Fred13 19 Μαρτίου 2016 Author #676 Share 19 Μαρτίου 2016 Βέβαια υπάρχει και κάτι πολύ θετικό στην όλη υπόθεση. Δεν μάζεψα καθόλου άλγη , ούτε στα τζάμια ούτε στα φυτά αυτή την εβδομάδα. Η μείωση φωτισμού και λιπασμάτων έπαιξε μεγάλο ρόλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 19 Μαρτίου 2016 #677 Share 19 Μαρτίου 2016 Προχώρα σε ερυθρομυκίνη γιατί από ότι βλέπω έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 19 Μαρτίου 2016 #678 Share 19 Μαρτίου 2016 Ω ρε συ έχει προχωρήσει σε υπερθετικό βαθμό, ξεκίνα άμεσα γιατί σε βλέπω να ξεστήνεις ενυδρείο, έπρεπε ήδη να έχεις ξεκινήσει αντιβίωση, βουρ στον πατσά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 19 Μαρτίου 2016 Author #679 Share 19 Μαρτίου 2016 (edited) Είμαι έτοιμος. Έκανα μικρή αλλαγή νερού για να κρατήσω νιτρικά. 8μιση θα βαλω διαλυμένη σε νερό ενυδρείου την 1η δόση! Τοποθέτησα μικρό κυκλοφορητή με πολύ χαμηλή ροή εκεί που βλέπετε στην φωτό. Σωστός; Δεν φαίνεται ωραίο εκεί αλλά στην παρούσα φάση είναι το τελευταίο των τελευταίων που μας απασχολεί. Εγώ παιδιά για αυτό με βλέπατε επιφυλακτικό με τις άλλες μεθόδους καταπολέμησης, είχα δει την έξαρση που έχει. Αφήστε που το ταίσμα των μικρών το ενίσχυσε περισσότερο γιατί είχε φαγητό ο πυθμένας Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 19 Μαρτίου 2016 Author #680 Share 19 Μαρτίου 2016 Περιμένω και την φίλη μου τώρα να μου φέρει ότι πιο λεπτό σε ύφασμα έχει. Χωρίς το καλσόν βλέπω τα φυλλαράκια που κινούνται λίγο και έχω κυκλοφορία. Με το καλσόν τίποτα.... Για αυτό μετά την γέννα ανέβηκε τόσο πολύ το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 19 Μαρτίου 2016 Author #681 Share 19 Μαρτίου 2016 Η τρίτη λάμπα δεν θα ανοίξει καθόλου σε όλη την διάρκεια της θεραπείας. Μειώνω ταϊσμα μέρα παραμέρα και λίγο. Θα τα καταφέρω πιστεύω με την βοήθεια της τεχνολογίας αλλά και με συστηματικό καθάρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 20 Μαρτίου 2016 Author #682 Share 20 Μαρτίου 2016 Πολύ ευχάριστα τα νέα μετά την 1η δόση της αντιβίωσης σε συνδιασμό με την κυκλοφορία. Εξαφανίστηκε σχεδόν από παντου. Πήγα και βρήκα να έχει αφήσει στην άμμο πολλές τρυπίτσες σαν πατημασιές από εκεί που έχει ξεκολήσει. Συνεχίζω τις ρουτίνες μέχρι να το διαααααλύσωωωω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 20 Μαρτίου 2016 #683 Share 20 Μαρτίου 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 20 Μαρτίου 2016 Author #684 Share 20 Μαρτίου 2016 Υπάρχουν σημεία όπως πχ στη γωνία πίσω από το ξύλο και κάτω από την έξοδο φίλτρου όπου εκεί δεν μπορώ να σκεφτώ πατέντα ώστε να έχει κυκλοφορία όμως. Είναι απλά νεκρά σημεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 20 Μαρτίου 2016 #685 Share 20 Μαρτίου 2016 Υπάρχουν σημεία όπως πχ στη γωνία πίσω από το ξύλο και κάτω από την έξοδο φίλτρου όπου εκεί δεν μπορώ να σκεφτώ πατέντα ώστε να έχει κυκλοφορία όμως. Είναι απλά νεκρά σημεία.Εκει πιανει σε ολους μας διαφορες αλγες...Δεν ξερω αν τα σαλιγκαρια βυθου θα βοηθουσαν να μην ξαναεχεις θεμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 20 Μαρτίου 2016 Author #686 Share 20 Μαρτίου 2016 Noμίζω το κυανοβακτήριο το απεχθάνονται όλοι οι οργανισμοί. Λοιπόν άνοιξαν και τα φώτα, το μισό έφυγε. Από την 1η δόση της αντιβίωσης. Πολύ θετικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 21 Μαρτίου 2016 Author #687 Share 21 Μαρτίου 2016 (edited) Kαλησπέρα συνχομπίστες, 3η μέρα θεραπείας. Σήμερα είναι η μέρα που δεν βάζω ερυθρομυκίνη αλλά υποτίθεται πρέπει κάπως να καθαρίσω μηχανικά αν κάτι επιπλέει. Το πράγμα παέι σαφώς καλύτερα με μεγάλη ποσότητα κυανού να έχει εξαφανιστεί. Παραμένει αρκετό όμως σε κάποια σημεία. Από τα μωρά παρατήρησα κάτι μάλλον όχι καλό. Σε κάποια απαυτά προεξέχει κάτι από την κοιλιά τους σαν κλωστή. Σαν να έχουν μία κλωστή να κρέμεται. Μόλυνση είναι αυτό; Τέλος, σήμερα υποτίθεται δεν πρέπει να ρίξω 3η συνεχόμενη μέρα ερυθρομυκίνη αλλά να ετοιμάσω για αύριο μία αλλαγή νερού και να ρίξω μετά. Ελπίζω όλα να πάνε καλά στο τέλος... Ένα καλό είναι πως το ζευγάρι άρχισε πάλι να ξανατρώει και από την άμμο κάτω. Με το κυανό είχαν πάψει να σκάβουν κλπ. Ο μεγάλος μου από την 1η γέννα ζει και βασιλεύει :) Δεν μπορείς να τον εντοπίσεις. Τον εντοπίζει η μάνα , παίρνει επιθετική στάση και καταλαβαίνω πως τον βρήκε H αυξημένη ροή λόγω του 2ου κυκλοφορητή ίσως να τους αρέσει. Ξέρω γω, κριμπένσις είναι. Έγινε επεξεργασία 21 Μαρτίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 21 Μαρτίου 2016 #688 Share 21 Μαρτίου 2016 Αν τα κακά τους είναι σε σχήμα κλωστής, τότε ναι δεν είναι καλό. Τρώνε κανονικά; Έχει αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά τους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 21 Μαρτίου 2016 Author #689 Share 21 Μαρτίου 2016 Αν τα κακά τους είναι σε σχήμα κλωστής, τότε ναι δεν είναι καλό. Τρώνε κανονικά; Έχει αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά τους; Δεν είναι όλων έτσι για να το ξεκαθαρίσω. Είναι μερικών όμως. Τρώνε από τα flakes που ρίχνω, δεν έχω καταλάβει κάτι διαφορετικό. Βέβαια μη νομίζεις πως καταλαβαίνεις και πώς τρώνε. Δεν υπάρχει ακριβώς στόμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαρτίου 2016 Author #690 Share 22 Μαρτίου 2016 (edited) Γεια σας παιδιά! Ξέρει κανείς τι σαλιγκαράκι είναι αυτό; Το βρήκα πάνω σε ένα φυτό και κάτω από το φως έχει ένα πολύ ωραίο χρυσό χρώμα! Με το κυανοβακτήριο καλά τα πάω. Φοβάμαι λίγο επειδή είναι έτσι ψιλή η άμμος. Μήπως πάνε κομμάτια από κάτω και δεν πεθάνουν;;; Με προβλημάτισε αυτό γιαυτό ρωτάω. Έγινε επεξεργασία 22 Μαρτίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 22 Μαρτίου 2016 #691 Share 22 Μαρτίου 2016 Για physa μοιζει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Μαρτίου 2016 Author #692 Share 22 Μαρτίου 2016 Ti παίζει με αυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαρτίου 2016 Author #693 Share 23 Μαρτίου 2016 Παιδιά καλησπέρα, Λίπανση όσο κάνω θεραπεία να ρίξω; Επειδή έχει συχνές αλλαγές νερού έλεγα να μην ρίξω τίποτα αφού θα έχει ιχνοστοιχεία το νερό της βρύσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Μαρτίου 2016 #694 Share 23 Μαρτίου 2016 (edited) Ίσως το μόνο που θα πρόσθετα, και μετά από μέτρηση, είναι το σκεύασμα (που χρησιμοποιείς) για την αύξηση των νιτρικών, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Έχεις μέτρηση φωσφορικών? Έγινε επεξεργασία 23 Μαρτίου 2016 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαρτίου 2016 Author #695 Share 23 Μαρτίου 2016 Ίσως το μόνο που θα πρόσθετα, και μετά από μέτρηση, είναι το σκεύασμα (που χρησιμοποιείς) για την αύξηση των νιτρικών, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Έχεις μέτρηση φωσφορικών? Βάζω νιτρικά Σωτήρη και τα διατηρώ σταθερά 10-20. Εκεί ανάμεσα. Φωσφωρικά έχω τεστάκι αλλά φοβάμαι την προσθήκη τους λόγω του κυανοβακτηρίου μην το τροφοδοτήσω από εκεί που το σκοτώνω. Από σήμερα και για τις 3 επόμενες μέρες θέλει πλύσιμο το φίλτρο 1 φορά την ημέρα. Μπορώ για να μην κάνω μικρές αλλαγές νερού , να φτιάξω κουβαδάκι με αποχλωριομένο νερό και να το πλύνω εκεί; Η πρέπει οπωσδήποτε να είναι νερό που θα τραβήξω από το ενυδρείο; Kαι 2 μποστανικές ερωτήσεις που θέλω τα φώτα σας. Έχω μία alternanthera rosanervig. Ίσως η πιο δύσκολη αλτερνανθέρα. Δεν τα πάει άσχημα αλλά απότι έχω δει στην τρόπικα την κόβουν πολύ κοντή στις 20με25 μέρες. Να την αφήσω εμένα που ψηλώνει ή να ακολουθήσω το παραπάνω κλάδεμα; Και τέλος, έβαλα μία ludwigia glandulosa. Αυτή την πήρα τελείως πράσινη με ελαφρώς κόκκινα κάποια φυλλαράκια από την κάτω πλευρά τους. Η επιτυχία με αυτό το φυτό είναι να το μετατρέψω όλο μωβ-κόκκινο; όπως βλέπω σε κάτι φωτός; Έτσι πρέπει να γίνει; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 23 Μαρτίου 2016 #696 Share 23 Μαρτίου 2016 Ti παίζει με αυτά; Λαθρεπιβατης που οσο βρισκει τροφη θα τρωει απο αυτες και απο αλγες... Οταν δεν θα βρισκει ακουγεται οτι τσιμπαν και κανα φυτακι... Δεν εχω παρατηρησει αν το κανουν και τα δικα μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαρτίου 2016 Author #697 Share 23 Μαρτίου 2016 Λαθρεπιβατης που οσο βρισκει τροφη θα τρωει απο αυτες και απο αλγες... Οταν δεν θα βρισκει ακουγεται οτι τσιμπαν και κανα φυτακι... Δεν εχω παρατηρησει αν το κανουν και τα δικα μου... Να σου πω την αλήθεια εγώ τον έβαλα ξανά μέσα. Μιας και δεν έχω καθόλου αλγοφάγα να βοηθούν. Από την άλλη τον έλεγχο του πλυθησμού τους τον κάνουν τα ψαράκια μου που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο οπότε έχω και έναν έλεγχο πλυθησμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 23 Μαρτίου 2016 #698 Share 23 Μαρτίου 2016 τι ψάρια έχεις που τρώνε σαλιγκάρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 23 Μαρτίου 2016 Author #699 Share 23 Μαρτίου 2016 (edited) kribensis ζευγάρι. Αν τα τρώνε τρώνε δεν ξέρω αλλά τα εξολοθρεύουν. Έχω δει ελεύθερες πτώσεις μέσα στην άμμο και bye bye σαλιγκάρι Δεν είναι ακριβώς θηρευτές σαλιγκαριού αν και τα κυνηγάνε. Δυστυχώς ο νερίτης που είχα βάλει δεν επέζησε ούτε 24 ώρες. Τον βρήκα ανάσκελα. Είναι προστατευτικά με τα μωρά και θεωρούνται όλα απειλή. Εκεί ξεκινάνε όλα. Έγινε επεξεργασία 23 Μαρτίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Μαρτίου 2016 #700 Share 23 Μαρτίου 2016 Έχω μία alternanthera rosanervig. Ίσως η πιο δύσκολη αλτερνανθέρα. Δεν τα πάει άσχημα αλλά απότι έχω δει στην τρόπικα την κόβουν πολύ κοντή στις 20με25 μέρες. Να την αφήσω εμένα που ψηλώνει ή να ακολουθήσω το παραπάνω κλάδεμα; Ανάλογα με το τι μορφή θέλεις να δώσεις και σε πιο σημείο την έχεις φυτέψει. Αν την θέλεις θαμνοειδή κούρευε. Και τέλος, έβαλα μία ludwigia glandulosa. Αυτή την πήρα τελείως πράσινη με ελαφρώς κόκκινα κάποια φυλλαράκια από την κάτω πλευρά τους. Η επιτυχία με αυτό το φυτό είναι να το μετατρέψω όλο μωβ-κόκκινο; όπως βλέπω σε κάτι φωτός; Έτσι πρέπει να γίνει; Θα έλεγα καφέ- κόκκινο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος