Jump to content

κάνουν αυτα τα βακτήρια για γλυκό νερο?

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά πήγα σημερα μιας και είταν ανοιχτά τα μαγαζιά να πάρω zebra snail.και κάνα φυτό. Επίσης λόγο των Νο3 που για καπιον περίεργο λογο είναι μηδέν έψαχνα για ένα πολυ δυνατό ανέβασμα με βακτήρια με αποτέλεσμα να μου προτείνουν αυτο. Κάνει για γλυκό νερό?

post-59496-0-75463200-1453076178_thumb.jpg

Απο τα καλυτερα!!! Το δουλευω και στο γλυκο και στο θαλασσινο.

Προσεχε μυριζουν ασχημα!!!

Απ τα καλυτερα σκευασματα αλλα απο μυρωδια...σου ρχετε να λυποθυμισεις!

Σας ευχαριστώ πολύ παιδια για τις απαντήσεις σας θα παω σήμερα κιόλας να το πάρω γιατί με Νο3 0 σηγουρα κατη δεν πάει καλά!

Εχεις αμμωνία ή νιτρώδη ;

Καλημέρα. Τα βακτήρια δεν ανεβάζουν τα νιτρικά αλλά βοηθούν στον κύκλο του αζώτου. Έχεις κάνει μετρήσεις σε αμμωνία και νιτρώδη για να δεις τι γίνεται?  Αν το ενυδρείο είναι στρωμένο και είναι μηδενικές οι τιμές της αμμωνίας και των νιτρωδών τότε δοκίμασε να ταΐσεις λίγο περισσότερο. Το πιο πιθανό είναι τα φυτά μέσα στο ενυδρείο να καταναλώνουν τα νιτρικά σου και να μηδενίζουν.

Ολα 0 σε κάθε αλλαγή νερού κανω τεστ. Σε μια ωρα το πολυ θα σας ανεβάσω τα κενουρια τεστ μιας και σήμερα είναι η μερα που κάνω αλλαγή νερού.

Δεν σου κανουν τα βακτηρια γι αυτο που θες εσυ,δεν εχουν σχεση με τα νο3.

Εσυ για να ανεβασεις τα νο3, η θα ταιζεις περισσοτερο η θα παρεις σκευασμα που ανεβαζει τα νο3,πχ seachem nitrogen

Αυτη η πτώση δημιουργήθηκε απο τοτε που έβαλα το δεύτερο εξωτερικό φίλτρο.

Είχα εξαρχής το fluval 306 και εχω προσθέσει πάνω κάτω 2-3 μηνες και το Astro 2212

Δεν εχουν σχεση τα βακτηρια φιλε μου με τα νο3,και να ριξεις βακτηρια τα νο3 δεν θα ανεβουν.

Επισης αν δεν εχεις μεγαλη ιχθυοφορτωση και 10 φιλτρα να βαλεις,βιολογια δεν θα εχουν ολα αν δεν υπαρχουν πολλοι ρυποι στο ενυδρειο ωστε να εχουν τροφη τα βακτηρια.

Μάλιστα. :)

Σε ευχαριστώ πολύ φιλε μου γιατί μου ξεμπέρδεψες το μυαλό γιατί τα ειχα μπερδέψει :D

Οποτε παω σήμερα κιολας για το seachem nitrogen.

Σε λίγο ανεβάζω μετρήσεις

Οταν μετρας τα νιτρικά το κάνεις με αυτη τη σειρά ;

Βάζεις σταγόνες απο το μπουκάλι  Νο 1

Κουνάς λιγο

Κουνάς δυνατά για μισό λεπτο το μπουκάλι Νο2

Βάζεις σταγόνες απο το μπουκάλι Νο2

Κουνας για 1 λεπτο

Περιμένεις 5 λεπτα και ελεγχεις το χρώμα

Ναι δεν είναι λιγμενα ούτε για πλάκα γιατί στο 30ρη που μετράω μου βγάζει κανονικά τιμές.

Ναι δεν είναι λιγμενα ούτε για πλάκα γιατί στο 30ρη που μετράω μου βγάζει κανονικά τιμές.

Τότε

ή τα φυτά σου καταναλώνουν τα Νιτρικά (το πιθανότερο)

ή κάποιο από το φίλτρο σου έχει πολύ πεσμένη ροή και έχει αναπτύξει αναεροβια βιολογία (δύσκολο αλλά όχι απίθανο)

Έγινε επεξεργασία - takis_gt

Στο φυτεμενο που ειχα για 1,5 χρονο ποτε δεν μετρησα νιτρικα....

:)

Ναι το φλουβαλ στην είσοδο ήταν μπουκωμένο τελικά και το ξεμπούκωσα ( με δυσκολία βέβαια ).

Ροή ομος είχα οσο μπουκωμένο και να ειταν

Για κάνε ενα καθαρισμό στα φίλτρα σου,

το βιολογικο υλικό απαλό ξέβγαλμα με νερό ενυδρείου

άλλαξε ενυδρειακό βαμβάκι

αν έχεις πολύ βιολογικο υλικο πλύνε τα σφουγγαρια στη βρύση με ζεστο νερό απο το θερμοσίφωνα (οχι βραστο γιατί χαλάνε) , αλλιώς με νερό ενυδρείου

και δες μήπως οι σωλήνες εχουν πολύ μακα

και σε καμια εβδομάδα κάνε μετρήσεις να δεις τι γίνεται

Οκ μέχρι βράδυ θα έχουν φύγει ολα αυτά .

Και παλη ευχαριστώ πολύ για ολλα :)

Γιατι ομως θες να ανεβασεις την τιμη των νιτρικων?

Σας ευχαριστώ πολύ παιδια για τις απαντήσεις σας θα παω σήμερα κιόλας να το πάρω γιατί με Νο3 0 σηγουρα κατη δεν πάει καλά!

Η εταιρεια εχει βγαλει και καινουργιο σκευασμα με τις ιδιες ιδιοτητες με το παλιο και καλυτερο απο οτι λενε..ψαχτο..

Η εταιρεια εχει βγαλει και καινουργιο σκευασμα με τις ιδιες ιδιοτητες με το παλιο και καλυτερο απο οτι λενε..ψαχτο..

Είναι πολύ απλό .

Ξέροντας πος έχω εστο και Νο3 στο 5 τοτε είναι ολλα καλα ενώ οσο βλέπω όλα μηδέν ειμαι ανήσυχος γιατί δεν ξερω αν ο κύκλος του αζώτου συνεχίζει να κιλά σοστα.

Οποτε στην συνέχεια μένω ήσυχος πος και η βιολογία μου και τα φίλτρα μου πανε καλα και δεν έχω φόβο να χάσω κάποιο ζωντανό η φυτό.

Ναι αλλα αν προσθεσεις με σκευασματα νιτρικα τοτε θα μετρας νιτρικα χωρις ομως να εισαι σιγουρος οτι η βιολογια ειναι σωστη.Για σκεψου το λιγο...

Δεν μπορεις να ξερεις οτι το φιλτρο σου μετατρεπει την αμμωνια σε νιτρωδη και τελικα σε νιτρικα.Εσυ θα μετρας νιτρικα γιατι αυτα θα ριχνεις.

Παντως αν ολα φαινονται φυσιολογικα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημμα.Και εγω σε φυτεμενο χωρις λιπασματα κτλ ποτε δεν μετρησα νιτρικα,ειχα παντα μηδεν.

Δεν είναι απαραίτητο το ότι όταν έχεις νιτρικά η βιολογία υπάρχει και λειτουργεί σωστά, μπορεί να έχεις νιτρικά και να υπολειτουργεί. Το μόνο σίγουρο που θα σου αποδεικνύει πως η βιολογία λειτουργεί είναι η μέτρηση αμμωνίας και νιτρωδών. Από την άλλη , όταν οι ρουτίνες έχουν μπει σε μια σειρά , ο όγκος του βιολογικού υλικού είναι ο κατάλληλος, σωστή ιχθυοφόρτιση και σωστό τάισμα, σωστές και σταθερές παράμετροι νερού, περιοδικό καθάρισμα του φίλτρου, είναι πρακτικά αδύνατον να υπάρξει πρόβλημα. Αν ισχύουν τα προηγούμενα , τότε η βιολογία αρχίζει να υπολειτουργεί ή καταστρέφεται μόνο αν υπάρξει κάποιο χημικό ή φάρμακο που θα τη καταστρέψει  ή θα την αποδυναμώσει, αν συμβεί κάτι από αυτά τότε την έχουμε υπό παρακολούθηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...