Jump to content

lifallili η kribensis???

teke

Recommended Posts

καλησπερα σ ολουςςςς!!θα ηθελα να μ διαφωτισετε οι πιο εμπειροι σχετικα μ αυτο τ θεμα!!εχω ενα 70αρι φυτεμενο(ανουμπιες κ βαλισνεριες μονο)ξυλα κ μερικες πετρουλες και για υποστρωμα ψιλη αμμο !!τ θα προτεινετε να παρω για ενα ζευγαρι απο τα παραπανω?και αν μπορει καποιος να μ πει μειονεκτηματα των ψαριων αυτων(πχ πολυ μ λενε οτι τ λιφαλιλλι σκαβουν σ ολο τ ενυδρειο)αυτα ευχαριστω πολυυυ!!

Καλησπέρα.

Εγώ διατηρώ ενυδρείο με κριμπένσις. Ζευγαρώνουν πολύ εύκολα και γίνονται πολύ επιθετικά προς τα υπόλοιπα ψάρια όταν ετοιμάζουν μωρά. Και αυτά σκάβουν την άμμο και κάνουν απλά ότι γουστάρουν. 

Απ' ότι διάβασα για τα lifalili σαν κιχλίδες και αυτά έχουν σχεδόν τις ίδιες συμπεριφορές. Οι βασικές διαφορές μου φαίνεται είναι τα χρώματα τους..

Ότι και να διαλέξεις θα πρέπει να βρεις ένα τρόπο για να δίνεις τα μικρά τους.

μαλιστα σ ευχαριστω πολυ φιλε!!τα χεις μονα τους η και μ τπτ κανα κοπαδοψαρο στον αφρο?οτι και να παρω εντος των ημερων θα ανεβασω τπτ φωτο να τ δουμε!!

Τα lifallili θελουν μεγαλυτερο ενυδρειο οποτε διαλεξε τα κριμπενσις!

Τα lifallili θελουν μεγαλυτερο ενυδρειο οποτε διαλεξε τα κριμπενσις!

Και εγω κριμπ θα εβαζα για τον ιδιο ακριβως λογο...

Τα λιτρα σου ειναι οριακα εως λιγα για λιφαλιλι..

Τα lifalili γίνονται μεγαλύτερα και για αυτό χρειάζονται περισσότερα λίτρα. Από σαλιγκάρια σίγουρα θα μπορούσες να βάλεις κάποια.

Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήρθες στην Αφρική!

Τα lifalili είνια πολύ επιθετικά ψάρια, oπου στη δικιά μου περίπτωση είχαν σκοτώσει ότι σαλιγκάρι έβαλα(για συγκατοίκους δεν το σηζητώ).

Τα kribensis είνια λιγότερο επιθετικά χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν θα ταλαιπωρήσουν οποιοδήποτε συγκάτοικο, αν τα λίτρα δεν είναι αρκετά. 

Γιατί έχεις καταλήξει ανάμεσα σε αυτά τα δύο? 

Μπορούμε αν είναι εύκολο να δούμε καμιά φωτογραφία του aquascaping?

Καλημερα! Δες και τα ραμιρεζι.ομορφο ψαρακι και κοινωνικο.Γινετε λιγο επιθετικο οταν ζευγαρωσει αλλα χωρις ιδιαιτερα προβληματα.Τα παει πολυ καλα με αλλα κοπαδοψαρα οπως τετρα και κορυ

θα περιμενω μια βδομαδα ακομα για να βαλω τ ψαρακια που θελωωω...κριμπενσις η ιδανικοτερη επιλογη πιστευω ,τα οποια μ αρεσουν περισσοτερο κ απο τ λιφαλιλι!!

• Like 1

με τα κριμπενσις μαζι μπορω να βαλω κ κανα banjo catfish η κανα bantodon bychholzi??

Δεν νομίζω... γίνονται περίπου 15 πόντους και επίσης θέλουν τουλάχιστον 70-80 λίτρα το κάθε ένα... αν κάνω λάθος διορθώστε με...

Κατά τη γνώμη μου το ενυδρείο είναι πολύ μικρό για οποιοδήποτε συγκάτικο.

Ξεκίνα με το ζευγαρι, περίμενε μέχρι τις πρώτες γέννες και θα δεις αν σε παίρνει για συγκατοίκους ή όχι.

Ακριβώς, ακολούθα τις συμβουλές των παιδιών και μην βάλεις άλλα ψάρια.Και τα κριμπένσις είναι οριακά στα 70 λίτρα (ειδικά όταν γεννήσουν).

Υ.Γ. Περιμένουμε και φωτογραφία από το aquascape του ενυδρείου.......

Μην νομίζεις ότι θα είναι βαρετό το ενυδρειο σου επειδή δεν θα έχεις 2-3 ειδών ψάρια... υπομονή να έχεις και να δίνεις φροντίδα και θα δεις όμορφα πράγματα!!!! συμπεριφορά φοβερή και απογόνους που δεν θα ξέρεις τι να τους κάνεις!!!

• Like 2

θα μπουν 2-3 ανουμπιες ακομα κ μερικες βαλισνεριες απο πισω!!τα ψαρακια εντος των ημερων...ευχαριστωω!

Άντε, καλή συνέχεια. Όμως δεν είναι ήδη αρκετές οι ανούμπιες; Καλορίζικα και τα ψαράκια σου!  :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...