johnbaggios 17 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 17 Ιανουαρίου 2016 Γενική κατηγορία ενυδρείου:Λιμνη Βικτωρια Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):80 Χ 35 Χ 40 Συνολικά Λίτρα:110 μικτα Sump (λίτρα):- Οργανισμοί Φυτά:2 βαλισνεριες,ασιατικα κ σπιραλις κ μια ανουμπια Ψάρια:Astatotilapia Aeneocolor (comon name:Yellow Belly).9 ψαρια εκ των οποιων 2 ή 3 αρσενικα. Άλλα είδη:- Διακοσμητικά υλικά Φόντο:πλακακια της εταιρειας Porcelana Πέτρες:ποροδες,αγορασμενες απο καταστημα διακοσμητικων κηπου Ξύλα:mopani και redmoore Άλλα διακοσμητικά :- Υπόστρωμα:- Βυθός:μαυρη χαλαζιακη Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):24W T5 Διάρκεια φωτισμού:4-5 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:φιλτρο πατεντα 550λτ/ωρα Θέρμανση/ Ψύξη:jagger 150W/- Λίπανση:seachem flourish & seachem flourish iron Παροχή CO2:- Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:- Διατροφή:μυδι,αυγο,σουριμι καβουριου,της tetra granured & granugreen και της ocean nutrition discus formula pellets,cichlid vegi flakes & brine shrimp Παράμετροι pH:8.0 Γενική σκληρότητα (GH):- Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):- Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):24-30 Συντήρηση Αλλαγές νερού:30/40% χειμωνα/καλοκαιρι καθε 20 μερες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:- Άλλες ρουτίνες συντήρησης:- Φωτογραφίες: Βίντεο:https://www.youtube.com/watch?v=E_Tqd2ujZWM 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 17 Ιανουαρίου 2016 Author #2 Share 17 Ιανουαρίου 2016 (edited) Το ενυδρειο ειναι το aquael aqua4family set 112 lt.Εχω κρατησει την αντλια και σχεδιασα κ εδωσα σε κετασκευαστη plexi glass να μου κανει αυτο το φιλτρο γιατι εχει μεγαλυτερο χωρο για βιολογικο υλικο (το μανισιο ειχε μονο ενα σφουγγαρι),δειχνει πιο ομορφο (περιεχει κ τον θερμοστατη) κ ειναι πιο πρακτικο στον καθαρισμο του. Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2016 - johnbaggios 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 17 Ιανουαρίου 2016 Author #3 Share 17 Ιανουαρίου 2016 Να πω και απο εδω ενα μεγαλο ευχαριστο στον φιλο boner για την παραχωρηση των ψαριων.Ο κυριος λογος που τα επελεξα ειναι γιατι εμεις οι αφρικανοι κατα ενα συντριπτικο ποσοστο στηνουμε ενυδρεια με ψαρια απο τις λιμνες μαλαουι κ ταγκανιικα κ σχεδον ποτε με αυτα της λιμνης βικτωρια!Ο δευτερος κ εξ ισου σημαντικος λογος ειναι οτι τα 250 απ τα 500 ειδη ψαριων που ζουν σ αυτη τη λιμνη εχουν εξαφανιστει κ τα υπολοιπα απειλουνται με εξαφανιση μετα την εισαγωγη της περκας του Νειλου στη λιμνη.Ετσι οσοι περισσοτεροι φιλοξενουμε στα ενυδρεια μας ψαρια της λιμνης βικτωρια τοσο λιγοτερο αυτα απειλουνται με εξαφανιση.Βεβια,ενας ακομη λογος που δεν στηνονται "βικτωριανα" ειναι οτι κ η εισαγωγη ψαριων της λιμνης απο καταστηματα της χωρας μας δεν ειναι τοσο συνιθισμενη. Πιθανον να μην εχω κανει μια σωστη,βιοτοπικη προσεγγιση της λιμνης με τοσα ξυλα κ φυτα αλλα μετα απο 4 χρονια στα νταμαρια των υπολοιπων αφρικανικων που εχω/ειχα δεν μπορουσα να βλεπω αλλο βραχια.Εξ αλλου κατα καιρους και οι εμπειροτεροι εχουν γραψει οτι δεν ειναι απογορευτικο το ξυλο κ τα φυτα στην αφρικη.Το ενυδρειο τρεχει ενα μηνα κ διατηρει Ph 8 οποτε πιστευω οτι ειμαι καλα.Το μηκος του ενειδρειου θα επρεπε να ειναι κατα 10 εκ. τουλαχιστον μεγαλυτερο.Αν στο μελλον δω οτι υπαρχει θεμα με την σωστη διαβιωση των ψαριων ισως τα μεταφερω στο μεγαλο (500 λτ). Επισης τρυπησα το ξυλο μοπανι κ περασα απο μεσα του τις βαλισνεριες ωστε να μην κινδυνευουν να ξεριζωθουν απ το σκαψιμο των αρσενικων.Δεν ξερω ομως αν επραξα σωστα ή ειναι λαθος κ θα σαπισουν.Επισης δεν ξερω εαν τα δυο αυτα φυτα βαλισνερια κ ανουμπια μπορουν να συνηρπαξουν ή εχουν διαφορετικες απαιτησεις στην φωτοπεριοδο κ γενικοτερα στον φωτισμο. Δεκτες ολες οι παρατηρησεις/επισημανσεις. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Ιανουαρίου 2016 #4 Share 18 Ιανουαρίου 2016 Μπραβο και παλι μπραβο. Νομιζω πως προτεραιοτητα σου πρεπει να ειναι η αναπαραγωγη και μετα η διακοσμηση. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 18 Ιανουαρίου 2016 Author #5 Share 18 Ιανουαρίου 2016 Η αληθεια ειναι οτι αφου εχω μπει στο τριπακι να συντηρω τοσες γεννηστρες με ενδιαφερουν σοβαρα κ οι αναπαραγωγες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 18 Ιανουαρίου 2016 #6 Share 18 Ιανουαρίου 2016 Απο την ωρα που σου εδωσα τα ψαρακια ηξερα οτι θα κανεις τα παντα για ενα καλο αποτελεσμα!!!(το ιδιο εκανες και με τα τανγκανικα και τα μαλαουη)Μπραβο και παλι μπραβο!!!Ψαξε σε χαρτες μυπως υπαρχει και καμια αλλη λιμνουλα ή παραποταμος τηςΑφρικης για να μας κανεις ενα βιοτοπικο!!!!!Το εχεις!!!!χαχαχα!!!Οσο για το ενυδρειο,μην σε απασχολει μια χαρα ειναι τα λιτρα μονο για αυτα τα ψαρακια!!!Με τις συνθηκες που τα εχεις θα βαρεθεις να ξεμπουκωνεις!!!!Και παλι μπραβο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 18 Ιανουαρίου 2016 #7 Share 18 Ιανουαρίου 2016 (edited) Ωραίο το έφτιαξες το ενυδρείο Γιάννη. Τα ψάρια πολύ όμορφα αλλά κρίμα που πάντα τα θηλυκά ρε παιδί μου είναι τόσο αδιάφορα χρωματικα σε κάτι τέτοια είδη. Το αρσενικό πραγματικά είναι πανέμορφο. Από περιέργεια, ποσα σου πήρε ο τύπος για το φίλτρο; Έγινε επεξεργασία 18 Ιανουαρίου 2016 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 18 Ιανουαρίου 2016 Author #8 Share 18 Ιανουαρίου 2016 Σας ευχαριστω και τους τρεις για τα καλα σας λογια.Σταυρο το συγκεκριμενο δεν θα το χαρακτηριζα κ τοσο βιοτοπικο αλλα θα δω πως θα παει κ αν χρειαστει θα το αλλαξω.Πανο η αληθεια ειναι οτι τα θηλυκα ειναι ασχημουλικα,χαχα,αλλα χαλαλι για τα εντυπωσιακα χρωματα που συγκεντρωνει ο αρσενικος.Το φιλτρο μου κοστισε 38 ευρω + φπα.Αλλο λιγο μικροτερο κ πιο απλο,απλα ενας κουτι μου ειχε κοστισει 20 + φπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 18 Ιανουαρίου 2016 #9 Share 18 Ιανουαρίου 2016 Πολύ όμορφο ενυδρείο και πολύ όμορφα ψάρια! Καλή συνέχεια και στην αναπαραγωγή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 18 Ιανουαρίου 2016 Author #10 Share 18 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστω πολυ φιλος! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. 19 Ιανουαρίου 2016 #11 Share 19 Ιανουαρίου 2016 Γιάννη πολύ όμορφο το ενυδρείο στο είπα και απο κοντά μου άρεσε πολύ το στήσιμο,μπράβο σου.Καλές αναπαραγωγές να έχεις φιλαράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dina Dros 19 Ιανουαρίου 2016 #12 Share 19 Ιανουαρίου 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 19 Ιανουαρίου 2016 Author #13 Share 19 Ιανουαρίου 2016 Σας ευχαριστω κ τους δυο!Γιωργο σειρα εχεις εσυ για παρουσιαση τωρα,χαχα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 21 Ιανουαρίου 2016 #14 Share 21 Ιανουαρίου 2016 Δεν κάθεσαι ήσυχος φιλαρακι και καλα κανείς! Με το καλό να έρθουν και οι γέννες! Όμορφα ψαράκια με λυπητερή ιστορία. Φυσικα για ακομα μια φορα ο ανθρωπος εγινε αιτια και πλέον η λίμνη έχει έναν κάτοικο "φονιά" για τις Κιχλίδες αλλά και μια πολυ προσοδοφόρα πηγή για τον άνθρωπο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 21 Ιανουαρίου 2016 #15 Share 21 Ιανουαρίου 2016 http://www.aquazone.gr/forums/topic/84132-cthioao-ooa-uena-aea-aadheassuoc/?p=777963 Και ένα άρθρο περί του θέματος.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 21 Ιανουαρίου 2016 Author #16 Share 21 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστω πολυ Σταθη,εχω ειδη μια μπουκωμενη!Απ οτι μου χει κ ο boner ζευγερωνουν πιο ευκολα κ απ τα convict. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 28 Ιανουαρίου 2016 #17 Share 28 Ιανουαρίου 2016 Πανεμορφα ψαρακια ιδικα ο αρσενικος εχει φοβερα χρωματα Μου δινεις αφορμη να κατσω να ψαξω και αυτη την λιμνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Ιανουαρίου 2016 #18 Share 28 Ιανουαρίου 2016 Πανεμορφα ψαρακια ιδικα ο αρσενικος εχει φοβερα χρωματα Μου δινεις αφορμη να κατσω να ψαξω και αυτη την λιμνη Πριν πέσεις στο νερό κάνε κανα ντουζάκι..... μη γεμίσεις αλάτια τη λίμνη μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 28 Ιανουαρίου 2016 Author #19 Share 28 Ιανουαρίου 2016 Χαχαχα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 3 Φεβρουαρίου 2016 #20 Share 3 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε Γιάννη σπέσιαλ το στήσιμο και πανέμορφο το αρσενικό... Δυστυχώς χρειάζονται και οι θηλυκές για την αναπαραγωγή του είδους... Το φιλτροκουτι τα σπάει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 3 Φεβρουαρίου 2016 Author #21 Share 3 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστω Σταυρε.Πολυ νταμαρι ρε φιλε.Ηθελα λιγο να αλλαξει το aquascape! Wellcome back! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 8 Σεπτεμβρίου 2016 Author #22 Share 8 Σεπτεμβρίου 2016 Μιας κ ειχα καιρο να κανω update ειπα να βαλω καμια φωτο.Εδω μια θηλυκη 2-3 μερες πριν ζευγαρωσει.Βλεπετε οτι η κοιλια της ειναι πρισμενη κ εχει αρχισει να φαινεται κατι ασπρο.Δεν ξερω αν ειναι αυγο ή καποιο οργανο-σωληνας που βοηθαει στο να γεννισει το θηλυκο τα αυγα του Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 8 Σεπτεμβρίου 2016 Author #23 Share 8 Σεπτεμβρίου 2016 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 8 Σεπτεμβρίου 2016 Author #24 Share 8 Σεπτεμβρίου 2016 Να κανω κ μια μικρη επεξηγηση του βιντεο που βλεπουμε παραπανω.Στο 5ο δευτερολεπτο φαινεται καθαρα το νερο που ωθει ο αρσενικος προς το θηλυκο για να του δειξει "τη δυναμη" του.Στο 8ο βλεπουμε οτι απομακρυνει ενα ψαρι ωστε να ειναι καθαρο το πεδιο που θα γινει το φλερτ κ το ζευγαρωμα.Κατα τη διαδικασια του ζευγαρωματος ο αρσενικος προσπαθει να διωξει τους παντες κ τα παντα,ακομη κ αλλα θηλυκα ή ψαρια αλλου ειδους.Αυτο ισως γινεται για να μην φαγωθουν τα αυγα που ξεφευγουν για λιγο απ την προσοχη του θηλυκου ωσπου να τα εντωπισει κ να τα παρει κ αυτα στο στομα.Στη συνεχεια ο αρσενικος,εχοντας παρει τα καλύτερά του χρωματα φλερταρει συνεχως κανοντας τις περιτεχνες αυτες χορευτικες κινησεις ωστε να προσελκισει το θηλυκο στο λαγουμι του οπου κ θα πραγματοποιηθει το ζευγαρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 8 Σεπτεμβρίου 2016 Author #25 Share 8 Σεπτεμβρίου 2016 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος