apostolouap 25 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 25 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα στην όμορφη παρέα του aquazone, βλέποντας πριν μήνες ένα μικρό ενα μικρό ενυδρειάκι ενός φίλου μου μπήκε το σαράκι. Θέλησα αμέσως να πάρω ενυδρείο , να το γεμίσω φυτά και ψάρια και να το χαρώ μαζί με τα παιδιά τις γιορτές. Ωστόσο όταν ξεκίνησα να ενημερώνομαι για το τι σημαίνει αγοράζω, στήνω και συντηρώ ένα ενυδρείο, έκοψα ταχύτητα και αποφάσισα να κάνω πρώτα μια ενδελεχή έρευνα ώστε και να είμαι on budget (το έχω ήδη χάσει αυτό το παιχνίδι), αλλά και το αποτέλεσμα να ικανοποιεί εμένα και τους κατοίκους του ενυδρείου. Το ενυδρείο τελικά στήθηκε με βακτήρια και μετρήσεις του νερού με στριπς ανά δεύτερη ημέρα. Την δεύτερη εβομάδα λειτουργίας του πρόσθεσα για πρώτη φορά υγρό λίπασμα και σίδηρο (hs aqua floracell και hs aqua ferrocell αντίστοιχα στις αναλογίες που αναγράφει η συσκευασία και όχι την μισή που προτείνουν πολλοί στο φόρουμ). Στις τρεις ημέρες παρατηρήθηκε άσπρη θολούρα του νερού και μετά από άλλες τρεις ημέρες περίπου εμφανίστηκε στην ludwigia repens άσπρο χνούδι (το οποίο έχει γίνει πλέον μαύρο όπως φαίνεται στην φωτό) το οποίο επεκτάθηκε γρήγορα και στα τζάμια του ενυδρείου και αποχρωμάτισε του φυτό, ενώ παράλληλα στις ανούμπιες εμφανίστηκε καφέ άλγη. Από ότι καταλαβαίνω πρόκειται για τριχοειδή άλγη στην ludwigia και καφέ στις ανούμπιες λόγω του νεαρού του ενυδρείου η οποία θα υποχωρήσει με την ωρίμανση του ενυδρείου (η δεύτερη). Μείωσα την φωτοπερίοδο από 10 σε 6 ώρες και προχώρησα και σε αλλαγή νερού προκειμένου να περιορίσω τα νιτρικά τα οποία εκείνη την στιγμή ήταν στα 15 ενώ παράλληλα σταμάτησα το λίπασμα. Ωστόσο παρατηρώ καφέ κηλίδες και τρύπες στον εχινόδωρο, ένδειξη κάποιας έλλειψης. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: πως αντιμετωπίζω την τριχοειδή χωρίς να λείψουν θρεπτικά συστατικά από τα φυτά; ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Ενυδρείο: Rio 125, 125lt, τρέχει 1 μήνα- Φωτισμός: 2χτ5 28w- Βυθός και Υπόστρωμα: χαλαζιακό χαλίκι 1-3mm- Διοξείδιο του Άνθρακα: - Οξυγόνο: μέτρια ανατάραξη επιφάνειας- Φίλτρανση: bioflow 3 με τα εργοστασιακά φίλτρα- Φυτα: anubias barteri, anubias nana, egeria densa, echinodorous bleheri, hygrophila corymbosa, riccia fluitans και λίγο java mos - Ψάρια: δύο μικρά αγγελόψαρα και 5 zebra danio- Ρουτίνες: λίπαμα μόνο μια φορά, τάισμα φειδωλό μια φορά την ημέρα, αλλαγές νερού δεν υπάρχει ρουτίνα καθώς στο στρώσιμο δεν γινόντουσαν αλλαγές ενώ τώρα αλλάζω με γνώμονα καταρχήν τα νιτρικάΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH: 6,9-7- KH: 9- GH: 7-14- ΝΗ3/NH4: 0- ΝΟ2: 0- ΝΟ3: 5- PO4: - Fe: - CO2: - Θερμοκρασία: 26ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:-Strips: esha-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Φυτού:- Ιστορικό Φυτού:- Συμπτώματα που παρουσιάζει:- Ιστορικό πιθανών ασθενειών των ψαριών και των φυτών:ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:1. (img) ...photo1... (/img)2. (img) ...photo2... (/img)ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Έχει κάποιος καμία συμβουλή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 25 Ιανουαρίου 2016 Author #2 Share 25 Ιανουαρίου 2016 Και άλλες δύο φωτό με την ανούμπια και το γενικότερο στήσιμο του ενυδρείου ώστε να φαίνεται η θέση των φυτών Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 25 Ιανουαρίου 2016 #3 Share 25 Ιανουαρίου 2016 Καλώς ήρθες . Οι ανούμπιες δεν θέλουν φύτεμα γιατί σαπίζουν. Τις δένουμε σε πέτρες η ξύλα. Διαφορετικά αν δεν μπορείς να τις δέσεις, φρόντισε το οριζόντιο ρίζωμα να βρίσκεται εκτός χαλικιού. Άλγες θα δεις πολλές τώρα που είναι νέο το ενυδρείο. Άσε το να ωριμάσει και η πορεία θα δείξει ποιές δεν υποχωρούν και χρειάζονται αντιμετώπιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolouap 26 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 26 Ιανουαρίου 2016 Καλώς ήρθες . Οι ανούμπιες δεν θέλουν φύτεμα γιατί σαπίζουν. Τις δένουμε σε πέτρες η ξύλα. Διαφορετικά αν δεν μπορείς να τις δέσεις, φρόντισε το οριζόντιο ρίζωμα να βρίσκεται εκτός χαλικιού. Άλγες θα δεις πολλές τώρα που είναι νέο το ενυδρείο. Άσε το να ωριμάσει και η πορεία θα δείξει ποιές δεν υποχωρούν και χρειάζονται αντιμετώπιση. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το αφήνω ως έχει επομένως και το παρακαλουθώ. Για την ανούμπια όντως έχω προσπαθήσει να έχω το οριζόντιο ρίζωμα εκτός χαλικιού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος