Jump to content

Στρεσαρισμενα White cloud

Recommended Posts

Εγω παλι επειδη βλεπω ενα ενυδρειο μια σταλια,καινουριο,αστρωτο,και με αρκετη ιχθυοφορτωση θα εκανα μια αλλαγη τουλαχιστον 50% με ετοιμασμενο νερο ιδιων παραμετρων και θα προσεχα το ταισμα.

Το ενυδρειο αυτο αν κρινω απο το θερμομετρο ειναι το πολυ 40 λιτρα,καθαρα πολυ λιγοτερα με τοση πετρα και αμμο.Ειναι αστρωτο σιγουρα (ολος ο εξοπλισμος λαμπει) και με μικρη βιολογια στο φιλτρακι.Εν το μεταξυ ειναι που ειναι μια σταλια,αν εριξες και διοξειδιο με λαθος τροπο οπως περιγραφεις στο αλλο θεμα σου,τοτε τα εστειλες ολα αδιαβαστα.

Φιλικα :)

Έγινε επεξεργασία - argy1

Το ενυδρείο είναι 54lt καθαρα, το φίλτρο έχει βιολογικό 380 cm3 + τα σγουγγάρια και είναι στρωμένο εδώ κι ένα μήνα. Το διοξείδιο δούλεψε 5 λεπτά, ζήτημα να έπεσε έστω και λίγο στο νερό. Μέχρι προχθές είχα μια φοβερή κατάσταση που δεν το περίμενα ούτε κι εγώ. Ψάρια ήρεμα, πλήρως προσαρμοσμένα, δεν αντιδρούσαν καθόλου στο φως και ήταν όλα καλά.Το θέμα ήταν πως θα την πατούσα κάποια μέρα με τον κυκλοφορητή, γιατί με τον ίδιο έκανα αλλαγές νερού κι από τύχη δε μου ρούφηξε ψάρι.Τώρα αν είναι 7 White cloud πολλά για τον όγκο αυτό, δεν ξέρω...

Για αυτό σου προτείνω να βγάλεις το διοξείδιο, να σταματήσεις αυτές τις φυσαλίδες, να ανεβάσεις την έξοδο λίγο πιο πάνω να έχεις μια ελαφρά ανατάραξη, έτσι δεν θα στρεσάρεις τα ψάρια άλλα και δεν θα χάνεις το λίγο διοξείδιο που υπάρχει. Το καλοκαίρι όταν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από 26 βαθμούς βάζεις μια αεραντλία.

Με εύκολα φυτά, με καλούτσικο φωτισμό (που όπως βλέπω μάλλον τον έχεις), με κανα σαλιγκάρι ramshorn, χωρίς λιπάσματα και αργότερα καμιά γαριδουλα μπορείς να κάνεις μια ζουγκλίτσα. Όλα τα παραπάνω στα λέω από προσωπική εμπειρία γιατί τα έχω αυτά τα ψάρια, και λειτουργώ το ενυδρείο με το τρόπο που σου είπα, και τώρα είναι ένα ενυδρείο σχεδόν παρατημένο, τάισμα 2 φόρες την ημέρα, κάθε Σάββατο γενναίες προσεκτικές αλλαγές και το καλοκαίρι  κλάδεμα κάθε μήνα γιατί στο τέλος δεν θα μείνει χώρος για τα ψάρια :)

Το ενυδρείο είναι 54lt καθαρα, το φίλτρο έχει βιολογικό 380 cm3 + τα σγουγγάρια και είναι στρωμένο εδώ κι ένα μήνα. Το διοξείδιο δούλεψε 5 λεπτά, ζήτημα να έπεσε έστω και λίγο στο νερό. Μέχρι προχθές είχα μια φοβερή κατάσταση που δεν το περίμενα ούτε κι εγώ. Ψάρια ήρεμα, πλήρως προσαρμοσμένα, δεν αντιδρούσαν καθόλου στο φως και ήταν όλα καλά.Το θέμα ήταν πως θα την πατούσα κάποια μέρα με τον κυκλοφορητή, γιατί με τον ίδιο έκανα αλλαγές νερού κι από τύχη δε μου ρούφηξε ψάρι.Τώρα αν είναι 7 White cloud πολλά για τον όγκο αυτό, δεν ξέρω...

Για τα λίτρα σου δεν ειναι πολλά τα 7 ψάρια, σιγα σιγα και αργοτερα θα προσθεσεις και άλλα, αστα τώρα να ηρεμίσουν και να ωριμάσει λίγο το ενυδρείο γενικότερα. Στα ιδια λίτρα εχω 25 ψάρια, αλλά ειναι ζουγκλα και το ενυδρείο ώριμο, και εχω και μερικες εκατονταδες σαλιγκάρια και καμια κατοστή γαριδες, αλλά το ξεκίνησα με 10 ψάρια και μετα πρόθεσα και άλλα

Ρε Τάκη αυτό που έβλεπα εγώ τόσες μέρες ήταν κάτι που δεν περίμενα. Το όλο σύστημα πήγαινε απροσδόκητα καλά και το χαιρόμουν. Τώρα στην πορεία διορθώσεις κι αλλαγές έπρεπε να γίνουν, αλλά τα ψάρια τα πήγαιναν πάρα πολύ καλά. Θα κάνω τις αλλαγές αυτές που μου είπες, αλλά λέω να προσθέτω κι ελάχιστο excel που και που...

Ρε Τάκη αυτό που έβλεπα εγώ τόσες μέρες ήταν κάτι που δεν περίμενα. Το όλο σύστημα πήγαινε απροσδόκητα καλά και το χαιρόμουν. Τώρα στην πορεία διορθώσεις κι αλλαγές έπρεπε να γίνουν, αλλά τα ψάρια τα πήγαιναν πάρα πολύ καλά. Θα κάνω τις αλλαγές αυτές που μου είπες, αλλά λέω να προσθέτω κι ελάχιστο excel που και που...

Προς το παρων σου προτεινω να μη προσθέσεις τιποτα, τα φυτα σου δεν το εχουν αναγκη.

Τυχον διορθωσεις και αλλαγες που αφορουν το αισθητικο και τα φυτα αστα για λιγο αργοτερα προς το παρον :)

Αστα λιγο να ηρεμησουν

Τελικα το ενυδρειο ειναι 54 καθαρα λιτρα η 30 καθαρα? Γιατι στο αλλο θεμα σου ειπες οτι ειναι 30 καθαρα λιτρα και οτι ειναι και μετρημενο...http://www.aquazone.gr/forums/topic/102605-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-54lt/

• Like 1

Τελικα το ενυδρειο ειναι 54 καθαρα λιτρα η 30 καθαρα? Γιατι στο αλλο θεμα σου ειπες οτι ειναι 30 καθαρα λιτρα και οτι ειναι και μετρημενο...http://www.aquazone.gr/forums/topic/102605-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-54lt/

Sorry 30 καθαρά....

Sorry 30 καθαρά....

με 30 καθαρα μη βαλεις πάνω απο 10 , και πολλά ειναι

σου πιανει χωρο η πετρα και ο λοφος

• 3 weeks later...

Για αυτό σου προτείνω να βγάλεις το διοξείδιο, να σταματήσεις αυτές τις φυσαλίδες, να ανεβάσεις την έξοδο λίγο πιο πάνω να έχεις μια ελαφρά ανατάραξη, έτσι δεν θα στρεσάρεις τα ψάρια άλλα και δεν θα χάνεις το λίγο διοξείδιο που υπάρχει. Το καλοκαίρι όταν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από 26 βαθμούς βάζεις μια αεραντλία.

Με εύκολα φυτά, με καλούτσικο φωτισμό (που όπως βλέπω μάλλον τον έχεις), με κανα σαλιγκάρι ramshorn, χωρίς λιπάσματα και αργότερα καμιά γαριδουλα μπορείς να κάνεις μια ζουγκλίτσα. Όλα τα παραπάνω στα λέω από προσωπική εμπειρία γιατί τα έχω αυτά τα ψάρια, και λειτουργώ το ενυδρείο με το τρόπο που σου είπα, και τώρα είναι ένα ενυδρείο σχεδόν παρατημένο, τάισμα 2 φόρες την ημέρα, κάθε Σάββατο γενναίες προσεκτικές αλλαγές και το καλοκαίρι  κλάδεμα κάθε μήνα γιατί στο τέλος δεν θα μείνει χώρος για τα ψάρια :)

μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό?

ρίχνει η αεραντλία τη θερμοκρασία?

αντί για ανεμιστηράκι δηλαδη?

και αν ναι πόσους βαθμούς μπορεί να κατεβάσει?

μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό?

ρίχνει η αεραντλία τη θερμοκρασία?

αντί για ανεμιστηράκι δηλαδη?

και αν ναι πόσους βαθμούς μπορεί να κατεβάσει?

Οχι η αεραντλια δεν ριχνει την θερμοκρασια,βοηθαει στην περισοτερη οξυγωνοση του ενυδρειου

οταν χρειαζεται π.χ κατα την διαρκεια θεραπειας με φαρμακο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...