Jump to content

Αρχη

Recommended Posts

Γεια σας θα ηθελα να φτιαξω ενα ενυδρειο με ζωντανα φυτα και καποια ζωοτοκα γυρω στα 60 λιτρα εχω διαβασει πολλα πραγματα σχετικα με το θεμα ενυδρειο για το στρωσιμο για το ph τα νιτρικα και πολλα αλλα.θελω να μαθω υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να ξερω σχετικα για να ξεκινησω?τι αλλο θα χρειαστω εκτος απο τεστ μαζι με το ενυδρειο και το αντιχλωριο?καποιες προτασεις για φυτα και ευκολα ψαρια?και επειδη ειμαι νεος και δεν μπορω να κανω αγγελια πουλαει καποιος ενυδρειο γυρο στα 50-60 λιτρα αμα μπορει να μου στειλει ενα μηνυμα

Αρκετοι το εχουν και ειναι μια χαρα. Ριξε μια ματια στις αγγελιες.

Ζωοτοκα σε λιτρα δεν θα το προτεινα. Γεννανε σαν τρελα και συντομα θα εχεις προβλημα.

Send from the heart of the Amazonas

Τελικά πήρα ένα sun sun καινούργιο.

Για πες περισσότερα. :)

Τι θα πρότεινες από ζωοτόκα?

Στα 60 λιτρα θα προτεινα η ενα κοπαδακι κορυντορας η ενα ζευγαρι νανοκιχλιδες. Οχι ζωοτοκα.

Πηρα το sunsun HR500 σετ με φιλτρο και φωτισμο και εναν tetratec θερμοστατη 50w.αυτα που προτεινεις ειναι στις παραμετρους του νερου βρυσης γιατι για επεξεργασια του νερου δεν θελω να κανω

Οχι. Δεν λες οτι θελουν και παραμετρους βρυσης.

Εκει κολαω εγω θελω ψαρια που να ειναι στο νερο βρυσης γιατι για α.ο δεν εχω τωρα χρηματα και ουτε θελω να μπλεξω με πολλα πραγματα απλο ενυδρειο ποιο πολυ για να μαθω και μετα μπορει να παω και σε μεγαλυτερο γιατι κατα την γνωμη καλο το διαβασμα χρησιμο το ιντερνετ αλλα αμα δεν τα δεις και δεν τα κανεις δεν θα μαθεις....εγω στην αρχη ειδα αλλα ψαρακια αλλα μου κοπηκαν τα φτερα αλλα απο τις παραμετρους αλλα απο τα λιτρα.εγω στην αρχη κοιταγα μετριου μεγεθους ψαρια μικρο ενοω guppy platy κ.τ.λ μεγαλα θεωρω δισκους χρυσοψαρα στο τελικο μεγεθος κ.τ.λ καπου στην μεση λοιπον.αμα ξερετε καποιο που να τεριαζει στα λιτρα εστος και 2 ψαρια να μου πειτε.και μια ερωτηση το ενυδρειο το περιμενω απο βδομαδα εγινε παραγγελια μεσω ιντερνετ να παρω τα φυτα μολις ερθει και να το στησω ολο μαζι η να το αφησω να τρεξει λιγο πρωτα αδειο και να τα παρω αργοτερα????

Εκει κολαω εγω θελω ψαρια που να ειναι στο νερο βρυσης γιατι για α.ο δεν εχω τωρα χρηματα και ουτε θελω να μπλεξω με πολλα πραγματα απλο ενυδρειο ποιο πολυ για να μαθω και μετα μπορει να παω και σε μεγαλυτερο γιατι κατα την γνωμη καλο το διαβασμα χρησιμο το ιντερνετ αλλα αμα δεν τα δεις και δεν τα κανεις δεν θα μαθεις....εγω στην αρχη ειδα αλλα ψαρακια αλλα μου κοπηκαν τα φτερα αλλα απο τις παραμετρους αλλα απο τα λιτρα.εγω στην αρχη κοιταγα μετριου μεγεθους ψαρια μικρο ενοω guppy platy κ.τ.λ μεγαλα θεωρω δισκους χρυσοψαρα στο τελικο μεγεθος κ.τ.λ καπου στην μεση λοιπον.αμα ξερετε καποιο που να τεριαζει στα λιτρα εστος και 2 ψαρια να μου πειτε.και μια ερωτηση το ενυδρειο το περιμενω απο βδομαδα εγινε παραγγελια μεσω ιντερνετ να παρω τα φυτα μολις ερθει και να το στησω ολο μαζι η να το αφησω να τρεξει λιγο πρωτα αδειο και να τα παρω αργοτερα????

Μπορεις να βαλεις ενα ζευγαρακι κριμενσις σε αυτα τα λιτρα(ευκολα ψαρια χωρις μεγαλες απαιτησεις)....

Πρεπει να βαλεις ευκολα και σκληρα φυτα για αρχη για να ειναι ασφαλη..Για βυθο τι εχεις σκεφτει??

Για βυθο λεω χαλαζιακι αμμο 1-3 mm σε καφε χρωμα μια ριζα μεγαλη για το ενυδρειο που πηρα και πανω ειχα σκεφτει να δεσω 3-4 ανουμπιες..

Καλη αρχη φιλε μου!!! Υγρα τεστακια για μετρησεις να παρεις θα σε βοηθησουν πολυ!!!

Τα φυτά μπορείς να τα βάλεις και την πρώτη ημέρα στησίματος, μόλις το νερό πάρει μια σωστή θερμοκρασία.

Τα κριμπενσις θελουν κι αυτα ψιλομαλακο νερο. Μπορεις ομως να βαλεις νανοκιχλιδες Αφρικης αλλα δεν θα εχεις φυτα.

Τα κριμπενσις θελουν κι αυτα ψιλομαλακο νερο. Μπορεις ομως να βαλεις νανοκιχλιδες Αφρικης αλλα δεν θα εχεις φυτα.

Μια χαρα θα ειναι τα κριμπ με νερο βρυσης..οι νανοκιχλιδες παρολαυτα ειναι πολυ καλη περιπτωση για τετοια ενυδρεια...τετρα δεν ξερω αν εβαζα...

Ναι θα παραγγειλω μια ερωτηση και σε αυτο πρεπει να τα παρω ολα για ph,gh,no3 κ.τ.λ η για μερικες παραμετρους?

Ολα να τα παρεις!!! Θα σε βοηθησουν πολυ. Εγω προτιμω υγρα τεστ της salifert ειναι απο τα καλυτερα!!!

Ολα να τα παρεις!!! Θα σε βοηθησουν πολυ. Εγω προτιμω υγρα τεστ της salifert ειναι απο τα καλυτερα!!!

Ερωτηση!

Γιατι να τα παρει ολα τα τεστ καποιος οταν χρησιμοποιει νερο βρυσης? Τι να τα κανει τα τεστ για ph,kh,gh και γιατι να μπει σε τετοια εξοδα?

• Like 1

Μονο τα τεστ του κυκλου αζωτου (nh4, no2, no3) θεωρω πως καλυπτουν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...