jonnie 19 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 19 Ιανουαρίου 2016 εδώ και 4 μήνες έχω το παραπάνω φυτό.Το ενυδρείο είναι 60 λίτρα Βάζω καθημερινά 4ml tropical specialized ,2ml tropica premium , 2.5 ml excel , παρόλα αυτά το φυτό δημιουργεί τρύπες στα φύλλα του. έχω 5κιλη μπουκάλα co2 με 1.5 περίπου b/s και 2 τ5 arcadia 24watt. Καμιά ιδέα ή εμπειρία με το ανάλογο φυτο? Ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 19 Ιανουαρίου 2016 Μαλλον ελειψη καλιου ειναι. Συμπλρωσε τη φορμα και βαλε και φωτο του φυτου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihalucci 19 Ιανουαρίου 2016 #3 Share 19 Ιανουαρίου 2016 Γεια σου φιλε. και εγω το εχω και το πηρα πριν απο ενα μηνα. Αφου χαλασαν ολα του τα φυλλα και εμειναν μονο τα στελεχη τωρα δειλα δειλα αρχισε να συνερχεται και βγαζει μια χαρα φυλλα μετα απο καλη λιπανση ενυδρειου και ταμπλετα στην ριζα του, οπωσ επισησ και με πολυ καλο φωτισμο που βλεπω οτι εχεις! Απ οτι εχω ακουσει και απο αλλους ειναι φυτο που εχει θεμα με την προσαρμογη του σε νεο περιβαλλον..........αυτα!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie 19 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 19 Ιανουαρίου 2016 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : τρύπες στα φύλλα alternantheraΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Ενυδρείο: 70L- Φωτισμός: fluval t5ho 2x24 watt- Βυθός και Υπόστρωμα: ecco complete - Διοξείδιο του Άνθρακα: 1.5 bubble/sec - Οξυγόνο: Ανατάραξη επιφάνειας μέτρια- Φίλτρανση: 306 fluval με όλα του τα υλικά συν seachem purigen- Φυτα: altrenanthera mini x 7 , alternanthera pink x 4 , lobelia cardinalis mini x 7 , anubia nana x2 , amania bonsai x2 , hygrophila angustifolia x 5 , limnofilla sesiliflora x2 , eleocharis mini , flame moss.- Ψάρια: 3apisto (1m,2f), 4 Cory, 2 pleco , 10 tetra- Ρουτίνες: tropica specialized 4 ml , tropica premium 2ml , excel 1.5ml καθημεριναΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:6.7- KH:6- GH:7- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0- ΝΟ2 (νιτρώδη):0- ΝΟ3 (νιτρικά):20- Θερμοκρασία:27ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:v-Strips:v-Ηλεκτρονικά:- PH: 6.7- KH: 6- GH: 7- ΝΗ3/NH4: 0- ΝΟ2: 0- ΝΟ3: 20- PO4: -- Fe: -- CO2: -- Θερμοκρασία: 27 , 28ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:v-Strips:v-Ηλεκτρονικά:-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Φυτού: alternanthera pink- Ιστορικό Φυτού: 3 μήνες στο ενυδρείο- Συμπτώματα που παρουσιάζει: τρύπες στα φύλλα- Ιστορικό πιθανών ασθενειών των ψαριών και των φυτών:ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie 19 Ιανουαρίου 2016 Author #5 Share 19 Ιανουαρίου 2016 Και οι φώτο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιανουαρίου 2016 #6 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Τα λιπασματα που ριχνεις δεν τα ξερω τι ειναι το καθε ενα. Αφου εχεις μπουκαλα,γιατι ριχνεις και εξελ? Τζαμπα το βαζεις. Μαλλον ειναι ελειψη καλιου και προχωριμενη κιολας και ελειψη σιδηρου. Ξεκινα να ριχνεις καλιο καθημερινα και σιδηρο. Τα φυλλα που ειναι ηδη χαλασμενα δεν θα φτιαξουν,τα νεα θα βγουν σωστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie 20 Ιανουαρίου 2016 Author #7 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Rasta θα βοηθήσει μια ταμπλέτα βυθού? Είδα της SEACHEM που παρέχει τα ανωτέρω.. Εσύ χρησιμοποιείς DIY λίπασμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιανουαρίου 2016 #8 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Οχι δεν θα βοηθησει,πρεπει να ριχνεις υγρα λιπασματα. Δεν εχω ξεκινησει τα diy ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 20 Ιανουαρίου 2016 #9 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Σαλιγκαρια εχεις? Μπορει και τα pleco να σου κανουν την ζημια. Χαμηλωσε την θερμοκρασια στους 25-26 , ετσι τα φυτα θα μειωσουν τις απαιτησεις του σε co2 και λιπασματα, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος