης, ένα είδος μπόλι δηλαδή. Στο ιντερνέτ μπορείτε αν βρείτε πολλές πληροφορίες για το κύκλο του αζώτου και όπως θα δείτε αναφέρονται ως επί το πλείστον για το κύκλο του αζώτου που συντελείτε στη στεριά. https://www.google.gr/search?q=%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CE%B1%CE%B6%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjblZnqktHKAhVIDywKHd-FAUcQ_AUIBygB&biw=1280&bih=647 http://www.pe04.net/rep/eklib/pacs/chemg/common/morechem/chapt4/nitrogen_cycle.htm http://synedria.arsakeio.gr/index.php/practics/83-chemistry/records/154-per51 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zt2SvNGAtu4 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qvVE2dUBDA8 και για να κλείσω τη παρένθεση αυτή , έτσι εξηγείται η δημιουργία κύκλου του αζώτου σε ένα ενυδρείο προσθέτοντας μόνο αμμωνία ή πηγή αμμωνίας όπως είναι τροφή, γιατί τα βακτήρια που συντελούν στο κύκλο του αζώτου υπάρχουν παντού και αναγκαστικά θα βρεθούν και στο νερό που έχουμε προσθέσει αμμωνία. Και άλλη μία λεπτομέρεια που μας ενδιαφέρει, η διαδικασία της νιτροποίησης ευνοείται σε ουδέτερες ως ελαφρά αλκαλικές τιμές του pH. Σε τιμές pH μικρότερες από το 7 η νιτροποίηση καθυστερεί ή αναστέλλεται καθώς οι όξινες συνθήκες δυσχεραίνουν τη λειτουργία των Nitrosomonas και Nitrobacter. Σε τιμές του pH μεγαλύτερες του 8, μειώνεται η λειτουργιά των ατόμων Nitrobacter και μειώνεται ή αναστέλλεται η μετατροπή των νιτρωδών σε νιτρικά και συνεπώς η διαδικασία της νιτροποίησης δυσχεραίνεται ή αναστέλλεται επίσης. Για το λόγο αυτό κατά το στρώσιμο που προς το τέλος υπάρχει έντονη αύξηση των νιτρικών προτείνεται να γίνονται αλλαγές νερού γιατί τα νιτρικά αυξάνουν το PH και συνεπώς υπάρχει μείωση στη δράση των Nitrobacter. Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας ή έντονης αντιπαράθεσης έκανα αυτή τη παρένθεση , γιατί γνωρίζοντας όλη τη διαδικασία μπορούμε να κατανοήσουμε λεπτομέρειες που ίσως έως τώρα είχαμε λάθος άποψη ή ελλιπή γνώση, επίσης να πω πως τώρα ο κύκλος του αζώτου διδάσκεται πλέον και στη Γ Λυκείου και επειδή έχω 2 παιδιά που μόλις τελείωσαν το Λύκειο έμαθα αρκετά για το θέμα. Να τονίσω επίσης πως επειδή ο κύκλος του αζώτου που δημιουργείτε στο έδαφος και συντελεί στην ανάπτυξη των φυτών , είναι από τα πρώτα μαθήματα που διδάσκονται οι γεωπόνοι. Καλή συνέχεια 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 30 Ιανουαρίου 2016 Author #59 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Έτσι είναι όπως τα λές takis_gt , είναι πράγματι η αμμωνία τροφή για ενα μέρος του κύκλου του αζώτου και που χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει ο κύκλος του αζώτου , δεν είναι όμως μόνο αυτή και πολύ σωστα αναφέρεται και στα σχεδιαγράμματα . Βέβαια κατ εμέ το στρώσιμο των ενυδρείων περιλαμβάνει και άλλες διεργασίες που ολοκληρώνωνται με τη πάροδο του χρόνου . Και εδω μπαίνω στο πειρασμό να ρωτήσω τι θα γινόταν αν με κάποιο τρόπο βάζαμε στο ξεκείνημα ενος ενυδρείου μόνο αποικοδομητές ή μόνο Νο2 νιτρώδη άλατα ( με το ίδιο σκεπτικό που κάποιοι βάζουν μόνο αμμωνία ) τι θα γινότανε , θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα ; Ή εαν βάζαμε και τα τρία ταυτόχρονα θα είχαμε ταχύτερο αποτέλεσμα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 30 Ιανουαρίου 2016 #60 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Επειδη ειμαι ασχετος με το θεμα γεωπονος και δεν γνωριζω τη μαθηματα κανουν. Κανουν μαθηματα βιολογιας, βακτηριδιων απονιτροποιησεις και ολα αυτα που συζηταμε εδω? Και παλι συγνωμη για την ασχετοσυνημου, αλλα θα ηθελα αν μπορει καποιος που το κατεχει να μου δωσει μια απαντηση. Ευχαριστω! Ναι ως γεωπόνοι διδασκόμαστε (και εγώ γεωπόνος είμαι) και από αυτά... και ανάλογα την κατεύθηνση-ειδικότητα κάνεις και μαθήματα ακόμα ποιο εξειδικευμένα. Είναι πού μεγάλο το φάσμα του κάδου μας, η ιχθυολογία π.