Jump to content

προγραμματισμός-υλοποίηση φυτεμένου 200 l

Luminous

Recommended Posts

H πρώτη φωτογραφία είναι αυτό που έχουμε κατά νου, απλά ο λόφος θα είναι από δεξιά.

Την κούμπα την έχω παραγγείλει. Την επέλεξα γιατί είναι καλή για dry start. O στόχος είναι να ριζώσει καλά πρωτού μπει το νερό.

Δε θέλησα να ρίξω αρχικά όλο το stratum , γιατί ήθελα να υπολογίσω, αν θα χρειαστεί να μπει λίγο απλό χαλίκι στη βάση του λόφου , ώστε να δώσει ύψος. Όπως το βλέπω μάλλον δε θα χρειαστεί.

Μάλλον δε θα τις κόψω τις ρίζες γιατί η "καμάρα" που κάνουν μεταξυ τους αρέσει στη γυναίκα μου :lolu:

Θα μπορούσα όμως να θάψω τη μία ρίζα, μου ακούγεται ωραίο.

Οι πέτρες και εμένα μου φαίνονται ότι θέλουν άλλαγμα.

H πρώτη φωτογραφία είναι αυτό που έχουμε κατά νου, απλά ο λόφος θα είναι από δεξιά.

Την κούμπα την έχω παραγγείλει. Την επέλεξα γιατί είναι καλή για dry start. O στόχος είναι να ριζώσει καλά πρωτού μπει το νερό.

Δε θέλησα να ρίξω αρχικά όλο το stratum , γιατί ήθελα να υπολογίσω, αν θα χρειαστεί να μπει λίγο απλό χαλίκι στη βάση του λόφου , ώστε να δώσει ύψος. Όπως το βλέπω μάλλον δε θα χρειαστεί.

Μάλλον δε θα τις κόψω τις ρίζες γιατί η "καμάρα" που κάνουν μεταξυ τους αρέσει στη γυναίκα μου :lolu:

Θα μπορούσα όμως να θάψω τη μία ρίζα, μου ακούγεται ωραίο.

Οι πέτρες και εμένα μου φαίνονται ότι θέλουν άλλαγμα.

Ρε συ,δεν θα σε βολεψουν οι ριζες οπως ειναι να τις βαλεις.

Η γνωμη μου ειναι να κρατησεις την μια και κοψεις την αλλη και να κρατησεις τα κλαδια της,την καμαρα μπορεις να την ξαναφτιαξεις,βαζοντας μονο το κλαδι ;)

Στο λεω γιατι και εγω στο δικο μου,πηγα να κανω μια συνθεση με 2 ριζες αλλα δεν βολευε και την μια την εκοψα και κρατησα τα κλαδια και τα προσθεσα σ αυτη που κρατησα ολοκληρη.

Οσο για τις πετρες,ετσι την πατησα και εγω,η λαβα δεν φαινεται με το stratum,θελεις κατι σε γκρι για να κανει αντιθεση και εμενα μου βγηκε η Παναγια μεχρι να βρω πετρες.

Παντως,παιξε πολυ με το στησιμο και ριξε ολο το υποστρωμα,θα σε βολεψει καλυτερα.

Ολα τα γρασιδια βρε συ κανουν για dry start,απλα το μοντε καρλο ριζωνει πολυ καλυτερα και δεν εχεις προβλημα μηπως σου ξηλωθει αργοτερα.

Τελικά πρόλαβα και άλλαξα την κούμπα με μοντε καρλο!

Τι ακριβώς δε θα με βολέψει με τις 2 ρίζες? Όσο και να τα αλλάζω , περιπου όπως είναι στη φωτό καταλήγω πάντα...

Τελικά πρόλαβα και άλλαξα την κούμπα με μοντε καρλο!

Τι ακριβώς δε θα με βολέψει με τις 2 ρίζες? Όσο και να τα αλλάζω , περιπου όπως είναι στη φωτό καταλήγω πάντα...

Αυτο ακριβως!

Δυσκολα θα καταφερεις να μπλεξεις ωραια 2 ριζες και ειδικα με τα κοτσανια που εχουν.Δεν θα σου ταιριαζουν.

Γι αυτο σου ειπα,κρατα την πιο ωραια κατα τη γνωμη σου,την αλλη κοψτη και κρατα μονο τα κλαδια της.

Βαλε στη θεση που θες την ολοκληρη ριζα και μετα παιξει με τα κλαδια που εχεις κρατησει απο την αλλη.

Πχ,χωσε μεσα στον βυθο την ολοκληρη ριζα και τα κλαδια απο την αλλη βαλτα να βγαινουν απο μπροστα της και απο τα πλαγια,παλι μεσα απο τον βυθο.

Βαλε και πετρες,αν βρεις γκρι κατω και γυρω απο τη ριζα και τα κλαδια,να τις αγκαλιαζουν ας πουμε.

Εγω θα εκανα το στησιμο με τις ριζες κατω απο τον ανηφορο,σαν να βγαινουν τα ξυλα απο εκει μεσα δηλαδη.

Η πετρα που εχεις βαλει εκει πανω δεν κολλαει ρε συ,εκει βαλε φυτα stem,οχι πετρες.

Πετρες βαλε γυρο απο την ριζα και αναμεσα απο τα κλαδια τους,αλλα βαλε γκρι πετρες,οχι μαυρη λαβα.

Γενικα παιξε με το στησιμο,κανε διαφορα στησιματα και βγαζε φωτος,αλλα καλο ειναι να εχεις και τις πετρες.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Το κυριότερο πρόβλημα είναι οτι δεν έχω την αίσθηση, όπως και να μπουν,  το πως θα αλλαξει το τοπίο με τα φυτά. Τα κριτήριά  μου είναι καθαρά με το αν μ'αρέσει αυτό που  βλέπω τώρα. Τι είναι τα φυτά stem ?

Τα υλικά που θα χρησιμποποιηθούν είναι αυτά που φαίνονται στο post #42. Οι ρίζες, 2 μεγάλες λάβα πέτρες και κάποιε μικρότερες γκρι. Αυτό δεν θα αλλάξει. Απλά μπορεί να μην χρησιμοποιηθούν όλα ,όπως πχ στην τελευταία φωτο που υπάρχει μόνο μια πέτρα.

Το μαύρο χρώμα στις πέτρες δε με ενοχλεί.  Άλλωστε στόχος είναι να γίνουν πράσινες...

Κάπως έτσι το εννοείς? Με ένα τσουβαλάκι υπόστρωμα που περίσεψε , θα μπορούσα να θάψω πιο πολύ τις πέτρες.

post-11995-0-06064900-1456417383_thumb.jpg

Καπως ετσι λεω,αλλα δοκιμασε να παιξεις και αλλο με τις ριζες. Κανε διαφορα στησιματα και βγαζε φωτος μεχρι να βρεις αυτο που σου αρεσει.

Πετρες γκρι χρειαζεσαι μεγαλητερες και αν μπορεις οχι βοτσαλα.

Εγω ισως και να εκανα αλλο εναν ανηφορο απο την αριστερη πλευρα,βαζοντας και εκει ριζες.

Μετα πισω τους θα εβαζα στεμ φυτα (ειναι αυτα με το κοτσανι ας πουμε,πχ rotala) μεχρι τη μεση κανοντας ενα V.

Γυρω απο τις ριζες και τις πετρες,θα εβαζα κοντα φυτα,πχ staurogyne,althernatherna mini και τετοια και ολο το υπολοιπο γρασιδι.

Καπως ετσι δηλαδη

Gallery_of_Inspiration_4.jpg

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Σημερα ητθαν τα φυτά. Αυριο θα αυτοσχεδιάσουμε και η επόμενη φωτό θα είναι με τα με αυτά. Ε αν έχει και καμιά παρατυπία το design, θα πάθουμε και θα μάθουμε!

Ευχάριστώ και πάλι για τις τόσο χρήσιμες συμβουλές rasta! Θα προσαθήσω να κάνω πράξη όσες πιο πολλές μπορώ!

Άντε μια ακόμα πριν αρχήσω το φύτεμα για καμιά τελευταία παρατήρηση της στιγμής.

Μπορεί καποιος να μου πει πόσο μήκος έχει περίπου ο κάθετοςσωλήνας του εξωτερικού φίλτρου? Έτσι όπως έχω δώσει ύψος στις δυο πίσω γωνίες, αναρωτιέμαι αν θα μπορεί να μπει.

post-11995-0-51989900-1456581623_thumb.jpg

Καλυτερο τωρα.

Κατα τη γνωμη μου,βγαλε χαλικι απο την μεση και βαλτο στα υψωματα,να φαινεται περισσοτερο η αισθησ της κοιλαδας.

Τα μπαστουνια νομιζω οτι μπορεις να τα κοψεις πιο κοντα αν δεν σε βολευουν.

Εγώ σε 40 πόντους καθαρό ύψος γυαλιού και με περίπου 7 πόντους υπόστρωμα, το έκοψα λίγο.

Ο κύβος ερρίφθη.

Δε είχα αίσθηση του φυτέματος και πήρα παραπάνω φυτά από όσα χρειαζόμουνα. Όσο και να προγγραματίσεις , αν είσαι αρχάριος δε τα γλυτώνεις τα περιττά έξοδα...

Τώρα έχει σκεπαστεί με ζελατίνα και είναι τοπίο στην ομίχλη.

post-11995-0-11984300-1456661741_thumb.jpg

post-11995-0-77497700-1456661793_thumb.jpg

post-11995-0-96388700-1456661807_thumb.jpg

post-11995-0-04383700-1456661820_thumb.jpg

• Like 2

Ωραιος! Μια χαρα φαινεται.

Και καλυτερα που σου βγηκαν και περισσοτερα,ετσι θα κλεισουν τα κενα και πιο γρηγορα.

Κανε τον σταυρο σου,οταν γεμισεις με νερο να μη σηκωθουν τα ξυλα..χαχαχαχαχαχ :P

Αντι για μοςς,θα προτειμουσα fissidens fontanus που δεν θα χρειαζεται και κλαδεμα.Η μοςς θα σου σπασει τα νευρα οταν την κλαδευεις.

Τωρα,θα πρεπει να βρεις τι φυτα θα βαλεις για να γεμισεις τα κενα,αλλα και πισω απο τα ξυλα.

Αν μπορεις βγαλε μια κοντινη φωτο,ωστε να σου κανω μερικες προτασεις για θεσεις και ηδη φυτων.

• Like 1

Θα ανεβάζω καθε τόσο για να φαίνεται η (πιθανή) προοδος. Τώρα είναι αδύνατον να βγάλω φωτογραφίες, βέπεις μόνο μια θολούρα.

Άλλωστε θα ρωτούσα συμβουλές για φυτά ούτως η άλλως!  :matrix:

Συνήθως γίνεται το αντίθετο απ' ότι έπαθες εσύ. Παίρνουμε λιγότερα φυτά και όταν αντιλαμβανόμαστε ότι τελικά δεν φτάνουν, τα χωρίζουμε σε τόσο μικρό μέγεθος που αγανακτούν να απλώσουν.

Πάντως το πας καλά, σίγουρα θα γίνει ωραίο.

Μετά από μια βδομάδα το μόντε κάρλο έχει φανερά σημάδια ανάπτυξης. Κάποιες ριζούλες που φαίνονται στα μπροστινά φυτά έχουν μακρίνει εμφανώς και σε αρκετά σημεία είναι φανερή και κάποια εξάπλωση στην επιφάνεια

Δυστηχώς η moss δε φαίνεται να τα καταφέρνει το ίδιο... έχει κιτρινήσει σχεδόν όλη και μάλλον πάει για φούντο... Θα περιμένω ακόμα λίγο μήπως και κάποια μέρη της ευδοκιμήσουν και αργότερα θα την αφαιρέσω.

Το βασικό μέλημα πάντως που είναι το γρασίδι, πάει καλά

Ασε και τη μοςς μεσα,μη τη πεταξεις.

Τα φυτα και ειδικα οι μοςς, θελουν χρονο στην dry start.

Βαλε καμια φωτο να δουμε την αναπτυξη βρε. :)

Βδομαδα 1

Στην κοντινή φαίνεται η ρίζα μπροστά ποτυ αρχικά ήταν στο 1/3 του μηκους.

Στην ΄άλλη κοντινή φαινεται η κατάντια της μος. Ακόμα λες να την κρατήσω μέσα?

post-11995-0-85215200-1457286853_thumb.jpg

post-11995-0-98782900-1457286862_thumb.jpg

post-11995-0-35262200-1457286876_thumb.jpg

post-11995-0-71377300-1457286885_thumb.jpg

11 ωρες φως

Ψεκασμα με νερό 2,3 φορες τη μερα

Σκεπασμα με ζελατινα.

Θερμοκρασια σπιτιου 21-22 βαθμοί. Στο ενυδερείο σιγουρα είναι παραπάνω λόγω των λαμπών.

Εγω θα την εβγαζα την μος....αλλα οπως λεει κι ο Κωστας μπορει να συνελθει....αστη ακομα!

Ειχα καιρο να δω το θεμα σου.....ή εχεις βαλει πολυ βυθο ή επρεπε να κανεις πιο πολυ κλιση προς τα πισω... :)

Απο αλλα φυτα τι σκεφτεσαι να βαλεις?

co2 εχεις?

Δεν έχει νερό ακόμα. Θα μπει co2 μαζί με το νερό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...