Soulaki1 24 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 24 Ιανουαρίου 2016 Καταρχάς καλημέρα σε οοοοολη την παρέα. Εάν θυμάστε, έχω ένα 60λτ με δυο οραντα, τα οποία μετα από ένα χρόνο που τα έχω, σκέφτομαι να τα δώσω σε κάποιον με μεγαλύτερο ενυδρειο, γιατι μεγάλωσαν και θέλω να προλάβω τον νανισμο. Έχω eheim φίλτρο, το 2213 μετα από παρότρυνση σας και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Για να μπω στο θέμα, θα ήθελα να βάλω πλάτυ ψαράκια κανά τεσσάρι το πολύ. Αυτό που με απασχολεί , είναι οι γέννες και τι θα κάνω τα μικρά. Σκέφτηκα να βάλω μόνο θηλυκά, αλλα διάβασα ότι μπορεί να είναι ήδη έγκυα, και πάλι να μην γλύτωςω τα μωρά. Αν βάλω μόνο αρσενικά? Πείτε μου την γνώμη σας, κάτοχοι του είδους και μη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 24 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 24 Ιανουαρίου 2016 Αυτό που με απασχολεί , είναι οι γέννες και τι θα κάνω τα μικρά. Σκέφτηκα να βάλω μόνο θηλυκά, αλλα διάβασα ότι μπορεί να είναι ήδη έγκυα, και πάλι να μην γλύτωςω τα μωρά. Αν βάλω μόνο αρσενικά? Πείτε μου την γνώμη σας, κάτοχοι του είδους και μη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Βαλε κανονικα ενα χαρεμι (ενα αρσενικο με τρια θηλυκα) και μοιραζε της γεννες.Θεωρω αφυσικο να υπαρχουν μονο αρσενικα σε ψαρια σαν τα πλατυ και επισης θα υπαρχει μεταξυ τους επιθετικοτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 24 Ιανουαρίου 2016 #3 Share 24 Ιανουαρίου 2016 Στα περισσότερα ενυδρειάκια που φιλοξενούν ζωοτόκα αργά η γρήγορα θα δημιουργηθεί το πρόβλημα υπερπληθυσμός, και ειδικά αν μπεις σε διαδικασία να σκεφτείς που θα κατάληξουν τα ψαράκια που θα χαρίσεις. Υπάρχουν και άλλες επιλογές για 60λτ ενυδρεία. Πάντως εαν το έχεις αποφασίσει συμφωνώ με τα γραφόμενα του παραπάνω φίλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 24 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 24 Ιανουαρίου 2016 Δεν με πειράζει το θέμα γεννά σαν διαδικασία, απλά δεν ξέρω αν θα βρίσκω που να δίνω τα μωρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 24 Ιανουαρίου 2016 Author #5 Share 24 Ιανουαρίου 2016 Όπως και να έχει, οποίο είδος και να βάλω, κάποια στιγμή, θα γεννήσει. Τουλάχιστον μέσω του φόρουμ, όσοι το έχετε κάνει, υπάρχει ενδιαφέρον για ψαράκια που χαρίζονται ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 24 Ιανουαρίου 2016 #6 Share 24 Ιανουαρίου 2016 Δεν με πειράζει το θέμα γεννά σαν διαδικασία, απλά δεν ξέρω αν θα βρίσκω που να δίνω τα μωρά. Αυτό ακριβώς λέω. Επειδή είναι ψαράκια πολύ εύκολα στην αναπαραγωγή τους σύντομα θα έχεις αρκετα μικρά, που θα είναι δύσκολο από κάποια στιγμή και μετά να χαρίσεις σε κάποιον χομπίστα. Βέβαια ίσως θα μπορούσες να τα έδινες σε κάποιο petshop, ιδίως αν έχεις κάποια ψαράκια με όμορφα χρώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 24 Ιανουαρίου 2016 Author #7 Share 24 Ιανουαρίου 2016 Υπάρχει κάτι που είναι, λίγο πιο δύσκολο....στην αναπαραγωγή, γι αυτά τα λτ. Χωρίς επεξεργασία νερού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 24 Ιανουαρίου 2016 #8 Share 24 Ιανουαρίου 2016 Δες αυτα http://www.seriouslyfish.com/species/puntius-titteya/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 24 Ιανουαρίου 2016 Author #9 Share 24 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 24 Ιανουαρίου 2016 #10 Share 24 Ιανουαρίου 2016 Και αυτά. http://www.aquazone.gr/forums/topic/42310-danio-margaritatus-roberts-2007/#entry385550 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bill Antwniou 25 Ιανουαρίου 2016 #11 Share 25 Ιανουαρίου 2016 καλησπέρα είμαι καινούργιος στο χόμπι αυτό, ήθελα ν ρωτήσω έχω δυο μωρά πλατυ το φεβρουαριο κλίνουν 3 μηνών πότε μπορώ ν τα βάλω με τα μεγάλα πλατυ για ν μην έχουν φόβο να φαγωθούν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2016 #12 Share 25 Ιανουαρίου 2016 καλησπέρα είμαι καινούργιος στο χόμπι αυτό, ήθελα ν ρωτήσω έχω δυο μωρά πλατυ το φεβρουαριο κλίνουν 3 μηνών πότε μπορώ ν τα βάλω με τα μεγάλα πλατυ για ν μην έχουν φόβο να φαγωθούν ? Καλως ηρθες φιλε μου. Ανοιξε ενα δικο σου θεμα για να συζητηθουν ολες οι αποριες σου εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος