Jump to content

Peppermint γαρίδες τρώνε κοράλλια??

sailor247

Recommended Posts

Ψάχνοντας να βρώ τι είναι αυτό που μου χαλάει τα κοράλλια παρατήρησα την μία από τις peppermint γαρίδες μου να βόσκει πάνω σε ένα από τα κοράλλια που ενώ πήγαιναν πολύ καλά ξαφνικά άρχισαν να χάνουν τους πολύποδες τους.Έχει τύχει σε κανέναν?Ψάχνοντας στο Google ανακάλυψα πολλές αναφορές σε ξένα φόρουμ για αυτό το θέμα.

Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Movo στο δικο σου ενυδρειο συμβαινουν αυτα....... :lolu:

Βαλτη στο σαμπ Γιωργοοοοοο

Movo στο δικο σου ενυδρειο συμβαινουν αυτα....... :lolu:

Βαλτη στο σαμπ Γιωργοοοοοο

Άμα καταφέρω να τις πιάσω...

Οι peppermint οντως αν πεινασουν τρωνε τους πολιποδες απο τα sps.. Εμενα προσφατα εφαγαν τους πολιποδες απο μια pocilopora. Σαφως το κοραλλι ανακαμψε. Φροντισε απλα να ειναι διαθέσιμη τροφη για τις γαριδες για να μην πεινανε.. Εμενα ετυχε το περιστατικο οταν απουσιασα 3-4 μερες απο τον χώρο που εχω το ενυδρειο και δεν επεφτε τιποτα απο τροφη. Πλεον μολις κλεισουν τα φωτα ριχνω μερικα πελετ φροντιζοντας να φτασουν στις σπηλιές του βραχου που φωλιαζουν οι γαριδες. Κρατησε τες ταισμενες και δεν χρειαζεται ουτε να τις ψαχνεις να τις βγαζεις κλπ. Και να ξερεις οτι τρωνε και γενικα κυνηγούν το βραδυ αφου κλεισουν τα φωτα. Αν παρόλα αυτα θες να τις πιασεις ξερω εναν τροπο.

• Like 1

Οποιαδήποτε γαριδα μμπορει να χτυπήσει κοράκι όταν πειναει, νόμος τις φύσης Γιωργο.

Φροντισε να τις ταιζεις η κανε παραγωγη απταισιας!!! Χαχα πρωτη φορα το ακουω αυτο!!

• Like 1

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες. Ρίχνε λίγο τροφούλα να τρώνε. Μάλλον δεν θα υπάρχει ούτε για δείγμα απταίσια για να φάνε.

• Like 1

Οι peppermint οντως αν πεινασουν τρωνε τους πολιποδες απο τα sps.. Εμενα προσφατα εφαγαν τους πολιποδες απο μια pocilopora. Σαφως το κοραλλι ανακαμψε. Φροντισε απλα να ειναι διαθέσιμη τροφη για τις γαριδες για να μην πεινανε.. Εμενα ετυχε το περιστατικο οταν απουσιασα 3-4 μερες απο τον χώρο που εχω το ενυδρειο και δεν επεφτε τιποτα απο τροφη. Πλεον μολις κλεισουν τα φωτα ριχνω μερικα πελετ φροντιζοντας να φτασουν στις σπηλιές του βραχου που φωλιαζουν οι γαριδες. Κρατησε τες ταισμενες και δεν χρειαζεται ουτε να τις ψαχνεις να τις βγαζεις κλπ. Και να ξερεις οτι τρωνε και γενικα κυνηγούν το βραδυ αφου κλεισουν τα φωτα. Αν παρόλα αυτα θες να τις πιασεις ξερω εναν τροπο.

Θέλω να βγάλω τις δικές μου και θα ήθελα να μάθω έναν εύκολο τρόπο. Τρώνε τα πάντα εκτώς από απταισιες! Μέχρι και ένα γκοπακι που όσο ήταν φοβισμενο τις πρώτες ώρες εισαγωγής, κυνηγούσαν οι Ρουφ...νες!
  • Like 1

Οποιαδήποτε γαριδα μμπορει να χτυπήσει κοράκι όταν πειναει, νόμος τις φύσης Γιωργο.

Το κατάλαβα μάλλον αργά Νικόλα.Έχασα την στυλοπορα,έχει ξεγυμνωθει σε πολλά σημεία η digitata που μου είχες δώσει και τώρα την έπιασα που έτρωγε την ποσσιλοπορα.

Φροντισε να τις ταιζεις η κανε παραγωγη απταισιας!!! Χαχα πρωτη φορα το ακουω αυτο!!

Χαχαχαχα!Ε όχι και να κάνω παραγωγή απταισιες!!!Προτιμώ να τις ταΐσω

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες. Ρίχνε λίγο τροφούλα να τρώνε. Μάλλον δεν θα υπάρχει ούτε για δείγμα απταίσια για να φάνε.

Μια είχα σε ένα σημείο η οποία εξαφανίστηκε

Θέλω να βγάλω τις δικές μου και θα ήθελα να μάθω έναν εύκολο τρόπο. Τρώνε τα πάντα εκτώς από απταισιες! Μέχρι και ένα γκοπακι που όσο ήταν φοβισμενο τις πρώτες ώρες εισαγωγής, κυνηγούσαν οι Ρουφ...νες!

Αυτό θα θελα κι εγώ να το μάθω.

• Like 1

Αφου κλεισουν τα φωτα βυθιζεις ενα μπουκαλακι καπου να μην το περιφέρει γυρω γυρω η ροη, μεσα βαζεις μια γαριδα κατεψυγμενη η λιγο mysis. Καποια στιγμή θα παει η peppermint να την φαει. Δεν τον εχω δοκιμάσει τον τροπο αλλα επειδη ημουν στην θεση σου πριν λιγες μερες εψαξα και το εμαθα. Γιωργο τα κοραλλια δεν τα εχεις χασει ακομα. Δωσε τους λιγο χρονο θα επανελθουν.. Τους πολιποδες τους βγαζουν παλι..

• Like 2

Εχεις wrasse?και ποιο,βάζεις εναν θηρευτει μέσα που τις τρώει και τέλος,πχ.τον σκορπιό τον μικρο.

• Like 1

Εγω λεω αν τα καταφερει να την βαλει στο σαμπ, εχει κι εκει αρκετες απταισιες

Το θεμα ειναι οτι ειχαμε μια λυση για τις απταισιες και τωρα καταριπτεται κι αυτη

Εχεις wrasse?και ποιο,βάζεις εναν θηρευτει μέσα που τις τρώει και τέλος,πχ.τον σκορπιό τον μικρο.

Γιατι να κανεις γευμα καποιες γαριδες που σε μερικους ειναι χρήσιμες; Επιπλεον βαζοντας μεσα εναν θηρευτη τι πιθανοτητες δινεις στις peppermint να την γλυτωσουν; Θελω να πω ολα καλα με τα ενυδρεια μας αλλα δεν ειναι ωραιο να το παιζουμε θεοι. Αλλο η φυση και αλλο ενα τοσο κλειστο περιβαλλον. Επιπλέον θα τις τιμωρησουμε γιατι εχουν το αισθημα της επιβίωσης; Εγω διαφωνω τελειωςμε αυτη την "λυση"

• Like 2

Όλα τα παλαβα στα δικά σου ενυδρεία ρε φιλέ. Άντε να σε δω πως θα τις βγαλεις.....

• Like 1

Γιατι να κανεις γευμα καποιες γαριδες που σε μερικους ειναι χρήσιμες; Επιπλεον βαζοντας μεσα εναν θηρευτη τι πιθανοτητες δινεις στις peppermint να την γλυτωσουν; Θελω να πω ολα καλα με τα ενυδρεια μας αλλα δεν ειναι ωραιο να το παιζουμε θεοι. Αλλο η φυση και αλλο ενα τοσο κλειστο περιβαλλον. Επιπλέον θα τις τιμωρησουμε γιατι εχουν το αισθημα της επιβίωσης; Εγω διαφωνω τελειωςμε αυτη την "λυση"

Και εγώ διάφωνο είναι μια πρόταση επαναλαμβάνω πρόταση χωρίς να σημαίνει οτι σύμφωνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...