Fred13 20 Ιανουαρίου 2016 Author #176 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα φίλε μου!!! Θα τον μετακινήσω ναι , μου τον ξεθάψανε τα άτιμα και οι μισές ρίζες είναι εξώ. Εκεί πίσω από την πέτρα έχω 2-3 βλαστάκια από βαλισνέριες. Θα τις πάω αυτές στο κέντρο στην πλάτη και θα τον βάλω από πίσω μπας και τον αφήσουν και ήρεμο! Του βάζω και μισή ταμπλέτα λιπάσματος και γενικά βλέπω για την ώρα ανταποκρίνεται. Αν έβαζα τίποτα στον αφρό γρήγορο; Kongo , danio, cherry; Να δώσω λιγάκι κίνηση! Στην ανάγκη να βάλω κανένα σαλιγκαράκι! Να δώσω αααργή κίνηση Τα ξύλα είναι το αυτοκόλητο ναι από πίσω το κολάζ. Δεν ξέρω..εσένα σου αρέσει; Εγώ είμαι λίγο ντεμί. Έχω και ένα κολάζ μόνο μαύρο αλλά δεν το έχω τεστάρει πάνω. ΥΓ. Αύριο θα κάνω και την πρώτη μικρή αλλαγή νερού γύρω στα 20 λίτρα θα βάλω οπότε θα κάνω εκεί αλλαγές. Την άμμο που έχουν κάνει όλα αυτά τα βουνά μπροστά μπροστά πειράζει να την ισιώσω λίγο; Ευχαριστώ πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 20 Ιανουαρίου 2016 Author #177 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Μου αρεσει. Καλα το πας. Θα ελεγα τον εχινοδορο να το μετακινησεις αριστερα, στο υψος πισω απο την πετρα. Θα συνελθουν μην αγχωνεσαι. Καλυτερα οχι αλλα ψαρια γιατι αν αρχισουν τα ζευγαρωματα θα χεις θεμα. Τα ξυλα που φαινεται οτι κρεμονται απο πανω ειναι αυτοκολλητο; Send from the heart of the Amazonas Καλησπέρα φίλε μου!!! Θα τον μετακινήσω ναι , μου τον ξεθάψανε τα άτιμα και οι μισές ρίζες είναι εξώ. Εκεί πίσω από την πέτρα έχω 2-3 βλαστάκια από βαλισνέριες. Θα τις πάω αυτές στο κέντρο στην πλάτη και θα τον βάλω από πίσω μπας και τον αφήσουν και ήρεμο! Του βάζω και μισή ταμπλέτα λιπάσματος και γενικά βλέπω για την ώρα ανταποκρίνεται. Αν έβαζα τίποτα στον αφρό γρήγορο; Kongo , danio, cherry; Να δώσω λιγάκι κίνηση! Στην ανάγκη να βάλω κανένα σαλιγκαράκι! Να δώσω αααργή κίνηση Τα ξύλα είναι το αυτοκόλητο ναι από πίσω το κολάζ. Δεν ξέρω..εσένα σου αρέσει; Εγώ είμαι λίγο ντεμί. Έχω και ένα κολάζ μόνο μαύρο αλλά δεν το έχω τεστάρει πάνω. ΥΓ. Αύριο θα κάνω και την πρώτη μικρή αλλαγή νερού γύρω στα 20 λίτρα θα βάλω οπότε θα κάνω εκεί αλλαγές. Την άμμο που έχουν κάνει όλα αυτά τα βουνά μπροστά μπροστά πειράζει να την ισιώσω λίγο; Ευχαριστώ πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 20 Ιανουαρίου 2016 Author #178 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Θέλω επίσης αν ξέρεις να μου εξηγήσεις , γιατί βάλθηκαν 2 τύποι από διαφορετικά καταστήματα να μου λένε πως ένα μικρό φίλτρο άνθρακα στην απέναντι πλευρά του βασικού φίλτρου θα κάνει πολύ καλό στο ενυδρείο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 20 Ιανουαρίου 2016 #179 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Οτι και να βαλεις απο κοπαδοψαρα θα σου χτυπαει τον γονο και αναποφευκτα θα το τσακισουν τα κριμπενσις. Αν ομως προχωρησεις με κοπαδι θα ελεγα cpd που ειναι και ντροπαλα και ισως τα λιγοτερο επικινδυνα. Απο δω φαινεται ωραια η αφισα και να φανταστεις δεν ειμαι οπαδος της αφισας. Την αμμο και να την ισιωσεις θα την ξανασκαψουν οποτε εγω θα ελεγα να την αφησεις. Δινει ενα πιο φυσικο τονο. Δεν ξερω τι ειναι το φιλτρο ανθρακα. Εκτος κι αν εννουν ριακτορα. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 20 Ιανουαρίου 2016 Author #180 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Οτι και να βαλεις απο κοπαδοψαρα θα σου χτυπαει τον γονο και αναποφευκτα θα το τσακισουν τα κριμπενσις. Αν ομως προχωρησεις με κοπαδι θα ελεγα cpd που ειναι και ντροπαλα και ισως τα λιγοτερο επικινδυνα. Απο δω φαινεται ωραια η αφισα και να φανταστεις δεν ειμαι οπαδος της αφισας. Την αμμο και να την ισιωσεις θα την ξανασκαψουν οποτε εγω θα ελεγα να την αφησεις. Δινει ενα πιο φυσικο τονο. Δεν ξερω τι ειναι το φιλτρο ανθρακα. Εκτος κι αν εννουν ριακτορα. Send from the heart of the Amazonas Πολύ όμορφα τα cpd αλλά νομίζω πρέπει να φτιάξω λίγο το νερό μου; Πιο μαλακό; Εννοούν να βάλω ενεργό άνθρακα στο φίλτρο ή ένα ξεχωριστό μικρό φιλτράκι με ενεργό άνθρακα μέσα. Και ότι θα κάνει καλό και μπλα μπλα.. Θα αφήσω την αφίσα να δω όταν ξεθολώσει το νερό πως θα είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 20 Ιανουαρίου 2016 #181 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Εννοούν να βάλω ενεργό άνθρακα στο φίλτρο ή ένα ξεχωριστό μικρό φιλτράκι με ενεργό άνθρακα μέσα. Και ότι θα κάνει καλό και μπλα μπλα.. Μην βαλεις,ανθρακα βαζουμε μετα απο αρρωστια για να τραβηξει τα φαρμακα που χεησιμοποιησαμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιανουαρίου 2016 #182 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Τα θεματα ενωθικαν! Μη ανοιγεις διαφορετικα θεματα γιατι μπερδευομαστε και χανουμε τις πληροφοριες.Συνεχισε στο παρων θεμα. Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 20 Ιανουαρίου 2016 Author #183 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Tελικά, να το βάλω το φιλτράκι με τον ενεργό άνθρακα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 20 Ιανουαρίου 2016 Author #184 Share 20 Ιανουαρίου 2016 (edited) Ναι αστα λιγο να συνελθουν! Για το φυτο δεν ξερω! Kαλύτερα Sturm ε; Η φωτογραφική του κινητού είναι απαράδεκτη θα προσπαθήσω μετά για καλύτερη. Τα λυπήθηκε η καρδιά μου τα ψαράκια...:/ Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 20 Ιανουαρίου 2016 #185 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Γιατι τι εγινε; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 20 Ιανουαρίου 2016 Author #186 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Γιατι τι εγινε; Send from the heart of the Amazonas E βασικά επειδή το συνδιάσα με μία αλλαγή νερού γύρω στα 20 λίτρα και επειδή έκανα λίγο σκούπα να πάρω τα υπολείματα από τον μήκυτα του ξύλου, πήγαν τα καημένα και χώθηκαν πίσω από το φίλτρο. Και τα λυπάμαι λίγο ξέρεις... τους χάλασα και το λαγούμι. Θα ξαναφτιάξουν βέβαια Μου αρέσει πολύ περισσότερο έτσι δίκιο έχεις. Καταρχάς φάνηκαν τα φυτά από πίσω. Θα σου στείλω λίγο αργότερα μόλις τελειώσω με τις διαδικασίες και καλύτερες φωτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 20 Ιανουαρίου 2016 Author #187 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Γιατι τι εγινε; Send from the heart of the Amazonas Λοιπόν, πραγματοποίησα με αρκετές δυσκολίες λόγω απειρίας την πρώτη μικρή αλλαγή νερού γύρω στα 20 λίτρα, ένα 20% δηλαδή. Βακτήρια ΔΕΝ έριξα ξανά μπας και γλιτώσω από το bacteria bloom , βέβαια η αλήθεια είναι αποτέλεσμα σε αυτό το κομμάτι δεν είδα. Ποτέ να κάνω μετρήσεις νερού να δω ότι όλα πάνε καλά; Μετά από πόσες ώρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 20 Ιανουαρίου 2016 Author #188 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Νομίζω έχω bacteria bloom λόγω του σκευάσματος που χρησιμοποιούσα 10 μέρες. Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται ιδιαίτερα, ίσως φαίνεται στην πλαϊνή. Πώς το καταπολεμώ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Ιανουαρίου 2016 #189 Share 21 Ιανουαρίου 2016 Μολις στρωσει το φιλτρο θα φυγει αν ειναι οντως αυτο. Τον εχινοδορο δεν ειπες πως τον μετακινησες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 21 Ιανουαρίου 2016 Author #190 Share 21 Ιανουαρίου 2016 Μολις στρωσει το φιλτρο θα φυγει αν ειναι οντως αυτο. Τον εχινοδορο δεν ειπες πως τον μετακινησες; Toν μετακίνησα αλλά λίγο προς τα δεξιά. Βασικά μου είχαν βγάλει όλη την άμμο στα αριστερά και δεν ήξερα αν ήταν καλό να την ανακατέψω και να βάλω άμμο εκεί.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Ιανουαρίου 2016 #191 Share 21 Ιανουαρίου 2016 Αν δεν βαριεσαι, καντον τερμα αριστερα να ειναι σχεδον κολλητα στο φιλτρο και την βαλισνερια τερμα αριστερα. Η βαλισνερια θα καλυψει το κενο και θα σκιασει την ανουμπισ και ο εχθνοδορος θα κρυψει το φιλτρο. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 21 Ιανουαρίου 2016 Author #192 Share 21 Ιανουαρίου 2016 Αν δεν βαριεσαι, καντον τερμα αριστερα να ειναι σχεδον κολλητα στο φιλτρο και την βαλισνερια τερμα αριστερα. Η βαλισνερια θα καλυψει το κενο και θα σκιασει την ανουμπισ και ο εχθνοδορος θα κρυψει το φιλτρο. Send from the heart of the Amazonas Πίσω από τις ανούμπιες έχω , 5-6 βλαστάκια από alternanthera. Όπου παρεμπιπτόντως νομίζω πως αργοπεθαίνει.. Μάλλον θέλει co2 κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 21 Ιανουαρίου 2016 Author #193 Share 21 Ιανουαρίου 2016 (edited) Παιδιά βοηθήστε με σε κάτι που με απασχολεί. Από χτες που άλλαξα το νεράκι για πρώτη φορά και έκανα μερικές αλλαγές στο Aquascape παρατηρώ έντονη νευρικότητα. Για την ακρίβεια σήμερα μέχρι και τώρα με τα φώτα ανοιχτά (ανοίξανε στις 16.00) η θυληκιά είναι μόνο μέσα στην καρύδα άντε να έχει βγει 2-3 φορές και εκεί γρήγορα και πίσω και ο αρσενικός κάνει πάρα πολύ σπασμοδικές και νευρικές κινήσεις όταν πάει πχ στην απέναντι πλευρά. Σηκώνει μέχρι και άμμο για να καταλάβετε πως τρέχει. Τώρα είναι έξω από την καρύδα της κανένα μισάωρο παντελώς ακίνητος. Μήπως πρέπει να κλείσω τα φώτα σήμερα νωρίτερα; Tι τους έχει stressarei τόσο; O αρσενικός συγκεκριμένα τρέχει από την μία πλευρά στην άλλη να κρυφτεί απίστευτα γρήγορα σαν να τον κυνηγάνε.. Δεν καταλαβαίνω τι τον έχει ενοχλήσει τόσο... Έγινε επεξεργασία 21 Ιανουαρίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Ιανουαρίου 2016 #194 Share 21 Ιανουαρίου 2016 Ισως και να χεις γεννητουρια. Αστα στην ησυχια τους. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 21 Ιανουαρίου 2016 Author #195 Share 21 Ιανουαρίου 2016 Ισως και να χεις γεννητουρια. Αστα στην ησυχια τους. Send from the heart of the Amazonas Μου περάσανε κάτι σκέψεις πριν ότι μήπως οφείλεται εκεί η συμπεριφορά αλλά λέω 5 μέρες τα έχω! Δύσκολο μου φαίνεται, Ph όχι ιδανικό , πότε θα προλάβουν;;; Από την άλλη η θυληκιά έχει βγει μόνο για φαγητό, έχει κλείσει την καρύδα παντελώς και ο άλλος συμπεριφέρεται σαν τρελός πάει απέναντι και γυρνάει σαν να τον κυνηγάνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 21 Ιανουαρίου 2016 Author #196 Share 21 Ιανουαρίου 2016 Τα υλικά του φίλτρου, αλλά κυρίως οι σωλήνες του κυκλοφορητή έχουν πιάσει μάκα. Μιλάμε για κάτι γλειώδες καφετί σαν βλέννα! Αυτό είναι η βιολογία μου;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Ιανουαρίου 2016 #197 Share 22 Ιανουαρίου 2016 Σχεδον. Αν θες καθαρισε τους σωληνες και το βιολογικο προς το παρον αστο. Στο μελλον οταν μπουκωνει θα το ξεπλενεις με νερο ενυδρειου. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Ιανουαρίου 2016 Author #198 Share 22 Ιανουαρίου 2016 Καλά το βαμβάκι στις 2 ημέρες είναι καφέ. Μάλλον επειδή είναι νεοσύστατο και τραβάει χρώματα , τανίνες κλπ. Τώρα είδα πως και το μπλε σφουγγάρι από κάτω έχει πάρει αυτή τη γλίτσα. Εγώ να σου πω την αλήθεια αυτό που λίγο με στεναχωρεί είναι αυτή η θολούρα που σου είχα δείξει και στις φωτογραφίες. Ειδικά από τα πλάγια δεν βλέπεις τίποτα.. Περιμένω να δω αν αυτό που λένε ότι γίνεται κρύσταλλο όταν το φίλτρο στρώσει αληθεύει... Εν τω μεταξύ το φίλτρο αυτό τα είχε σε κουτάκια μέσα με τρύπες. Και απλά έχω βάλει και μία κάλτσα μακαρόνι. Κάτι μου λέει πως καλύτερα να τα έκανα όλες κάλτσες , καλύτερη κυκλοφορία από τα κουτάκια με τις τρύπες θα είχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Ιανουαρίου 2016 #199 Share 22 Ιανουαρίου 2016 Το βαμβακι πετα το και βαλε αλλο. Το σφουγγαρι μην το καθαρισεις ακομη η απλα ξεπλυνε το με νερο ενυδρειου να φυγουν τα χοντρα σωματιδια. Για να το εχει η εταιρεια ετσι κατι θα ξερει. Στο μελλον να εχεις στο μυαλο σου να πας σε εξωτερικο φιλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Ιανουαρίου 2016 Author #200 Share 22 Ιανουαρίου 2016 Το βαμβακι πετα το και βαλε αλλο. Το σφουγγαρι μην το καθαρισεις ακομη η απλα ξεπλυνε το με νερο ενυδρειου να φυγουν τα χοντρα σωματιδια. Για να το εχει η εταιρεια ετσι κατι θα ξερει. Στο μελλον να εχεις στο μυαλο σου να πας σε εξωτερικο φιλτρο. Ναι θα το κάνω. Θα αξιοποιήσω λίγο το τωρινό να φάει λίγο τα ψωμιά του και μόλις μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου θα πάω σε ένα καλό εξωτερικό και θα κρατήσω αυτό καβάτζα. Με χαλάει και λίγο η κουμούτσα στη γωνία. Θα πάω να του βάλω και αυτουνού moss επάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος