Jump to content

προγραμματισμός-υλοποίηση φυτεμένου 200 l

Luminous

Recommended Posts

Ναι, αργα η γρηγορα θα παω σε σκονες αλλα αρχικα θσ δουλεψω τα υγρα μεχρι να προσαρμοστω λιγο. Εσυ τι προγρσμμα λες αν οχι της seachem?

Έγινε επεξεργασία - Luminous

Εγώ ακολουθώ την estimative index. Αλλά θέλει το διάβασμά της γιατί πέφτει αρκετή ποσότητα λιπασμάτων και οι άλγες καραδωκούν. Ξεκίνα με το πρόγραμμα της seachem αρχικά και στην πορεία βλέπεις. Επειδή είμαι από κιν. και δεν θυμάμαι πόσα και τι φυτά έχεις, έχε στο μυαλό σου ότι οι δοσολογίες που προτείνει είναι για φουλ φυτεμένο. Εσύ προσάρμοσέ το στο 1/2 πχ

ή 1/3 απ' αυτό που γράφει.

Eγώ που ακολουθώ την Φρέντυ-Method , βάζω σκ@@@ και βγαίνει χρυσάφι ;)

Εσυ επειδη θα ξεκινησεις με ολα τα φυτα μεσα,καλο ειναι να βαζεις τι κανονικες δοσεις στα λιπασματα,φουλ φυτεμενος θα εισαι ετσι και αλλιως.

Ο καλυτερος τροπος για στρωσιμο ειναι το μπολι στη φαση που εισαι,για να μπορεις να κανεις αλλαγες νεου ανετος.

Δηλαδη,γεμιζεις νερο,το αφηνεις 2-3 μερες,βαζεις μετα μπολι και μετα απο 1 μερα βαζεις τα πρωτα ψαρια.

Αν θες να κανεις αυτο που σου λεω με το μπολι,πες μου να σου γραψω ακριβως τα βηματα που θα κανεις μετα.

Μπολι δεν εχω οποτε παω για βακτηρια, τροφη σε διχτακι και υπομονη!

Μπολι μπορεις να παρεις απο καποιον συνχομπιστα εκει κοντα σου και να τελειωνεις πιο γρηγορα, :)

Ούτε απο αυτο εχω!

Δε με πειράζει μωρε να περιμένω. Το μονο που με ανυσηχει ειναι οι αλλαγές νερού που πρέπει να γίνονται λόγω της λίπανσης , μην καθυστερούν το στρώσιμο κατα το οποίο ,απ ότι διαβάζω ,δε πρέπει να κανεις αλλαγές τον πρώτο καιρο.

Όσο δεν εχω ψάρια πειράζει αν κανω της αλλαγές χωρις προετοιμασία νερού σε βαρέλι ;Θα μου κάνουν παράπονα τα φυτά ;

Επίσης το φίλτρο του άνθρακα να το βάλω τις πρώτες μέρες ή καθόλου?

Κανονικα οταν κανεις στρωσιμο,δεν κανεις αλλαγες νερου.

Τωρα ομως,αν ριχνεις λιπασματα δεν μπορεις να μη κανεις αλλαγες νερου,ουτε και να μη ριχνεις λιπασματα μεχρι να στρωσει γιατι τα φυτα θα σου βγαλουν ελειψεις.

Αφου θες να στρωσεις μ αυτο τον τροπο,κανε αλλαγες νερου κανονικα,απλα ισως αργησεις λιγο παραπανω.

Δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα να κανεις αλλαγη νερου χωρις προετοιμασια τωρα που δεν εχεις ψαρια,απλα θα πρεπει να ριχνεις αντιχλωριο.

Τον ανθρακα να μη τον βαλεις στο φιλτρο,αν εννοεις αυτο,γιατι θα σου τραβιξει τα λιπασματα.

Μεγάλη και κουραστική μέρα... Φύτεμα, συνδεση φιλτρου- CO2- θερμοστατη, γέμισμα από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ μας πήρε γιατί σχέδόν όλα από αυτά τα κάναμε πρώτη φορά. Όπως φαίνεται και από την εικόνα επηκρατέι ένα χάος στα φυτά. Για την ώρα θα τα αφήσω έτσι λίγο να ηρεμήσουν και να πιάουν καλύτερα οι ρίζες πρώτού τα κάνω ένα καλό κλάδεμα να πάρουν ένα σχήμα.

-Μπήκε αντιχκώριο, βακτήρια, γενικό λίπασμα και το σακουλάκι με την τροφή που επιπλέει.

-Ο διαχυτήρας 3 σε 1 της τρόπικα λέει να τον αφήσεις στο νερό 24 ώρες πριν ανοίξεις το CO2. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το έχω για την ώρα κλειστό μέχρι άυριο.

-Θέλω η μέρα αλλάγής νερού να είναι η Κυριακή. Μέχρι την επόμενη κυριακή λέω να ριχνώ μόνο γενικό λίπασμα. Την κυριακή θα κάνω αλλάγή και από δευτέρα θα αρχήσω κανονικά το πρόγραμμα.

Αντε να δούμε

post-11995-0-40224700-1459893802_thumb.jpg

Πολύ καλό, αυτόν τον σωλήνα εισαγωγής γιατί δεν τον βάζεις πίσω ;

Θα πρεπει να τον κοψω σχεδον στο μισο για να μπει πισω. Πισω τα μονα μερη που μπορουν να μπουν ειναι πανω απο τους λοφους στις γωνιες. Στο μελλον θα παει εκει. Δεν ηθελα να κανω κοψηματα τωρα ωσυε να εχω περιθωρια αλλαγων αν κατι παει συραβα.

Ε ναι μωρέ να μην σου χαλάει την βιτρίνα κρίμα είναι.

Φέρτο κάπως βόλτα.

Σουπερ εχει γινει και μολις ισιωσουν τα φυτα και παρουν τα πανω τους και με το καταλληλο κλαδεμα θα δειχνει ακομα καλυτερο!

Γεμισε το ρε συ μεχρι πανω το ενυδρειο.

Καλημέρα :bigemo_harabe_net-100:

Μετά από την πρώτη κουτσουρεμένη βδομάδα λειτουργίας του ενυδρείου και την πρώτη αλλαγή νερού τα πράγματα δείχνουν να μπαίνουν σε μια σειρά. Τελικά αποφάσισα να ακολούθησω κανονικό πρόγραμμα λίπανσης από την αρχή και όχι από τη δεύτερη βδομάδα όπως έλεγα. Καθημερινά μπαίνουν και βακτήρια σύμφωνα με τις οδηγίες τους.

-Στη δεύτερη μέρα κιόλας εμφανίστηκε μια άλγη σε ένα τμήμα επάνω στο γρασίδι. Ήταν μια ημιδιαφανής καφέ μεμβράνη. Ψάχνοντας στα είδη των αλγών μάλλον θα την κατέτασσα στην καφέ διατομική, αν   και δε μου ταιριάζουν πολύ τα αίτια εμφάνισης. Την απομάκρυνα με το χερι. Δεν είμαι σίγουρος αν με αυτό  τον τρόπο την έστειλα και σε άλλα μέρη του ενυδρείου… Στο σημείο που βγήκε έχει κατσιάσει κάπως το γρασίδι, αλλά νομίζω θα βρει το δρόμο του.

-Τα φυτά μοιάζουν χαρούμενα και δείχνουν, το καθένα με τον τρόπο του, σημάδια ανάπτυξης. Μοναδική παρατήρηση είναι για τα αριστερά rotala , τα οποία είναι πάνω στο ρεύμα του φίλτρου και έχουν πάρει αρκετή κλίση. Το φίλτρο βολεύει έτσι γιατί μου σπρώχνει το co2.

Το γρασίδι όποτε πλησιάζει στις ρίζες άλλων φυτών να το διώχνω?

-Πάμε και στο μάλλον κουφό της εβδομάδας. Τη δεύτερη μέρα λειτουργίας (Πέμπτη) κάθισα και έκανα τεστ στο νερό. Πιο πολύ να παίξω με τα τεστ ήθελα… τα αποτελέσματα ήταν

Ph:6,8  Αμωνία:0    Νιτρώδη:0    Νιτρικά: 15

Λέω οκ, κάποιο λάθος έκανα στα νιτρικά και τα άφησα στην άκρη για να ξανα ασχοληθώ πάλι την Κυριακή κάνοντας τεστ πριν και μετά την αλλαγή του νερού.  

Σήμερα πρωί πριν την αλλαγή του νερού κάνω πάλι τα τεστ και έχω τα ίδια αποτελέσματα. Μετά την αλλαγή μέτρησα πάλι τα νιτρικά και ήταν εμφανώς πεσμένα, όπως είναι λογικό.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι έχουν δημιουργηθεί αποικίες βακτηρίων στο βυθό από την dry start, η αμμωνία που βρέθηκε της πρώτες 2 μέρες? Έκανε τόσο δουλειά η σκέτη τροφή έριξα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα? Είναι δυνατόν να έχεις μετράς νιτρικά χωρίς να έχεις αρχικά αμμωνία?

Τι συμβαίνει? :ninja:

Για του λόγου το αληθές έχω στις φωτό τα τεστ των νιτρικών πριν και μετα την αλλαγή νερού.

post-11995-0-07906400-1460279288_thumb.jpg

post-11995-0-62389200-1460279295_thumb.jpg

Το γρασιδι οταν φτασει στις ριζες η καπου αλλου που δεν θες,ειτε το κλαδευεις ειτε το ξεριζωνεις στο σημειο αυτο.

Οσον αφορα τις μετρησεις σου,οπως σου ειχα πει με την dry start δημιουργουνται βακτηρια στο βυθο που βοηθουν το στρωσιμο.

Τωρα η αμμωνια μπορει να εγινε απο την τροφη που ριχνεις μεσα.

Παρακολουθα το ομως και μερικες μερες ακομα να δεις τι μετρησεις εχεις.

• Like 1

Καλημέρα :bigemo_harabe_net-100:

Μετά από την πρώτη κουτσουρεμένη βδομάδα λειτουργίας του ενυδρείου και την πρώτη αλλαγή νερού τα πράγματα δείχνουν να μπαίνουν σε μια σειρά. Τελικά αποφάσισα να ακολούθησω κανονικό πρόγραμμα λίπανσης από την αρχή και όχι από τη δεύτερη βδομάδα όπως έλεγα. Καθημερινά μπαίνουν και βακτήρια σύμφωνα με τις οδηγίες τους.

-Στη δεύτερη μέρα κιόλας εμφανίστηκε μια άλγη σε ένα τμήμα επάνω στο γρασίδι. Ήταν μια ημιδιαφανής καφέ μεμβράνη. Ψάχνοντας στα είδη των αλγών μάλλον θα την κατέτασσα στην καφέ διατομική, αν   και δε μου ταιριάζουν πολύ τα αίτια εμφάνισης. Την απομάκρυνα με το χερι. Δεν είμαι σίγουρος αν με αυτό  τον τρόπο την έστειλα και σε άλλα μέρη του ενυδρείου… Στο σημείο που βγήκε έχει κατσιάσει κάπως το γρασίδι, αλλά νομίζω θα βρει το δρόμο του.

-Τα φυτά μοιάζουν χαρούμενα και δείχνουν, το καθένα με τον τρόπο του, σημάδια ανάπτυξης. Μοναδική παρατήρηση είναι για τα αριστερά rotala , τα οποία είναι πάνω στο ρεύμα του φίλτρου και έχουν πάρει αρκετή κλίση. Το φίλτρο βολεύει έτσι γιατί μου σπρώχνει το co2.

Το γρασίδι όποτε πλησιάζει στις ρίζες άλλων φυτών να το διώχνω?

-Πάμε και στο μάλλον κουφό της εβδομάδας. Τη δεύτερη μέρα λειτουργίας (Πέμπτη) κάθισα και έκανα τεστ στο νερό. Πιο πολύ να παίξω με τα τεστ ήθελα… τα αποτελέσματα ήταν

Ph:6,8  Αμωνία:0    Νιτρώδη:0    Νιτρικά: 15

Λέω οκ, κάποιο λάθος έκανα στα νιτρικά και τα άφησα στην άκρη για να ξανα ασχοληθώ πάλι την Κυριακή κάνοντας τεστ πριν και μετά την αλλαγή του νερού.  

Σήμερα πρωί πριν την αλλαγή του νερού κάνω πάλι τα τεστ και έχω τα ίδια αποτελέσματα. Μετά την αλλαγή μέτρησα πάλι τα νιτρικά και ήταν εμφανώς πεσμένα, όπως είναι λογικό.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι έχουν δημιουργηθεί αποικίες βακτηρίων στο βυθό από την dry start, η αμμωνία που βρέθηκε της πρώτες 2 μέρες? Έκανε τόσο δουλειά η σκέτη τροφή έριξα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα? Είναι δυνατόν να έχεις μετράς νιτρικά χωρίς να έχεις αρχικά αμμωνία?

Τι συμβαίνει? :ninja:

Για του λόγου το αληθές έχω στις φωτό τα τεστ των νιτρικών πριν και μετα την αλλαγή νερού.

Ποιά αμμωνία; Εγώ βλέπω 0 στις μετρήσεις σου.

Πάντως να ξέρεις ότι έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσονται στον βυθό σου ήδη αποικίες βακτηριδίων. Δηλαδή μην σου φανεί περίεργο να χρειαστείς ελάχιστο στρώσιμο ακόμη ή και καθόλου.

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Ναι η αμωνια ειναι 0. Απλα υποθετω πως για εχω νιτρικα, δημιουργηθηκε καποια στιγμη αμωνια.

Θα το παρακολουθω...

Μια πανοραμική και μια φωτο με την αλγη που βγήκε πάλι σήμερα... Είναι κάτι μεταξύ μεμβράνης και χνουδιού ημιδιααφανης καφέ. Τώρα βγήκε στο ιδιο μέρος και σε ένα ακόμα πιο πίσω πάλι στο γρασίδι. Από τις περιγραφέες μου κάνει πιο κοντά στην "καφέ διατομική άλγη", εσείς πως την βλέπετε (όσο μπορείτε να δείτε...)

Ελπίζω να μην φταίει το νερό μου, φιατί την βλέπω με το που μπαίνει νεο νερό. Την αφαιρώ με το χέρι για την ώρα και ελπίζω στο μέλλον να αναλάβουν τη δουλειά οι γαρίδες...

Για τα φυτά πίσω αριστερά που είναι στο ρεύμα και έχουν γύρει να κάνω κάτι? Άμα πυκνώσουν πιστεύω θα αλφαδιαστούν κάπως...

post-11995-0-04179300-1460388219_thumb.jpg

post-11995-0-72047500-1460388236_thumb.jpg

Τελικά μάλλον δεν είναι καφέ άλγη αλλά bba. Είναι σαν καφέ χνούδι σε διάφορες επιφάνειες.

Εσείς πως το βλέπετε όσο μπορείτε να δείτε...?

post-11995-0-92715100-1460561005_thumb.jpg

post-11995-0-86430500-1460561018_thumb.jpg

Δεν μπορώ να διακρίνω. Θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις μηχανικά μόνο αν γίνεται όση γίνεται, χωρίς χρήση χημικών μέχρι να βρει τις ισορροπίες του γιατί αν θυμάμαι καλά είναι πολύ λίγες μέρες που το έχεις γεμίσει.

Αυτό κάνω. Απλά θα περιμένω πλεον μέχρι την αλλαγή νερού γιατί έχω την αίσθηση ότι οποτε την αφαιρώ, απλά την μεταφέρω σε άλλο σημείο.

Οι μετρήσεις συνεχίζουν να είναι σωστές  και σιγά σιγά κοιτάω για την επιλογή των ψαριών. Θα μπουν γαρίδες, σαλιγκάρια και ένα είδος κοπαδόψαρου.

Το ph το μετράω γύρο στο 6,5.

Από κοπαδόψαρα μ'αρέσουν οι αρλεκίνοι αλλά χρειάζονται αρκετά μικρότερο ph.Αν μπορείτε, προτείνετε κάποια με προτεινόμενο πλήθος κοπαδιού. Γενικά δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις και θα προτιμήσω ότι ταιριάζει περισσότερο.

Στις γαρίδες υπάρχει πρόβλημα αν είναι συνδυασμός red και amano?

Γιατί βρε χρειάζονται αρκετά χαμηλότερο ph;

http://www.aquazone.gr/forums/topic/36962-trigonostigma-heteromorpha-duncker-1904/

Μια χαρά είναι το ph σου.

Τι εννοείς ότι όποτε την αφαιρείς απλά την μεταφέρεις σε άλλο σημείο; Δεν την αφαιρείς και την πετάς; Από γαρίδες δεν γνωρίζω να σου πω.

Γιατί βρε χρειάζονται αρκετά χαμηλότερο ph;

http://www.aquazone.gr/forums/topic/36962-trigonostigma-heteromorpha-duncker-1904/

Μια χαρά είναι το ph σου.

Τι εννοείς ότι όποτε την αφαιρείς απλά την μεταφέρεις σε άλλο σημείο; Δεν την αφαιρείς και την πετάς; Από γαρίδες δεν γνωρίζω να σου πω.

Εννοώ ότι πολλά μικρά κομμάτια παραμένουν στο νερό και αυτλα θα μπορλω να τα πάρω μόνο με τη σκούπα.

Από όσα έχω δει , οι αρλεκίνοι χρειάζονται το μικρότερο ph. Το δικό μου είναι πολύ οριακά. Έχω μετρήσει από 6,3 εως 6,8.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...