χ. που προφανώς θα ενδιαφέρει αρκετά μέλη του φόρουμ, είναι κομμάτι της γεωπονικής επιστήμης και έχουμε και τμήμα στην χώρα μας http://www.apae.uth.gr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 30 Ιανουαρίου 2016 #61 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Έτσι είναι όπως τα λές takis_gt , είναι πράγματι η αμμωνία τροφή για ενα μέρος του κύκλου του αζώτου και που χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει ο κύκλος του αζώτου , δεν είναι όμως μόνο αυτή και πολύ σωστα αναφέρεται και στα σχεδιαγράμματα . Βέβαια κατ εμέ το στρώσιμο των ενυδρείων περιλαμβάνει και άλλες διεργασίες που ολοκληρώνωνται με τη πάροδο του χρόνου . Και εδω μπαίνω στο πειρασμό να ρωτήσω τι θα γινόταν αν με κάποιο τρόπο βάζαμε στο ξεκείνημα ενος ενυδρείου μόνο αποικοδομητές ή μόνο Νο2 νιτρώδη άλατα ( με το ίδιο σκεπτικό που κάποιοι βάζουν μόνο αμμωνία ) τι θα γινότανε , θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα ; Ή εαν βάζαμε και τα τρία ταυτόχρονα θα είχαμε ταχύτερο αποτέλεσμα ; Θα κάνω μία προσπάθεια να απαντήσω, αν και νομίζω ότι βγαίνουμε λίγο εκτός θέματος. Πρώτα απ' όλα, εφόσον το ενυδρείο, το νερό και η διακόσμηση που θα χρησιμοποιήσουμε δεν είναι αποστειρωμένα, υπάρχουν στις επιφάνειες τους ( και μέσα στο νερό ) και βακτήρια που μεταβολίζουν την αμμωνία για να γίνει ο κύκλος του αζώτου αλλά και αποικοδομητές, οι οποίοι είναι ανενεργοί. Εφόσον προσθέτουμε αμμωνία με κάποιο τρόπο (είτε με ψάρια που τα μεταβολικά τους προϊοντα την παράγουν, είτε με τροφές είτε με αυτούσια αμμωνία) ξυπνούν τα βακτήρια και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται και να την μετατρέπουν σε νιτρώδη, αφού στο νερό υπάρχει περίσσεια αμμωνίας. Έτσι σιγά σιγά όσο περισσότερα νιτρώδη παράγονται τόσα περισσότερα χρησιμοποιούνται για την μετατροπή τους σε νιτρικά τα οποία είτε καταναλώνονται από φυτά ή από άλγες ή εμείς μειώνουμε τη συγκέντρωση τους με αλλαγές νερού. Στο ερώτημα σας τώρα. Αν αποστειρώναμε τα πάντα ( και το νερό ) και ρίχναμε μέσα μόνο αποικοδομητές δεν θα μπορούσε να επιτελεστεί ο κύκλος του αζώτου, αφού αφενός δεν θα υπήρχε αμμωνία στο σύστημα για να μεταβολιστεί (αλλά έστω ότι ρίχναμε με τους τρόπους που αναφέρθηκαν) και αφετέρου δεν θα υπήρχαν τα κατάλληλα βακτήρια ( αφού έχουμε αποστειρώσει τα πάντα) για να επιτελέσουν τις κατάλληλες βιοχημικές διεργασίες. Το ίδιο συμβαίνει αν ρίξουμε μόνο NO2 σε ένα τέτοιο σύστημα. Βέβαια αν στο παράδειγμα σας θεωρείτε ως προυπόθεση να υπάρχουν στο νερό και γενικά τα νιτροποιητικά και απονιτροποιητικά βακτήρια, τότε αλλάζει το θέμα. Αν βάζαμε και τα τρία ( να υποθέσω αναφέρεστε σε (απο)νιτροποιητικά βακτήρια , αποικοδομητές και ΝΟ2) τότε απλά ο κύκλος θα ξεκινούσε ένα σκαλί πιο πάνω, από νιτρώδη σε νιτρικά. Όλα αυτά είναι θεωρητικά και δεν είμαι και απολύτως σίγουρος για την ορθότητα τους, υποθέσεις κάνω, απλά τα έχω φρέσκα από το σχολείο που τα κάναμε πρόσφατα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Ιανουαρίου 2016 #62 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Ναι ως γεωπόνοι διδασκόμαστε (και εγώ γεωπόνος είμαι) και από αυτά... και ανάλογα την κατεύθηνση-ειδικότητα κάνεις και μαθήματα ακόμα ποιο εξειδικευμένα. Είναι πού μεγάλο το φάσμα του κάδου μας, η ιχθυολογία π.χ. που προφανώς θα ενδιαφέρει αρκετά μέλη του φόρουμ, είναι κομμάτι της γεωπονικής επιστήμης και έχουμε και τμήμα στην χώρα μας http://www.apae.uth.gr/ Το παραπάνω ποστ (και κάποια άλλα σκόρπια, που ανέφεραν το όνομα μου) ήταν ο λόγος που ξαναγράφω στο συγκεκριμένο φόρουμ Και ο λόγος αυτός έχει να κάνει με την επιστήμη - Γεωπονική - που κι εγώ σπούδασα και υπηρετησα και συνεχίζω να υπηρετώ μέχρι να με κρατάνε τα πόδια μου! Κι αυτή η επιστήμη, ανεξάρτητα απο την ειδικότητα που έλαβε ο καθένας από εμάς, μας έμαθε πράγματα τα οποία ως ένα βαθμό αγγιζουν και το χόμπι μας. Αν υπήρχε χώρος, ίσως να άξιζε να γράψουμε κάποια πραγματα βάσει γνώσεων & σπουδών, αλλά δεν το τόλμησα και ούτε πρόκειται Αυτό όμως που δεν μας μαθαίνει κανένα πανεπιστήμιο, μόνο μάλλον κανένα γυμνάσιο & λύκειο, είναι να έχουμε ανοιχτά μυαλά, να σεβόμαστε τον συνομιλητη μας, να μην είμαστε αδιάλακτοι, να μην προσβάλουμε, να μην μειώνουμε και να είμαστε άνθρωποι! Αυτά λοιπόν δεν διδάσκονται! Κι επειδή δεν επιτρέπω στον εαυτό να δεχτεί μέρος των παραπάνω, αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησα από το πλέον αυταρχικό κι απόλυτο ενυδρεικό φόρουμ! Δέχτηκα και δέχομαι αρκετα μηνύματα από άτομα που σέβομαι και με ρωτάνε διάφορα και όφειλα έστω κι έτσι να απαντήσω Παραμείνετε κλίκα, χαρείτε τις εμπειρίες σας. Συνεχίζετε να μπανάρετε άτομα όπως ο Αίολος και ο Delta66, ρίξτε τα βακτήρια στα ενυδρεία σας, γεμίστε διαφημίσεις το φόρουμ και ελέγξτε κάθε διαφορετική φωνή από τη δική σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το BAN Καλό σβησιμο του ποστ κ. rastafarian Κανένα φόρουμ δεν χάνει, επειδή κάποια μέλη αποχωρούν Ολα τα φορουμ χάνουν, όταν δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους ΥΓ1 : Γιάννη (lingistis), σορρυ που με αφορμή το δικό σου ποστ, εγραψα τα παραπάνω. Απλα μου έδωσες πάτημα, γιατί αγαπάω αυτό που σπουδασα. Και ξέρω ότι το αγαπάς κι εσύ ΥΓ2 : Καλή δύναμη σε όσους συνεχίζετε να παλεύετε, με τη διαφορετικότητα των απόψεων σας Δεν περιμένω κάτι από το συγκεκριμένο ποστ Γούσταρα να τα γράψω και τα έγραψα ! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 30 Ιανουαρίου 2016 #63 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Το παραπάνω ποστ (και κάποια άλλα σκόρπια, που ανέφεραν το όνομα μου) ήταν ο λόγος που ξαναγράφω στο συγκεκριμένο φόρουμ Και ο λόγος αυτός έχει να κάνει με την επιστήμη - Γεωπονική - που κι εγώ σπούδασα και υπηρετησα και συνεχίζω να υπηρετώ μέχρι να με κρατάνε τα πόδια μου! Κι αυτή η επιστήμη, ανεξάρτητα απο την ειδικότητα που έλαβε ο καθένας από εμάς, μας έμαθε πράγματα τα οποία ως ένα βαθμό αγγιζουν και το χόμπι μας. Αν υπήρχε χώρος, ίσως να άξιζε να γράψουμε κάποια πραγματα βάσει γνώσεων & σπουδών, αλλά δεν το τόλμησα και ούτε πρόκειται Αυτό όμως που δεν μας μαθαίνει κανένα πανεπιστήμιο, μόνο μάλλον κανένα γυμνάσιο & λύκειο, είναι να έχουμε ανοιχτά μυαλά, να σεβόμαστε τον συνομιλητη μας, να μην είμαστε αδιάλακτοι, να μην προσβάλουμε, να μην μειώνουμε και να είμαστε άνθρωποι! Αυτά λοιπόν δεν διδάσκονται! Κι επειδή δεν επιτρέπω στον εαυτό να δεχτεί μέρος των παραπάνω, αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησα από το πλέον αυταρχικό κι απόλυτο ενυδρεικό φόρουμ! Δέχτηκα και δέχομαι αρκετα μηνύματα από άτομα που σέβομαι και με ρωτάνε διάφορα και όφειλα έστω κι έτσι να απαντήσω Παραμείνετε κλίκα, χαρείτε τις εμπειρίες σας. Συνεχίζετε να μπανάρετε άτομα όπως ο Αίολος και ο Delta66, ρίξτε τα βακτήρια στα ενυδρεία σας, γεμίστε διαφημίσεις το φόρουμ και ελέγξτε κάθε διαφορετική φωνή από τη δική σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το BAN Καλό σβησιμο του ποστ κ. rastafarian Κανένα φόρουμ δεν χάνει, επειδή κάποια μέλη αποχωρούν Ολα τα φορουμ χάνουν, όταν δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους ΥΓ1 : Γιάννη (lingistis), σορρυ που με αφορμή το δικό σου ποστ, εγραψα τα παραπάνω. Απλα μου έδωσες πάτημα, γιατί αγαπάω αυτό που σπουδασα. Και ξέρω ότι το αγαπάς κι εσύ ΥΓ2 : Καλή δύναμη σε όσους συνεχίζετε να παλεύετε, με τη διαφορετικότητα των απόψεων σας Δεν περιμένω κάτι από το συγκεκριμένο ποστ Γούσταρα να τα γράψω και τα έγραψα ! RESPECT! οτι και να πω ειναι λιγο.. θυμαμαι αυτο το φορουμ οταν πρωτο-ξεκινησα ηταν πραγματικα αριστουργημα με φοβερους χομπιστες και εξαιρετικες προσωπικοτητες οπως AIOLOS, NIKOLOUTSO, GEOSID, ΔΙΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, STORMTROOPER, DELTA66, CHOCOLATE PUMA και τοσοι αλλοι..οι περισσοτεροι απο αυτους λογω εσωτερικων προστριβων σταματησαν να συμμετεχουν και ελαχιστοι εχουν μεινει..πραγματικα χωρις αυτους το φορουμ χανει και εχει χασει παρα πολλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Ιανουαρίου 2016 #64 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Το παραπάνω ποστ (και κάποια άλλα σκόρπια, που ανέφεραν το όνομα μου) ήταν ο λόγος που ξαναγράφω στο συγκεκριμένο φόρουμ Και ο λόγος αυτός έχει να κάνει με την επιστήμη - Γεωπονική - που κι εγώ σπούδασα και υπηρετησα και συνεχίζω να υπηρετώ μέχρι να με κρατάνε τα πόδια μου! Κι αυτή η επιστήμη, ανεξάρτητα απο την ειδικότητα που έλαβε ο καθένας από εμάς, μας έμαθε πράγματα τα οποία ως ένα βαθμό αγγιζουν και το χόμπι μας. Αν υπήρχε χώρος, ίσως να άξιζε να γράψουμε κάποια πραγματα βάσει γνώσεων & σπουδών, αλλά δεν το τόλμησα και ούτε πρόκειται Αυτό όμως που δεν μας μαθαίνει κανένα πανεπιστήμιο, μόνο μάλλον κανένα γυμνάσιο & λύκειο, είναι να έχουμε ανοιχτά μυαλά, να σεβόμαστε τον συνομιλητη μας, να μην είμαστε αδιάλακτοι, να μην προσβάλουμε, να μην μειώνουμε και να είμαστε άνθρωποι! Αυτά λοιπόν δεν διδάσκονται! Κι επειδή δεν επιτρέπω στον εαυτό να δεχτεί μέρος των παραπάνω, αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησα από το πλέον αυταρχικό κι απόλυτο ενυδρεικό φόρουμ! Δέχτηκα και δέχομαι αρκετα μηνύματα από άτομα που σέβομαι και με ρωτάνε διάφορα και όφειλα έστω κι έτσι να απαντήσω Παραμείνετε κλίκα, χαρείτε τις εμπειρίες σας. Συνεχίζετε να μπανάρετε άτομα όπως ο Αίολος και ο Delta66, ρίξτε τα βακτήρια στα ενυδρεία σας, γεμίστε διαφημίσεις το φόρουμ και ελέγξτε κάθε διαφορετική φωνή από τη δική σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το BAN Καλό σβησιμο του ποστ κ. rastafarian Κανένα φόρουμ δεν χάνει, επειδή κάποια μέλη αποχωρούν Ολα τα φορουμ χάνουν, όταν δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους ΥΓ1 : Γιάννη (lingistis), σορρυ που με αφορμή το δικό σου ποστ, εγραψα τα παραπάνω. Απλα μου έδωσες πάτημα, γιατί αγαπάω αυτό που σπουδασα. Και ξέρω ότι το αγαπάς κι εσύ ΥΓ2 : Καλή δύναμη σε όσους συνεχίζετε να παλεύετε, με τη διαφορετικότητα των απόψεων σας Δεν περιμένω κάτι από το συγκεκριμένο ποστ Γούσταρα να τα γράψω και τα έγραψα ! Ρε συ puma τωρα αυτο το ποστ χρειαζοταν; σε εκτιμω παρα πολυ αλλα τωρα το μαξαρες.Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Ιανουαρίου 2016 #65 Share 30 Ιανουαρίου 2016 RESPECT! οτι και να πω ειναι λιγο.. θυμαμαι αυτο το φορουμ οταν πρωτο-ξεκινησα ηταν πραγματικα αριστουργημα με φοβερους χομπιστες και εξαιρετικες προσωπικοτητες οπως AIOLOS, NIKOLOUTSO, GEOSID, ΔΙΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, STORMTROOPER, DELTA66, CHOCOLATE PUMA και τοσοι αλλοι..οι περισσοτεροι απο αυτους λογω εσωτερικων προστριβων σταματησαν να συμμετεχουν και ελαχιστοι εχουν μεινει..πραγματικα χωρις αυτους το φορουμ χανει και εχει χασει παρα πολλα. Απο αυτους που γραφεις μονο οι 3 εχουν μπαναριστει και δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε τους λογους οπως δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε τους λογους για τους οποιους δεν γραφουνε οι υπολοιποι.Φιλικα το λεω, τετοια ποστ δεν εχουν νοημα υπαρξης, τουλαχιστον στο συγκεκριμενο θεμα. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 30 Ιανουαρίου 2016 #66 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Απο αυτους που γραφεις μονο οι 3 εχουν μπαναριστει και δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε τους λογους οπως δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε τους λογους για τους οποιους δεν γραφουνε οι υπολοιποι. Φιλικα το λεω, τετοια ποστ δεν εχουν νοημα υπαρξης, τουλαχιστον στο συγκεκριμενο θεμα. Send from the heart of the Amazonas ναι εχεις δικιο, δεν εχει καμια σχεση με το θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 30 Ιανουαρίου 2016 #67 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Δεν υπάρχει λόγος να ξαναγυρνάμε πάλι στα ίδια και στα ίδια. Διαφωνίες λογικό να υπάρχουν, όπως έγραψε και ο chocolate_puma πιο πάνω το βασικότερο είναι ο σεβασμός στην διαφορετική άποψη και να μην καταλήγουμε (πάλι) στις προσβολές και στα υπονοούμενα. Γίνεται μια κουβέντα εδώ και κάποιοι προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα σχετικά με ένα βιολογικό υλικό που πολύς κόσμος σνομπάρει και ίσως για άδικο λόγο. Έχετε το επιστημονικό υπόβαθρο να προσφέρετε κάτι παραπάνω σε αυτή την κουβέντα. Κάποιοι άλλοι μπορεί να μην το έχουν, έχουν όμως την πρακτική εμπειρία. Και τα δύο συνεισφέρουν. Η θεωρία δεν γίνεται πράξη εύκολα σε ένα τόσο περίπλοκο θέμα όπως το χόμπυ μας και το ότι πέτυχε κάτι σε κάποιον, κάποτε, δεν το κάνει χρυσό κανόνα. Οπότε ας κουβεντιάσουμε να δούμε τι θα βγει αυτά από ένα προπτυχιακό γεωπόνο που δεν θα πάρει δυστυχώς ποτέ πτυχίο 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 30 Ιανουαρίου 2016 #68 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Το παραπάνω ποστ (και κάποια άλλα σκόρπια, που ανέφεραν το όνομα μου) ήταν ο λόγος που ξαναγράφω στο συγκεκριμένο φόρουμ Και ο λόγος αυτός έχει να κάνει με την επιστήμη - Γεωπονική - που κι εγώ σπούδασα και υπηρετησα και συνεχίζω να υπηρετώ μέχρι να με κρατάνε τα πόδια μου! Κι αυτή η επιστήμη, ανεξάρτητα απο την ειδικότητα που έλαβε ο καθένας από εμάς, μας έμαθε πράγματα τα οποία ως ένα βαθμό αγγιζουν και το χόμπι μας. Αν υπήρχε χώρος, ίσως να άξιζε να γράψουμε κάποια πραγματα βάσει γνώσεων & σπουδών, αλλά δεν το τόλμησα και ούτε πρόκειται Αυτό όμως που δεν μας μαθαίνει κανένα πανεπιστήμιο, μόνο μάλλον κανένα γυμνάσιο & λύκειο, είναι να έχουμε ανοιχτά μυαλά, να σεβόμαστε τον συνομιλητη μας, να μην είμαστε αδιάλακτοι, να μην προσβάλουμε, να μην μειώνουμε και να είμαστε άνθρωποι! Αυτά λοιπόν δεν διδάσκονται! Κι επειδή δεν επιτρέπω στον εαυτό να δεχτεί μέρος των παραπάνω, αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησα από το πλέον αυταρχικό κι απόλυτο ενυδρεικό φόρουμ! Δέχτηκα και δέχομαι αρκετα μηνύματα από άτομα που σέβομαι και με ρωτάνε διάφορα και όφειλα έστω κι έτσι να απαντήσω Παραμείνετε κλίκα, χαρείτε τις εμπειρίες σας. Συνεχίζετε να μπανάρετε άτομα όπως ο Αίολος και ο Delta66, ρίξτε τα βακτήρια στα ενυδρεία σας, γεμίστε διαφημίσεις το φόρουμ και ελέγξτε κάθε διαφορετική φωνή από τη δική σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το BAN Καλό σβησιμο του ποστ κ. rastafarian Κανένα φόρουμ δεν χάνει, επειδή κάποια μέλη αποχωρούν Ολα τα φορουμ χάνουν, όταν δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους ΥΓ1 : Γιάννη (lingistis), σορρυ που με αφορμή το δικό σου ποστ, εγραψα τα παραπάνω. Απλα μου έδωσες πάτημα, γιατί αγαπάω αυτό που σπουδασα. Και ξέρω ότι το αγαπάς κι εσύ ΥΓ2 : Καλή δύναμη σε όσους συνεχίζετε να παλεύετε, με τη διαφορετικότητα των απόψεων σας Δεν περιμένω κάτι από το συγκεκριμένο ποστ Γούσταρα να τα γράψω και τα έγραψα ! Αν περιμένεις η φαντασιώνεσαι ban nop δεν έχει γιατί αν και εριστικός, και αρκετά άδικος δεν πάει έτσι το πράγμα εδώ Πρέπει επιτελούς να καταλάβεις όπως στο είχα πει και στο παρελθόν οτι σε μια κοινότητα με χιλιάδες μέλη αν ενοχλείσαι με 1-2 που τυχαίνει και έχετε άλλες απόψεις πάνω στο χόμπι γιατί δεν νομίζω να ήταν παραπάνω απλά μπορείς να μην ασχολείσαι μαζί τους και αυτά μαζί σου άλλα εσυ στάθηκες στο 1 δέντρο και παρέκαμψες όλο το δάσος. end of drama............ Εδώ μέσα τα τελευταία 11 χρόνια είμαστε για να κάνουμε το χόμπι μας και να περνάμε καλά τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο... Απο την καθημερινή ενασχόληση μας στο ΑΖ μεχρι τις μηνιαίες μας συναντήσεις που βρισκόμαστε αρκετοί απο κοντά και περνάμε όμορφα και αποφορτιζόμαστε απο τα χίλια μύρια προβλήματα τις καθημερινότητας σαν μια μεγάλη παρέα και φυσικά και τις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο Για πρώτη και τελευταία φορα θα σε παρακαλέσω να πάρεις πίσω την λέξη κλίκα που εκτός από προσβλητική για το σύνολο τον μελών μας είναι αναμφίβολα και συκοφαντία.... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 30 Ιανουαρίου 2016 #69 Share 30 Ιανουαρίου 2016 RESPECT! οτι και να πω ειναι λιγο.. θυμαμαι αυτο το φορουμ οταν πρωτο-ξεκινησα ηταν πραγματικα αριστουργημα με φοβερους χομπιστες και εξαιρετικες προσωπικοτητες οπως AIOLOS, NIKOLOUTSO, GEOSID, ΔΙΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, STORMTROOPER, DELTA66, CHOCOLATE PUMA και τοσοι αλλοι..οι περισσοτεροι απο αυτους λογω εσωτερικων προστριβων σταματησαν να συμμετεχουν και ελαχιστοι εχουν μεινει..πραγματικα χωρις αυτους το φορουμ χανει και εχει χασει παρα πολλα. Μπαίνω στην διαδικασία να σου απαντήσω επειδή είσαι ενα από τα άτομα που εκτιμώ και όντως απο τα δραστήρια μέλη του ΑΖ... Απο τα άτομα που έγραψες τα 2 είναι εδώ μαζί μας και αναφέρομαι ενεργά στην κοινότητα ο τρίτος έγραψε πιο πανω την άποψη του όπου και πήρε και απάντηση από εμένα και αναφέρομαι στον Θάνο,2 ακόμα έχουν σταματήσει το χόμπι του ενυδρείου όπως και αρκετοί παλιοί φίλοι και 3 έχουν γίνει ban εδώ και αρκετά χρόνια... Σε απόλυτους αριθμούς και για να καταλάβεις ουσιαστικά την φράση μύγα μέσα στο γάλα στα 18.926 εγγεγραμμένα μέλη στο ΑΖ συνολικά σε κατάσταση ban είναι 9 άτομα ... 9 στα 18.926 νομίζω είναι ένας αριθμός που δικαιολογεί την φράση... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 30 Ιανουαρίου 2016 Author #70 Share 30 Ιανουαρίου 2016 .......................... Όλα αυτά είναι θεωρητικά και δεν είμαι και απολύτως σίγουρος για την ορθότητα τους, υποθέσεις κάνω, απλά τα έχω φρέσκα από το σχολείο που τα κάναμε πρόσφατα. Σαφώς και είναι θεωρητικά γιτί ούτε αποστειρωμένο περιβάλον έχουμε και η λέξη αποδομητές πρέπει να περιλαμβάνει αρκετά πράγματα ( δεν γνωρίζω ) και εδω χρειαζόμαστε τη γνωση αυτών που ξέρουν κάποια πράγματα παραπάνω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 31 Ιανουαρίου 2016 #71 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Σαφώς και είναι θεωρητικά γιτί ούτε αποστειρωμένο περιβάλον έχουμε και η λέξη αποδομητές πρέπει να περιλαμβάνει αρκετά πράγματα ( δεν γνωρίζω ) και εδω χρειαζόμαστε τη γνωση αυτών που ξέρουν κάποια πράγματα παραπάνω . Δεν θα απαντούσα πριν γιατί όντως χρειάζονται αρκετές παραπάνω γνώσεις, αλλά είχα ρωτήσει τη Βιολόγο μου στο σχολείο περί αυτού πριν λίγο καιρό και πήρα το θάρρος. Η ερώτηση μου είναι πως γίνεται να επιτευχθεί ο κύκλος του αζώτου σε ένα ενυδρείο χωρίς να προσθέσουμε εμείς τίποτα ,εκτός από ρύπους/αμμωνία (ήξερα την απάντηση, απλά ήθελα να δω αν θα μάθω κάτι παραπάνω). Η απάντηση ήταν ότι τα βακτήρια υπάρχουν παντού οπότε θα γινόταν κανονικά ο κύκλος, αλλά αν τα αποστειρώναμε όλα, τότε ο κύκλος του αζώτου δεν θα μπορούσε να γίνει γιατί δεν θα υπήρχαν βακτήρια. Φυσικά και εμείς δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα τέτοιο πείραμα, όμως για να μου το λέει θα ξέρει κάποια πράγματα παραπάνω. Επίσης οι αποικοδομητές είναι επι τω πλείστων βακτήρια και μύκητες, ή τουλάχιστον έτσι γράφει στο βιβλίο μου. Παρο'λ αυτά πιστεύω πως αν δεν υπήρχαν όλα τα υπόλοιπα παρά μόνο αποικοδομητές, ότι οργανισμός και να ήταν , από τη στιγμή που δεν αποτελούν αυτοί τον κορμό του κύκλου, πάλι δεν θα επιτελούνταν οι διαδικασίες νιτροποίησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 31 Ιανουαρίου 2016 #72 Share 31 Ιανουαρίου 2016 (edited) Το παραπάνω ποστ (και κάποια άλλα σκόρπια, που ανέφεραν το όνομα μου) ήταν ο λόγος που ξαναγράφω στο συγκεκριμένο φόρουμ Κατα την ταπεινη μου αποψη τα παραπανω δεν δικαιολογουν το οτι ξαναεγραψες στο φορουμ το οποιο απεχθανεσαι(οπως φαινεται απο τους χαρακτηρισμους σου). Εαν εγω πιστευα αυτα που πιστευεις εσυ για το ΑΖ δεν θα ξαναεκανα login και δεν πανε να κανουν η' να λενε/γραφουν οτι θελουν. Θα πηγαινα σε αλλη παραλια.Απλα οπως ειπες στο τελος ετσι γουσταρες να τα γραψεις. Και εγω εχω κανενα-δυο που δεν τα γουσταρω και δεν παταω ποτε.Και αν γραφτει καμια βλακεια μπαινω τη βλεπω,γελαω με τους φιλους μου,το διασκεδαζω και τελος της ιστοριας. Ποιος ο λογος να γραφομαι(να δινω και ενα μελος και επισκεψημοτητα) και να τσακωνομαι η' να χαλαω την ημερα μου αλλα και να φτιαξω τη δικη τους? Και ο λόγος αυτός έχει να κάνει με την επιστήμη - Γεωπονική - που κι εγώ σπούδασα και υπηρετησα και συνεχίζω να υπηρετώ μέχρι να με κρατάνε τα πόδια μου! Κι αυτή η επιστήμη, ανεξάρτητα απο την ειδικότητα που έλαβε ο καθένας από εμάς, μας έμαθε πράγματα τα οποία ως ένα βαθμό αγγιζουν και το χόμπι μας. Αν υπήρχε χώρος, ίσως να άξιζε να γράψουμε κάποια πραγματα βάσει γνώσεων & σπουδών, αλλά δεν το τόλμησα και ούτε πρόκειται Εαν καποια κομματια απο τη δουλεια σου χρησιμευουν και στο χομπυ καλα θα εκανες να τα αναφερεις.Για το καλο του χομπυ και οχι για αλλους λογους,οπως αυτοπροβολη,επιδειξη γνωσεων κτλ. Τιποτε απο αυτα δεν ομορφαινει τα ενυδρεια μας....μονο την εικονα που εχουμε εμεις για τον εαυτο μας. Δεν σε κατηγορω γι'αυτα,απλα τα αναφερω σαν παραδειγμα γιατι καποιοι το κανουν γι'αυτους τους λογους.. Θα ανεφερες τα επιχειρηματα σου και ολα καλα.Οταν κατι ειναι τοσο σιγουρο οσο το 1+1=2 δεν χωρανε συζητησεις.Αν παλι χωρανε συζητησεις καλο θα ειναι να γινονται σε ενυδρειακο επιπεδο και οχι σε προσωπικο με χαρακτηρισμους/προσβολες κτλ Αυτό όμως που δεν μας μαθαίνει κανένα πανεπιστήμιο, μόνο μάλλον κανένα γυμνάσιο & λύκειο, είναι να έχουμε ανοιχτά μυαλά, να σεβόμαστε τον συνομιλητη μας, να μην είμαστε αδιάλακτοι, να μην προσβάλουμε, να μην μειώνουμε και να είμαστε άνθρωποι! Συμφωνω απολυτα μαζι σου εδω!Πραγματικα ακριβως ετσι θα πρεπει να ειναι τα πραγματα. Θα πρεπει ομως να διακρινουμε ποτε συμβαινει ομως το αντιθετο. Δεν μπορει να λεω πως οποιος εχει αντιθετη αποψη με τη δικη μου ειναι εγκαθετος,προκλητικος,προκατειλημενος κτλ Οι διαφορετικες αποψεις δεν ειναι παντα λογος συγκρουσης αλλα ευκαιρια για μια πολυ καλη συζητηση. Φυσικα παντα μπαινει το θεμα του εγωισμου/επαρσης που σαν ελληναρες το εχουμε σε υπερμετρο βαθμο και πρεπει να προστατεψουμε την τιμη μας. Μας τρωνε συνταξεις,μισθους κτλ...κανουμε τους λαγους που τους τυφλωνουν τα φωτα.... αλλα οχι φιλε δεν θα με βγαλεις κοροιδο επειδη ειπες πως ειμαι λαθος σε ενα χομπυ.Εκει κανουμε χαμο.Αλλη κουβεντα...τεσπα Αυτά λοιπόν δεν διδάσκονται! Κι επειδή δεν επιτρέπω στον εαυτό να δεχτεί μέρος των παραπάνω, αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησα από το πλέον αυταρχικό κι απόλυτο ενυδρεικό φόρουμ! Δέχτηκα και δέχομαι αρκετα μηνύματα από άτομα που σέβομαι και με ρωτάνε διάφορα και όφειλα έστω κι έτσι να απαντήσω Εαν δεχτηκες αρκετα μηνυματα θα επρεπε να απαντησεις και με αρκετα μηνυματα...οχι να μπεις στη διαδικασια να κανεις δημοσια τοποθετηση και μαλιστα με το υφος που χρησιμοποιησες. Αυτα που ειπες ενδιαφερουν αυτους που σου εστειλαν τα μηνυματα...ολοι οι υπολοιποι δεν εχουν ιδεα. Πραγματικα ειναι ντροπη αυτα που λες για ενα φορουμ που εχει προσφερει στο χομπυ και στους ιδιους τους χομπυστες απιστευτα πραγματα αδιαλειπτα για 11 χρονια....χωρις να ζηταει τιποτα....απολυτως!!!!! Σκεφτηκες ποτε οτι εδω ειμαστε φιλοξενουμενοι? Σκεφτηκες ποτε οτι το βημα που σου δινεται το πληρωνουν αλλοι με κοπο και αιμα?Με προσωπικες στερησεις?Ισως αν πληρωναμε για να ειμαστε μελη στο μεγαλυτερο ελληνικο φορουμ να σεβομασταν περισσοτερο ο ενας τον αλλο καθως και τις αποψεις μας.Εννοειται πως δεν το θεωρω σωστο να υπαρχει κοστος....απλα το ξεκαθαριζω για τις καχυποπτες Προσωπικα θεωρω πως ο λογος που αποχωρησες ειναι ο εγωισμος σου.Γιατι δεν σε εδιωξε κανενας.Ουτε ΒΑΝ ειχες γινει ουτε τιποτα. Αν πσλι στην εδιναν μερικα ατομα....πραγμα απολυτα φυσιολογικο και κατανοητο(σε νοιωθω) θα μπορουσες η' να τους αγνοεις και να συμμετεχεις κανονικα αναφεροντας απλα την αποψη σου η' αλλιως θα μπορουσες απλα να σταματησεις να μπαινεις στο φορουμ. Ετσι απλα....σαν κυριος(δεν σε θιγω) χωρις δραματα κτλ Παραμείνετε κλίκα, χαρείτε τις εμπειρίες σας. Συνεχίζετε να μπανάρετε άτομα όπως ο Αίολος και ο Delta66, ρίξτε τα βακτήρια στα ενυδρεία σας, γεμίστε διαφημίσεις το φόρουμ και ελέγξτε κάθε διαφορετική φωνή από τη δική σας Για να μαθαινεις και καποια πραγματα,επειδη μαλλον δεν εχεις ιδεα... Το πρωτο ατομο που ανεδερες δεν ειναι ΒΑΝ....απο προσωπικη επιλογη δεν ειναι μαζι μας.Το γιατι ειναι αλλη υποθεση και αφορα εκεινον.Δεν θελω να μιλαω για ατομα που δεν λαμβανουν μερος στη συζητηση οταν αφορα σε τετοιες λεπτομερειες. Το δευτερο ναι ειναι.....και δεν εχεις ιδεα γιατι. Δυστυχως καποια πραγματα μενουν στο σκοταδι για να προστατευθουν τα μελη,το φορουμ αλλα και τα ιδια τα ατομα που ΒΑΝαρονται.Δεν ειναι ωραιο να σταυρωνουμε καποιον δημοσιως. Οποτε πραγματα και καταστασεις για τα οποια εχεις πληρη ΑΓΝΟΙΑ να μην τα χρησιμοποιεις σαν επιχειρηματα αλλα ουτε και σκαλοπατια για τη προσωπικη σου δικαιωση. Για τα βακτηριαδεν θα μιλησω...αν και εχει συζητηθει πολλες φορες!Δεν ξερω τι εννοεις με αυτο που ανεφερες κιολας...αν ειναι περιτη η διαδικασια ριψης βακτηριων η' αν ειναι αχρηστα τα μπουκαλακια των εταιριων.... Αν εννοεις το δευτερο και εχεις θαρρος/θρασσος/μπαλακια βγες με το ονοματεπωνημο σου και δηλωσε δημοσιως πως η ταδε ετιαρια με το ταδε προιον μας πουλαει φουμαρα....δεν θα την πληρωσει το φορουμ(οποιοδηποτε και αν ειναι αυτο) για να βγαινω εγω σαν mad23 ανωνυμα να το παιζω επαναστατης και ανατρεπτικος. τωρα για τις διαφημισεις.... Οταν εισαι το μεγαλυτερο ενυδρειακο φορουμ στην ελλαδα ειναι πολυ λογικο να θελουν οι εταιριες και γενικα οποιος ασχολειται με το χομπυ στην ελλαδα να θελει να εχει το ονομα του εκει.Πολυ λογικο. Μηπως θα ζητησεις τα ρεστα απο τον αντ1 η το σταρ γιατι παιζουν διαφημισεις?Μηπως ειναι ανοησια που η ultrex διαφημιζεται απο τον ronaldo και οχι απο τον πιου? Ετσι ειναι η αγορα και ετσι λειτουργουν οι εταιριες...απλα πραγματα.... Αλλωστε ειναι πολλες μα πολλες μα πολλες οι φορες που εχει πεσει καραμουζα ακομα και σε προιοντα/εξοπλισμο που διαφημιζεται σε αυτο εδω το φορουμ!Για το ονομα του θεου! Ειδες να σβηστει κανενα ποστ? Εαν θεωρεις οτι γινεται προωθηση αυτων των εταιριων εδω μεσα τοτε βγες παλι με το ονομα και το επωνυμο σου και δειξε/αποδειξε τον τροπο που γινεται και τα ποστ που κανουν αυτο εδω το φορουμ ενα χωρο προωθησης/διαφημισης/προβολης προιοντων. Γιατι αυτες οι κατηγοριες ειναι πολυ βαριες και σαν πολυ φιλικη συμβουλη,εαν το συναντησεις οντως αυτο καπου να εισαι προσεκτικος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το BAN Καλό σβησιμο του ποστ κ. rastafarian Κανένα φόρουμ δεν χάνει, επειδή κάποια μέλη αποχωρούν Ολα τα φορουμ χάνουν, όταν δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους Επειδη δυστυχως για καποιους αυτο εδω το φορουμ ειναι το μεγαλυτερο στην ελλαδα οι μονοι χαμενοι ειναι αυτοι που αποχωρουν.Ακομα και μερικοι απο αυτους που αποχωρουν μετα απο λιγο εδω ξαναγυρνανε.Ειτε με δευτερα/τριτα προφιλ ειτε σαν επισκεπτες! Και ξερεις γιατι? Γιατι υπαρχουν πολλα παιδια που αγαπουν το χομπυ αγνα,γιατι υπαρχουν πολλα μελη,γιατι ειμαστε ολοι μια παρεα και αυτο φαινεται παντα στις συναντησεις οπου μπορεις και βλεπεις στα ματια τον αλλο και καταλαβαινεις τον τροπο που σου μιλαε(σε αντθεση με τον γραπτο που ειναι ξυλινος),γιατι υπαρχουν απειρες πληροφοριες που εμπλουτιζονται καθημερινα,γιατι υπαρχουν μελη με απιστευτες γνωσεις κτλ κτλ Αυτοι ομως που παραδεχομαι πιο πολυ απ'ολους ειναι τα παιδια που φευγουν και γυρνανε ετσι οπως εφυγαν....κυριοι με το nickname τους.... Εχωντας καταλαβει που εχουν κανει λαθος,που υπερεβαλαν,που ξεφυγαν κτλ κτλ και μετα συνεχιζουν να μας τιμουν με τη παρουσια τους και να βοηθουν το χομπυ και τους φιλους συνχομπυστες τους. Δεν ειναι και λιγα τα παραδειγματα αυτων που πηγαν αλλου και αντιμετωπισαν τα ιδια θεματακια μετα απο λιγο καιρο.....και μετα απλα εξαφανιζονται καταλαβαινοντας μεσα τους πως εκεινοι πηγαιναν αναποδα στο δρομο και οχι ολοι οι υπολοιποι. ΥΓ1 : Γιάννη (lingistis), σορρυ που με αφορμή το δικό σου ποστ, εγραψα τα παραπάνω. Απλα μου έδωσες πάτημα, γιατί αγαπάω αυτό που σπουδασα. Και ξέρω ότι το αγαπάς κι εσύ ΥΓ2 : Καλή δύναμη σε όσους συνεχίζετε να παλεύετε, με τη διαφορετικότητα των απόψεων σας Δεν περιμένω κάτι από το συγκεκριμένο ποστ Γούσταρα να τα γράψω και τα έγραψα ! Σε παρακαλω να με συγχωρεσεις για τα κοκκινα γραμματα.Απλα τα εγραψα ετσι για να ξεχωριζουν απο τα δικα σου. Δεν εγινε με προθεση να σε υποβαθμισω η' να δειξουν οτι εχω θυμο. Εγω παλι αυτα δεν τα εγραψα γιατι γουσταρα....αλλα γιατι δεν γουσταρα καθολου που προσεβαλες/μειωσες/εθιξες ενα φορουμ και τα χιλιαδες μελη που εχουν περασει απο αυτο 11 χρονια...και το οποιο μονο προσφορα εχει....σε υλικο βαθμο αλλα και σε απειρους ακομα τομεις.... Κανε ενα κοπο να ερθεις στην πιτα(που ειναι το πιο κοντινη χρονικα-μην αναφερω ολες τις εκδηλωσεις του ΑΖ μεσα στο ετος)....να δεις τα παιδια,να δεις ποσο κοσμο του χομπυ μαζευει,να δεις τα ποσα/τοσα δωρα που δινονται σε αυτες τις πολυ δυσκολες εποχες κτλ κτλ....ισως να αλλαξεις γνωμη οχι μονο για το φορουμ αλλα και για καποια παιδια που ισως να μην συμπαθεις Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2016 - mad23 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 31 Ιανουαρίου 2016 #73 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Ρε συ Μιχαλη, μην το συνεχιζεις! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιανουαρίου 2016 #74 Share 31 Ιανουαρίου 2016 RESPECT! οτι και να πω ειναι λιγο.. θυμαμαι αυτο το φορουμ οταν πρωτο-ξεκινησα ηταν πραγματικα αριστουργημα με φοβερους χομπιστες και εξαιρετικες προσωπικοτητες οπως AIOLOS, NIKOLOUTSO, GEOSID, ΔΙΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, STORMTROOPER, DELTA66, CHOCOLATE PUMA και τοσοι αλλοι..οι περισσοτεροι απο αυτους λογω εσωτερικων προστριβων σταματησαν να συμμετεχουν και ελαχιστοι εχουν μεινει..πραγματικα χωρις αυτους το φορουμ χανει και εχει χασει παρα πολλα. Σορρυ κιολας,εισαι και παλιος στο φορουμ. Λες respect σε καποιον που μας λεει κλικα? Δεν σε χαλαει αυτο? Δεν θα μπω καν στο κοπο να απαντησω στον puma που 3-4 φορες εχει πει φευγω απο εδω και παλι εδω ειναι...αυτο μου λεει μου πολλα εμενα.Παντα ετσι γινοταν,εβγαινε ενας και μεσα σε φωνες και αλλα ομοεφα ελεγε φευγω και παλι εδω τον βλεπαμε...ειμαστε aquazone βλεπεις...πολυ ανωτερο απο αλλα φορουμ. Οσο για τα μελη που γραφεις πανω,ξερεις τι εχει γινει μ αυτους και το αναφερεις? Ο Σταματης εδω ειναι...Ο Νικος ( stormtrooper) σταματησε το χομπι και κανει tattoo.. Οι υπολοιποι ξερεις τον λογο που δεν γραφουν? Ξερεις γιατι καποιοι μπαναριστικαν? Οχι! Λοιπον μη βγαινουμε και λεμε οτι θελουμε χωρις να ξερουμε! Οσο για τον κυριο Delta66,ειχε μπαναριστει για λογους που τους ξερει καλα...αλλα μετα απο λιγο μας εμφανιστηκε σαν Jimmi....με διπλο λογαριασμο...Και ξερεις τι γινεται οταν καποιος εχει 2πλο λογαριασμο? Μπαναρονται και οι 2! Λιγο προσοχη σ αυτα που γραφουμε λοιπον οταν δεν γνωριζουμε τι εχει γινει! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Ιανουαρίου 2016 #75 Share 31 Ιανουαρίου 2016 Με το Μπλέχερ Στράτο ήταν δύσκολο να γίνει μπέρδεμα στη μετάφραση γιατί εκτός απο τα Αγγλικά που είχαμε το Νιντάλ , Χασκυ , Μάνο και άλλους είχαμε και το Δημήτριο με το Χρήστο στα Γερμανικά που ήταν η μητρική γλώσα του Μπλέχερ . Σωστα.Αλλα το ενυδρειο του εγω δεν το ειχα δει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος