Jump to content

Νεο ενυδρείο

Michail

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά και καλως σας βρηκα...Νεος στην παρεα και αρχαριος.

Ελπίζω να με βοηθήσετε με το στησιμο στο καινούργιο ενυδρειο μου που θελω να εχω αφρικανικες κιχλιδες... Ειναι 80αρι στα 105 λιτρα.Εβαλα για αρχη 3 ψαρακια αλλα το ενα εδω και 3 μερες αγνοείτε...

Καλως ορισες στο φορουμ. :)

Τι ψαρακια εβαλες φιλε μου?

Έλα φίλε μου. Για αρχή έβαλα ένα ενήλικο Labidochromis chisumulae και 2 άλλα πιο μικρά που δεν θυμάμαι το όνομα...Θυμάμαι μόνο ότι το ένα θα γίνει μπλε ηλεκτρίκ και το άλλο θα ροζίζει...το μικρό αυτό που θα γινόταν ροζ εδώ και 3 μέρες  δεν το βλέπω... Έπεφτε πολύ κυνηγητό από τον μεγάλο... του είχε φάει και την μισή ουρίτσα. Το θέμα μου τώρα είναι τι συνδυασμό με ψαράκια θα κάνω...Μου αρέσουν τα έντονα χρώματα. Α και κάτι ακόμα πόσα ψαράκια θα έχω στο ενυδρείο;;;

Αν θες να φτιαξεις ενα σωστο ενυδρειο σε βαθος χρονου χωρις προβλημματα ισως χρειαστει να κανεις καπου υποχωρησεις.Οι αφρικανες χρειαζονται αρκετα λιτρα και το κυριοτερα μηκος ενυδρειου να κολυμπουν.Με μηκος 80 εκκατοστα (αν καταλαβα λαθος διορθωσε με) θα προτεινα κατι απο τανγκανικα σε κοχυλοψαρα.Ισως και καποια τζουλις με σωστη διακοσμηση και μπολικες πετρες.Τα εντονα χρωματα που ζητας τα εχουν συνηθως ψαρια απο την λιμνη malawi που θελουν και μεγαλυτερο ενυδρειο.

Διαβασε και εδω ενα ωραιο αρθρο για μικρα ενυδρεια αφρικης να δεις τι επιλογες εχεις http://www.aquazone.gr/forums/topic/61115-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CF%87%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-tanganyika/#entry550987

Πρωταιρεοτητα ομως εχει να δουμε τι ψαρια εχεις στο ενυδρειο ηδη γιατι καποια ισως χρειαστει να τα αποχωρηστεις.Βαλε μας αν μπορεις καμια φωτογραφια απο τα ψαρια και απο το ενυδρειο.

Καλως ηρθες στο φορουμ κ στην αφρικη!Ομορφες,ανθεκτικες κ με ενδιαφερουσες συμπεριφορες οι κιχλιδες τις αφρικης αλλα εχουν καποιες απαιτησεις οπως η ψαροσυνθεση κ τα λιτρα.Ρωτας αν μπορεις να εχεις 2-3 ψαρακια αλλα οπως μολις διαπιστωσες ηδη αγνοειτε το ενα.Απο τα δυο που σου εχουν απομεινει το ενα,το μπλε ειναι pseudotropheus demasoni,μια απο τις πιο επιθετικες κιχλιδες κ το αλλο πιθανολογω οτι ειναι θηλυκο καποιου ειδους aulonakara,δλδ μια απ τις πιο ηρεμες κιχλιδες,συν του οτι ειναι θηλυκο που σημαινει ακομη πιο ηρεμο.Γι αυτο κ οπως βλεπεις η ουρα του ειναι φαγωμενη απ το ντεμασονι κ αν δεν το απομακρυνεις ισως απ το στρεσαρισμα που δεχεται απ το κηνυγητο να το χασεις κ αυτο.Γνωμη μου αφου πρωτα μελετησεις την αρθογραφια των κιχλιδων αφρικης που υπαρχει στο φορουμ,να προσανατολιστεις σε καποιο ειδοα νανοκιχλιδας της λιμνης ταγκανιικα ή με το ρισκο να εχεις παλι απωλειες να κανεις ενα χαρεμι (1αρσενικο με 3-4 θηλυκα) με καποιο ηρεμο ειδος της λιμνης μαλαουι,π.χ. labidochromis caurelaus ή pseudotropheus acei.Αν θες ομως στα λιτρα σου να κανεις ενα ενυδρειο το οποιο θα το ευχαριστηθεις κ δεν θα ασχολεισαι καθε μερα με το να βρεις τροπο να αποφυγεις τσακωμους,στρεσαρισματα κ απωλειες επελεξε κατι απο ταγκανιικα.

Έγινε επεξεργασία - johnbaggios
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...