Che Guevara 25 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 25 Ιανουαρίου 2016 (edited) Θελησα μετά από καιρό να δώσω απάντηση σε ένα από τα ερωτήματα που με απασχολούν από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ενυδρείο και που φαντάζομαι θα ενδιαφέρει πολλούς ενυδρειοφιλους. Όταν διαβάζουμε τις απαιτήσεις ενός ψαριου σε λιτρα σε κάποιον οδηγό, κάποιο βιβλίο ή σαιτ, τα λίτρα που αναγράφονται αναφερονται στα λίτρα που απαιτεί αποκλειστικά το ψάρι μόνο του ή αναφέρεται στην ελάχιστη χωρητικότητα που πρέπει να έχει το ενυδρείο για να συμπεριλαβει το ψάρι μαζί όμως με άλλα; Έγινε επεξεργασία 25 Ιανουαρίου 2016 - Che Guevara Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 25 Ιανουαρίου 2016 Στο ψαρι μονο του η για το κοπαδι του,η το χαρεμι του,αναλογα τι χρειαζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 25 Ιανουαρίου 2016 #3 Share 25 Ιανουαρίου 2016 Αυτό ίσως ισχύει για έναν μονομάχο που τον βάζουμε μόνο του. Στις άλλες περιπτώσεις πρέπει να δούμε πάρα πολλά πέρα από τα λίτρα. Συνήθως οι διαστάσεις είναι πιο σημαντικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 25 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 25 Ιανουαρίου 2016 Επομένως, όταν πχ για τισ μελανοταινιεσ λέει πως χρειάζονται 100 λίτρα το ζευγάρι, σε ένα κατοσταρι ενυδρείο βάζεις μόνο ένα ζευγάρι μελανοταινιεσ και τίποτα άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2016 #5 Share 25 Ιανουαρίου 2016 Αναλογα τα ψαρια και τον χαρακτηρα τους. Αναλογα τις μελανοταινιες,σε 100 λιτρα δεν μπαινει ενα ζευγαρι μονο..μπαινουν περισσοτερες γιατι πανε κοπαδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 25 Ιανουαρίου 2016 #6 Share 25 Ιανουαρίου 2016 Επομένως, όταν πχ για τισ μελανοταινιεσ λέει πως χρειάζονται 100 λίτρα το ζευγάρι, σε ένα κατοσταρι ενυδρείο βάζεις μόνο ένα ζευγάρι μελανοταινιεσ και τίποτα άλλο. Τι είδος μελανοταινίες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 25 Ιανουαρίου 2016 Author #7 Share 25 Ιανουαρίου 2016 melanotaenia boesemani, αλλά δεν έχει σημασία σαν παράδειγμα το ανέφερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Ιανουαρίου 2016 #8 Share 26 Ιανουαρίου 2016 Φιλε μου ολα ειναι ενδεικτικα. Πχ τα σκαλαρια θελουν 100 λιτρα νερο ( τυχαιο νουμερο ). Αν εγω εχω ενα ενυδρειο που εχει 2.50 μετρα μηκος αλλα υψος και πλατος 20, δεν σημαινει οτι μπορω να βαλω σκαλαρια. Αν ενα ζευγαρι ραμ θελει 60 λιτρα και εγω εχω ενα ενυδρειο 10 ποντους πλατος και μηκος και 50 ποντους υψος δεν σημαινει οτι μπορω να βαλω ραμ, κι ας ειναι 60 λιτρα. Δεν ξερω αν με πιανεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 26 Ιανουαρίου 2016 #9 Share 26 Ιανουαρίου 2016 Θα συμφωνησω με τον φιλο απο πανω,γι αυτο και αρκετα αξιοπιστα σαιτ αναφερουν διαστασεις ενυδρειων και οχι λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 26 Ιανουαρίου 2016 Author #10 Share 26 Ιανουαρίου 2016 (edited) Φιλε μου ολα ειναι ενδεικτικα. Πχ τα σκαλαρια θελουν 100 λιτρα νερο ( τυχαιο νουμερο ). Αν εγω εχω ενα ενυδρειο που εχει 2.50 μετρα μηκος αλλα υψος και πλατος 20, δεν σημαινει οτι μπορω να βαλω σκαλαρια. Αν ενα ζευγαρι ραμ θελει 60 λιτρα και εγω εχω ενα ενυδρειο 10 ποντους πλατος και μηκος και 50 ποντους υψος δεν σημαινει οτι μπορω να βαλω ραμ, κι ας ειναι 60 λιτρα. Δεν ξερω αν με πιανεις; Ωραία, αυτό το έχω καταλάβει. Αυτό που ρωτάω εγώ είναι το κατά πόσο μπορώ στα ενδικνυομενα λίτρα (και διαστάσεις) να φιλοξενήσω κι άλλα ψάρια, δηλαδή ας πάρουμε για παράδειγμα τη melanotaenia boesemani, στο συγκεκριμένο σαιτ http://www.seriouslyfish.com/species/melanotaenia-boesemani/ λέει πωσ χρειάζεται διαστάσεις ενυδρειου, 120*30*30 και θεωρητικά εγώ έχω ένα ενυδρείο με αυτές τις διαστάσεις ακριβώς. Σε αυτό το ίδιο ενυδρείο, μπορώ να βάλω ας πούμε και ένα paradise gourami? Αυτό προσπαθώ να καταλάβω. Έγινε επεξεργασία 26 Ιανουαρίου 2016 - Che Guevara Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Ιανουαρίου 2016 #11 Share 26 Ιανουαρίου 2016 Αναλογα ποσα ψαρια απο τις μελανοταινιες βαλεις. Παιζουν πολλα ρολο σ αυτο,κανεις δεν μπορει να σου απαντησει με ακριβια. Τα προφιλ σου λενε τα λιτρα και τις διαστασεις του ενυδρειου που θελει το εκαστοτε ψαρι,Οι συνδιασμοι ειναι ενα αλλο θεμα. Αν εσυ εχεις το ενυδρειο που λες και πας και βαλεις 30 μελανοταινιες,ε τοτε οχι δεν μπορεις να βαλεις αλλα ψαρια. Αν εχεις εναν λογικο αριθμο ομως και ενα καλο φιλτρο τοτε μπορεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 26 Ιανουαρίου 2016 Author #12 Share 26 Ιανουαρίου 2016 Ωραία, αυτό ήθελα να καταλάβω. Τώρα όμως για να μπω και στο ζουμί της υπόθεσης θα ήθελα τη βοήθεια σας για μια ψαροσυνθεση. Σε ενυδρείο 110 λίτρα (Μ: 80, Υ:45, Β:30) που θα πάρω μέσα στον επόμενο μήνα θα μεταφέρω από το προηγούμενο ενυδρείο τα εξής ψάρια: 2 kribensis (ζευγάρι) 2 dwarf gourami (ζευγάρι) 3 neon tetra 2 sturisoma panamense 2 apple snails 1 ancistrus Και να το ερώτημα: Υπάρχει δυνατότητα σε αυτό το ενυδρείο να μπουν επιπλέον melanotaenia boesemani ή/και paradise fish? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Ιανουαρίου 2016 #13 Share 26 Ιανουαρίου 2016 (edited) Και αυτα που γραφεις πολλα ειναι και λαθος για το ενυδρειο που λες.. Μπορεις να βαλεις σε 110 λιτρα τα εξης απο αυτα που ρωτας. 15 νεον (θελουν κοπαδι και εσυ δεν τα εχεις ετσι τωρα.) 2 kribensis 2 sturisoma panamense η ζευγαρι ancistrus Αυτα μπορεις να βαλεις,αντε το πολυ πολυ να βαλεις και τα dwarf gourami. Φυσικα και δεν μπορεις να βαλεις melanotaenia boesemani ή/και paradise fish Έγινε επεξεργασία 26 Ιανουαρίου 2016 - rastafarian 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος