Fred13 23 Μαρτίου 2016 Author #701 Share 23 Μαρτίου 2016 Tην έχω βάλει πλάτη αριστερά , ίσως λάθος και να έπρεπε να μπει πιο κεντρικά. Είναι πολύ όμορφη πάντως και σε πιο μεγάλο ύψος όπως τώρα. Θα αναρτήσω και φωτό σύντομα να δεις. Για να δούμε για την ludwigia, λογικά θα θέλει τον χρόνο της να προσαρμοστεί και να πετάξει χρώματα. Αύξησα την φυτομάζα και συνεχίζω. Νομίζω είναι καλός σύμμαχος γενικότερα από άλγες μέχρι το κυανοβακτήριο. Ρε συ Σωτήρη, τώρα έβαλα κυκλοφορητή 300l/H απέναντι από την έξοδο, διατηρώ και νο3 πάνω 10+. Δεν πρέπει κανονικά να μην με ενοχλήσει ξανά το κυανοβακτήριο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Μαρτίου 2016 #702 Share 23 Μαρτίου 2016 Tην έχω βάλει πλάτη αριστερά , ίσως λάθος και να έπρεπε να μπει πιο κεντρικά. Είναι πολύ όμορφη πάντως και σε πιο μεγάλο ύψος όπως τώρα. Θα αναρτήσω και φωτό σύντομα να δεις. Για να δούμε για την ludwigia, λογικά θα θέλει τον χρόνο της να προσαρμοστεί και να πετάξει χρώματα. Αύξησα την φυτομάζα και συνεχίζω. Νομίζω είναι καλός σύμμαχος γενικότερα από άλγες μέχρι το κυανοβακτήριο. Ρε συ Σωτήρη, τώρα έβαλα κυκλοφορητή 300l/H απέναντι από την έξοδο, διατηρώ και νο3 πάνω 10+. Δεν πρέπει κανονικά να μην με ενοχλήσει ξανά το κυανοβακτήριο? Δημιουργείς τις προυποθέσεις, για καλό αποτέλεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 23 Μαρτίου 2016 #703 Share 23 Μαρτίου 2016 kribensis ζευγάρι. Αν τα τρώνε τρώνε δεν ξέρω αλλά τα εξολοθρεύουν. Έχω δει ελεύθερες πτώσεις μέσα στην άμμο και bye bye σαλιγκάρι Δεν είναι ακριβώς θηρευτές σαλιγκαριού αν και τα κυνηγάνε. Δυστυχώς ο νερίτης που είχα βάλει δεν επέζησε ούτε 24 ώρες. Τον βρήκα ανάσκελα. Είναι προστατευτικά με τα μωρά και θεωρούνται όλα απειλή. Εκεί ξεκινάνε όλα. Δεν αφηνουν σαλιγκαρια.. Εμενα μου τσακιζαν τα μικρα ραμσομ και φυσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαρτίου 2016 Author #704 Share 23 Μαρτίου 2016 Καταπληκτικά ψαράκια αρκεί να διαμορφώσεις συνθήκες. Πυκνοφυτεμένο ενυδρείο, κανά 2 ξύλα και καλό νερό. Μόνο έτσι θα τα δεις πολύ. Αλλιώς κρύβονται συνέχεια. Εμένα προσωπικά όσο ανεβάζω φυτομάζα τόσο βγαίνουν πιο έξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαρτίου 2016 Author #705 Share 23 Μαρτίου 2016 Δημιουργείς τις προυποθέσεις, για καλό αποτέλεσμα. Κάτι πολύ μικρα κομματάκια που βλέπω πράσινα πρέπει να ναι νεκρό βακτήριο που έχει κάτσει μέσα ε; Να μην με ανησυχεί; Είναι σκούρο πράσινο. Το ζωντανό ήταν λίγο λαχανί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαρτίου 2016 Author #706 Share 23 Μαρτίου 2016 Επίσης αφού τα λέμε οι φυτεμένοι εδώ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι προς τι αυτή η τρέλα για τα ενεργά υποστρώματα! Σίγουρα είναι boostαρισμα στην αρχή αλλά ξέρω γω ...Εγώ προσωπικά ότι έχω βάλει από το πιο εύκολο μέχρι την alternathera πιάνει , δεν μου μαράθηκε ποτέ τίποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Μαρτίου 2016 #707 Share 23 Μαρτίου 2016 Επίσης αφού τα λέμε οι φυτεμένοι εδώ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι προς τι αυτή η τρέλα για τα ενεργά υποστρώματα! Σίγουρα είναι boostαρισμα στην αρχή αλλά ξέρω γω ...Εγώ προσωπικά ότι έχω βάλει από το πιο εύκολο μέχρι την alternathera πιάνει , δεν μου μαράθηκε ποτέ τίποτα! Το υπόστρωμα βοηθάει κυρίως τα απαιτητικά φυτά, που χρειάζονται και την ανάλογη λίπανση. Τα πιο χαμηλών απαιτήσεων φυτά δεν το έχουν και τόσο μεγάλη ανάγκη. Όσον αφορά τα κομματάκια (νεκρό βακτήριο) που βλέπεις ακόμα μέσα να τα αφαιρέσεις όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 25 Μαρτίου 2016 Author #708 Share 25 Μαρτίου 2016 Aπό περίεργεια άνοιξα τα φώτα να δω από σαλιγκάρια πως τα πάω. 3 μέτρησα όλα και όλα πάνω σε κάτι φυτά σε ψηλά σχετικά σημεία. Τίποτα δεν μένει όρθιο με τα kribensis . Νομίζω μόνο καλό είναι να έχω μερικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 25 Μαρτίου 2016 Author #709 Share 25 Μαρτίου 2016 Έκλεισα λίγο τον κυκλοφορητή για να ξεκουράσω και τα ψαράκια και παρατήρησα πως μόλις έκλεισε βγάλανε βόλτα τα μικρά μακριά μέσα στο ενυδρείο. Τους απασχολούσε πιθανότατα. Λέω να του βάλω έναν χρονοδιακόπτη αφού τον χρειάζομαι λόγω του κυανό και χωρίς αυτόν ίσως έχω θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 25 Μαρτίου 2016 Author #710 Share 25 Μαρτίου 2016 Tην Ludwigia Perrenis όσο την κλαδεύω παίρνει αυτό το χρώμα. Καλά πάει ε; Βέβαια από άλγες καλά κρατώ. Καθαρίζω φουλ τριχωειδή πράσινη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 26 Μαρτίου 2016 Author #711 Share 26 Μαρτίου 2016 Παιδιά να ρωτήσω. Ξέρει κανείς γιατί προσπαθώ να ανεβάσω φωτογραφία 1,5 mb ή και λιγότερο και μου την μειώνει το φόρουμ αυτομάτως στα 200kb; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 26 Μαρτίου 2016 #712 Share 26 Μαρτίου 2016 Το χρώμα της ludwigia το βλέπω ωραίο. Σου έχει πιάσει πράσινη τριχοειδή αυτό το φυτό; Μπορείς να ανεβάσεις μια φώτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 26 Μαρτίου 2016 Author #713 Share 26 Μαρτίου 2016 Το χρώμα της ludwigia το βλέπω ωραίο. Σου έχει πιάσει πράσινη τριχοειδή αυτό το φυτό; Μπορείς να ανεβάσεις μια φώτο; Μπορώ αλλά τώρα δεν θα φανεί κάτι γιατί χτες καθάριζα πάλι και την έχω καθαρίσει. Σε 1-2 μέρες όμως πάλι θα αρχίζει να μαζεύεται. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Η αλτερνανθέρα πχ δίπλα δεν έχει ίχνος τριχωειδής. Το ίδιο και άλλα φυτά. H Ludwigia και λίγο οι κρυπτοκορίνες μου το βγάζουν αυτό. Σίδηρο δεν έχω ρίξει εδώ και 10 μέρες. Έχω την εντύπωση πως για να την καταπολεμήσω θα πρέπει να αυξήσω τα φωσφωρικά μου αλλά δεν είμαι σίγουρος. Το χρώμα πάντως του φυτού , χωρίς ιδιαίτερες λιπάνσεις δείχνει να είναι πολύ καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 26 Μαρτίου 2016 Author #714 Share 26 Μαρτίου 2016 3 ερωτήσεις φυτεμένοι. 1. Με την προσθήκη φωσφωρικών (μετράω 0) καταπολεμείται η τριχωειδής πράσινη άλγη;Είναι (ευτυχώς ) η μόνη που αντιμετωπίζω αλλά βγαίνει συνέχεια. 2. Σήμερα είναι η 8η μέρα θεραπείας του κυανοβακτηρίου. Τα έχω τηρήσει όλα στο 100%. Η άμμος και το ενυδρείο είναι πιο καθαρά και από την 1η μέρα λειτουργίας. Σήμερα 8η μέρα έβαλα την τελευταία και 4η δόση ερυθρομικύνης. Πόσες μέρες να περιμένω μέχρι να βάλω τον άνθρακα στο φίλτρο; 3. Το co2 παίζει. Και όταν λέω παίζει εννοώ ότι από εκεί πχ που το checker είναι πράσινο, περνάνε μερικές μέρες και γυρνάει σε κίτρινο. Επειδή όμως δεν κάνει να ανεβοκατεβαίνω (είμαι στις 80 φισαλίδες/λεπτό) τι θα μπορούσα να κάνω; Nα στρέψω το φίλτρο για μεγαλύτερη ανατάραξη-οξυγόνωση; Ότι φυτό έχω βάλει (εκτός της christmas moss που έκανε 1 μήνα) , μέσα σε λίγες μέρες 3-4 ξεκινάει να μου δείχνει ανάπτυξη. Αν λύσω λιγάκι και τα παραπάνω πιστεύω θα γίνουν όλα καλά! Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 26 Μαρτίου 2016 #715 Share 26 Μαρτίου 2016 3 ερωτήσεις φυτεμένοι. 1. Με την προσθήκη φωσφωρικών (μετράω 0) καταπολεμείται η τριχωειδής πράσινη άλγη;Είναι (ευτυχώς ) η μόνη που αντιμετωπίζω αλλά βγαίνει συνέχεια. 2. Σήμερα είναι η 8η μέρα θεραπείας του κυανοβακτηρίου. Τα έχω τηρήσει όλα στο 100%. Η άμμος και το ενυδρείο είναι πιο καθαρά και από την 1η μέρα λειτουργίας. Σήμερα 8η μέρα έβαλα την τελευταία και 4η δόση ερυθρομικύνης. Πόσες μέρες να περιμένω μέχρι να βάλω τον άνθρακα στο φίλτρο; 3. Το co2 παίζει. Και όταν λέω παίζει εννοώ ότι από εκεί πχ που το checker είναι πράσινο, περνάνε μερικές μέρες και γυρνάει σε κίτρινο. Επειδή όμως δεν κάνει να ανεβοκατεβαίνω (είμαι στις 80 φισαλίδες/λεπτό) τι θα μπορούσα να κάνω; Nα στρέψω το φίλτρο για μεγαλύτερη ανατάραξη-οξυγόνωση; Ότι φυτό έχω βάλει (εκτός της christmas moss που έκανε 1 μήνα) , μέσα σε λίγες μέρες 3-4 ξεκινάει να μου δείχνει ανάπτυξη. Αν λύσω λιγάκι και τα παραπάνω πιστεύω θα γίνουν όλα καλά! Ευχαριστώ πολύ Να ξερεις οτι υγιες φυτα υγιες ενυδρειο. Οσο αφορα τα φυτα, πρεπει παντα να βρισκουν στην στηλη του νερου ολα τα λιπασματα. Κατι να του λειψει , εστω και ενα στοιχειο, θα σταματησουν την αναπτυξη μεχρι να το βρουν. Το co2 το εχεις συνεχομενο? Αν ναι , τοτε πρεπει να παιξεις μετην αναταραξη, ωστε να βρεις μια ισοροποια. Εκτος και αν τα μανομετρα σου εχουν προβλημα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 26 Μαρτίου 2016 Author #716 Share 26 Μαρτίου 2016 Να ξερεις οτι υγιες φυτα υγιες ενυδρειο. Οσο αφορα τα φυτα, πρεπει παντα να βρισκουν στην στηλη του νερου ολα τα λιπασματα. Κατι να του λειψει , εστω και ενα στοιχειο, θα σταματησουν την αναπτυξη μεχρι να το βρουν. Το co2 το εχεις συνεχομενο? Αν ναι , τοτε πρεπει να παιξεις μετην αναταραξη, ωστε να βρεις μια ισοροποια. Εκτος και αν τα μανομετρα σου εχουν προβλημα . Eυχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις Νic. Το co2 το τρέχω εξαρχής 24ωρο. Οπότε καλά φαντάστηκα ότι πρέπει να κάνω μία ανατάραξη. Στο θέμα λιπασμάτων , επειδή την πάτησα λίγο με το seachem dosing (φωσφωρικός σίδηρος-έκρηξη τριχωειδούς άλγης) τα θυμάσαι ίσως , τα χα σταματήσει και είχα ρίξει επιλεκτικά εγώ κάποια πράγματα. Λόγω και της θεραπείας του κυανό αυτές τις 8 μέρες είχα ρίξει μόνο νιτρικά, κάλιο και πολύ λίγο γενικό λίπασμα. Θα ξαναμπω με το καλό τώρα σε ένα ήπιο προγραμματάκι. Τα φωσφωρικά τα ανέφερα γιατί κάπου διάβασα για έλειψη φωσφωρικών=πράσινη τριχοειδή. Έβαλα πριν λίγο την δόση αρχαρίων της seachem η οποία όμως τα ανεβάζει ελάχιστα. Ίσα ίσα να ξεκολήσω από το 0. Η ιδανική μέτρηση φωσφωρικών σε φυτεμένο ενυδρείο ποια είναι; Πρέπει να τα υπολογίσω με βάση τα νο3 μου ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 26 Μαρτίου 2016 #717 Share 26 Μαρτίου 2016 Tα φωσφορικα εγω στα ενυδρεια μου ριχνω τοσο ωστε να μην εχω gsa,. Πχ στο 180 lt ριχνω 1,5 ppm x τρεις φορες την εβδομαδα. Στα γαριδαδικα ριχνω 0.1 ppm καθε μερα. Φωσφορικο σιδηρο δυσκολα να εκανες με την δοσολογια της seachem. Για να σου πω ενα px , εχω μετρησει 5 ppm po4 μαζι με σιδηρο 0,5ppm και δεν εχω παρατηρησει ουτε αλγες ουτε κακη αναταπυξη στα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 26 Μαρτίου 2016 Author #718 Share 26 Μαρτίου 2016 Tα φωσφορικα εγω στα ενυδρεια μου ριχνω τοσο ωστε να μην εχω gsa,. Πχ στο 180 lt ριχνω 1,5 ppm x τρεις φορες την εβδομαδα. Στα γαριδαδικα ριχνω 0.1 ppm καθε μερα. Φωσφορικο σιδηρο δυσκολα να εκανες με την δοσολογια της seachem. Για να σου πω ενα px , εχω μετρησει 5 ppm po4 μαζι με σιδηρο 0,5ppm και δεν εχω παρατηρησει ουτε αλγες ουτε κακη αναταπυξη στα φυτα. Είχα και gsa την θυμάσαι στο τζάμι; Eξαφανιστήκε πιθανότατα έπαιξε ρόλο και η ερυθρομυκίνη. Γιατί έφυγε αυτές τις ημέρες. Το test της jbl που έχω για τα φωσφωρικά σταματάει στο 1,8 ppm και εκεί το θεωρεί κακή μέτρηση. Αυτό να φανταστώ είναι σχετικό.. Μάλλον είχα ρε συ γιατί όταν έκανα μία εβδομάδα το πρόγραμμα της seachem που έχει πολύ σίδηρο και φωσφωρικά μία μέρα ταυτόχρονα θόλωσε φοβερά το ενυδρείο. Μάλλον πρέπει να πάω πειραματικά όπως κάνω με τα περισσότερα έως τώρα. Αν πάω τα φωσφωρικά για αρχή στο 1 σε συνδιασμό με νο3 10-15 είναι μία καλή αναλογία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 26 Μαρτίου 2016 #719 Share 26 Μαρτίου 2016 Δεν παίζει να αντιδράσει ο σίδηρος της seachem με τα φωσφορικά της. Διαφορετικά δεν θα τα έβαζε στο πρόγραμμά της μαζί. Αν διαβάσεις, ο σίδηρός της δεν είναι χηλικός, αλλά γλουκονικός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Μαρτίου 2016 Author #720 Share 27 Μαρτίου 2016 Δεν παίζει να αντιδράσει ο σίδηρος της seachem με τα φωσφορικά της. Διαφορετικά δεν θα τα έβαζε στο πρόγραμμά της μαζί. Αν διαβάσεις, ο σίδηρός της δεν είναι χηλικός, αλλά γλουκονικός. Κάποιο bloom παίχτηκε τότε το οποίο μου πήρε 2-3 αλλαγές νερού για να το ξεφορτωθώ. Όσον αφορά την λίπανση, επειδή τα έχω σκάσει και έχω την σειρά λίπανσης της seachem , σκέφτομαι από αύριο να ξεκινήσω πάλι το πρόγραμμα της αλλά στο 1/3 των δόσεων ΟΛΑ εκτός από το κάλιο και τα νιτρικά. Θα το πάω έτσι μέχρι την Τετάρτη όπου εκεί έχω προγραμματίσει να βάλω τον άνθρακα στο φίλτρο έως την Κυριακή και την αλλαγή νερού που θα κάνω προκειμένου να τραβήξει την ερυθρομυκίνη που την τελευταία δόση την έριξα χτες Σάββατο. Για να δούμε πως θα πάει. Όταν πάντως τελειώσουν τα seachemoproducts λέω να πάω σε IE και για το οικονομικό της υπόθεσης αλλά και για το πιθανότατα καλύτερο σύστημα λίπανσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 28 Μαρτίου 2016 Author #721 Share 28 Μαρτίου 2016 Δώστε κανένα tip για την πράσινη τριχωειδή άλγη γιατί βγαίνει ακατάπαυστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 29 Μαρτίου 2016 #722 Share 29 Μαρτίου 2016 Άμα βρεις πες μου και 'μένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 29 Μαρτίου 2016 Author #723 Share 29 Μαρτίου 2016 Άμα βρεις πες μου και 'μένα Λιγότερος σίδηρος, περισσότερα φωσφωρικά. Το 2ο όμως δεν το ρισκάρω γιατί ίσως θα πονέσει η συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Μαρτίου 2016 Author #724 Share 30 Μαρτίου 2016 Καλύτερα πάει αυτή η εβδομάδα από πράσινη τριχοειδή , δεν συσσωρεύεται όπως τις προηγούμενες. Και τα φυτά όλα κομπλε εκτός από κάτι που θέλω να ρωτήσω. Μία alternanthera rosanervig σχετικά δύσκολη που έχω, αφού είχε ψηλώσει κάμποσο τις πέρασα ένα κλάδεμα. Παρατηρώ κάποια φύλλα της, όχι πολλά σαν να αποχρωματίζονται και να αρχίζουν να λιώνουν. Δεν ξέρω μήπως επειδή πυκνοφυτεύτηκε δεν βλέπανε φως; Αλλά νομίζω βλέπουν κανονικά. Αυτός ο αποχρωματισμός-λιώσιμο τι μπορεί να είναι ξέρει κανένας μήπως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 31 Μαρτίου 2016 Author #725 Share 31 Μαρτίου 2016 bump!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος