Jump to content

αλλαγη στο aquascape υπερ και κατα

harris samos

Recommended Posts

θελω να αλλαξω το βραχο μου 

μια που βαρεθηκα να ειμαι με το ανχος αν βρω καμια απτεζια

πως μπορω κα το κανω  οστε να μην εχω απολιες με κοραλια  βιολογια κλπ  και να απαλαγω απο αυτο το διαολο  !!!!!!

:bigemo_harabe_net-87:  :bigemo_harabe_net-87:  :bigemo_harabe_net-87:  :bigemo_harabe_net-87:  

θελω να αλλαξω το βραχο μου 

μια που βαρεθηκα να ειμαι με το ανχος αν βρω καμια απτεζια

πως μπορω κα το κανω  οστε να μην εχω απολιες με κοραλια  βιολογια κλπ  και να απαλαγω απο αυτο το διαολο  !!!!!!

:bigemo_harabe_net-87:  :bigemo_harabe_net-87:  :bigemo_harabe_net-87:  :bigemo_harabe_net-87:  

Απωλιες στην βιολογια η στα κοραλια ειναι αδυνατον να μην εχεις εφοσον κατοικοιτε,θα πρεπει να βαλεις τα κοματια να τρεχουν αλλου σε αλλο ενυδρειο για 4 με 6 μηνες και υστερα να δοκιμασεις αλλαγη,εαν βαλεις νεκρο,ζωντανο δυο μηνες.

Κατσε γιατι δν καταλαβα, εχεις πολλες απταισιες και θες να τις βγαλεις η δεν σου αρεσει το aquascape σου και θελεις να το αλλαξεις?

Παρε βραχο νεκρο φερτο σε εμενα να το ζωντανεψω καλα σε 1μηνα μετα κανε re-star.

Οταν θα κανεις ρε σταρτ τα κοραλια με με βραχο σε καραντινα για 24 ωρες να προλαβει να πεσει τυχων αμμωνια καο νιτρωδη.

Βακτιρια στην αλλαγη και εβδομαδιαια για ενα μηνα περιπου.

Ολο το ενυδρειο-σαμπ-αντλιες και λοιπος εξοπλισμος πλυσημο καλα. Στεγνωμα για μερικες ωρες.

και ξεκινας στυσημο απο την αρχη.

Εκτος απο εξοπλισμο τπτ αλλο δεν ξανα βαζεις απο το παλιο σετ απ στο ενυδρειο.

Επισις μεγαλη προσοχη στο πος θα μεταφερςος τα κοραλια απο την καραντηνα.

μπορει να υπαρχει ενα πλοκαμι παντους.

• Like 1

Παρε βραχο νεκρο φερτο σε εμενα να το ζωντανεψω καλα σε 1μηνα μετα κανε re-star.

Οταν θα κανεις ρε σταρτ τα κοραλια με με βραχο σε καραντινα για 24 ωρες να προλαβει να πεσει τυχων αμμωνια καο νιτρωδη.

Βακτιρια στην αλλαγη και εβδομαδιαια για ενα μηνα περιπου.

Ολο το ενυδρειο-σαμπ-αντλιες και λοιπος εξοπλισμος πλυσημο καλα. Στεγνωμα για μερικες ωρες.

και ξεκινας στυσημο απο την αρχη.

Εκτος απο εξοπλισμο τπτ αλλο δεν ξανα βαζεις απο το παλιο σετ απ στο ενυδρειο.

Επισις μεγαλη προσοχη στο πος θα μεταφερςος τα κοραλια απο την καραντηνα.

μπορει να υπαρχει ενα πλοκαμι παντους.

Γιατι να μπει σε τετοια διαδικασια? Επειδη εχει απταισιες?

Γιατι να μην βαλει 2 3 γαριδουλες peppermint??

• Like 1

Βασικά μόνο και μόνο επειδή βαριέμαι την διαδικασία θα προτιμούσα την λύση που δίνει ο Ioannis Tank.

Τώρα αν είσαι οπλισμένος με όρεξη, υπομονή και έχεις και κανέναν φίλο κοντά σου τότε κάντο απλά μην στεναχωρεθέις αν θα έχει απώλειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις όλο και κάποια απώλεια προκύπτει. Αρκεί να το πάρεις απόφαση.

Στο τέλος παραγγείλετε και κανένα σουβλάκι (παρουσία μπύρας) γιατί είναι πολύωρη διαδικασία και χρειάζεται ενα "όμορφο τέλος" :) 

• Like 2

οι πέπερμιντ απ ότι λένε τουλάχιστον μιας και δεν έχω δοκιμάσει δεν είναι 100% ότι θα τσιμπήσουν τις απταίζιες....

• Like 1

παιδια ο βραχοσ ψηνετε  στουσ 300 βαθμουσ καιρναω και μπυρα ελατε  χαχαχαχαχαχα

ο βραχος θα μινει λιγο εκτος και τα κοραλια ολομοναχα πανω σε πλαστικιες σχαρες 

πηστευω οτι το σαμπ θα κρατησει την κατασταση 

Καλησπερα και απο εμενα, δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα θα βρασεις και τα κοραλλια σου; Γιατι και εκει πανω υπαρχει περιπτωση να υπαρχει απταισια τοσο μικρη που να μην την δεις. :Ρ

Εγω λεω να ακυρωσεις το restart και το rescape και απλα να βαλεις 2-3 γαριδες peppermint. Μην φοβασαι η πιθανοτητα να τις φανε ειναι πολυ κοντα στο 100% απλα θελουν χρονο.

Και σκεψου και το αλλο. Εστω οτι κανεις τα βρασιματα και τις ξηρασίες και τα ψησιματα. Και εισαι για μηνες χωρις απταισια. Και πας να βαλεις ενα φραγκακι που σου αρεσει, και εχει πανω απταισια, θα τα κανεις ολα απο την αρχη; Αδικος κοπος.

Η απταισια δεν ειναι οσο τραγικη ακούς η βλεπεις τωρα. Δυο με τρεις γαριδουλες θα στην εξαφανησουν. Δεν θα την βλεπεις μεν αλλα να ξερεις οτι αν χασεις τις γαρίδες θα τις δεις παλι. Απλα οσο τις εχεις θα τις κρατανε υπο ελεγχο.

Καλη τυχη σου ευχομαι οτι και αν διαλεξεις να κανεις :)

• Like 3

Αν και δικες μου πεπερμιντ μονο μπελας ειναι, αυτο που κανεις χαρη, δεν θα σου προσφαιρει σχεδον τιποτα ,ακομη και προσκαιρα! Τζαμπα κοπος με κινδυνο πολλων απωλειων!

τωρα εγινε  ας ελπισουμε  οτι της εξουδετερωσα   βεβαια θα μπουν και πεπερμιντ καποια στιγμη  τωρα για της απολιες θα δουμε δε ξερω  μεχρι στιγμης ολα καλα    

τωρα εγινε  ας ελπισουμε  οτι της εξουδετερωσα   βεβαια θα μπουν και πεπερμιντ καποια στιγμη  τωρα για της απολιες θα δουμε δε ξερω  μεχρι στιγμης ολα καλα    

Καλο ειναι εφόσον το έκανες να μετράς καθημερινά τα νιτρικά σου και κανε και καμια μέτρηση αμμωνίας φιλε για σιγουριά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...