Dgeorge 14 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 14 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα στην ομάδα.Σήμερα θα πάρω το καινούριο μου ενυδρείο 120λίτρα και θέλω να βάλω 3-4 fancy χρυσοψαράκια.Επειδή είμαι άσχετος θα ήθελα να με βοηθήσετε κατά αρχάς με την διακόσμηση και αν είναι εύκολο να ανεβάσετε φωτογραφίες με τα δικά σας ενυδρεία για να πάρω ιδέες.Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 14 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 14 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα και καλώς ήρθες. Δώσε μας μερικές πληροφορίες ακόμα για το ενυδρείο , όπως διαστάσεις (σημαντική παράμετρος για χρυσόψαρα), φίλτρο (επίσης πολύ σημαντικό) , φωτισμός , βυθός (είδος βυθού & κοκομετρία) , αν υπάρχουν ξύλα ή πέτρες. Αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο τεχνητό υλικό για διακόσμηση θα σου πρότεινα να μη το βάλεις. Επίσης αν το φίλτρο είναι στρωμένο και με πιο τρόπο έστρωσε. Αν υπάρχουν μετρήσεις. Μια φωτογραφία για το πως είναι το ενυδρείο θα βοηθούσε. Θα μπορούσες να βάλεις μερικά εύκολα φυτά όπως ανουμπιες , βαλισνέριες και αυτά όμως αν αντέξουν στα χρυσόψαρα. Γενικά τα χρυσοψαράδικα έχουν απλή και λιτή διακόσμηση, γιατί τα χρυσόψαρα είναι ψάρια που κινούνται συνέχεια, είναι δεινοί κολυμβητές (τα common/comet) αλλά είναι και απρόσεκτα στις κινήσεις και μπορεί εύκολα να τραυματιστούν σε αντικείμενα που μπορεί να εξέχουν (πέτρες , ρίζες κλπ) Εδώ μπορείς να δεις τη παρουσίαση του δικού μου χρυσοψαράδικου http://www.aquazone.gr/forums/topic/97965-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CF%8C%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dgeorge 14 Ιανουαρίου 2016 Author #3 Share 14 Ιανουαρίου 2016 Δεν έχω πάρει ακομα το ενυδρείο σημερα το απόγευμα θα πάω να δω ορισμένα και αν είναι όπως μου τα λένε το βράδυ θα έχω ενυδρείο.Διαστάσεις 80*35*40 καθαρά.Φίλτρο εσωτερικό 400λ/ω.Πριν στρώσω το φίλτρο πρέπει να το διακοσμήσω και θέλω να πάρω ιδέες.Δεν θέλω να βάλω τεχνιτά διακοσμητικά και γι'αυτό θέλω να δω φωτό να πάρω ιδέες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 14 Ιανουαρίου 2016 #4 Share 14 Ιανουαρίου 2016 Φιλε καλη αρχη!!! Επιτελους ενας ανθρωπος που γουσταρει χρυσοψαρα!!! Εκανες πολυ καλη επιλογη και δεν θα το μετανιωσεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 14 Ιανουαρίου 2016 #5 Share 14 Ιανουαρίου 2016 Δεν έχω πάρει ακομα το ενυδρείο σημερα το απόγευμα θα πάω να δω ορισμένα και αν είναι όπως μου τα λένε το βράδυ θα έχω ενυδρείο.Διαστάσεις 80*35*40 καθαρά.Φίλτρο εσωτερικό 400λ/ω.Πριν στρώσω το φίλτρο πρέπει να το διακοσμήσω και θέλω να πάρω ιδέες.Δεν θέλω να βάλω τεχνιτά διακοσμητικά και γι'αυτό θέλω να δω φωτό να πάρω ιδέες. Ωραία τότε. Το μήκος είναι κάλο για funcy χρυσόψαρα για βυθό να προτιμήσεις ψιλό χαλαζιακό χαλίκι ή χοντρή χαλαζιακή άμμο, όχι πολύχρωμα ή τεχνητά βαμμένα, νομίζω πως το μαύρο δείχνει καλύτερα. Να μη προτιμήσεις λευκό, και το μπεζ δείχνει ωραία, γενικά σκούρα χρώματα Ο βυθός είναι καλύτερα να έχει μικρή κοκομετρία, όχι πούδρα ή λεπτή άμμο, γιατί στα χρυσόψαρα αρέσει να σκάβουν. Επίσης ένα μαύρο χαρτόνι στη πλάτη θα δείξει πολύ όμορφα ή αν θες βάφεις τη πλάτη εξωτερικά μαύρη. Φίλτρο να προτιμήσεις εξωτερικό, και δεν θα σου πιάνει χώρο μέσα στο ενυδρείο αλλά τα εξωτερικά έχουν περισσότερο όγκο για βιολογικό υλικό, γιατί τα χρυσόψαρα λερώνουν πολύ, το χρειάζονται. Τα λίτρα σου είναι οριακά , ίσως και λίγο λιγότερα για 3 χρυσόψαρα, μη βάλεις πάνω από 3, και με τα 3 που θα έχεις θα ξεκινήσεις με 30% αλλαγή οπωσδήποτε και σε λίγους μήνες που θα μεγαλώσουν θα πας και 40% και 50% , το ενυδρείο σου θεωρητικά είναι 112 λίτρα , βγάλε βυθό, ξυλά , και κενό από πάνω, θα πέσεις κάτω από 90 λίτρα, με 2 χρυσόψαρα είσαι πολύ καλά, με 3 θα μεγαλώσεις τις αλλαγές σου, με 4 μπορεί να χρειαστεί να κάνεις αλλαγές και 2 φόρες την εβδομάδα, για αυτό πρόσεχε. Θεωρητικά για κάθε funcy χρυσόψαρα θέλουμε 40 λίτρα νερό, για common/comet δεν το συζητάω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος