koala_ 13 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα στη Λισαβόνα και όπως ήταν λογικό επισκέφτηκα το ενυδρείο της πόλης. Έχοντας στο μυαλό μου το αντίστοιχο δικό μας στο Ηράκλειο, περίμενα κάτι ανάλογο. Παιδιά έκανα ΛΑΘΟΣ! Η χαρά βέβαια ήταν διπλή, καθώς στην προσωρινή έκθεση του χώρου υπήρχε η έκθεση Forests Underwater by Takashi Amano, κάτι που δεν ήξερα εξ' αρχής. Στεγάζεται σε ένα τετραώροφο (μάλλον δηλαδή) πλωτό κτίριο που στην μέση είχε μια τεράστια δεξαμενή θαλασσινού 5 εκατομμυρίων λίτρων!!! Εκτός από την κεντρική δεξαμενή θαλασσινού, περιμετρικά αυτής υπήρχαν μικρότερες δεξαμενές για γλυκό, φυτά και επίσης, γυάλες με αμφίβια, θηλαστικά, καθώς και πιγκουίνους με κανονικό πάγο! Η δουλειά που έχει γίνει είναι απίστευτη. Βρίσκεται εδώ: https://www.google.com.eg/maps/@38.7620772,-9.0909083,15.46z?hl=en Παραθέτω φωτογραφίες από την κεντρική δεξαμενή. Απολαύστε άφοβα! Θα σταθώ όμως στην παρακάτω φωτό. Ο κόσμος που ήταν εκεί το απολάμβανε τόσο πολύ, που υπήρχαν άνθρωποι που απλά ήταν ξαπλωμένοι στο ισόγειο του κτιρίου με θέα όλη την κύρια δεξαμενή. Μαγεία... Και τώρα σας παρουσιάζω το πιο άσχημο ψάρι που έχω δει ποτέ, το Sunfish! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala_ 13 Ιανουαρίου 2016 Author #2 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Πουλιά και Πιγκουίνοι και ανοιχτοί χώροι 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala_ 13 Ιανουαρίου 2016 Author #3 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Να και οι ενυδρίδες (Otter), από τα πιο παιχνιδιάρικα θηλαστικά και ένα αμφίβιο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala_ 13 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 13 Ιανουαρίου 2016 (edited) Λίγες φωτό ακόμα! Έγινε επεξεργασία 13 Ιανουαρίου 2016 - koala_ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala_ 13 Ιανουαρίου 2016 Author #5 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Μερικές ακόμα... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala_ 13 Ιανουαρίου 2016 Author #6 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Στο χώρο που ήταν αφιερωμένος για τα παιδιά και για εμάς τα μεγαλύτερα παιδιά, είχαμε την δυνατότητα να "κολυμπήσουμε" στην κύρια δεξαμενή. Διαδραστικότητα λέγεται! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala_ 13 Ιανουαρίου 2016 Author #7 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Και για το τέλος το καλύτερο! Takeshi Amano! Πανοραμική του χώρου: http://1drv.ms/1RLvXaA 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 13 Ιανουαρίου 2016 #8 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Φιλε μου, μου φτιαξες την μερα!!! Τα ματια μου χορτασαν!!! Μου εδωσες ιδεα για ενα πολυ ομορφο ταξιδι!!! Να εισαι παντα καλα!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala_ 13 Ιανουαρίου 2016 Author #9 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Φιλε μου, μου φτιαξες την μερα!!! Τα ματια μου χορτασαν!!! Μου εδωσες ιδεα για ενα πολυ ομορφο ταξιδι!!! Να εισαι παντα καλα!!! Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ. Αν χρειαστείς κάτι στείλε μου να σε βοηθήσω, τώρα που τα έχω φρέσκα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Ιανουαρίου 2016 #10 Share 23 Ιανουαρίου 2016 Πολυ ωραιες φωτο φιλε μου. Ευχαριστουμε που τις μοιραστηκες. Αλλα γλυκου φωτο; Send from the heart of the Amazonas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Ιανουαρίου 2016 #11 Share 23 Ιανουαρίου 2016 Απιστευτες καταστασεις! Αλλα και του κυρAmano η γωνια.....απλα....Σεβασμος! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 23 Ιανουαρίου 2016 #12 Share 23 Ιανουαρίου 2016 Eυχαριστούμε που μοιράστηκες τις φωτο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος