nydreio28 8 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 8 Ιανουαρίου 2016 καλησπερα εχω ενα 80λιτρο ενυδρειο στο οποιο εχω 4 χρυσοψαρα (fancy) τις τελευταιες μερες παρατηρω οτι τα χρυσοψαρα φενονται συνεχεια κουρασμενα κ καθονται συνεχεια στον πατο.τρωνε κανονικα.η θερμοκρασια ειναι στους 24 βαθμους.εχω μεσα φιλτρο με βιολογικο υλικο κ σφουγκαρια το ενυδρειο τρεχει απο το καλοκαιρι.σημερα παρατηρησα το ενα ψαρι να κολυμπαει καπως νευρικα κ μετα απλα να σταματαει κ να βυθιζετε μεχρι που ακουμπησε πατο.μετραω συνεχεια αμμωνια με υγρα τεστ κ ειναι στα 0 η σκληροτητα του νερου εχει μαλακωσει λογο καποιων μοπανι που εχω μεσα.(τανινες)το ενυδρειο εχει κ φυτα κ σαλιγκαρια .πιστευω οτι προκειτε για βακτηριακη μολυνση.εσεις σαν ειδικοι κ πιο εμπηροι πως το βλεπετε??κ αν ειναι Β.μολυνση τι κανω ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanaeKon1 8 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 8 Ιανουαρίου 2016 Το πορτοκαλί φαίνεται να έχει ich. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 8 Ιανουαρίου 2016 Author #3 Share 8 Ιανουαρίου 2016 αυτο δεν ειναι ick αυτο στην φωτογραφια ειναι ick Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 8 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 8 Ιανουαρίου 2016 μια απαντηση απο καποιον που ξερει ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 9 Ιανουαρίου 2016 #5 Share 9 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα φιλε!!! Λιγα λογια για τα Fancy!!! Τα κοντοχοντρα χρυσοψαρα με διπλη ουρα (Fancy) διατηρουνται σε ενυδρειο μινιμουμ μηκους 80-100 εκ (ακομα και για ενα απο αυτα), και μινιμουμ 40 λιτρα για καθε ενα απο αυτα. Δλδ σε ενα ενυδρειο με καθαρες διαστασεις μονο της γυαλας 80χ40χ40 (128 λιτρα καθαρα) μπορουμε να βαλουμε 3 fancy χρυσοψαρα. Στην αρχη και οσο ειναι μικρα (νεαρα) τα ψαρια, το ενυδρειο θα φαινεται αδειο. Ομως εκει μπορουν να διατηρηθουν και μετα την ενηλικιωση τους (που θα μεγαλωσουν και σε μεγεθος) χωρις να χρειαστει να αλλαξουμε το ενυδρειο με μεγαλυτερο. Εναλλακτικα, 3 νεαρα fancy, μπορουν να μπουν σε ενυδρειο 60χ30χ35 (63 λιτρα καθαρα) για 6-12 μηνες και μετα να μετακομισουν σε μεγαλυτερο. Μικροτερο ενυδρειο δεν ενδυκνειται, αφου το μικρο μεγεθος δεν θα τα αφησει να αναπτυχθουν σωστα και θα παθουν νανισμο (Stunting), με οτι συνεπαγεται αυτο για την υγεια τους στην πορεια. Ιδανικο ειναι ενα ενυδρειο 200 λιτρων τουλαχιστον (100χ40χ50). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 9 Ιανουαρίου 2016 #6 Share 9 Ιανουαρίου 2016 Με λιγα λογια το ενυδρειο σου ειναι φορτωμενο!!! Ποσο καιρο εχεις τα ψαρακια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Ιανουαρίου 2016 #7 Share 9 Ιανουαρίου 2016 Αν δεν συμπληρωσεις την φορμα,πως περιμενεις να παρεις βοηθεια? Παιδια,οταν εχουμε προβλημα δινουμε οσο περισσοτερες πληροφοριες γινεται συμπληρωνοντας τις αντιστοιχες φορμες,γι αυτο το σκοπο εχουν φτιαχτει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 9 Ιανουαρίου 2016 Author #8 Share 9 Ιανουαρίου 2016 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : δεν κολυμπανε κ καθονται συνεχεια στον πατο.τρωνε οταν τους βαζω φαγητο κανονικα.κ μετα παλι καθονται.το ενα απο αυτα οταν κολυμπαει μερικες φορες κανει κατι σπασμοδικες κινησεις περιεργες.μια απο εδω μια απο κει .ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:80- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):jbl200i εσωτερικο γεματο βιολογικο υλικο σφουγκαρι κ υαλοβαμβακα.το βιολογικο υλικο παντα στην μεση.- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):απο το καλοκαιρι 5μηνες- Ψάρια (είδη και αριθμός):2/black moor κ 2 οranta- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):τα ταιζα καθε μερα κ τους αλλαζω το νερο μια φορα την εβδομαδα 30% τωρα τους εχω το φως κλειστο κ τους κανω νηστεια για 3 μερες για αρακα.ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:7.5- KH:- GH:12- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0,02 στην χειροτερη- ΝΟ2 (νιτρώδη):εχω φυτα- ΝΟ3 (νιτρικά):- Θερμοκρασία:ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:μονο με υγρα τεστ για να ξερεις τι γινετε.-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:ολα τα ψαρια εχουν τα ιδια συμπτοματα- Ιστορικό Ψαριού:στην αρχη ειχα τα black moor μονα τους σε ενα 60ρι- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):σκουρα κανονικα αναλογα την τροφη τους.αναπνοη λιγο περιεργα μερικες φορες οταν τα βλεπω στον πατο.- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:τωρα ξεκινησαν ολα μετα απο 5 μηνες.ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:απο φαρμακα τιποτα ακομα.-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:εχω φυτα δεν ξερω μηπως επηρεαστουν απο τα φαρμακαΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)1. (img) ...photo1... (/img)φωτογραφιες σας εστειλα πιο πανω.2. (img) ...photo2... (/img)ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:απο εμπειρους..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Ιανουαρίου 2016 #9 Share 9 Ιανουαρίου 2016 No2 τι εννοεις εχεις φυτα? Νο3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 9 Ιανουαρίου 2016 #10 Share 9 Ιανουαρίου 2016 Κάνε όλα τα τεστ (ΝΗ3/ΝΗ4, ΝΟ2 & ΝΟ3) και πες μας και θερμοκρασία αν το τεστ σου δειχνει ΝΗ3/ΝΗ4=0,02 κάνε και μια μετρηση στο νερό της βρυσης να δεις αν δειχνει το ιδιο ποια τεστ εχεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 9 Ιανουαρίου 2016 Author #11 Share 9 Ιανουαρίου 2016 κανω μετρησεις με jbl υγρα τεστ.no4 0.00 no3 εχω βαλει μεσα ξυλα μοπανι απο μαγαζι κ το νερο ειναι κιτρινο.αρα θα ειναι μαλακο το νερο.εχω κ φυτα αληθινα οχι πλαστικα.αρα τα νιτρικα ειναι μια χαρα.!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Ιανουαρίου 2016 #12 Share 9 Ιανουαρίου 2016 κανω μετρησεις με jbl υγρα τεστ.no4 0.00 no3 εχω βαλει μεσα ξυλα μοπανι απο μαγαζι κ το νερο ειναι κιτρινο.αρα θα ειναι μαλακο το νερο.εχω κ φυτα αληθινα οχι πλαστικα.αρα τα νιτρικα ειναι μια χαρα.!! Το νερο που ειναι κιτρινο δεν σημαινει οτι ειναι μαλακο. Επισης,επειδη εχεις φυτα μεσα,δεν σημαινει νιτρικα μια χαρα. Κανε μετρησεις για νο2 και νο3 σε παρακαλω και γραψτες. Δεν εχουν σχεση ουτε τα ξυλα,ουτε τα φυτα με τις μετρησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 9 Ιανουαρίου 2016 #13 Share 9 Ιανουαρίου 2016 κανω μετρησεις με jbl υγρα τεστ.no4 0.00 no3 εχω βαλει μεσα ξυλα μοπανι απο μαγαζι κ το νερο ειναι κιτρινο.αρα θα ειναι μαλακο το νερο.εχω κ φυτα αληθινα οχι πλαστικα.αρα τα νιτρικα ειναι μια χαρα.!! Το νερο που ειναι κιτρινο δεν σημαινει οτι ειναι μαλακο. Επισης,επειδη εχεις φυτα μεσα,δεν σημαινει νιτρικα μια χαρα. Κανε μετρησεις για νο2 και νο3 σε παρακαλω και γραψτες. Δεν εχουν σχεση ουτε τα ξυλα,ουτε τα φυτα με τις μετρησεις. Θα συμφωνήσω απόλυτα χωρίς μετρήσεις δεν μπορείς να ξέρεις αν έχεις Νιτρικά , νιτρώδη ή αμμωνία. Και αυτό που κάνεις με το μοπανι είναι χωρίς λόγο , για να μη πω πως ίσως δημιουργήσει και πρόβλημα, τα χρυσόψαρα θέλουν ελαφρά αλκαλικό και σκληρό νερό, και όχι μαλακό και όξινο. Μπορεί το πρόβλημα να οφείλετε σε αυτό. Θα σου έλεγα να το βγαλεις. Νεράκι βρυσης και ειναι ολα μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 9 Ιανουαρίου 2016 Author #14 Share 9 Ιανουαρίου 2016 με αυτο που εχουν τι να κανω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 9 Ιανουαρίου 2016 Author #15 Share 9 Ιανουαρίου 2016 σκευτομουν να τα βαλω αυριο κιολας σε ενα 160ρι 4 χρυσοψαρα ειναι.δεν ξερω αν θα ηταν καλο αν εχουν κατι.θα μεταφερθει κατευθειαν στο νεο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 9 Ιανουαρίου 2016 #16 Share 9 Ιανουαρίου 2016 Φιλε μου πες μας ποσο αμμωνια ποσα νιτρωδες και ποσα νιτρικα εχεις για να βοηθησουμε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 9 Ιανουαρίου 2016 #17 Share 9 Ιανουαρίου 2016 Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι μετρήσεις να δούμε αν οφείλετε σε ρύπους, και μετά κάνεις μια καλή αλλαγή. Και αλλαγή να κάνεις τώρα καλό θα τους κάνεις αλλά αν δεν μας πεις μετρήσεις ίσως να μη βρούμε εύκολα την αίτια, με τις μετρήσεις θα αποκλείσουμε περιπτώσεις. Η διάγνωση γίνεται με τη μέθοδο της αφαιρετικής, αποκλείεις αιτίες και πας στις επόμενες. Η μεταφορα σε άλλο ενυδρείο μπορεί να κανει ζημια, και αν το φίλτρο ειναι άστρωτο η κινηση αυτη θα ειναι καταστροφική Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 9 Ιανουαρίου 2016 Author #18 Share 9 Ιανουαρίου 2016 στρωμενο φιλτρο θα μπει το jbl 200i στο 160 με το νερο του ενυδρειου που ειναι τωρα τα ψαρια. τους εχω σταματησει το φαγητο.κ την δευτερα θα τους ριξω αρακα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 9 Ιανουαρίου 2016 Author #19 Share 9 Ιανουαρίου 2016 αρα η μεταφορα σε αλλο ενυδρειο βοηθαει την κατασταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 9 Ιανουαρίου 2016 #20 Share 9 Ιανουαρίου 2016 Βρε φίλε πως να ξέρουμε αν βοηθάει ή όχι αν δεν βρουμε την αιτία ; Αν η αιτία ειναι το νερό γιατι έχει αμμωνία ή νιτρώδη ή νιτρικά μπορει να βοηθήσει, αλλιως το προβλημα θα μεταφερθεί στο νέο ενυδρείο. Ειναι τοσο πρόβλημα να κάνεις μετρήσεις ; Μιλάμε τόση ώρα για μια σειρα μετρήσεων. Αν δεν έχεις τεστ πες μας πως δεν έχεις, και αν δεν έχεις κάνε μια γενναια αλλαγη με νερό ίδιας θερμοκρασίας αλλά ηρεμα για να μη στρεσαρεις τα ψαρια. Και επισης βγαλε το μοπανι απο το φιλτρο. Μια γενικη φωτογραφια του ενυδρειου θα βοηθήσει να δουμε το χώρο που ζουν τα ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 9 Ιανουαρίου 2016 Author #21 Share 9 Ιανουαρίου 2016 αυτες ειναι οι ενδηξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 9 Ιανουαρίου 2016 Author #22 Share 9 Ιανουαρίου 2016 αυτες ειναι οι ενδηξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 9 Ιανουαρίου 2016 Author #23 Share 9 Ιανουαρίου 2016 κ οι φωτογραφιες που θελετε για να δειτε την κατασταση του ενυδρειου κ σε τι κατασταση ζουν τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 9 Ιανουαρίου 2016 Author #24 Share 9 Ιανουαρίου 2016 κ οι φωτογραφιες που θελετε για να δειτε την κατασταση του ενυδρειου κ σε τι κατασταση ζουν τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 9 Ιανουαρίου 2016 #25 Share 9 Ιανουαρίου 2016 Αμμωνία δεν βλέπω να έχεις, στη φωτο όμως δεν φαινονται νιτρωδη και νιτρικά, για τα υπολοιπα το νερο μόνο μαλακο δεν ειναι, για αυτο βγαλε τα ξυλα. Πες μας νιτρικα και νιτρωδη, που με στικ δεν ειναι και τοσο αξιόπιστες οι μετρήσεις 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος