Ρομποτής Κωνσταντίνος 8 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 8 Ιανουαρίου 2016 (edited) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Στην τελευταία αλλαγή η θερμοκρασία έπεσε στο ενυδρείο 3 βαθμούς. Αντιχλώριο seachem prime, επίσης να σημειώσω πως άλλαξα την αναλογία βρύσης-όσμωσης από κει που έβαζα 60-40 σ αυτή την αλλαγή έβαλα 80-20, οι παράμετροι βέβαια δεν άλλαξαν της ανθρακικής και γενικής σκληρότητας παρέμειναν όπως και πριν την αλλαγή. Επίσης πρόσθεσα οξυζενέ για καταπολέμηση άλγης στη μισή απ την προτεινόμενη δόση. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα: 100- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Εσωτερικό φίλτρο με 2 σφουγγάρια πράσινα, υαλοβάμβακα και θήκη με ελαφρόπετρα της Juwel για βιολογικό. - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 5 μήνες.- Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 ανκίστρους, 7 lemon tetra, 13 cherry barb, 5 corry bronze. - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Κάθε Κυριακή αλλαγή νερού 50% με αναλογία βρύσης-όσμωσης 60-40, στην τελευταία αλλαγή βέβαια άλλαξα αναλογία σε 80-20 αλλά οι τιμές στις σκληρότητες παρέμειναν ίδιες. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH: 6.8- KH: 4- GH: 7- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0- ΝΟ3 (νιτρικά): 10- Θερμοκρασία: 25ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ: Sera & API-Strips:-Ηλεκτρονικά: pH. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού: Ανκίστρους.- Ιστορικό Ψαριού: Μου το χάρισαν πριν 4 μήνες σε ηλικία 3 εβδομάδων. - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):Τις τελευταίες μέρες κρύβεται, δεν βγαίνει να φάει το βράδυ που ρίχνω την ταμπλέτα συνήθως έδιωχνε τα άλλα ψάρια που πήγαιναν και του την έτρωγαν τώρα την άφησε. Επίσης έχω την εντύπωση πως έχει πρηστεί η κοιλιά του. Κινητικότητα θα έλεγα 0, παλιά πήγαινε το ενυδρείο κι ήταν και νευρικό, ταχύτατο. Τώρα κάθεται εδώ και 4 μέρες κάτω απ την ρίζα και σήμερα πρώτη φορά βγήκε αλλά και πάλι ακίνητο στο τζάμι εδώ και μία ώρα. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Οχι. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: --Δοσολογία: --Χρόνος Χρήσης:- -Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 8 Ιανουαρίου 2016 Τι το ταιζεις ειπαμε; αρσενικο η θηλυκο; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 8 Ιανουαρίου 2016 Author #3 Share 8 Ιανουαρίου 2016 Ωχ ναι ξέχασα την τροφή, το ταίζω κάθε 3 βράδια ταμπλέτα wels chips της sera ειδική για το είδος του και που και που ρίχνω και 3 algae χάπι της tropical, συν ότι έτρωγε και απ το μενού που έχω της sera με 4 διαφορετικές τροφές που είναι βυθιζόμενες και τρώνε και τα γατόψαρα απ αυτή. Είναι μικρό για φύλλο, μάλλον αρσενικό γιατί σαν να ξεφύτρωσαν δύο καρούμπαλα πάνω απ τα μάτια του αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Ιανουαρίου 2016 #4 Share 8 Ιανουαρίου 2016 Φαινεται οντως πρησμενη η κοιλια του. Dropsy μπορω να σκεφτω αλλα χωρις απολυτη σιγουρια. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 8 Ιανουαρίου 2016 #5 Share 8 Ιανουαρίου 2016 Αρακα σαν αρχη κωστα..Μεχρι να το φαει οποτε το φαει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 9 Ιανουαρίου 2016 Author #6 Share 9 Ιανουαρίου 2016 (edited) Αλλοι μου λένε bloat λόγω διατροφής, τι ξέρετε για τη συγκεκριμένη αρρώστια; Να τον απομονώσω στο 15λιτρο και να κάνω κάποια θεραπεία; Επίσης το 15λιτρο τρέχει με νερό βρύσης μόνο με εντελώς διαφορετικές συνθήκες από κει που είναι τώρα, τι διαδικασία να κάνω ώστε να μην τον στρεσάρω επιπλέον; Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Ιανουαρίου 2016 #7 Share 9 Ιανουαρίου 2016 Να σου πω την αληθεια το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο ηταν εντερικα και γιαυτο σε ρωτησα για την διατροφη. Δεν ξερω για το bloat και πολλα αλλα αν κανεις μια περιηγηση κατι θα βρεις. Αυτο συνηθως το παθαινουν οι Αφρικανες αν θυμαμαι καλα. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 9 Ιανουαρίου 2016 Author #8 Share 9 Ιανουαρίου 2016 Εριξα esha2000 μετά από συζήτηση με άνθρωπο έμπειρο και γνωστό στους ενυδρειακούς κύκλους που τον εμπιστεύομαι, θα δείξει. Ελπίζω να το προλάβω γιατί θα πέσει οικογενειακό πένθος αν το χάσω, μακάρι να μην είναι αργά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Ιανουαρίου 2016 #9 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Στο ευχομαι. Τι σου ειπε οτι μπορει να ειναι; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 10 Ιανουαρίου 2016 Author #10 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Οτι μπορεί να είναι και dropsy, απ τις 3 απότομες αλλαγές που έγιναν στο ενυδρείο. Σε άλλο χώρο έξω από δω μου είπαν ότι μπορεί να έχει γεννήσει αβγά και γι αυτό κρύφτηκε 3 μέρες κι ήταν πρησμένη η κοιλιά του, έχει κάποιος προηγούμενη εμπειρία πάνω σ αυτό γιατί εγώ δεν; Μετά απ τις 3 μέρες που ήταν κρυμμένο έχει εμφανιστεί αλλά βέβαια είναι ακόμα νομίζω πρησμένη η κοιλιά του και το αγγούρι και τον αρακά που έβαλα δεν τα άγγιξε. Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 10 Ιανουαρίου 2016 #11 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Αρχικά θα ήθελα και άλλες φωτο να δω.Τα ανσιστρακια είναι πολύ ανθεκτικά ψάρια,και καλοφαγάδες,αυτό βέβαια δεν σημαινεί οτι δεν προσέχω τι κάνω.Μπορείς με ενα φακό να δεις στο σημείο που κρ΄βεται;Οταν διάβασα το θέμα,δεν κρύβω οτι η 1η μου σκέψη,ήταν κάποια πιθανή γέννα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 10 Ιανουαρίου 2016 Author #12 Share 10 Ιανουαρίου 2016 (edited) Αρχικά θα ήθελα και άλλες φωτο να δω.Τα ανσιστρακια είναι πολύ ανθεκτικά ψάρια,και καλοφαγάδες,αυτό βέβαια δεν σημαινεί οτι δεν προσέχω τι κάνω.Μπορείς με ενα φακό να δεις στο σημείο που κρ΄βεται;Οταν διάβασα το θέμα,δεν κρύβω οτι η 1η μου σκέψη,ήταν κάποια πιθανή γέννα. Γέννα χωρίς την ύπαρξη αρσενικού; Μου το είπανε και σ άλλο χώρο αυτό το ενδεχόμενο. Δυστυχώς το σημείο που κρυβόταν για 4 μέρες δεν έχω πρόσβαση λόγω ύπαρξης φυτών μπροστά. Απ το πρωί κάθεται κάτω δεξιά στη γωνία, το σπρώχνω με το μαγνήτη δε συγκινείται και πολύ, φεύγει αλλά ξαναγυρνάει στο ίδιο σημείο. Εκανα αλλαγή νερού 50% κι ούτε που κουνήθηκε απ τη θέση του, άλλες φορές θα είχε κρυφτεί όπως όλα τα ψάρια. Η κοιλιά δεν έχει ξεφουσκώσει, υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω; Επισυνάπτω φωτό που έβγαλα μόλις τώρα μία με φλας και μία χωρίς αν μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει, ευχαριστώ εκ των προτέρων. Το φάρμακο να το συνεχίσω; Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 10 Ιανουαρίου 2016 #13 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Αρχικά θα ήθελα και άλλες φωτο να δω.Τα ανσιστρακια είναι πολύ ανθεκτικά ψάρια,και καλοφαγάδες,αυτό βέβαια δεν σημαινεί οτι δεν προσέχω τι κάνω.Μπορείς με ενα φακό να δεις στο σημείο που κρ΄βεται;Οταν διάβασα το θέμα,δεν κρύβω οτι η 1η μου σκέψη,ήταν κάποια πιθανή γέννα. Και εγω αυτο ακριβως σκεφτηκα! Βεβαια ειδα στην πορεια οτι ψαρι δεν τρεφεται σωστα και ειπα να μην μιλησω γιατι ισως και να ειναι λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 10 Ιανουαρίου 2016 Author #14 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Και εγω αυτο ακριβως σκεφτηκα! Βεβαια ειδα στην πορεια οτι ψαρι δεν τρεφεται σωστα και ειπα να μην μιλησω γιατι ισως και να ειναι λαθος. Δηλαδή ποια είναι η σωστή διατροφή; Μπορείτε να μου δώσετε ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίο σαν μπούσουλα όσον αφορά την τροφή του και τη συχνότητα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 12 Ιανουαρίου 2016 Author #15 Share 12 Ιανουαρίου 2016 Σήμερα έκανα 60% αλλαγή νερού και μετά έβαλα άνθρακα να μαζέψει ό,τι έχει μείνει απ το φάρμακο, η συμπεριφορά του παραμένει ίδια, αντιθέτως με τις πρώτες 4 μέρες που ήταν κρυμμένο σε μία πτυχή της ρίζας στην οποία δεν έχω οπτική πρόσβαση, τις επόμενες 4 με τη σημερινή κάθεται ακίνητο εντελώς στη γωνία του ενυδρείου ακριβώς δίπλα απ το μαγνήτη. Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αυτή τη συμπεριφορά θα του ήμουν ευγνώμων. Μία ερώτηση που έχει σχέση με τη χρήση του άνθρακα, με τη λίπανση τι γίνεται; Συνεχίζω κανονικά; Πόσο πρέπει να τον αφήσω τον άνθρακα και τι συνέπειες έχει αν έχει στη λίπανση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 12 Ιανουαρίου 2016 #16 Share 12 Ιανουαρίου 2016 (edited) Σήμερα έκανα 60% αλλαγή νερού και μετά έβαλα άνθρακα να μαζέψει ό,τι έχει μείνει απ το φάρμακο, η συμπεριφορά του παραμένει ίδια, αντιθέτως με τις πρώτες 4 μέρες που ήταν κρυμμένο σε μία πτυχή της ρίζας στην οποία δεν έχω οπτική πρόσβαση, τις επόμενες 4 με τη σημερινή κάθεται ακίνητο εντελώς στη γωνία του ενυδρείου ακριβώς δίπλα απ το μαγνήτη. Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αυτή τη συμπεριφορά θα του ήμουν ευγνώμων. Μία ερώτηση που έχει σχέση με τη χρήση του άνθρακα, με τη λίπανση τι γίνεται; Συνεχίζω κανονικά; Πόσο πρέπει να τον αφήσω τον άνθρακα και τι συνέπειες έχει αν έχει στη λίπανση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ο άνθρακας δεσμεύει τα λιπάσματα οπότε είναι σαν να μην τα βάζεις. Οσον αφορά το πόσο θα τον αφήσεις θα σου έλεγα 24ώρες, μιας και το συγκεκριμένο σκεύασμα που χρησιμοποίησες είναι βιοδιασπόμενο (και σε συνδιασμό με την μεγάλη αλλαγή νερού), οπότε δεν θα σου χρειαστεί για παραπάνω. Έγινε επεξεργασία 12 Ιανουαρίου 2016 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 12 Ιανουαρίου 2016 Author #17 Share 12 Ιανουαρίου 2016 Ο άνθρακας δεσμεύει τα λιπάσματα οπότε είναι σαν να μην τα βάζεις. Οσον αφορά το πόσο θα τον αφήσεις θα σου έλεγα 24ώρες, μιας και το συγκεκριμένο σκεύασμα που χρησιμοποίησες είναι βιοδιασπόμενο, οπότε δεν θα σου χρειαστεί για παραπάνω. Σ ευχαριστώ, να φανταστώ μετά είναι για πέταμα ο άνθρακας ή έχει ακόμα δύναμη να τον κρατήσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 12 Ιανουαρίου 2016 #18 Share 12 Ιανουαρίου 2016 Σ ευχαριστώ, να φανταστώ μετά είναι για πέταμα ο άνθρακας ή έχει ακόμα δύναμη να τον κρατήσω; Αστον να στεγνώσει, και όταν τον ξαναχρειαστείς θα είναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 13 Ιανουαρίου 2016 Author #19 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Δυστυχώς το μοιραίο ήρθε σήμερα το μεσημέρι, ποτέ δεν κατάλαβα από τι την άκουσε, η θερμοκρασία κι άλλες φορές έπεφτε 2-3 βαθμούς με την αλλαγή, να πω απ την αλλαγή της αναλογίας νερού βρύσης - όσμωσης πάλι δεν νομίζω γιατί οι μετρήσεις στο νερό ήταν ίδιες, δεν άλλαξε ούτε μία μονάδα στο ενυδρείο η γενική κι η ανθρακική, να ήταν το οξυζενέ; Εκεί που διάβασα για τη χρήση οξυζενέ έλεγε για 1-2 ml ανά λίτρο κι εγώ έβαλα 0,5, τη μισή δόση ή το 1/4 απ την μέγιστη, τι να πω. Οπως και να χει πάντως οξυζενέ δεν ξαναβάζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 13 Ιανουαρίου 2016 #20 Share 13 Ιανουαρίου 2016 Κρίμα Έτσι για την ιστορία και για να μου φύγει η ιδέα. . . Τα κακά του πως ήταν αυτές τις μέρες που ήταν πρησμένο το ψάρι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 13 Ιανουαρίου 2016 Author #21 Share 13 Ιανουαρίου 2016 (edited) Κρίμα Έτσι για την ιστορία και για να μου φύγει η ιδέα. . . Τα κακά του πως ήταν αυτές τις μέρες που ήταν πρησμένο το ψάρι ? Ποια κακά; Αφού είχε να φάει μία εβδομάδα. Έγινε επεξεργασία 13 Ιανουαρίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 16 Ιανουαρίου 2016 #22 Share 16 Ιανουαρίου 2016 Δυστυχώς το μοιραίο ήρθε σήμερα το μεσημέρι, ποτέ δεν κατάλαβα από τι την άκουσε, η θερμοκρασία κι άλλες φορές έπεφτε 2-3 βαθμούς με την αλλαγή, να πω απ την αλλαγή της αναλογίας νερού βρύσης - όσμωσης πάλι δεν νομίζω γιατί οι μετρήσεις στο νερό ήταν ίδιες, δεν άλλαξε ούτε μία μονάδα στο ενυδρείο η γενική κι η ανθρακική, να ήταν το οξυζενέ; Εκεί που διάβασα για τη χρήση οξυζενέ έλεγε για 1-2 ml ανά λίτρο κι εγώ έβαλα 0,5, τη μισή δόση ή το 1/4 απ την μέγιστη, τι να πω. Οπως και να χει πάντως οξυζενέ δεν ξαναβάζω. Κριμα..και δεν θα μαθουμε και ποτε τι πραγματικα ειχε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 17 Ιανουαρίου 2016 Author #23 Share 17 Ιανουαρίου 2016 Κριμα..και δεν θα μαθουμε και ποτε τι πραγματικα ειχε... Στάθη υποψιάζομαι για να μην πω σίγουρα το οξυζενέ, αν έκατσε λόγω βαρύτητας στο βυθό και πήγε και μασούλησε ο μάγκας την πάτησε, του καψε τα σωθικά. Ηταν το μόνο που είχα αλλάξει στο ενυδρείο, όλα τ άλλα τα είχε ξαναπεράσει, δηλαδή την πτώση θερμοκρασίας 2-3 βαθμούς και την αλλαγή στην αναλογία νερού βρύσης όσμωσης που δεν άλλαξε ούτως ή άλλως τις παραμέτρους στο νερό, το μόνο καινούριο ήταν το οζυζενέ, ίσως έκανα λάθος τη χρήση του τι να πω, ένα είναι σίγουρο όπως είπα, δεν ξαναπειραματίζομαι με τέτοια πράγματα, καλύτερα να μείνει η άλγη και να φύγει με φυσικό τρόπο παρά να ταλαιπωρώ τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος