Jump to content

προγραμματισμός-υλοποίηση φυτεμένου 200 l

Luminous

Recommended Posts

Το ph σου ειναι μια χαρα για τους αρλεκινους.

Την αλγη θα την καθαριζεις οταν κανεις αλλαγη νερου ωστε να μπορεις να τραβας με την αλλαγη οτι αλγη φευγει μεσα στο νερο.

Απο γαριδες καλες για την αλγη,αλλα οχι για ολες,ειναι οι αμανο,μπορεις να βαλεις αρκετες.

Μπορεις και red cherry αν θες.

Λοιπόν με την άλγη φένεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα οπότε ξεχνάω για την ώρα τα ψάρια.

Διαβάζοντας και βλέποντας αρκετές φωτογραφίες από άλλα θέματα, είμαι πλέον σίγουρος ότι είναι bba. Πάει πλέον σχεδόν παντού και έχει χαλάσει και το γρασίδι σε ένα μεγάλο σημείο.

Με την αυριανή (Κυριακή) αλλάγή νερού σκέφτομαι να γίνουν τα εξής:

-Πολύ μεγάλο κλάδεμα όλων των φυτών που λίγο πολύ όλα έχουν άλγη . Η ανάπτυξη που έχουν όλα μέχρι τώρα είναι πολύ μεγάλη.

-Καθάρισμα ξυλων- πετρών με οδοντόβουρτσα.

-Προσωρινή παύση της λίπανσης

-Αποσύνδεση των 2 εκ των 4 λάμπων

Αν σε κάτι έχω λάθος, πείτε μου

Από δευτέρα θα πάω να πάρω και τα τεστ που λέιπουν για να μπορώ να συμπληρώσω τη φόρμα των προβλημάτων και να βρω τα αίτια. Η άλγη εμπφανίστηκε από την δεύτερη μέρα που μπήκε νερό (μπορεί και πρώτη) και καλπάζει.

Αν και την άλλη κυριακή έχω την ίδια εικόνα, μάλλον θα πάω για οξυζενέ.

Έγινε επεξεργασία - Luminous

• 3 weeks later...

Με χαρά αναφέρω πως η BBA και οι υπόλοιπες άλγες έχουν εξαφανιστεί πλήρως από το ενυδρείο. Έχει ήδη μια βδομάδα που ο φωτισμός έχει επανέλθει στις 4 λάμπες χωρίς κάποια επανεμφάνηση. Από αύριο θα ξεκινήσει δειλά δειλά και η λίπανση. :bigemo_harabe_net-64:

Ευτυχώς , γιατί τα είχα δει όλα με την εικόνα στην αρχή... Κάποια φυτά έχουν δείξει καποια "δυσφορια" από την διαδικασία αλλά πιστεύω θα επανέρθουν.

Πλέον πέρα από τις γαρίδες, φιλοξενώ και ένα κοπάδι blue tetra.

Δυο ερωτησούλες

-Το ενυδρειακό βαμβάκι κάθε πότε αλλάζει? Κάθε μάρκα φίλτρου έχει το δικό της ή υπάρχει και κάποιο γενικό?

-Ένα "θέμα" που έχω με μερικά φυτά έιναι το μεγάλο πλήθος των ριζών που γίνονται κουβάρι και φαίνονται πάρα πολύ. Κάνω κάτι λάθος ή είναι φυσιολογικό? Στη φωτογραφία δείχνω τι εννοώ.

post-11995-0-38350600-1462745089_thumb.jpg

Καλημέρα φίλε,

Ενυδρειακό βαμβάκι να αλλάζεις κάθε εβδομάδα ειδικά σε φυτεμένο ενυδρείο.

Γενικό ενυδρειακό βαμβάκι θα προμηθεύεσαι δεν χρειάζεσαι συγκεκριμένη μάρκα. 1 φλίδα κάθε εβδομάδα θα βάζεις.

Σχετικά με τις ρίζες.. Αυτό συμβαίνει δεν κάνεις κάτι λάθος. Για το αισθητικό κομμάτι μπορείς να τις κόβεις. Μπορείς επίσης κάποια φυτά που κάτω κάτω πετάνε ρίζες να τα κλαδεύεις από κάτω και να τα ξαναφυτεύεις για να μην τις βλέπεις αυτές.

Το βαμβακι το αλλαζεις καθε εβδομαδα με την αλλαγη νερου που θα κανεις.

Παρε ενυδρειακο βαμβακι σε σακουλα,ειναι πιο φθηνο και θα σε βγαλει για περισσοτερο καιρο.

Καποια φυτα βγαζουν και ριζες εκτος βυθου,ειναι για να παιρνουν περισσοτερα θρεπτικα απο τη στηλη του νερου.

Αν σε ενοχλουν αισθητικα μπορεις να τις κοψεις.

• 2 weeks later...

Υπάρχει κάποιο κοπαδόψαρο, που να προτιμάει την κάτω ζώνη του ενυδρείου;

Tα κόρυ τα οποία αρέσκονται να κοπαδιάζουν.. Δυστυχώς όμως δεν είναι για γρασιδάκια...

• 1 month later...

Υπάρχει κάποιο κοπαδόψαρο, που να προτιμάει την κάτω ζώνη του ενυδρείου;

Πως πάμε εδώ, κανένα νεότερο με τη bba?

Από ψαράκια τι έκανες? :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...