petros2000 10 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 10 Ιανουαρίου 2016 εχω ενυδρειο 140 λιτρων και εχω θεμα με τα αγγελοψαρα μου... γενικα στο ενυδρειο εχω 2 τιγρακια,3 αγγελοψαρα,2 pearl gourami,1 ξιφοφορο(μην με κραξετε για τον συνδιασμο των ψαριων ειμαι αρχαριος)εχω το ενυδρειο με τα συγκεκριμενα ψαρια εδω και 1μιση χρονο.κατα χρονικα διαστηματα παρατηρουσα επιθετικη συμπεριφορα απο ενα συγκεκριμενο αγγελοψαρο. συγκεκριμενα μαζι με τα ψαρακια αυτα(εκτος απο τα τιγρακια)ειχα και αλλους δυο ξιφοφορους οι οποιοι μυστηριοδος πεθαναν την περιοδο που τα ειχα πρωτοεισαγει στο ενυδρειο.οι απωλειες σταματησαν μεχρι που μετα απο ενα 6μηνο περιπου γυρισα σπιτι και βρηκα τον γλυφτη μου χωρις πτερυγια ματια ουρα....επιπλεον πριν λιγο καιρο παρατηρησα οτι το ενα αγγελοψαρο ειμαι ειχε τραυματιστει απο καποιο αλλο με αποτελεσμα να το απομονωσω για να το σωσω και τελικα το εσωσα.ομως οταν το αφησα παλι μεσα στο ενυδρειο δεν κυκλοφορουσε σχεδον καθολου και κρυβοταν..Τωρα ας επανελθουμε στον παρον οπου πριν απο 3 μερες αγορασα 2 τιγρακια(δεν ξερω αν ειναι καταλληλος συνδιασμος με τα αγγελοψαρα,διοτι η πωλητριαβοηθησε καθολου την κατασταση)αμεσως την επομενη μερα αρχισα να βλεπω επιθετικη συμπεριφορα απο το αγγελοψαρο που μου ειχε δημιουργησει στο παρελθον προβλημα.δεν εκανε επιθεσεις μονο στα τιγρακια αλλα και στο αγγελοψαρο που εκανε και στο παρελθον.ετσι αποφασησα να απομονωσω αυτο και ακομα ενα αγγελοψαρο σε ενα αλλο μικρο ενυδρειο για μια μερα. σημερα που τα ξαναεβαλα στο μεγαλο ενυδρειο γινοταν το αντιστροφο...το αγγελοψαρο το οποιο κρυβοταν αρχισε να επιτηθετε ασταματητα στο αλλο πρωην κυριαρχο αγγελοψαρο και να το εξαντλιει.παραλληλα παρατηρησα οτι το ενα τιγρακι κυνηγουσε ασταματητα το αλλο με αποτελεσμα να το κανει να κρυφτει διπλα απο το φιλτρο και να κολυμπαει καθετα με την μουρι προς τα κατω.. αμεσως απομονωσα τα θυματα σε μια γεννηστρα ωστε να μην υπαρξουν απωλειες..αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν πως το επιθετικο αγγελοψαρο και το επιθετικο τιγρακι συνεχιζαν τις επιθεσεις ασταματητα στα απομονωμενα ψαρια.Τωρα περιμενω τις γνωμες σας. ευχαριστω εκ των προτερων!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Την λυση την ξερεις. Δινεις τα αγγελοψαρα σε καποιον με καταλληλο ενυδρειο και αν σου αρεσουν τα τιγρακια τα κανεις κοπαδι. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2016 #3 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Εχεις εντελως λαθος ψαρια φιλε μου. Τα τιγρακια θα σου τσακισουν τα πτερυγια απο τα αγγελοψαρια και τις κεραιες απο τα γκουραμι. Τα αγγελοψαρα θελουν μεγαλητερο ενυδρειο και κοπαδι. Τα τιγρακια κοπαδι. Διαλεξε με τι ψαρια θες να ασχοληθεις και τα αλλα δωστα,μονο ετσι θα φτιαξεις κατι σωστο και χωρις προβληματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros2000 10 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 10 Ιανουαρίου 2016 επειδη ξερω πως τα τιγρακια ειναι ημιεπιθετικα ψαρια θα προτιμουσα να ασχοληθω με ηρεμα ψαρακια!!θα ηθελα να κρατησω τα gourami και τον ξιφοφορο.. τι αλλα ψαρια θα μου προτινατε να εισαγω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2016 #5 Share 10 Ιανουαρίου 2016 επειδη ξερω πως τα τιγρακια ειναι ημιεπιθετικα ψαρια θα προτιμουσα να ασχοληθω με ηρεμα ψαρακια!!θα ηθελα να κρατησω τα gourami και τον ξιφοφορο.. τι αλλα ψαρια θα μου προτινατε να εισαγω? Αυτα τα 2 που θες να κρατησεις δεν πανε μαζι,η το ενα η το αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros2000 10 Ιανουαρίου 2016 Author #6 Share 10 Ιανουαρίου 2016 εε σε αυτη τη περιπτωση θα διαλεξω τα gourami.Αν εχεις την καλοσυνη μπορεις να μου προτυνεις μερικους καταλληλους συνδιασμους ψαριων ή να με παραπεμψεις σε καποια ιστοσελιδα που θα με βοηθησει με το τι ψαρια θα διαλεξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2016 #7 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Κανεις χαρεμι τα γκουραμι και βαζεις και 15 αρλεκινους και εισαι κομπλε! Μπορεις να βαλεις και ενα ζευγαρι πλεκο. Αλλιως,αντι για αρλενικους μπορεις να βαλεις 20 cpd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros2000 10 Ιανουαρίου 2016 Author #8 Share 10 Ιανουαρίου 2016 ευχαριστω πολυ για την βοηθεια φιλε μου!!! μια τελευταια ερωτηση.κοπαδι με pearl gourami ή γενικα μπορω με διαφορα ειδη γουραμι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2016 #9 Share 10 Ιανουαρίου 2016 ευχαριστω πολυ για την βοηθεια φιλε μου!!! μια τελευταια ερωτηση.κοπαδι με pearl gourami ή γενικα μπορω με διαφορα ειδη γουραμι? Δεν θα παρεις κοπαδι,ουτε διαφορετικα γκουραμι. Θα παρεις το ιδιο ειδος και θα πρεπει να ειναι 1 αρσενικο και 2-3 θυληκα,οχι οτι ναναι δηλαδη γιατι θα πεφτει ξυλο αν ειναι ολα αρσενικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros2000 10 Ιανουαρίου 2016 Author #10 Share 10 Ιανουαρίου 2016 ενταξει ευχαριστω πολυ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος