Jump to content

τι υποστρωμα για φυτεμενο?

skroutz mac duck

Recommended Posts

χαιρεται σε ολη την παρεα!!!

εγω παραγγειλει για το νέο ενυδρειο(110λ) ένα υπόστρωμα 5 κιλων της τετρα καταλληλο για φυτεμενο και θελω να αγορασω επισης και το flourite black sand(7κιλα) που είναι καταλληλο και αυτό για φυτεμενο ενυδρειο

οι ερωτήσεις είναι οι εξης

1)ποσους ποντους πρεπει να είναι το υπόστρωμα στο ενυδρειο

2)φτανουν αυτά τα κιλα? οι διαστασεις του ενυδρείου είναι 80χ35χ40

3)είναι καλος ο συνδιασμος των 2 υποστρωμάτων για ένα full planted ενυδρειο?

σας ευχαριστω πολύ!

Αυτο που πας να κανεις δεν γινεται.

Δεν βαζουμε υποστρωμα με αμμο,το υποστρωμα μπαινει μονο με ψιλο χαλικι απο πανω.

Τωρα,η θα βαλεις το υποστρωμα που πηρες και θα βαλεις ψιλο χαλικι 1-2mm απο πανω η αλλιως θα παρεις το flourite black sand (που δεν φτανει ενα 7κιλο για τον πατο του ενυδρειου σου) και θα το βαλεις σκετο.

Αν βαλεις το υποστρωμα που πηρες με χαλικι ψιλο,θα πρεπει να εχεις 2-3εκ παχος υποστρωμα και αλλα 4-5εκ χαλικι. Συνολο πρεπει να εχεις 7-8εκ παχος βυθου.

Αν βαλεις το flourite black sand θα πρεπει να κανεις ενα παχος βυθου 5εκ.

rastafarian αν βαλω το υποστρωμα οχι με την αμμο αλλα με αλλο σκευασμα που δεν ειναι αμμος υπαρχει προβλημα?εχω δει ενα αλλο flourite μαυρο που δεν ειναι αμμος

οκ καταλαβα..θα βαλω αγγελια να δωσω το άλλο υπόστρωμα και θα παρω μονο flourite

το καπακι θα είναι diy τι είναι προτιμοτερο να βαλω λαμπες η λεντ?

οκ καταλαβα..θα βαλω αγγελια να δωσω το άλλο υπόστρωμα και θα παρω μονο flourite

το καπακι θα είναι diy τι είναι προτιμοτερο να βαλω λαμπες η λεντ?

Οι κλασικές λάμπες Τ5, Τ8 είναι δοκιμασμένες λύσεις για τα φυτεμένα ενυδρεία.

Τι φυτά σκέφτεσαι να βάλεις?

sotiri από φυτα δεν ξερω ακομα ακριβως...εχω ένα θεμα του ότι μενω σε νησι πλεον και δεν ξερω στο ιντερνετ τι μπορω να βρω..

δεν ξερω ακομα τι νερο εχουμε εδώ περιμενω να κανω μετρήσεις!!!

επισης ψαχνω τι είναι πιο οικονομικο για co2 και αν το co2 επηρεαζει τις γαριδες που σκέφτομαι να βαλω..

το ενυδρειο το σκέφτομαι πανω κατω στο μυαλο μου πυκνοφυτεμενο με γρασιδι καποιες γαριδες,ένα ζευγαρι ανσιστρους και ένα κοπαδακι ψαρια για πιο ψηλα...όλα αυτά υποθετικα βεβαια αν σκεφτεις ότι δεν ξερω τι νερο εχω!!!!

sotiri από φυτα δεν ξερω ακομα ακριβως...εχω ένα θεμα του ότι μενω σε νησι πλεον και δεν ξερω στο ιντερνετ τι μπορω να βρω..

δεν ξερω ακομα τι νερο εχουμε εδώ περιμενω να κανω μετρήσεις!!!

επισης ψαχνω τι είναι πιο οικονομικο για co2 και αν το co2 επηρεαζει τις γαριδες που σκέφτομαι να βαλω..

το ενυδρειο το σκέφτομαι πανω κατω στο μυαλο μου πυκνοφυτεμενο με γρασιδι καποιες γαριδες,ένα ζευγαρι ανσιστρους και ένα κοπαδακι ψαρια για πιο ψηλα...όλα αυτά υποθετικα βεβαια αν σκεφτεις ότι δεν ξερω τι νερο εχω!!!!

Εαν σκέφτεσαι να βάλεις γρασίδι, η φιάλη co2 είναι χρήσιμη για να μην πω απαραίτητη. Το co2 σε μια νορμάλ συγκέντρωση στο νερό δεν επηρεάζει ψάρια και γαρίδες. Τώρα όσον αφορά το οτι μένεις σε νησί δεν περιορίζει τις επιλογές σου, απλά ανεβάζει λίγο το κόστος απόκτησης των φυτών. Υπάρχουν καταστήματα που αναλαμβάνουν αποστολές και τα φυτά έρχονται στη πόρτα σου. Καλό είναι να ξέρεις την ποιότητα του νερού για να κάνεις και σωστή επιλογή ψαριών.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το νερο του δικτυου εδω 8,2 ph 

δεν ξερω με αντιστροφη οσμωση ποσο θα μπορουσε να πεσει ,δεν εχω ασχοληθει ποτε με αυτο!!!

το flourish excel το εχει δοκιμασει καποιος απο εσας?

βασικο δεν ξερω ποιο ειναι πιο αποτελεσματικο απο ολα αυτα συστηματα co2 και πιο οικονομικο φυσικα

Η αντίστροφη όσμωση (δεν ρίχνει άμεσα το ph) μηδενίζει τις σκληρότητες και συμπαρασύρει σε πτώση το ph.

To excel δεν είναι co2,  είναι μια μορφή υγρού οργανικού άνθρακα, με χρήση σαν υποκατάστατο του co2.

Σε μικρά ενυδρεία μπορεί να κάνει δουλειά σε μεγαλύτερα όμως δεν συμφέρει.

Μακροπρόθεσμα μια μπουκάλα co2 είναι το πιο οικονομικό και το μόνο επαρκές σύστημα.

• Like 1

αντι να μειωσουμε τα εξοδα ολο βλεπω καινουρια προβλήματα...

το 8,2 για πεχα είναι στα υψη για την ψαροσυνθεση που θελω να κανω (γαριδες,ανσιστρους+καποιο κοπαδι )

αρα θελω και αντιστροφη οσμωση

φθηνες λυσεις για α/ο και co2 ?????

Στα λιτρα σου μονο μπουκαλα 2κιλη αν θες να κανεις σωστη δουλεια και χωρις σκαμπανευασματα και αλγες.

Α/ο νομιζω οτι με 50-60 ευρω μπορεις να βρεις.

Α/Ο να υπολογίζεις γύρω στο 100άρικο. Και εξηγώ:

Εγώ πχ. έχω αυτήν. 65 ευρώ αγορά. Δεν θα πάρεις και ένα tds meter για να ξέρεις τι tds βγάζει η βρύση και τι η όσμωση ώστε να συγκρίνεις αν σου κάνει δουλειά; Επίσης το χρειάζεσαι και για να καταλάβεις πότε η μεμβράνη σου χρειάζεται αντικατάσταση. Γενικά είναι χρήσιμο. +25 ευρώ

Flush kit +10 ευρώ, για να ξεπλένεις την μεμβράνη (εκτός αν πιάνουν τα χέρια σου και φτιάξεις ένα μόνος σου). Άρα είμαστε στο 100άρικο.

Στην δική μου περίπτωση πήρα και ένα φίλτρο εμπλουτισμού ιχνοστοιχείων με +15 ευρώ, μιας και έκανα όλη αυτή τη φασαρία, να το πίνω κιόλας. 115 ευρώ (αν το θες βέβαια μόνο για το ενυδρείο αποκλειστικά μπορείς να το παραλείψεις).

Κάνε μετρήσεις στο νερό βρύσης σου, αν πχ. έχει πολλά νιτρικά, η Α/Ο δεν θα καταφέρει να στα μηδενίσει. Ίσως χρειαστείς και ρητίνη απιονισμού ή απονιτροποίησης.

Δεν θέλω να σε φοβερίσω, απλά θεωρώ ότι με εντελώς σκέτη Α/Ο δεν θα είσαι έτοιμος.

Αν εχει νιτρικα το νερο της βρυσης σου τοτε εχεις προβλημα.

Δεν γινεται να κανεις αλλαγη νερου και να βαζεις νιτρικα μεσα,τις αλλαγες νερου τις κανουμε για να φρεσκαρουμε το νερο και να μειωσουμε τα νιτρικα.

Αν εσυ βαζεις νιτρικα με την αλλαγη νερου,δεν εχει ουσια,ειναι λαθος.

οκ καταλαβα!!!!

οποτε υπομονη λιγο μεχρι να παρω τα τεστ μετρήσεων!!!

τα νιτρικα από ότι βλεπω στην σελιδα της δευαχ στην περιοχη είναι στο 3,4

δεν θα καταφερει η αντιστροφη οσμωση να τα μηδενιζει?

τοσο δινει η δημοτικη ύδρευση στην περιοχη..

εχω σκοπο να κανω και μετρήσεις αλλα να παρω τοσα πραγματα μαζεμένα μου είναι πολύ δυσκολο επομένως σιγα σιγα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...