konstantinkonstantinou 9 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 9 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες. Αποφάσισα να αναβαθμιστώ σε λίτρα και να παω στο 1,20 m μήκος ( πανω-κάτω 300lt καθαρα) όπου είναι και το μέγιστο για το χώρο μου. Οι επιλογές που έχω κατά νου είναι 2 : 1ο Anubias A 1200 και 2o Rehau 300 To 2o μου είναι τελείως άγνωστο , οπότε θα ήθελα γνώμες όσον αφορά γυάλα, σιλικόνη , φωτισμό (ποιότητα και ένταση) και ποιότητα επίπλου. Από το 1ο θα ήθελα να μάθω τι φωτιστικό φοράει, από γυάλα νομίζω ότι είναι παρόμοια με του Α800 που έχω και είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Μια χαρα ενυδρειο ειναι το rehau. Εγω εδω και καιρο ζαχαρωνω το 1.80 Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 10 Ιανουαρίου 2016 Author #3 Share 10 Ιανουαρίου 2016 1.80!!!! Ωραίος.... παίζεις στην μεγάλη κατηγορία. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα περάσω να δω το rehau από κοντά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 11 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 11 Ιανουαρίου 2016 Προς ενημέρωση όσον ενδιαφέρονται: περασα και είδα το Rehau , η προσωπική μου άποψη είναι οτι σε θέμα επίπλου και φινιρίσματος είμαι μισό κλικ κάτω από το Αnubias. Βέβαια το μεγάλο συν του είναι το φωτιστικό ( 4x39w σε σύγκριση με τα 2x39w του Anubias ). To πάχος τζαμιού του rehau, με μια μικρή επιφύλαξη είναι 9mm , ενώ του Αnubias 10mm και τα καθαρά λίτρα τους είναι πάνω κάτω τα ίδια. Μια τελευταία διαφορά είναι οτι το rehau έχει 2 πλαστικές κόντρες ενω το Anubias γυαλινη. Αυτα σε γενικές γραμμες , πιστέυω οτι είναι 2 τίμια ενυδρεία για την τιμή τους και η επιλογή έχει να κάνει με το για τι προορίζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 11 Ιανουαρίου 2016 #5 Share 11 Ιανουαρίου 2016 Προς ενημέρωση όσον ενδιαφέρονται: περασα και είδα το Rehau , η προσωπική μου άποψη είναι οτι σε θέμα επίπλου και φινιρίσματος είμαι μισό κλικ κάτω από το Αnubias. Βέβαια το μεγάλο συν του είναι το φωτιστικό ( 4x39w σε σύγκριση με τα 2x39w του Anubias ). To πάχος τζαμιού του rehau, με μια μικρή επιφύλαξη είναι 9mm , ενώ του Αnubias 10mm και τα καθαρά λίτρα τους είναι πάνω κάτω τα ίδια. Μια τελευταία διαφορά είναι οτι το rehau έχει 2 πλαστικές κόντρες ενω το Anubias γυαλινη. Αυτα σε γενικές γραμμες , πιστέυω οτι είναι 2 τίμια ενυδρεία για την τιμή τους και η επιλογή έχει να κάνει με το για τι προορίζεται. Προσωπικά είχα το anubias 1200 για τέσσερα χρόνια, και τώρα το anubias 1500. Πραγματικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνη ένσταση τα πλαστικά καπάκια που θα μπορούσαν να είχαν λίγο καλύτερη ποιότητα πλαστικού. Πάντως είναι μια καλή αγορά σε σχέση με τα χρήματα που απαιτούνται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 12 Ιανουαρίου 2016 Author #6 Share 12 Ιανουαρίου 2016 Προσωπικά είχα το anubias 1200 για τέσσερα χρόνια, και τώρα το anubias 1500. Πραγματικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνη ένσταση τα πλαστικά καπάκια που θα μπορούσαν να είχαν λίγο καλύτερη ποιότητα πλαστικού. Πάντως είναι μια καλή αγορά σε σχέση με τα χρήματα που απαιτούνται. Οντως το ανοιξε-κλεισε έχει ενα προβληματακι με τα πλαστικα του Anubias. Στο Rehau η κατάσταση είναι καλύτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 12 Ιανουαρίου 2016 #7 Share 12 Ιανουαρίου 2016 Για πειτε μας και τιμες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 12 Ιανουαρίου 2016 Author #8 Share 12 Ιανουαρίου 2016 Για πειτε μας και τιμες!! Στα 400 ευρώ και τα δύο. Γυάλα , φωτιστικό , καπάκι και έπιπλο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 12 Ιανουαρίου 2016 #9 Share 12 Ιανουαρίου 2016 Στα 400 ευρώ και τα δύο. Γυάλα , φωτιστικό , καπάκι και έπιπλο . Τελικά αποφάσισες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 12 Ιανουαρίου 2016 Author #10 Share 12 Ιανουαρίου 2016 Ενω έκλεινα προς anubias, μια και εχω το Α800 και ειμαι ευχαριστημένος, δεν υπαρχει στο χρωμα που το θελω. Θα κανουν εισαγωγή το Φεβρουάριο μου έιπαν νεο μοντέλο και δεν ξέρουν αν τα Καινουργια θα εχουν λαμπες φθορισμού ή θα έρχονται μονο με φωτιστικό led. Ξερω γω λεω να περιμενω να δω τι θα ερθει και να αποφασίσω μετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 12 Ιανουαρίου 2016 Author #11 Share 12 Ιανουαρίου 2016 Τελικά αποφάσισες? Γνωρίζεις κατι σχετικα με τα led των anubias? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 13 Ιανουαρίου 2016 #12 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω θέμα, και στείλε και ένα πμ στο φίλο ReaperX να σου πει περισσότερα. http://www.aquazone.gr/forums/topic/101195-anubias-a1000-led/?hl=%2B%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF+%2Banubias Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 13 Ιανουαρίου 2016 Author #13 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω θέμα, και στείλε και ένα πμ στο φίλο ReaperX να σου πει περισσότερα. http://www.aquazone.gr/forums/topic/101195-anubias-a1000-led/?hl=%2B%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF+%2Banubias Ok , ευχαριστώ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 15 Ιανουαρίου 2016 Author #14 Share 15 Ιανουαρίου 2016 Τελικά το ενυδρείο αγοράστηκε και αναμένω την παράδοση από εβδομαδα. Κατέληξα σε ένα Anubias A1500 με Τ5 που βρήκα κατά τύχη σε αποθήκη καταστήματος, μια που στις κεντρικές αποθήκες είχε μόνο με LED που ήθελα να αποφύγω και στη νέα εισαγωγή δεν θα φέρουν καθόλου με Τ5. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε αλλαγή στην διαρρύθμιση του σαλονιού για να το χωρέσει , αλλά αφου συμφώνησε το έτερο μισό μου, όλα καλά. Οπότε τώρα χρειάζομαι τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας για την επιλογή του φίλτρου . Το ενυδρείο εχει 350-360 lt καθαρά νερό. Οροφή στα χρήματα είναι τα 130 ευρώ περίπου. 1ον) Ποιο φίλτρο μου προτείνετε για αυτά τα λίτρα; 2ον) Θα ήταν καλό αντί να πάρω ένα μεγάλο φίλτρο , να κρατήσω το fluval 306 που εχω ήδη και να συμπληρώσω με ένα άλλο μικρότερο; Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο και τις απαντήσεις σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 15 Ιανουαρίου 2016 #15 Share 15 Ιανουαρίου 2016 Αυτο το 1.50 δεν ειναι; Τι ψαρια θα βαλεις; Εγω θα εβαζα αλλο ενα 406. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 15 Ιανουαρίου 2016 Author #16 Share 15 Ιανουαρίου 2016 Αυτο το 1.50 δεν ειναι; Τι ψαρια θα βαλεις; Εγω θα εβαζα αλλο ενα 406. Send from the heart of the Amazonas Ναι φίλε μου το 1,50 μέτρο είναι. Από ψάρια σίγουρα θα κρατήσω αυτά που έχω ( σκαλάρια, ροδόστομα, ancistrus, cory ) μάλλον θα μεγαλώσω τα κοπάδια και ίσως και κάτι άλλο από Αμαζόνιο αλλά δεν εχω αποφασίσει ακόμα. Εννοείς να κρατήσω το 306 που έχω στο παλιό και να βάλω και ένα 406 ακόμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 15 Ιανουαρίου 2016 #17 Share 15 Ιανουαρίου 2016 Ναι κρατα αυτο και βαλε και το 406. Τι αλλο σκεφτεσαι απο Αμαζονιο; Νομιζω εισαι ηδη φουλ. Αντε καμια νανοκιχλιδα. Ποσα ψαρια εχεις; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 15 Ιανουαρίου 2016 Author #18 Share 15 Ιανουαρίου 2016 Ναι κρατα αυτο και βαλε και το 406. Τι αλλο σκεφτεσαι απο Αμαζονιο; Νομιζω εισαι ηδη φουλ. Αντε καμια νανοκιχλιδα. Ποσα ψαρια εχεις; Send from the heart of the Amazonas OK κατάλαβα. Από ψάρια έχω 4 σκαλάρια, 19 ροδόστομα, 6 cory aeneus, 5 μικρά ancistrus sp3 albino και ένα sturisoma. Tι μου προτείνεις να προσθέσω; (ποσότητα και είδος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 15 Ιανουαρίου 2016 #19 Share 15 Ιανουαρίου 2016 κανε τα σκαλαρια 8-10 και τα cory 15αρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 15 Ιανουαρίου 2016 Author #20 Share 15 Ιανουαρίου 2016 κανε τα σκαλαρια 8-10 και τα cory 15αρια Σίγουρα θα μεγαλώσω τα κοπάδια (σκαλάρια , κορυ , ροδοστομα ) αλλα τα 10 σκαλάρια πολλά δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 15 Ιανουαρίου 2016 #21 Share 15 Ιανουαρίου 2016 εξαρταται με 1,50 μετρο μηκος αν εχεις και καλο υψος πανω απο 60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 16 Ιανουαρίου 2016 Author #22 Share 16 Ιανουαρίου 2016 εξαρταται με 1,50 μετρο μηκος αν εχεις και καλο υψος πανω απο 60 Πανω από 60 δεν έχω με τίποτα, να φανταστείς ότι το ολικό εξωτερικό υψος του ενυδρείου είναι 65 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Ιανουαρίου 2016 #23 Share 16 Ιανουαρίου 2016 Κανε 8 τα σκαλαρια και καμια 20αρια τα κορυ. Τα καινουρια σκαλαρια βαλτα ολα μαζι. Τα ροδοστομα, τι να σου πω, καντα καμια 30αρια. Μην βαλεις κατι αλλο, θα πηξεις. Εχεις πολλα ψαρια βυθου ετσι. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 16 Ιανουαρίου 2016 Author #24 Share 16 Ιανουαρίου 2016 Κανε 8 τα σκαλαρια και καμια 20αρια τα κορυ. Τα καινουρια σκαλαρια βαλτα ολα μαζι. Τα ροδοστομα, τι να σου πω, καντα καμια 30αρια. Μην βαλεις κατι αλλο, θα πηξεις. Εχεις πολλα ψαρια βυθου ετσι. Send from the heart of the Amazonas Και εγω για 8 σκαλαρια ελεγα, οχι παραπάνω. Πιστεύεις αν βαλω καμια 15αρια κορυ να μην μπορω να βαλω ενα χαρέμι άπιστο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Ιανουαρίου 2016 #25 Share 16 Ιανουαρίου 2016 Οχι ρε συ, μια χαρα. Εγω ειχα 6 altispinosus με 20+ κορυ. Απλα δεν ξερω αν θα προλαβαινουν να τρεφονται με τοσα ψαρια πιο πανω. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος