Jump to content

Αρχη

Recommended Posts

Ερωτηση!

Γιατι να τα παρει ολα τα τεστ καποιος οταν χρησιμοποιει νερο βρυσης? Τι να τα κανει τα τεστ για ph,kh,gh και γιατι να μπει σε τετοια εξοδα?

Αν σκεφτεται για νερο βρυσης οχι αλλα αν σκεφτεται για επεξεργασμενο πρεπει!!!

Αν σκεφτεται για νερο βρυσης οχι αλλα αν σκεφτεται για επεξεργασμενο πρεπει!!!

Αν διαβασες ολο το θεμα,θα εχεις δει οτι δεν θελει να επεξεργαστει το νερο και οτι θα βαλει βρυση.

Καλο ειναι,πριν απαντησουμε σε κατι,να εχουμε διαβασει ολο το θεμα ωστε να απαντησουμε σωστα και να μη βαλουμε τον αλλον σε ασκοπα εξοδα. :)

Αν διαβασες ολο το θεμα,θα εχεις δει οτι δεν θελει να επεξεργαστει το νερο και οτι θα βαλει βρυση.

Καλο ειναι,πριν απαντησουμε σε κατι,να εχουμε διαβασει ολο το θεμα ωστε να απαντησουμε σωστα και να μη βαλουμε τον αλλον σε ασκοπα εξοδα. :)

Εχω διαβασει πολυ καλα το θεμα απο την αρχη. Ξερω πολυ καλα επισης πως ειναι να ξεκινας και να μην ξερεις τι θελεις να φτιαξεις στο τελος!!! Ειμαι σιγουρος οτι ο φιλος μας θα παει τελικα σε επεξεργασια νερου και ειναι εξοδα που πρεπει να τα κανει!!!

Εχω διαβασει πολυ καλα το θεμα απο την αρχη. Ξερω πολυ καλα επισης πως ειναι να ξεκινας και να μην ξερεις τι θελεις να φτιαξεις στο τελος!!! Ειμαι σιγουρος οτι ο φιλος μας θα παει τελικα σε επεξεργασια νερου και ειναι εξοδα που πρεπει να τα κανει!!!

Φιλε μου,ο φιλος το γραφει καθαρα οτι δεν θελει να κανει επεξεργασια νερου,οπωτε ειναι λαθος να του προτεινεις να παρει ολα τα τεστ!

Αν αργοτερα θελει να μαλακωσει το νερο,τοτε θα τα αγορασει!Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να παρει ολα τα τεστ απο την αρχη εφοσον θα βαζει νερο βρυσης.

Μη μπερδευεσαι με το θαλασσινο που εσυ ασχολεισε,εκει τα θελετε ολα απο την αρχη,το γλυκο νερο ειναι τελειως διαφορετικο!

Παιδια ηρεμια εγω το ειπα σε νερο βρυσης θα μεινω τελικα τι περνω μονο για τον κυκλο του αζωτο το ph τι βρυσης το ξερω ειναι 7.6 και ειδα και κατι αλλα ψαρια cherry bard για αυτα τι λετε

Για το κυκλο του αζωτου χρειαζεσαι υγρα τεστ αμμωνιας νιτρωδες και νιτρικα.

Nh4

No2

No3

• Like 1

Αφου θες νερο βρυσης,θα παρεις μονο αμμωνια,νο2 και νο3,τιποτα αλλο!

Απο μαρκες,η api ειναι απο τις καλυτερες!

Τα cherry barb εινα μια καλη επιλογη για τα 60 λιτρα οπως και τα cpd.

Απλα μη βαλεις υλικα μεσα μεσα που να ειναι ασβεστολυθικα και σου κανουν το νερο ακομα πιο σκληρο.

• Like 1

Μια καλη μαρκα εμπιστοσυνης για τα τεστ.αμα γινεται να μου τα στειλει καποιος σε λινκ

Οπως ηδη εχουν γραψει Api και salifert. Με τιποτα μην παρεις ταινιες για "ευκολια". Ειναι τελειως αναξιοπιστες.

Οπως ηδη εχουν γραψει Api και salifert. Με τιποτα μην παρεις ταινιες για "ευκολια". Ειναι τελειως αναξιοπιστες.

αυτο το καταλαβα απο την πρωτη στιγμη που μπηκα στο φορουμ πρωτο θεμα που διαβασα το ελεγαν 10 φορες

Σε συνδιασμο δυο ειδων θα μπορουσα να βαλω κατι η ειναι πολυ λιγα τα λιτρα?

Οχι δεν μπορεις,τα λιτρα σου ειναι λιγα για 2 ειδη.

Μπορεις να βαλεις 7-8 cherry barbs η 15 cpd.

Με τα δευτερα,μπορεις να βαλεις και red cherry γαριδες μολις περασει κανα 2μηνο.

Κανοντας μια απογραφη τι πρεπει να παρω εχουμε και λεμε υποστρωμα χαλαζιακι αμμο γυρο στα 10 λιτρα 1 ριζα για ντεκορ τεστ no2-3 υλικα φιλτρου αντιχλωριο.κατι αλλο που θα χρειαστω να πω οτι το στρωσιμο θα γινει με μπολι

Κανοντας μια απογραφη τι πρεπει να παρω εχουμε και λεμε υποστρωμα χαλαζιακι αμμο γυρο στα 10 λιτρα 1 ριζα για ντεκορ τεστ no2-3 υλικα φιλτρου αντιχλωριο.κατι αλλο που θα χρειαστω να πω οτι το στρωσιμο θα γινει με μπολι

Ξεχασες και το τεστ για αμμωνια.

Ναι και κατι τελευταιο εχω την δυνατοτητα να παρω ολο το βιολογικο υλικο του φιλτρου απο γειτονα που εχει ενυδρειο τρεχει ενα χρονο και νερο απο αλαγη που θα κανει αμα να τα παρω ολα απο αυτον χωρις τιποτα καινουργιο δηλαδη να παρω υλικα και να γεμισω ολο το ενυδρειο απο αυτα και νερο και να γεμισω το ενυδρειο ολο με μια αλαγη του.

Αν μπορεις να το κανεις αυτο,τοτε καντο.

Απλα την επομενη μερα θα πρεπει να βαλεις τα πρωτα ψαρια μεσα και να προσεξεις το ταισμα τις πρωτες μερες.

Ο πάτος του ενυδρείου είναι τζάμι ή έχει πλαστικό; Αν ειναι σκετο τζάμι, ανάμεσα από το ενυδρείο και το επιπλο βάλε ή dow ή ένα λεπτό στρωματάκι σαν αυτά που πουλάνε στα είδη κάμπινγκ ή γυμναστικής που είναι πολύ λεπτό.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Περίμενε, ρωτάς τι να βάλεις κάτω από τον πάτο του ενυδρείου ή πάνω στον πάτο του ενυδρείου, εσωτερικά δηλαδή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...