Grigoris Strobos 16 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 16 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα ειμαι καινούργιος στη φάση σας τρέχω το ενυδρείο μου εδω και 1μηνα και εχω πολες απορίες σχετικά με φωτισμό και φυτά,άλγες και ψαροςυνθεςη βλέπετε τις κατηγορίες και απαντάτε σε οποία μπορείτε.Οι συμβουλές σας ειναι απαραίτητες θελω να κανω οτι κανω σωστά οχι τέλεια αλλα σωστά τουλάχιστον.Μετρησεις δεν εχω κανει και αποτι κατάλαβα δεν αξίζει να πάρω αυτα τα στικ ε; Τα αλλα τα υγρά ακριβά αλλα ειναι η Μονή λύση ε? Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Διαστάσεις: 76x32x43h cm Όγκος νερού: 80 lt Φωτισμός: 8 watt - LED Αντλία: HAQUOSS P-300 COMPACT 300 lt/h Θερμοστάτης: HAQUOSS ECOCALOR 2 100 Watt Φίλτρο: HAQUOSS BIOTRIANGLE Large-Βιολογικό φίλτρο (για το οποίο έμαθα οτι δεν ειναι και πολυ αξιόπιστο).Επισις εχω και αλλο ενα μικρο κινέζικο "Hailea" 200 lt/h που μου έδωσε ένας φίλος και ειναι στρωμένο,και στα δυο φίλτρα εχω μεσα siporax συν τις βίο μπάλες που εχει το μεγάλο κάτω κάτω. Φωτισμός και φυτά: Εχω 4 φυτά 2 επιφάνειας και 2 που τα φυτεύεις,ειναι κλάδεμα τα απο ένα φίλο και αποτι βλεπω εδω και 2 εβδομάδες που τα εχω πανε καλα,αναπτύσσονται δηλαδη αλλα αργά.( εχω και υπόστρωμα).Γενικοτερα εχω σκοπό να βάλω αρκετά και θελω συμβουλές ως προς την επιλογή εύκολων φυτών(που δεν χρειάζονται c02) και φωτισμού.Οσο αναφορά τον φωτισμό ένας φίλος μου μου ειχαι πει να πάρω μια Τ5 24wat και θα την έβαζε αυτός στο καπάκι με πατέντα ο μετασχηματιστής θα ειναι απέξω απο το καπάκι απο πάνω. Εσείς τι φυτά κα φωτισμό προτείνετε;(τωρα εχει αυτές που αναγράφονται 3 λεντοτενιες στο καπάκι σύνολο 8 wat) Αλγες: Εχω και ρίζα redmoor μέσα Επτανήσων αρχή και ειχαι βγάλει αυτη την άσπρη άλγη σαν αύρα που βγάζουν τα περισσότερα Ξυλά που μπαίνουν στο νερό πρώτη φορα,επειδη ήταν πολυ έβγαλα τη ρίζα και τη καθάρισα τωρα ξανά έβγαλε σε καποια σημεία μονο,το θέμα ειναι οτι αποτι μου φενεται εχει παει και στα τζάμια Καϊσερλή καποια σημεία στην άμμο γιατι φενεται ίδια.πως να την αφαιρεσω? στα τζάμια με μαγνήτη και την άμμο με σκούπα βυθού? εχω και στα φυτά άλγη σαν αυτη πάλι που ειναι και στη ρίζα αλλα τωρα εχει γινει καφετη βεβεαια φεύγει και με το χέρι αλλα δν θελω να τα τραυματίζω γιαυτο το αποφεύγω λιγο πως να την αφαιρεσω? Ψαροσυνθεση: Θελω να μου προτείνεται ψαροσυνθεση να αποτελείτε απο εύκολα ψάρια χωρίς πολες απαιτήσεις και να ταιριάζουν με το ενυδρείο μου του οποίου οι βασική ιδέα ειναι τα φυτά κα μια μεγαλη ρίζα με πολα κλαδιά.Εχω είδη ενα apple snail στο μέγεθος ενός 2ευρου και 3 ramshorns οσο μια σταγονιτσα νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 16 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα ειμαι καινούργιος στη φάση σας τρέχω το ενυδρείο μου εδω και 1μηνα και εχω πολες απορίες σχετικά με φωτισμό και φυτά,άλγες και ψαροςυνθεςη βλέπετε τις κατηγορίες και απαντάτε σε οποία μπορείτε.Οι συμβουλές σας ειναι απαραίτητες θελω να κανω οτι κανω σωστά οχι τέλεια αλλα σωστά τουλάχιστον.Μετρησεις δεν εχω κανει και αποτι κατάλαβα δεν αξίζει να πάρω αυτα τα στικ ε; Τα αλλα τα υγρά ακριβά αλλα ειναι η Μονή λύση ε? Τα υγρα ειναι αξοπιστα και πρεπει να υπαρχουν.Ειδικα για αμμωνια,νο2 και νο3. Το ενυδρειο με τι τροπο το εστρωσες? Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Διαστάσεις: 76x32x43h cm Όγκος νερού: 80 lt Φωτισμός: 8 watt - LED Αντλία: HAQUOSS P-300 COMPACT 300 lt/h Θερμοστάτης: HAQUOSS ECOCALOR 2 100 Watt Φίλτρο: HAQUOSS BIOTRIANGLE Large-Βιολογικό φίλτρο (για το οποίο έμαθα οτι δεν ειναι και πολυ αξιόπιστο).Επισις εχω και αλλο ενα μικρο κινέζικο "Hailea" 200 lt/h που μου έδωσε ένας φίλος και ειναι στρωμένο,και στα δυο φίλτρα εχω μεσα siporax συν τις βίο μπάλες που εχει το μεγάλο κάτω κάτω. Φωτισμός και φυτά: Εχω 4 φυτά 2 επιφάνειας και 2 που τα φυτεύεις,ειναι κλάδεμα τα απο ένα φίλο και αποτι βλεπω εδω και 2 εβδομάδες που τα εχω πανε καλα,αναπτύσσονται δηλαδη αλλα αργά.( εχω και υπόστρωμα).Γενικοτερα εχω σκοπό να βάλω αρκετά και θελω συμβουλές ως προς την επιλογή εύκολων φυτών(που δεν χρειάζονται c02) και φωτισμού.Οσο αναφορά τον φωτισμό ένας φίλος μου μου ειχαι πει να πάρω μια Τ5 24wat και θα την έβαζε αυτός στο καπάκι με πατέντα ο μετασχηματιστής θα ειναι απέξω απο το καπάκι απο πάνω. Εσείς τι φυτά κα φωτισμό προτείνετε;(τωρα εχει αυτές που αναγράφονται 3 λεντοτενιες στο καπάκι σύνολο 8 wat) Οι λεντοταινιες δεν κανουν δουλεια και μπορει να εχεις και προβλημα με αλγες.Βαλε λαμπα φθοριου απλα πρεπει να προσεξεις να βαλεις τα σωστα κελβιν. Τι φυτα εχεις? Βαλε φωτο να τα δουμε. Για φυτα κοιτα εδω. Αλγες: Εχω και ρίζα redmoor μέσα Επτανήσων αρχή και ειχαι βγάλει αυτη την άσπρη άλγη σαν αύρα που βγάζουν τα περισσότερα Ξυλά που μπαίνουν στο νερό πρώτη φορα,επειδη ήταν πολυ έβγαλα τη ρίζα και τη καθάρισα τωρα ξανά έβγαλε σε καποια σημεία μονο,το θέμα ειναι οτι αποτι μου φενεται εχει παει και στα τζάμια Καϊσερλή καποια σημεία στην άμμο γιατι φενεται ίδια.πως να την αφαιρεσω? στα τζάμια με μαγνήτη και την άμμο με σκούπα βυθού? εχω και στα φυτά άλγη σαν αυτη πάλι που ειναι και στη ρίζα αλλα τωρα εχει γινει καφετη βεβεαια φεύγει και με το χέρι αλλα δν θελω να τα τραυματίζω γιαυτο το αποφεύγω λιγο πως να την αφαιρεσω? Χωρις να ξερουμε τι αλγη ειναι δεν μπορουμε να σου πουμε τι να κανεις. Αυτο που λες για το ξυλο ειναι μυκητας και φευγει μονος του. Διαβασε για τις αλγες εδω. Ψαροσυνθεση: Θελω να μου προτείνεται ψαροσυνθεση να αποτελείτε απο εύκολα ψάρια χωρίς πολες απαιτήσεις και να ταιριάζουν με το ενυδρείο μου του οποίου οι βασική ιδέα ειναι τα φυτά κα μια μεγαλη ρίζα με πολα κλαδιά.Εχω είδη ενα apple snail στο μέγεθος ενός 2ευρου και 3 ramshorns οσο μια σταγονιτσα νερού. Υπαρχουν αρκετα ψαρια που θα μπορουσες να βαλεις στο ενυδρειο σου και να χρησιμοποιησεις μονο νερο βρυσης χωρις επεξεργασια. Μπορεις να βαλεις καποια απο τα παρακατω. Ενα ειδος ζωοτοκου (πχ γκαπυ,η πλατυ,η εντλερ) Ομαδα απο pseudomugil gertrudae Ομαδα απο pseudomugil furcatus Ομαδα cpd Ομαδα απο white cloud Υπαρχουν και καποια ακομα αλλα δεν μπορω να τα θυμηθω τωρα. Εννοειται οχι ολα αυτα μαζι,αλλα ενα ειδος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος