Fred13 22 Ιανουαρίου 2016 Author #201 Share 22 Ιανουαρίου 2016 Kάτι μου λέει πως κάτι ωραίο ετοιμάζεται!!!!! Η καρυδοφωλιά από χτες δεν μένει ποτέ αφύλακτη και τα 2 κριμπένσις αλλάζουν βάρδιες σαν νευρόσπαστα Έχει κλείσει τελείως η είσοδος της ίσα ίσα χωράνε αυτά στα πλαγιαστά να μπουν!!! Ε νταξ , αν γεννήσουν στο 1ο μου ενυδρείο και στην εβδομάδα πάνω από τοτε που τα έχω μόνο για για γούρι μπορώ να το πάρω!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Ιανουαρίου 2016 #202 Share 22 Ιανουαρίου 2016 Το εύχομαι. Κράτα μας ενήμερους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 25 Ιανουαρίου 2016 Author #203 Share 25 Ιανουαρίου 2016 (edited) Tα SAE αρέσκονται στην Moss ; Σκέφτομαι να βάλω ένα (εφ'όσον μπαίνει μόνο του) αλλά αμά είναι να μου διαλύσει την Moss όχι! Έγινε επεξεργασία 25 Ιανουαρίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Ιανουαρίου 2016 #204 Share 25 Ιανουαρίου 2016 Ναι αρεσκονται και δεν παει ενα μονο του. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 25 Ιανουαρίου 2016 Author #205 Share 25 Ιανουαρίου 2016 Ναι αρεσκονται και δεν παει ενα μονο του. Send from the heart of the Amazonas Kρίμα... Συμπαθητικό ψαράκι και μία από τις κατά κάποιον τρόπο συμβατές επιλογές μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 25 Ιανουαρίου 2016 Author #206 Share 25 Ιανουαρίου 2016 Mετράω ανεβασμένα νο2 για πρώτη φορά. Είναι στο 0.2. Η αμμωνία είναι 0. Να βάλω βακτήρια απευθείας στο ενυδρείο; Να χρησιμοποιήσω το prime ; ΥΓ. Η ταινία των τεστ δεν δείχνει καθόλου ΝΟ2, ελπίζω να μη τα παίζει το υγρό τεστ. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 27 Ιανουαρίου 2016 Author #207 Share 27 Ιανουαρίου 2016 Έχασα λιγο το μπαλάκι τωρα. Ειμαι σε κρίσιμο σημείο στο στρωσιμο. Αμμωνία ΕΧΩ 0 αλλά τα νο2 απογειώνονται παρόλο που αλλάζω νερο. Ειναι 0,8 με 1 και από προχτές ανεβαίνουν. Νο3 μετράω για πρώτη φορά γύρω στα 5. Τι να κανω; Να χρησιμοποιήσω κανένα emergency σαν το prime; Κάποιο σκευασμα; Η μόνο αλλαγές νερου; Η συμπεριφορά των κρίμπς ειναι φυσιολογική. Σουλατσαρουν στο βυθό αράζουν στις φωλιές του τσιμπολογουν φυτα κλπ δεν δείχνει ΚΑΤΙ για την ώρα να τα επηρεάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 28 Ιανουαρίου 2016 #208 Share 28 Ιανουαρίου 2016 Λιγο πριν την ολοκληρωση του κυκλου τα No2 ανεβαινουν και μολις φτασουν στην κορυφωση μετατρεπονται σε νιτρικα. Μην ανχωνεσαι απλα ταιζε λιτα. Σε λιγο ο κυκλος θα ολοκληρωθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 28 Ιανουαρίου 2016 Author #209 Share 28 Ιανουαρίου 2016 Λιγο πριν την ολοκληρωση του κυκλου τα No2 ανεβαινουν και μολις φτασουν στην κορυφωση μετατρεπονται σε νιτρικα. Μην ανχωνεσαι απλα ταιζε λιτα. Σε λιγο ο κυκλος θα ολοκληρωθει Να μην υπερδοσολογήσω με prime; Btw δεν έχω καταλάβει κάτι. Όταν λέμε βάζουμε 5ασια δόση Prime , ενοούμε πως ρίχνουμε απευθείας στο ενυδρείο 5ασια δόση για τα συνολικά μας λίτρα; Άσχετα αν είναι ούτως η άλλως αποχλοριωμένο το νερό μας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 28 Ιανουαρίου 2016 #210 Share 28 Ιανουαρίου 2016 Δεν χρειαζεται prime απλα ταιζε ανα δυο μερες μεχρι να μηδενισουν και να ανεβουν τα νιτρικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Ιανουαρίου 2016 Author #211 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Επιβεβαιώνουμε ότι είναι ζευγάρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Ιανουαρίου 2016 #212 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Ετσι το βλεπω. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 30 Ιανουαρίου 2016 #213 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Ναι!! Πίσω αρσενικό και μπροστά θηλυκό Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 30 Ιανουαρίου 2016 #214 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Ναι, ωραίο ζευγαράκι είναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Ιανουαρίου 2016 Author #215 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Παιδιά δεν ξέρω πως θα εξελιχτεί , αλλά από τα πρώτα δευτερόλεπτα που μπήκαν στο ενυδρείο , κάνουν ασταμάτητα βόλτες 99% των φορών παρέα, φτιάχνουν μαζί φωλιές και γενικά είναι αχώριστοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 31 Ιανουαρίου 2016 Author #216 Share 31 Ιανουαρίου 2016 (edited) Παιδιά για να δούμε κάτι που σκέφτομαι αν βγαίνει. Στο ενυδρείο έχω εσωτερικό φίλτρο , τo biobox 2. ΟΚ , αν εξαιρέσεις ότι είναι εσωτερικό έχει χώρο , έχει 600αρι pump , είναι οκ για 90 λίτρα. Από δική μου τρέλα θέλω να το ενισχύσω και πείτε μου αν γίνεται. Στην φωτογραφία που επισυνάπτω , βλέπετε το πως αυτό δίνεται από τη μάνα του. Έχει τα υλικά σε κουτάκια, ξεκινώντας με το βαμβάκι, περνώντας σε ενεργό άνθρακα , μπλέ σφουγγάρι και τέλος κουτάκι με βιολογικό υλικό aquaclay. Εγώ , μετά τις 3-4 πρώτες μέρες αφαίρεσα τον άνθρακα και έβαλα μία κάλτσα με κεραμικό μακαρόνι. Δεν κατάφερα να χωρέσω ούτε 500g αλλά όσο χώρεσα το έβαλα. Ανέβασα λοιπόν το κουτί με το σφουγγάρι πάνω. Έχουμε δηλαδή ένα κουτί βαμβάκι, ένα σφουγγάρι , ένα κουτί με aquaclay και στο τέλος τέλος (από εκεί που η αντλία παίρνει το φιλτραρισμένο νερό) , την κάλτσα με το μακαρόνι. Τώρα λοιπόν σκέφτηκα το εξής. Γιατί να έχω ένα μεγάλο κουτί τίγκα στο βαμβάκι , ενώ αυτό το κουτί θα μπορούσα να το κάνω βιολογικό υλικό , px να έβαζα το υπόλοιπο μακαρόνι ή κάτι καινούργιο σαν το siporax. Να έκανα δηλαδή το εξής: Πρώτο πρώτο να βάλω το μπλε σφουγγάρι όπου από πάνω του θα ρίξω 2 φλίδες βαμβάκι (παραπάνω δεν θα χωρέσει). Να ντύσω δηλαδή το κουτάκι με βαμβάκι. Από κάτω το μπλε σφουγγάρι και στη συνέχεια θα ακολουθούν 3 διαφορετικά βιολογικά υλικά. Αν σκεφτώ πως όσο περισσότερα βιολογικά υλικά βάζουμε τόσο το καλύτερο , τότε η πατέντα μου στέκει στη θεωρία. Σωστά; υγ. μην μου πείτε για εξωτερικό φίλτρο δυστυχώς οικονομικά γιοκ. υγ2. Είχα σκεφτεί την ιδέα ενός μικρού εσωτερικού φίλτρου με ελάχιστα ροή για να μην το κάνω πλυντήριο στην απέναντι πλευρά του ενυδρείου μόνο με siporax μέσα. Ακούω γνώμες.. Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Φεβρουαρίου 2016 #217 Share 1 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Εγω συμφωνω στην ιδεα της ενισχυσης αν και με δυο ψαρια που εχεις μεσα, νομιζω αυτα που εχεις ειναι μια χαρα. Περαν τουτου, εγω θα σου ελεγα να τα βαλεις ως εξης, Πρωτα σφουγγαρι και απο κατω το βαμβακι. Με γνωμονα οτι το σφουγγαρι κραταει τα χοντρα και το βαμβακι οτι περναει απο το σφουγγαρι. Δεν ξερω αν με πιανεις; Επισης εγω θα εκοβα και το βαμβακι στη μεση και θα το εβαζα στο μικρο κουτακι του ανθρακα, ωστε να εχω τα υπολοιπα τρια, που ειναι και μεγαλυτερα για να βαλω βιολογικο! Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2016 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 1 Φεβρουαρίου 2016 Author #218 Share 1 Φεβρουαρίου 2016 Εγω συμφωνω στην ιδεα της ενισχυσης αν και με δυο ψαρια που εχεις μεσα, νομιζω αυτα που εχεις ειναι μια χαρα. Περαν τουτου, εγω θα σου ελεγα να τα βαλεις ως εξης, Πρωτα σφουγγαρι και απο κατω το βαμβακι. Με γνωμονα οτι το σφουγγαρι κραταει τα χοντρα και το βαμβακι οτι περναει απο το σφουγγαρι. Δεν ξερω αν με πιανεις; Επισης εγω θα εκοβα και το βαμβακι στη μεση και θα το εβαζα στο μικρο κουτακι του ανθρακα, ωστε να εχω τα υπολοιπα τρια, που ειναι και μεγαλυτερα για να βαλω βιολογικο! To πιάσα το πιάσα! Το κουτάκι του άνθρακα μας έχει όμως χαιρετήσει... Γιατί έκανα την πατάτα και το σούταρα όταν τον έβγαλα (Τσάμπα τον πέταξα είχε 1 μήνα ζωής). Αν μπορώ να εκμεταλευτώ τώρα ένα κουτάκι είναι το κουτάκι του βαμβακιού όπου θα πρέπει να το καταργήσω , να βάλω μέσα μόνο βιολογικό υλικό και το βαμβάκι να μπει χύμα χωρίς κουτάκι χωρίς τίποτα μετά το σφουγγάρι. ΥΓ. Το δίνουν λάθος δηλαδή με την σειρά αυτή ή πάει και έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 1 Φεβρουαρίου 2016 Author #219 Share 1 Φεβρουαρίου 2016 Εγω συμφωνω στην ιδεα της ενισχυσης αν και με δυο ψαρια που εχεις μεσα, νομιζω αυτα που εχεις ειναι μια χαρα. Περαν τουτου, εγω θα σου ελεγα να τα βαλεις ως εξης, Πρωτα σφουγγαρι και απο κατω το βαμβακι. Με γνωμονα οτι το σφουγγαρι κραταει τα χοντρα και το βαμβακι οτι περναει απο το σφουγγαρι. Δεν ξερω αν με πιανεις; Επισης εγω θα εκοβα και το βαμβακι στη μεση και θα το εβαζα στο μικρο κουτακι του ανθρακα, ωστε να εχω τα υπολοιπα τρια, που ειναι και μεγαλυτερα για να βαλω βιολογικο! To πιάσα το πιάσα! Το κουτάκι του άνθρακα μας έχει όμως χαιρετήσει... Γιατί έκανα την πατάτα και το σούταρα όταν τον έβγαλα (Τσάμπα τον πέταξα είχε 1 μήνα ζωής). Αν μπορώ να εκμεταλευτώ τώρα ένα κουτάκι είναι το κουτάκι του βαμβακιού όπου θα πρέπει να το καταργήσω , να βάλω μέσα μόνο βιολογικό υλικό και το βαμβάκι να μπει χύμα χωρίς κουτάκι χωρίς τίποτα μετά το σφουγγάρι. ΥΓ. Το δίνουν λάθος δηλαδή με την σειρά αυτή ή πάει και έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Φεβρουαρίου 2016 #220 Share 1 Φεβρουαρίου 2016 To πιάσα το πιάσα! Το κουτάκι του άνθρακα μας έχει όμως χαιρετήσει... Γιατί έκανα την πατάτα και το σούταρα όταν τον έβγαλα (Τσάμπα τον πέταξα είχε 1 μήνα ζωής). Αν μπορώ να εκμεταλευτώ τώρα ένα κουτάκι είναι το κουτάκι του βαμβακιού όπου θα πρέπει να το καταργήσω , να βάλω μέσα μόνο βιολογικό υλικό και το βαμβάκι να μπει χύμα χωρίς κουτάκι χωρίς τίποτα μετά το σφουγγάρι. ΥΓ. Το δίνουν λάθος δηλαδή με την σειρά αυτή ή πάει και έτσι; Ωραια, κοψε λοιπον το σφουγγαρι και καντο μισο σε παχος, απο κατω βαμβακι και απο κατω στριμωξε στο ιδιο κουτακι βιολογικο. Δεν ξερω αν το εχουν λαθος. Αυτοι κατι θα εχουν στο μυαλο τους οταν βαλανε ετσι. Εμενα μου φαινεται ομως πιο λογικο οπως στο λεω. Σκοπος μας ειναι να προστατεψουμε το βιολογικο υλικο οχι το σφουγγαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 1 Φεβρουαρίου 2016 Author #221 Share 1 Φεβρουαρίου 2016 Με ή χωρίς φόντο; Εσείς τι λέτε; Η κάμερα είναι αισχρή το ξέρω.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 1 Φεβρουαρίου 2016 #222 Share 1 Φεβρουαρίου 2016 Με Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 1 Φεβρουαρίου 2016 Author #223 Share 1 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Με Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Και εγώ έτσι λέω :P:P Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2016 - Light0r 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Φεβρουαρίου 2016 #224 Share 1 Φεβρουαρίου 2016 Με φόντο αλλα σκξέτο μαύρο, όχι φωτογραφίες κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Φεβρουαρίου 2016 #225 Share 1 Φεβρουαρίου 2016 Αυτο το φοντο δεν με χαλαει καθολου. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος