Jump to content

Moss ball?

Fred13

Recommended Posts

Καλημέρα,

Αυτό το moss ball τι είναι; 

http://www.aquario.gr/live-stock/zontana-fyta/tropica/tropica-cladophora-aegagropila-moss-ball.html

Το χάζεψα και λίγο στο youtube. Φαίνεται πανεύκολο και ιδιαίτερο. Το γνωρίζετε;

Αυτο δεν ειναι moss ball.. ειναι μπαλα αλγης cladophora.Μιας απο τις χειροτερες αλγες και μπορει να την κολλησεις απο την μπαλα.

Διαβασε εδω και εδω.

Πω.. ευχαριστώ!

Ευτυχώς πριν την πάρεις ρώτησες. Εγώ την έχω ήδη παραγγείλει απο ebay  :death:

Ρε συ... στο youtube την παρουσιάζουν σε όλα τα video ενθουσιασμένοι κλπ κλπ κλπ.. Το μόνο που γράφουν είναι προσέχτε να είναι αυθεντική και όχι μπάλα άλγης.

Μάλλον όλες αυτές μπάλες άλγης θα είναι εκτός τι να πω, αν είσαι πολύ τυχερή ;)

• Like 1

Δεν υπαρχει μπαλα moss,ολες μπαλες αλγης ειναι.

Τα προφιλ των φυτων εδω ειναι απο την tropica...δεν νομιζω να κανει λαθος η εταιρια..

• Like 1

Σιγά μην είμαι τυχερή, 1,40ε την βρήκα  :blink:

Aπό τις φανταχτερές άλγες είναι :D

• Like 1

Δεν υπαρχει μπαλα moss,ολες μπαλες αλγης ειναι.

Τα προφιλ των φυτων εδω ειναι απο την tropica...δεν νομιζω να κανει λαθος η εταιρια..

Eυχαριστούμε Ραστα , η επιθυμία για την μπάλα πέρασε στην ιστορία..!

Το πρωτο ειναι ψευτικο και το δευτερο δεν κανει για ενυδρειο,ειναι μοςς για terarium

Aυτό είναι Moss ball που στην ουσία είναι χειροποιήτο μπαλάκι σε διχτάκι.

post-61846-0-12706200-1453220330_thumb.jpg

Εκτός από αυτό το Moss ball σκέφτομαι γενικά να βάλω Moss πάνω στις πέτρες μου.

Εύκολο και χωρίς πολλές απαιτήσεις σωστά; Είμαι με τα βασικά σε φωτισμό. Και για τη στήλη νερού άντε να ρίξω κανένα σίδηρο και ιχνοστοιχεία.

Nα ρωτήσω, από την μπαλίτσα παραπάνω που είναι ήδη φουντωμένη , κόβουμε κανονικά Moss και το δένουμε στις πέτρες μας σωστά; (Μην αγοράζουμε και τσάμπα)

• 3 years later...

rastafarian    καλησπερα φιλε μου,επεσα τυχαια εδω στην δουλεια,που απλα διαβαζω παλια ποστ,σε αυτο το ποστ,κ εμεινα εκπληκτος! εχω 5 ενυδρεια,στα 4 απ αυτα,εχω απο 3-4 moss marimo balls,μετριου προς μεγαλου μεγεθους,(στο 1 μαλιστα απ αυτα,ειναι σε μορφη χαλιου,τις εχω ανοιξει κ εχω καλυψει ολο το υποστρωμα,με αυτες,σαν φυσικο χαλακι,εδω κ χρονια,κ μαλιστα οι ανουμπιες μεσα κ οι κρυπτοκορινες καθως κ τα φυτα επιφανειας,δ εχουν ιχνος αλγης με 12 ωρο φωτισμο καθημερινα! κανενα απ αυτα τα ενυδρεια μου δ εχει ιχνος αλγης!ειναι σαν καινουργια,θ μου πεις, εχω ramsorn snails σε ολα αυτα μεσα,οκ! τωρα,ακου κ αυτο,στο 5 ενυδρειο συντηρω νεροχελωνες κοκκινομαγουλες ενηλικες παρακαλω,15 -20cm ,ειναι 200λιτρα,τιγκα στα φωσφορικα και νιτρικα οπως καταλαβαινεις οσο νερο κ αν αλλαξεις μια φορα την βδομαδα,γιατι ειναι ακρως ρυπογονες,κ εκει ειχα βαλει οταν το σεταριζα 45 moss balls,ναι καλα ακουσες,45 μεγαλες ολοκληρες χωρις να τις κοψω,μιας κ τις βρηκα σε εξευτελιστικη τιμη κ μιας κ ειναι το μονο φυτο που επιβιωνει σε ενυδρειο με νεροχελωνες!τις τσιμπισαν λιγο στην αρχη δ ξαναδωσαν σημασια,σκεψου κατω δ βλεπεις υποστρωμα,θ βαλω φωτογραφια υριο να δεις,περπατανε πανω στις μπαλες κ τις στριφογυρνανε!εχει 12ωρο λαμπες το ευδρειο κ μαλιστα uvb ερπετων,που πανω στην πλατφορμα καπακιου οι υδρατμοι πιανουν αλγη απο την uvb ακτινοβολια,ενω ολο το υπολοιπο ενυδρειο και τζαμια,πετρες,ιχνος,λες κ το εχτισα εχθες το ενυδρειο ,και ειναι ακριβς διπλα απο το παραθυρο στην κουζινα!οποτε εγω εχω ακριβως διαφορετικη εμπειρια,οχι απλα δ γεμιζουν αλγη,αλλα την τραβανε συνεχεια κ μεγαλωνουν! μετραγα με υγρα api νιτρικα κ ειχα παντα μωβ χρωμα! δλδ απο 80 κ πανω,τωρα εχω ελαφρυ πορτοκαλι,μετα απο 11 μερες που τις πρωτοβαλα! ειναι σκεψου 90 μηκος επι 50πλατος σαν τεραστιο πρασσινο σφουγγαρι απο μπαλες ο πατος!!!

• Like 3

επισης οσο δ ειχα moss ball μεσα, το μοπανι, σιγα σιγα γεμιζε αλγη πρασσινοκαφε,κ καθε βδομαδα εβλεπες ν απλωνετια ταχυτατα,απ οταν τις εβαλα,σταματησε! σκεψου οτι τον μαγνητη τζαμιων αλγης τον εβγαλα μονιμα απ αυτο το 200αρι κ τον εβαλα σε αλλοπου πιανει αλατα,λογο πιο σκληρου νερου,στο μαγαζι!!

• Like 1

προσωπικα πιστευω οτι δεν αποτρεπει η moss ball την αλγη,περαν τις επιδρασης της με το νερο να ρουφαι σαν σφουγγαρι ρυπους κ να τους κραταει καπως σαν σφουγγαρι-παθητικα,σαν παθητικο υποστρωμα,απλα η αλγη που θα βγει κανονικα στο ενυδρειο σε ολες τις επιφανειες,προτιμα με χιλια,να βγει πανω στην μπαλα,κυκλικα,οποτε κ η μπαλα μεγαλωνει,κ φυσικα αυτο γινεται επειδη ''εκει''  εχει 1000 φορες καλητερο εδαφος,να ευδοκιμησει λογο θρεπτικων συστατικων,κ περυσιας σπογγωδης επιφανειας,δηλαδη προτιμα να φυτρωσει το ιδιο υλικο πανω στο ιδιο,αντι για τα τζαμια π.χ.!

• Like 1

Και εγω εχω μοςς ball στο γαριδαδικο χρονια και κανενα προβλημα.

• Like 1
  • love 1

On 18/1/2016 at 1:37 ΜΜ, το μέλος gyristroula έγραψε:

Ευτυχώς πριν την πάρεις ρώτησες. Εγώ την έχω ήδη παραγγείλει απο ebay  :death:

Και δεν ήρθε ποτέ :hysterical:

• Haha 1

πριν 4 ώρες, το μέλος Nikos Alexandropoulos έγραψε:

προσωπικα πιστευω οτι δεν αποτρεπει η moss ball την αλγη,περαν τις επιδρασης της με το νερο να ρουφαι σαν σφουγγαρι ρυπους κ να τους κραταει καπως σαν σφουγγαρι-παθητικα,σαν παθητικο υποστρωμα,απλα η αλγη που θα βγει κανονικα στο ενυδρειο σε ολες τις επιφανειες,προτιμα με χιλια,να βγει πανω στην μπαλα,κυκλικα,οποτε κ η μπαλα μεγαλωνει,κ φυσικα αυτο γινεται επειδη ''εκει''  εχει 1000 φορες καλητερο εδαφος,να ευδοκιμησει λογο θρεπτικων συστατικων,κ περυσιας σπογγωδης επιφανειας,δηλαδη προτιμα να φυτρωσει το ιδιο υλικο πανω στο ιδιο,αντι για τα τζαμια π.χ.!

Για θαλασσινό κανει;

πριν 16 ώρες, το μέλος Parasxos έγραψε:

Για θαλασσινό κανει;

Σιγουρα δεν κανει,αφου θα γινει καφε και απο την πολυ φωτεινοτητα και την αλατοτητα!αντεχει ομως σε brackish water,για παντα καθως συνηθως στις λιμνες σε τετοια νερα ευδοκιμει,και ειναι το μονο ´´φυτό´´ ,αν μπορουμε να το λεμε φυτο,που αντεχει σε παρατεταμενη αλατοτητα απο θεραπειες με αλατι στα γλυκα ενυδρεια,που αλλα φυτα,μετα απο μερικες μερες,αρχιζουν να λιωνουν! Σε reef θαλασσινο ομως οχι δεν αντεχει δυστηχως

• Like 1

Παρτε κ τις φωτος που σας ελεγα χθες απο 2 ενυδρεια, 200αρι και 60αρι φουλ στις moss ball! Δευτερα θ σας στειλω κ απο τα αλλα,τα εχω στο μαγαζι!

B6385CE5-01A8-4F1D-8BAB-95461CFF73E4.jpeg

ACE77284-3BED-49CF-8C9B-65A35D910F75.jpeg

CE623C95-CA63-4C8A-ADB3-2CEFA02A06C4.jpeg

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...