Jump to content

Σχέση σαλιγκαριών με infusoria

Recommended Posts

Διαβάζω σε διάφορα site ότι η ύπαρξη σαλιγκαριών στο ενυδρείο μας βοηθάει κατά πολύ την καλλιέργεια infusoria, η οποία αναπτύσσεται στα περιττώματά τους. Έχοντας αυτή τη στιγμή τσακώσει στη γεννήστρα 9 νεογέννητα white cloud με προβληματίζει το γεγονός της διατροφής των πρώτων ημερών τους, αφού η καλλιέργεια που έχω ξεκινήσει θα καθυστερήσει κανένα πενθήμερο. Έχει κανείς διαβάσει κάτι σχετικά με το θέμα ή έχει διαπιστώσει κάποια σχέση στον πληθυσμό σαλιγκαριών και στη χορήγηση Infusoria στο ενυδρείο;

Συνηθως αναφερονται στα apple snails...

Και συγκεκριμενα για το ποσο βοηθαει στις πρωτες μερες τις ζωης τους αλλα δεν ξερω κατα ποσο η ποσοτητα που παραγουν θα ηταν ικανη να θρεψει γονο παραπανω ημερων...

Υπαρχουν πολλες baby foods...ισως θα επρεπε να στραφεις προς τα εκει σαν λυση...

Καλα, εχω κανει πουδρα διαφορες τροφες και τις εριξα στη γεννηστρα. Τα μικρα ολο στην επιφανεια ειναι και πολυ κινητικα τα βλεπω. Μου εκανε εντυπωση μεγαλη ομως το πως σχετιζονται τα σαλιγκαρια με την infusoria.

Σχετιζονται επειδη τα σαλιγκαρια δεν εχουν στομαχι και αποβαλουν την τροφη χωρις να χωνευουν (παιρνουν) ολα τα στοιχει απο αυτο που τρωνε.Ετσι μαζευονται στα περιτωματα τους μικροοργανισμοι που αποτελουν την ινφουσορια και τρεφονται με αυτο που μασισαν αλλα δεν χωνεψαν τα σαλιγκαρια.

Περιεγραψα πολυ απλα τη διαδικασια ωστε να γινει κατανοητο,ελπιζω να σε βοηθησα.Η ινφουσορια ομως να εχεις υποψην σου οτι δεν επαρκει για την ανατροφη του γονου,ειναι φια τις δυο πρωτες ημερες που τελειωσει ο σακος.Ινφουσορια υπαρχει σε καθε ωριμο ενυδρειο,ειδικα αν εχει φυτα αλλα ποτε δεν ειναι αρκετη.Αναλοφως τα ψαρια πρεπει να στραφεις αλλου οπως ειπε και ο σταθης πχ σε αρτεμια.

• Like 1

Τα αpple snails ειναι γνωστα και σαν infusorial snails...

Το πεπτικο τους συστημα ειναι ατελες και δεν μπορουν να καψουν ολα αυτα που καταναλωνουν με αποτελεσμα να αποβαλουν και ουσιες που ειναι τροφη για τον γονο...

Αλλα και παλι παλεψε το με baby foods..υπαρχουν πολυ καλες στο εμποριο..

Επισης η ινφουσορια απο οτι θυμαμαι απο τις δικες μου γεννες θελει καποιες συγκεκριμενες συνθηκες για να διατηρηθει...

Οπως και οτι πολλα φυτα την συντηρουν παραπανω καιρο...

Ολα ομως στα τυφλα λιγο γιατι μιλαμε για μικροοργανισμους.

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...