ioannis tank 13 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Διαβαζω σε διαφορα αρθρα του εξωτερικου οτι τα χρυσοψαρα οσο πιο ζεστα ειναι σ'ενα ενυδρειο τοσο πιο πολυ κινηση εχουν κατα συνεπεια τρωνε πιο πολυ και γιαυτο το λογο μεγαλωνουν και πιο γρηγορα!! Θελω την γνωμη σας πανω σε αυτο!!! Χρυσοψαραδες με θερμοστατες και χωρις στα οπλα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 13 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα φιλε μου. Ορεο το θεμα και το ερώτημα σου. Μιας και έχω χρυσόψαρα αλλα ακόμα δεν περάσαμε ακομα καπιο καλοκαίρι μαζί, φέτος θα είναι το προτο μας και σε αυτα που έχω παρατηρήσει μέχρι σήμερα παρόλο τους 18-19 βαθμούς που πιάνω εχω σε γενικές γραμες μια ήπια κίνηση. Σίγουρα μεγαλώνουν πολύ πιο αργά αποτι τους ζεστούς μήνες . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 13 Ιανουαρίου 2016 #3 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Καλώ ομος είναι ολλα τα ψάρια να περνούν τα στάδια των εποχών γιατί όταν ζουν συνεχώς στις ανώτατες επιτρεπτές θερμοκρασίες τοτε το προσδόκιμο ζωής τους μειώνεται κατα πολύ. Οπος εμενα πχ. Όταν είχα γκαπι τα είχα πάντα στους 24-27 με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν γριγορα και αντί για 2,5 χρόνια ζουσας 1 χρόνο με 14 μηνες το πολύ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 13 Ιανουαρίου 2016 #4 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Δεν έχω ασχοληθεί με χρυσόψαρα. Μόνο ΚΟΙ έχω. Φαντάζομαι όμως ότι πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχουν. Στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα ψάρια γίνονται νωχελικά και δεν τρώνε. Σαν να πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Οπότε λογικό είναι και να μην μεγαλώνουν. Σε μεγάλες θερμοκρασίες πάλι τα έχω δει να μην πηγαίνουν λαιμαργία πάνω στο φαγητό. Άρα ούτε στα πολύ ζεστά μεγαλώνουν γρήγορα. Πρέπει να τα έχεις σε μια μέση κατάσταση για να είναι πολύ λαίμαργα και να σου μεγαλώσουν αρκετά. Αν τα έχεις μέσα στο σπίτι, δεν ξέρω πόσο νόημα έχει ο θερμοστάτης... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 13 Ιανουαρίου 2016 #5 Share 13 Ιανουαρίου 2016 καλη ερωτησει, αλλα το θεμα ειναι λιγο πιο περιπλοκο ισως απο οτι φενεται, κανεις δεν μπορει να πει εαν θα μεγαλωσουν ή οχι πιο γρηγορα, αλλα αυτο που γινεται θα το αναλυσω πιο κατω. αυτο αφορα σχεδον ολα τα ψαρια και γενικοτερα τα ψυχροαιμα. τα ψαρια ειναι ειναι ψυχροαιμα, δηλαδη η θερμοκρασια του περιβαλον τους ρυθμιζρει την εσωτερικη τους θερμοκρασια. η εσωτερικη τους θερμοκρασια ρυθμιζει τον μεταβολισμο τους επισης, δηλαδη πιο ζεστα μεγαλος μεταβολισμος δηλαδη κινητηκοτιτα, ορεξη κτλπ, χαμηλες θερμοκρασιες μικροτερος μεταβολισμος δηλαδη μικροτερη κινητηκοτιτα, ορεξει κτλπ.... τα χρυσοψαρα σαν ψαρια κρυου νερου(οπως και τα κοι) εχουν μεγαλες διαφορες στις θερμοκρασιες που αντεχουν και σε αυτα τα ψαρια φενεται η διαφορα στον μεταβολισμο καθως στα τροπικα οι θερμοκρασιες ειναι υψηλοτερες και με μικροτερα κενα αναμεσα στα ορια διαβιωσης τους..... αυτα τα λιγα απο εμενα, απλα και κατανοητα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 13 Ιανουαρίου 2016 #6 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Εγώ πιστεύω ότι αφού τα χρυσόψαρα είναι ψάρια εύκρατης περιοχής πρέπει να νιώθουν την αυξομείωση της θερμοκρασίας όταν αλλάζουν οι εποχές. Μια σταθερή θερμοκρασία 20-25 βαθμοί όλο τον χρόνο ίσως τα απομακρύνει από το φυσιολογικό.Και τι καλύτερο από το φυσιολογικό; 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 13 Ιανουαρίου 2016 #7 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Οι μεγαλυτερες θερμοκρασιες σιγουρα αυξανουν τους μεταβολικους ρυθμους τους με αποτελεσμα να μεγαλωνουν πιο γρηγορα και να ειναι πιο ενεργητικα. Τωρα αν πρέπει να τα εχεις σε υψηλότερες θερμοκρασιες απο οτι στο φυσικο τους περιβάλλον εγω θα ελεγα οχι. Παντα πιστευω πως πρέπει σε καθε οργανισμο να προσφέρουμε οσο γινεται ενα περιβαλλον πιο κοντά στο φυσικο τους, αλλιως καλυτερα να μην τον εχουμε καθολου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 14 Ιανουαρίου 2016 #8 Share 14 Ιανουαρίου 2016 Διαβαζω σε διαφορα αρθρα του εξωτερικου οτι τα χρυσοψαρα οσο πιο ζεστα ειναι σ'ενα ενυδρειο τοσο πιο πολυ κινηση εχουν κατα συνεπεια τρωνε πιο πολυ και γιαυτο το λογο μεγαλωνουν και πιο γρηγορα!! Θελω την γνωμη σας πανω σε αυτο!!! Χρυσοψαραδες με θερμοστατες και χωρις στα οπλα!!! To πιο μεγάλο χρυσόψαρο που έχω δει σε ξένο σάιτ είναι αυτό και όντως,κάνει εντύπωση.. τί τους κάνουν και μεγαλώνουν τόσο πολύ; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 14 Ιανουαρίου 2016 #9 Share 14 Ιανουαρίου 2016 Το μέγεθος δεν εξαρτάται μόνο από τη θερμοκρασία, αλλά και από τη γενετική προδιάθεση, το μέγεθος του ενυδρείου , τη σωστή διατροφή και τη σωστή και καλή ποιότητα νερού διαβάστε εδώ http://www.fishkeeping.co.uk/articles_74/goldfish-size-life-expectancy.htm έχει πολλές πληροφορίες και μια ωραία γραφική παράσταση με το πως εξελίσσεται το μέγεθος σύμφωνα με την ηλικία αλλά λέει και κάτι πολύ σημαντικό Why are these sizes and life expectancies so surprising to most people? This is due to the poor conditions that many goldfish have been traditionally kept in. Goldfish kept in bowls or tanks that are too small will suffer from poisoning due to poor water quality and internal organ compaction due to a lack of space. These problems both shorten a goldfish's life and stunt its growth leading the misconception that goldfish are small, short lived animals. To πιο μεγάλο χρυσόψαρο που έχω δει σε ξένο σάιτ είναι αυτό fancy fantail.JPG και όντως,κάνει εντύπωση.. τί τους κάνουν και μεγαλώνουν τόσο πολύ; Παρόλο που ο χώρος που βλέπω δεν είναι και ο καλύτερος (εκτός και αν είναι προσωρινός) αν κάποιος δώσει στα χρυσόψαρα αυτό που θέλουν (καλό φαί και καλή ποιότητα νερού) μπορεί να δει μεγάλα ψάρια. Και εγώ στην αρχή δεν ξεκίνησα σωστά και τα είχα σε μικρό χώρο, δεν είχα αμελήσει όμως ποτέ τις αλλαγές νερού, και επειδή έβλεπα πως στο νερό οπτικά κάτι δεν μου άρεσε (τότε δεν ήξερα αν υπάρχουν τεστ και τι κάνουν) έκανα αλλαγές σχεδόν μέρα πάρα μέρα, και έφτασα στο σημείο να κάνω 2 αλλαγές την ημέρα (σε 55αρι ενυδρείο 40 λίτρα το πρωί και 40 το απόγευμα) , μέχρι που τα έβαλα στο ξύλινο, Ίσως αυτό έσωσε τη κατάσταση και αυτή τη στιγμή χαίρομαι που έχω ένα ψάρι γύρω στα 32 εκατοστά με την ούρα. Όταν το έβαλα στο ξύλινο ήταν 18 εκατοστά , και σε 1 χρόνο έφτασε τα 32. Για τη θερμοκρασία, επειδή η χαμηλότερη που τα έχω είναι 14,5 , και τα 2 τελευταία χρόνια η μεγαλύτερη είναι στους 25, μέσα σε αυτό το εύρος θερμοκρασιών δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά στη κινητικότητα τους αλλά και στην όρεξη τους για φαί, είναι σχεδόν η ίδια. Το 1ο χρόνο που δεν ήξερα τίποτα και η θερμοκρασία μπορεί να είχε φτάσει και στους 32 δεν θυμάμαι και δεν είχα κάτσει να παρατηρήσω τη συμπεριφορά τους Και τώρα απολαμβάνω αυτό το θέαμα και μια πρόσφατη φωτογραφία από κοντά 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 14 Ιανουαρίου 2016 #10 Share 14 Ιανουαρίου 2016 Ψαρούκλες στην ταράτσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artemisia Kou 14 Ιανουαρίου 2016 #11 Share 14 Ιανουαρίου 2016 Συμφωνώ με τον Τάκη και έχω να προσθέσω ότι τα ψάρια δεν μεγαλώνουν μόνο με την θερμοκρασία και την αύξηση μεταβολισμού αλλά και σε συνδιασμό με τον χώρο και τον χρόνο την ποιότητα ζωής . Δωστε χώρο στα ψάρια σας απο νωρίς και θα δείτε άλλα ψάρια μέσα σε μικρό διάστημα κρατάτε ποιοτικό το νερό κάντε μετρήσεις και μην υπερφορτώνεται τις δεξαμενές (ενυδρεία) τα πράγματα είναι πολύ απλά Έχω 6 χρυσόψαρα σε 2500 λίτρα , τα 3 τα αγόρασα (έγιναν τριπλάσια σε 6 μήνες) τα άλλα 3 ζούσαν σε γυάλα για 2 χρόνια (μου τα χάρισαν) και τώρα ξεκίνησαν να παίρνουν τα πάνω τους Στην Ελλάδα είμαστε επιεικείς με το πώς πρέπει να ζούν τα χρυσόψαρα , στο εξωτερικό υποστηρίζουν ότι για κάθε χρυσόψαρο ειδικά common θέλεις 200 λίτρα . 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος