Fred13 10 Απριλίου 2016 Author #751 Share 10 Απριλίου 2016 (edited) Σε μία προσπάθεια γιατρειάς της πράσινης άλγης έχω αυξήσει από προχτες το co2 . Η ένδειξη κιτρίνισε αλλά τα ψάρια δεν δείχνουν καμία δυσανασχέτηση. Μπορώ οπότε να θεωρήσω ότι δεν τα επηρεάζει κάποια έλλειψη οξυγόνου σωστά; Χωρίς να θέλω να είμαι υπερβολικός έχω δει διαφορά στην πράσινη άλγη εντός 2 ημερών! Επίσης , όποιος θέλει κλάδεμα Ludwigia glandulosa μου λέει. Είναι πολύ ωραίο φυτό. Δεν ξέρω τι παίζει και πως του χει κάτσει έτσι αλλά θα μου πνίξει το ενυδρείο. Προχωράει γρηγορότερα από τις εγκέριες. Έγινε επεξεργασία 10 Απριλίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 10 Απριλίου 2016 Author #752 Share 10 Απριλίου 2016 (edited) Ναι οκ, βιάστηκα να μιλήσω. Η πράσινη άλγη είναι πάλι εκεί και μου τραγουδάει "και όμως είμαι ακόμα εδωωωώ". Και συγκεκριμένα πάνω στις ludwigies που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την day λάμπα της Juwel. Για αυτό την υποψιάζομαι όλο και πιο πολύ. Σχετικά με τις φισαλίδες που κυκλοφορούν που λέγαμε παραπάνω, νταξ αισθητικά δεν είναι ότι καλύτερο ομολογώ. Αλλά άμα είναι για καλύτερα.. Και παιδιά σχετικά με το προφίλ της LUDWIGIA GLANDULOSA, κάτι δεν πάει καλά γιατί στο προφίλ την έχει αργής ανάπτυξης και εμένα σε 10 ημέρες κοντεύει να μου πνίξει το φως από όλα τα φυτά. Έγινε επεξεργασία 10 Απριλίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 10 Απριλίου 2016 Author #753 Share 10 Απριλίου 2016 Λοιπόν επειδή δεν βγάζω άκρη σε ότι δοκιμάζω μόνος μου, ας προσδιορίσουμε για αρχή τι ΑΚΡΙΒΩΣ άλγη είναι αυτή ώστε να δούμε τι στο κέρατο συμβαίνει και δεν μπορώ να την νικήσω. Βάζω μία φωτο που κάτι φαίνεται. Είναι green beard ή άλλη τριχοειδής; Καθαρίζεται btw αλλά όχι και τόσο πολύ εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #754 Share 11 Απριλίου 2016 bump boump Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 11 Απριλίου 2016 #755 Share 11 Απριλίου 2016 Βγαλε ρε συ μια καθαρη φωτο.. Gba μου φαινεται, παρε ενα excel να δοκιμασεις. Και παρε μια απλη λαμπα του εμποριου οσραμ, στα 6500κ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #756 Share 11 Απριλίου 2016 Και η gba είναι έτσι λίγο μακρουλή Νίκο; Νόμιζα πως είναι τελείως 1 με το επίπεδο που έχει πιάσει. Την φοβάσαι και εσυ τη λάμπα των 8000κ; Η συλβάνια μήπως είναι εξίσου ύποπτη; Για τις DENNERLE τις λάμπες τι έχεις να πεις αξίζουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #757 Share 11 Απριλίου 2016 Kαι σχετικά με το excel χ2 δόση μέσα στο ενυδρείο για 7ημέρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 11 Απριλίου 2016 #758 Share 11 Απριλίου 2016 Δεν εχω δοκιμασει αλλες λαμπες περα απο τις απλες... Κανε μια αναζητηση στο google να δεις εικόνες. Εχω λαμπα 8000κ της οσραμ σε γαριδαδικα , δεν ειχα ποτε προβλημα. Απλα σε εσενα μηπως ειναι πολυ δυνατος ο φωτισμός? Εγω τις λαμπες τις εχω σε ολα τα ενυδρεια σε υψος 20-40cm , εκτος απο ενα ενυδρειο οπου εχει καπακι. Σε εκεινο εχω μια λαμπα στα 28 watt για 100λιτρα που ειναι. Για το excel συνηθως εβαζα παλια , 2πλασια δοση της αρχικης. Πολλοι το συνεχιζουν για εμβδομαδα. Προετοιμασε το ενυδρειο, αφαιρεσαι μηχανικα οση μπορεις, καθαρισε τα φιλτρα σου , κανε και μια μεγαλη αλλαγη. Κλαδεψε τα υγιες νεα φυτα και πετα τα προσβεβλημένα απο αλγη. Θα κλεισεις τα φιλτρα σου , και θα παρεις μια συριγγα , ετσι θα ψεκαζεις επανω στο προβλημα. Και μετα κανε αλλαγες, με τις αλλαγες θα μειωσεις το προβλημα με τις άλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #759 Share 11 Απριλίου 2016 (edited) Δεν εχω δοκιμασει αλλες λαμπες περα απο τις απλες... Κανε μια αναζητηση στο google να δεις εικόνες. Εχω λαμπα 8000κ της οσραμ σε γαριδαδικα , δεν ειχα ποτε προβλημα. Απλα σε εσενα μηπως ειναι πολυ δυνατος ο φωτισμός? Εγω τις λαμπες τις εχω σε ολα τα ενυδρεια σε υψος 20-40cm , εκτος απο ενα ενυδρειο οπου εχει καπακι. Σε εκεινο εχω μια λαμπα στα 28 watt για 100λιτρα που ειναι. Για το excel συνηθως εβαζα παλια , 2πλασια δοση της αρχικης. Πολλοι το συνεχιζουν για εμβδομαδα. Προετοιμασε το ενυδρειο, αφαιρεσαι μηχανικα οση μπορεις, καθαρισε τα φιλτρα σου , κανε και μια μεγαλη αλλαγη. Κλαδεψε τα υγιες νεα φυτα και πετα τα προσβεβλημένα απο αλγη. Θα κλεισεις τα φιλτρα σου , και θα παρεις μια συριγγα , ετσι θα ψεκαζεις επανω στο προβλημα. Και μετα κανε αλλαγες, με τις αλλαγες θα μειωσεις το προβλημα με τις άλγες. Είναι η μόνη άλγη που αντιμετωπίζω πρόβλημα και δεν έχω καταφέρει να επιλύσω. Θα ακούσω τις συμβουλές σου. Το ενυδρείο είναι 40αρι , 35αρι με το βυθό δηλαδή και τις λάμπες τις χρησιμοποιώ χωρίς ανακλαστήρα (2 x 28w στα 85 καθαρά λίτρα). Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να είναι πολύς ο φωτισμός ψηλότερα καθώς πχ το συγκεκριμένο φυτό που σου δείχνω είναι κοντά στην επιφάνεια. Στην αλλαγή νερού που θα κάνω , θα κλείσω τα φίλτρα θα αφαιρέσω ότι μπορω και μετά θα ψεκάσω excel κοντά στο πρόβλημα χ2 δόση. Στη συνέχεια θα κάνω την αλλαγή. Αυτό θα το κάνω για 1 εβδομάδα και ενδιάμεσα θα κάνω και καμμία ακόμα αλλαγή νερού. Αν χρησιμοποιείς λάμπα 8000κ μου φαίνεται πως τότε τσάμπα θα δώσω λεφτά για να πάρω μία 6500. Θέλω να πω πως απότι φαίνεται δεν φταίει το φάσμα αλλά κάτι άλλο. Η συγκεκριμένη άλγη απότι έχω καταλάβει έχει βρει καλές συνθήκες νερού και για αυτό ακμάζει. Το co2 το έχω υψηλά, η λίπανση είναι με το σταγονόμετρο αλλά καθημερινή και υπάρχει καλή ανάπτυξη. Έγινε επεξεργασία 11 Απριλίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #760 Share 11 Απριλίου 2016 Nϊκο το excel λειτουργεί και στην gba; Ρωτάω επειδή δεν βλέπω να αναφέρεται στο προφίλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 11 Απριλίου 2016 #761 Share 11 Απριλίου 2016 Καλά μη νομίζεις ότι έχει και κανένα φοβερό κόστος η λάμπα του εμπορίου στα 6500Κ. Άντε να έχει και 4€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #762 Share 11 Απριλίου 2016 Καλά μη νομίζεις ότι έχει και κανένα φοβερό κόστος η λάμπα του εμπορίου στα 6500Κ. Άντε να έχει και 4€. Η ενυδρειάρα μου δέχεται από dennerle και πάνω. Για την Juwel είχαμε ολόκληρο καυγά χααχχα! Οκ ρε αν δεν πιάσουν οι θεραπείες θα κοιτάξω και αυτό. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Απριλίου 2016 #763 Share 11 Απριλίου 2016 56 watt στα 85 λίτρα δεν τα λες και πολλά. Έχω 72 watt σε 77 μεικτά λίτρα. Δοκίμασε ρε συ μια απλή 6500k, χωρίς δοκιμές δεν πρόκειται να φύγει από μόνη της. Επειδή δεν έχει θέμα ο Νίκος, δεν σημαίνει ότι είσαι οκ και εσύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #764 Share 11 Απριλίου 2016 Έχω και μία 4100 να δοκίμαζα αλλά θα κάνω το ενυδρείο κίτρινο και δεν θέλω... Ναι δεν είναι πολλά αλλά έχω μικρό ύψος και ίσως παίζει ρόλο. Το 3ο μου φωτιστικό δεν το ανοίγω καθόλου αυτές τις ημέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Απριλίου 2016 #765 Share 11 Απριλίου 2016 40 πόντους είναι και στο δικό μου το ύψος, βγάλε 5 πόντους το υπόστρωμα, στα ίδια παίζουμε. Εγώ όμως έχω την υποψία ότι η grolux κάνει τη ζημιά. Δεν ξέρω, στο μικρό όταν την έβαλα μου εμφανίστηκε η green dust και η πράσινη που έχω τώρα που καλύπτει τα φύλλα. Day και grolux έχεις νομίζω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #766 Share 11 Απριλίου 2016 Ναι. Αλλά τόσος κόσμος δεν χρησιμοποιεί grolux; Πάντως έχω την υποψία πως το θέμα πράσινη άλγη ξεκίνησε μετά-grolux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #767 Share 11 Απριλίου 2016 Mou λέει εν τω μεταξύ ένας (2η φορά μου το πε) που κάνει φυτεμένα να μην λιπαίνω καθόλου παρά μόνο νιτρικά και κάλιο μέχρι να φύγουν οι άλγες. Τώρα αυτό είναι σωστό δεν είναι , δεν το ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Απριλίου 2016 #768 Share 11 Απριλίου 2016 Ήταν ο ίδιος που είδες και στο όνειρο; Το ίδιο σου είχε πει και αυτός . Κλείσε την grolux ή άλλαξέ τη με μια στα 4500k, κάτι δεν μ' αρέσει στη grolux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 11 Απριλίου 2016 #769 Share 11 Απριλίου 2016 Nϊκο το excel λειτουργεί και στην gba; Ρωτάω επειδή δεν βλέπω να αναφέρεται στο προφίλ. Δεν την ειχα ρε συ ποτε μου αλλα θα την καψει λογικα. Ήταν ο ίδιος που είδες και στο όνειρο; Το ίδιο σου είχε πει και αυτός . Χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #770 Share 11 Απριλίου 2016 Το ενυδρείο δεν μου τα λέει καλά μου φαίνεται πλάκα μου κάνει. Χτες βράδυ τίγκα στην πράσινη άλγη, γυρνάω τώρα από τη δουλειά δεν είχα ούτε το 1/3 της χτεσινοβραδινής.. Ρε δεν πάμε καλά... Εκτός αν η αύξηση co2 έκανε τη δουλειά. Ναι ο ίδιος ήταν ! ΧΑΧΑΑΧΑΧ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 11 Απριλίου 2016 #771 Share 11 Απριλίου 2016 Εγώ θα το ξαναπώ κι ας γίνω κακός, το ενυδρείο σε βλέπει και τρέμει, αυξάνεις, μειώνεις, πειράζεις, αν είχε μιλιά θα αναστέναζε κι αν είχε πόδια θα είχε φύγει! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #772 Share 11 Απριλίου 2016 (edited) Εγώ θα το ξαναπώ κι ας γίνω κακός, το ενυδρείο σε βλέπει και τρέμει, αυξάνεις, μειώνεις, πειράζεις, αν είχε μιλιά θα αναστέναζε κι αν είχε πόδια θα είχε φύγει! Μπα, μόνο πειραματισμούς κάνω για να φύγει η πράσινη άλγη. Δεν έχω πειράξει τίποτα ιδιαίτερο πέραν ότι έκοψα κάποιες λιπάνσεις. Έγινε επεξεργασία 11 Απριλίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 11 Απριλίου 2016 #773 Share 11 Απριλίου 2016 Οκ δικό σου είναι το ενυδρείο στο κάτω κάτω, εγώ είπα τη γνώμη μου, το πως θα τη διαχειριστείς είναι καθαρά δικό σου θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Απριλίου 2016 Author #774 Share 11 Απριλίου 2016 Οκ δικό σου είναι το ενυδρείο στο κάτω κάτω, εγώ είπα τη γνώμη μου, το πως θα τη διαχειριστείς είναι καθαρά δικό σου θέμα. Βασικά , έχω κάνει ελάχιστα σε σχέση με άλλες δοκιμές (πχ πείραγμα στις παραμέτρους του νερού κλπ) απλά όταν τα γράφω τα γράφω πολύ διαχυτικά και δημιουργώ την εντύπωση πως κολυμπάω μέσα κανά βράδυ με μάσκα και αναπνευστήρα. Επίσης, ότι αλλαγή έχω κάνει (αύξηση co2, φωτοπεριόδος, αλλαγές νερού κλπ ) είναι βάση της βιβιολογραφίας που αναγράφεται στο εκάστοτε πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Το μόνο που δοκίμασα μόνος μου είναι κάποιες αλλαγές στις λιπάνσεις ανάλογα με την άλγη που έβλεπα να εξελίσεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 11 Απριλίου 2016 #775 Share 11 Απριλίου 2016 Καποια στιγμη ειχα ανοιξει ενα θεμα: http://www.aquazone.gr/forums/topic/102897-αντιμετωπιση-αλγης-με-διακοπη-φωτοπεριοδου/ αλλα μαλλον δε το εχει δοκιμασει κανεις. Το δοκιμασα στο γαριδαδικο που εχω ολων των ειδων τις αλγες (οχι ομως σε εξαρση, μονο η staghorn αρχιζε λιγο να ξεφεύγει) κ μεσα σε 4-5 μερες ειδα τρομερη μειωση σε ολες τις αλγες και την staghorn να εξαφανιζεται. Να ετυχε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος