Jump to content

lifallili η kribensis???

teke

Recommended Posts

Αυτο στη τριτη φωτο σαν να κοκκινιζει στη κοιλια.

Send from the heart of the Amazonas

Και τα δύο είναι αρσενικά. Αυτό που έχει λίγο ροζ κοιλιά είναι ο αρχηγός (και μάλλον ψάχνει γυναίκα....). Στα θηλυκά η κοιλιά τους γίνεται μπορντό, είναι πιο στρογγυλή, το ραχιαίο πτερύγιο είναι πιο στρογγυλό όπως και η ουρά. Επίσης έχω παρατηρήσει όταν αρχίζει να παίρνει χρώμα η ουρά τους στα αγοράκια σχηματίζεται η από την αρχή η χρυσοπορτοκαλί γραμμή ενώ στα κοριτσάκια εμφανίζονται σαν βουλίτσες στο μέσον της ουράς....

• Like 1

λοιπον καλησπεραααα κ παλι σ ολουςςςςς...απο αλλο πετ σοπ βρηκα μεγαλυτερα κανονικα αρσενικο-θυληκο...πηρα δυο μετα απο καλη προσαρμογη μπηκαν μεσα μαζι με τα μικροτερα που μαλωναν!!γιναν σαν οικογενεια κ την δευτερη μερα που ναι μαζι και τ 4 του ιδιου ειδους!τι λετε να επακολουθησει...σαν η αντιδραση των μικρων επειδη βλεπουν τ μεγαλα να ηρεμησαν..

Μολις το ζευγαρι ετοιμαστει για γεννα θα κρυφτουνε τα αλλα.

Το ενυδρειο ειναι μικρο απ οτι θυμαμαι. Εγω θα περιμενα να γινει το ζευγαρι και τα αλλα θα εβγαζα.

Όταν θα βγει ζευγάρι τα άλλα Θα έρχονται μόνο για φαΐ....

Καλύτερα θα είναι να τα βγάλεις αν θέλεις να σου ζήσει κάποια γέννα.

αντε μ τ καλοοοο δλδ μαιρη...να δω γεννα κ αλλο τπτ!!!!!!!!!

Όλο και κάποιος θα τραβήξει την προσοχή της κοπελίτσας...  Δώσε τους χρόνο μόνο γιατί είναι μικρά ακόμα.

φιλε δεν φαναζεσαι τι χαρες εχεις να παρεις απο αυτα τα ψαακια τα ειχα για πολυ καιρό αμα δεις τις φωτο μου θδεις οταν εγκλιματιστουν τα χρωματα που θα παρουν καθως και την απιστευτη συμπειφορά τους. 

Να ξεις επίσεις οτι απο την στγμή που θα βγει ζευγάρι τα υπολοιπα θα δυστυχιουν γιατι θα πεφτει πολύ ξύλο. Έιναι αξιολατρευτα ψαράκια ευχαριστισου τα. Εγώ καθόμουνα ωρες ατελείωτες και τα αρατηρουσα ειναι κανονικο ντοκιμαντερ τα ατοιμα.

Η όμoρφη θυλικιά μου με τα μικρά της!

\
αυτή είναι μια απο τις θυλικές μου οταν εβγαζε τα μωρά έξω. Βλέπεις χρώματα? 
φανταστικα ψαρακια

• Like 1

Απο φαγητο τρωνε τα πάντα αλλα λατρευουν κατεψυγμένες τροφές.

Επισης τα μικρά οταν με το καλο αποκτήσεις λατρευουν τα γκρινταλ.

• Like 1

Πολυ ομορφα ψαρακια ελαχιστοι δεν τα εχουν φιλοξενησει εστω για λιγο καιρο...

Εχουν τυπωσει την σημαια της Νιγηριας στο πετσι τους...

Με το καλό σου εύχομαι να δεις γέννα! Και εμένα τα κριμπενσάκια μου, γεννήσανε για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες και τώρα τα χαζεύω να γυροφέρνουν τα μωρά όλη μέρα! Όπως σου είπαν και παραπάνω πρέπει να μείνει μέσα μόνο του το ζευγάρι. Όταν τα έβαλα ψαχνόμουν και εγώ πως θα συνεχίσω την ψαροσύνθεση. Όταν είδα όμως πόσα νεύρα έχουν όταν ετοιμάζουν τα αβγά αλλά και όσο φροντίζουν τα μικρά αυτές τις ημέρες κατάλαβα πως κανένα ψάρι μικρότερου-ίσου ίσως και μεγαλύτερου μεγέθους δεν θα επιβιώσει εκτός αν το ενυδρείο είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και όταν λέω μεγάλο εννοώ 500 λίτρα και βάλε και όχι δεν είμαι υπερβολικός. Στα 90 λίτρα οι γονείς τα πάνε βόλτα παντού. Δεν περιορίζονται. Ειδικά μετά τις 2-3 πρώτες ημέρες, οι βόλτες στην απέναντι πλευρά είναι πολύ συχνές. Τίποτα λοιπόν δεν θα τα περιόριζε να συνεχίσουν και σε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο.

Αυτά από την δική μου προσωπική εμπειρία! Στο ανέφερε παραπάνω και ο Sturm που είναι πολύ έμπειρο μέλος.

Τώρα για να τα κάνεις να ενδώσουν και πιο εύκολα όταν γίνουν ζευγάρι , παρατήρησα μεγάλη έφεση στα φυτά. Την καταβρίσκουν. Και βάλε Moss. Όταν με το καλό δεις ουρίτσες, η Moss χρησιμεύει σαν φαγητό. Συγκεκριμένα τρώνε την ινφουσόρια έναν μικρο οργανισμό που αναπτύσεται στην moss. 

Και χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός, ποιος μου λέει εμένα πως όταν μπαίνει η Moss δεν αναγνωρίζει και το ζευγάρι ότι αν αναπαραχτεί υπάρχει τροφή για τα μωρά; Είναι ίσως πολλά αυτά που δεν ξέρουμε για τα ζωντανά :)

Καλή επιτυχία!

μαλισταα φιλεεε εχεις ηδη γεννα δλδ μια χαρα...εγω αυτη την στιγμη εχω 4 μεσα τρια αρσενικα κ ενα θυληκο υποτιθεται αλλα ζευγαρι ακομα δεν εχω δει(τα δυο αρσενικα ειναι μικρα),,,,δεν ξερω τ να κανω για να δω ζευγαρι μαζι πραγματικααα..!!

Eγώ θέλω να σε δω πως θα βγάλεις έξω τα υπόλοιπα όταν θα βγει το ζευγάρι. Τον άπιαστο έχουν...!

Ο πρώτος είναι 99% αρσενικός , στη 2η φωτό μπερδεύομαι λίγο. Είναι και μικρά ακόμα.

Μην βιαζεσαι φιλαρακι. 2-3 μερες τα χεις μεσα.

attachicon.gif12754807_10206858138306725_169908151_o.jpgattachicon.gif12736546_10206858137666709_1583439650_o.jpg

εδω υποτιθεται τ πρωτο ειναι αρσενικο,,κ τ δευτερο θυληκο!!ειναι ομωςςςςςςςςςςςςς???

Καλημέρα.

Το πρώτο είναι σίγουρα αρσενικό. Το δεύτερο πιστεύω πως όντως είναι θηλυκό (αν καταφέρεις να βγάλεις λίγο πιο καλή φωτογραφία θα μπορούσα να σου πω με σιγουριά).

Κοίταξε την ουρά του ψαριού. Αν στο πάνω μέρος της ουράς η χρυσοπορτοκαλί γραμμή δεν είναι συμπαγής και συνεχόμενη όπως στα αρσενικά αλλά είναι σαν βουλίτσες στο κέντρο της ουράς και γενικά στο πάνω μισό τότε είναι θηλυκό. 

Αυτό σου το αναφέρω γιατί παρατηρούσα τα δικά μου μωρά. Το πρώτο πράγμα που τα διαχωρίζει είναι το πως παίρνουν το χρώμα τους (δεν έπεσα έξω στο φύλλο καμία φορά). Μεγαλώνοντας είναι πολύ εύκολο καθώς τα αρσενικά έχουν μυτερά πτερύγια και είναι πιο μεγάλα σε σχέση με τα θηλυκά που έχουν στρογγυλεμένη ουρά και μεγαλύτερη κοιλίτσα. Ακόμα υπάρχει και διαφορά στα χρώματά τους.  

Όπως και να έχει πρέπει να κάνεις υπομονή. Τα ψαράκια αυτά μπαίνουν στη διαδικασία αναπαραγωγής από τον 5ο (μην σου πώ και 6ο) μήνα της ζωής τους και ενηλικιώνονται στο χρόνο. Τα δικά σου και κυρίως τα πρώτα αρσενικά δεν νομίζω να έχουν φτάσει καλά καλά την ηλικία αναπαραγωγής.

Όπως και να 'χει είναι νωρίς ακόμα. Θα εγκλιματιστούν και μετά θα δεις το ζευγαράκι σου....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...